O ovom momku ne znam nista. Ali vjerovatno idu rezonom da ce svojim aktivizmom, i njega i te njegove ekipe, pokusati dici koji procenat vise za listu NS. Po meni, ima logike.
Cekamo druge opstine.
?The BEN10 wrote:Zaista ne mogu vjerovati. Pa u kojoj rupi živimo stvarno.Banksy wrote:The BEN10 wrote:Možda sam ja najveći naivni idealista ali zaista ne mogu da vjerujem da vozač dolazi po kantonalne ministre. Da ne kažem i da te javne ustanove imaju vozače koji vozaju direktore uokolo. Stvarno.
Mislim ono, svašta se dosad pisalo, ali na ovako nešto nisam uspio naići.
Mada, i mediji snose ogroman dio krivice - umjesto da se bavez istraživačkim novinarstvom, da podižu svijest kod naroda, oni su plaćeni ratnici političkih moćnika.
Užas.
Al evo sad zaguglah kad ono:
http://www.sbb.ba/assets/files/Ministar ... -vozac.pdf
Mislila sam da je Naša Stranka socijal-LIBERALNA partijaElDino wrote:Zvjezdan Karadžić nosilac liste ispred Naše stranke Tuzla za GV Tuzla.
Prijatelju...Maystor wrote:Etiam tu, mi fili
Ne treba se voditi emocijama ... iako je normalno da čovjek reaguje na anomaliju, ta reakcija ne treba biti podrška još većoj anomaliji.
Izbore treba bojkotovati neizlaskom ili poništavanjem listića. Zašto? Jer su rezultati unaprijed određeni sistemom koji nas je porobio i kojem ne treba davati dodatni legitimitet izlaskom na izbore.
Razmisli još jednom, prije nego što učiniš tu grešku.
Koliko vas ima (nadam se iz te opstine) koji ste pesimisticni a podrzavate, da se samo vi aktivirate i ukljucite u kampanju momak bi imao 30% vece sanse.JThomas wrote:realno izgubio bi ko god da je izabran. jedina opština gdje ni sda ništa neće moći satrapu koji je pustio korijenje
Prva asocijacija na osnovu fotografije, slabovidni operator male telefonske centrale u kakvoj općini ili firmi Bogu iza nogu. Druga asocijacija prezime Karadžić, netačno navedeno. Gospodin se preziva Karadžin.sabina1 wrote:Mislila sam da je Naša Stranka socijal-LIBERALNA partijaElDino wrote:Zvjezdan Karadžić nosilac liste ispred Naše stranke Tuzla za GV Tuzla.
Još da porade na vlastitom opismenjavanju ...
Tačno.Pedja Kojovic wrote:novak20
Vjerujem da svako ko je bio u "titovom bunkeru" u Konjicu ima istu fotografiju.
i ja se slažem jer je centar uvjek bio crveni,ako su sdp ili df toliko oslabili ko što piše forum onda je ns kandidat najbliži sda ovom.-LIBERO- wrote:Moja licna procjena da najvecu sansu imate u opstini Centar u Sarajevu. E sada, ako tu ubodete sa kvalitetnim kandidatom, i timom koji ce ga gurati...plus naravno adekvatnom kampanjom...i recimo jos par stvari - znam, previse toga ako itd.- ko zna.

Cestitam, sefica kabineta Kenan Crnkica dok je bio direktor u zavodu, zena koja je pokrivala sav kriminal koji je ovaj tamo radio, trenutno se vodi par istraga protiv njega, i ljudi koji su dosli iz Prizme sa njim, medju njima je i ona...Odlican izborNovak20 wrote:Lejla Brčić kandidatkinja za načelnicu Novog Grada: Obećavam četiri godine vrijednog rada!
Općinski odbor Naše stranke Novi Grad kandidovat će Lejlu Brčić za načelnicu Novog Grada. Lejla Brčić je rođena 1981. godine u Tuzli, a u Sarajevu 2005. završava Pravni fakultet. Sa 11 godina u struci, u sektoru predškolskog obrazovanja, finansija, a danas u zdravstvu, kandidatkinja Naše stranke je stekla bogato iskustvo u upravljanju i javnoj administraciji. Lejla je udata i majka jednog djeteta.
„Građani i građanke Bosne i Hercegovine plaćaju izuzetno visoku cijenu dugogodišnjeg manjka interesa spram dešavanja oko nas. Jednostavno je došlo vrijeme da svaki pojedinac podigne ljestvicu vlastite odgovornosti na viši nivo. Djelovanje na lokalnom nivou u značajnoj mjeri može promijeniti kvalitet života, ukoliko resurse kojima raspolažemo koristimo adekvatno. Došlo je vrijeme da zaustavimo, s jedne strane netransparentno trošenje naših sredstava, a sa druge strane trošenje koje za primarnu svrhu ima osvajanje novog mandata od četiri godine. Ne smiju nam se više ponavljati situacije da se tri godine u budžetima prenose, odnosno akumuliraju sredstva, da bi u izbornoj godini svaki drugi dan presjecali svečane vrpce“, kazala je Brčić.
„Nedopustivo je da se sredstva troše na sporedne projekte, a pri tome ne izvršavamo prioritete. To bi bilo kao da imate poplavu u kući, a vi izađete ispred da sredite travnjak. Kada javnom upravom i državom počnemo rukovoditi kao što to radimo u vlastitim domaćinstvima, uz racionalno i optimalno korištenje onoga što imamo na raspolaganju, tada ćemo krenuti naprijed. Poražavajuće je da općina sa ovakvim kapacitetima ima preko 20 hiljada nezaposlenih, a ne vidimo niti jedan konkretan projekat koji bi vodio dugoročnom rješavanju tog problema, kroz privlačenje kompanija i investicija. Jedan od značajnih problema naše općine je nedostatak kapaciteta predškolskih ustanova, a osim sporadičnih i grantovskih ulaganja u renoviranje vrtića, na tom planu ništa nije urađeno iako je organizacija predškolskog odgoja i obrazovanja jedna od ključnih funkcija lokalne samouprave“, dodala je Brčić.
„Kampanja koju će Naša stranka voditi na području Novog Grada rezultat je četverogodišnjeg djelovanja, razgovora sa stanovnicima naše općine, slušanja njihovih problema i potreba, zbog čega će biti vrlo konkretna i ponudit ćemo jasna, izvjesna i provodiva rješenja za neke od najprioritetnijih problema. U Novom Gradu smo stvorili pozitivnu atmosferu kroz rad Amele Topuz i Vernesa Ćosića u vijeću . Pokrenuli smo važna pitanja sa našim članovima i članicama. Sada je prilika da izađemo i tražimo podršku, uvjereni u uspjeh. Novi Grad može bolje. Zbog toga mogu da obećam četiri godine vrijednog rada i boljeg upravljanja našom općinom“, kazala je Lejla Brčić, kandidatkinja Naše stranke za načelnicu Novog Grada.
mario001 wrote:
Cestitam, sefica kabineta Kenan Crnkica dok je bio direktor u zavodu, zena koja je pokrivala sav kriminal koji je ovaj tamo radio, trenutno se vodi par istraga protiv njega, i ljudi koji su dosli iz Prizme sa njim, medju njima je i ona...Odlican izbor![]()