To se stvarno sa sigurnošcu ne može reci. Da sam se ja pitao meni bi Rahimic igrao, jer covjek igra glavom i zna da igra tu poziciju, al šta sad da se radi. Dal je moglo biti bolje ili gore nikad necemo saznatishalla wrote:Haj sums ne zajebaji, da staviš drvo ili klupu da pokrivaju taj prostor (koji je kod nas u ove dvije tekme trebao pokrivati ultraspori Medunjanin) ako ništa slovački igrači bi ili zapeli za njih ili bi morali potrošiti malo više vremena da ih zaobiđuAdmir_1984 wrote:i ovo isto ne mogu da svarim nikako, da su bili Rahimic ili Zahirovic, pa ko garantuje da bi stizali na svaku loptu koju prodamo u napadu i koja otvara polukontre i kontreDead Man Walking wrote:Problem je sto su sve sanse Slovaka (barem one kojih se ja sjecam) plod rupa i nepostavljene nase odbrane, dakle lose taktike. Ja ne znam jesu li nam ijednu sansu napravili na postavljenu odbranu, da su vezli do gola ili nekim drugim svojim kvalitetom ugrozili nas gol osim iz kontre.sticem dojam da je Pape na klupi ostavio Gatuza iz najboljih dana
Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#24626 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
- Bosanski_kralj
#24627 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pa mi smo SLovake u onoj prijateljskoj utakmici razbili kad smo igrali u formaciji 4-5-1, sa Džekom kao jedinim napadačem. Greška Sušića je bila početi utakmicu bez zadnjeg veznog, to je valjda svima jasno.
-
Dead Man Walking
#24628 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Niko nista ne garantuje, sve je sbb-kbb, ali tom logikom vodjeni mozemo staviti na go i Avdukica, pa kad ga primi pitati ko garantuje da bi Begovic odbranio. Uloga struke je da procjeni koja formacija i koji sastav daju vise izgleda nama nego protivniku.
- janje_
#24629 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
kad je spaha izaso, na pocetku drugog poluvremenu.. tako smo krenuli, pa nas ameri rasuse..Infaze Studio wrote:Ne sjecam se, bile su silne izmjene, a nisam dobro ni pratio tu tekmu pravo da ti kazem. Cini mi se ipak da je bio Sunjara I Bico na stoperima..ne'am pojmajanje_ wrote:krenuli smo tako protiv USA u drugom poluvremenu.. pa bi havarija..
- ultima_palabra
#24630 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
BravoBosanski_kralj wrote:Pa mi smo SLovake u onoj prijateljskoj utakmici razbili kad smo igrali u formaciji 4-5-1, sa Džekom kao jedinim napadačem. Greška Sušića je bila početi utakmicu bez zadnjeg veznog, to je valjda svima jasno.
- KPNCTNJAH
#24631 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Protiv Grka smo primili identican gol kao sad protiv Slovaka, greska naseg igraca dok imamo sedmoricu na njihovoj polovini i kontra koju losim postavljanjem nismo zaustavili... u ovoj zadnjoj tekmi je recimo Mujdza mogao bolje reagovati, lagano je trcao za igracima, u punom trku bi mozda i presjekao zadnji pas, pa je tek nakon toga Medunjanin morao bolje reagovati... ali Mujdza je bio povrijedjen, pa mu ne treba previse zamjeriti...shalla wrote: Ja opet kažem, role model je trebala biti tekma protiv grka u Zenici, tu smo igrali sa dmc-om, izdominirali smo ih 88 minuta, nisu nam nijednom ozbiljnije zaprijetili. Al tu je Pape postavio takvu taktiku jer je bio svjestan da su grci zajebani ako im se ostavi prostora. Iz toga razloga ja govorim i smatram da je podcijenio slovake jer uopšte nije vodio računa o defanzivi tj. kako spriječiti njihove eventualne napade ili kontranapade...
- JThomas
#24632 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
samo što smo prije toga strpali tri, a već bilo sudijsko vrijeme. čemu bilo kakva promjena u odnosu na tu utakmicu, jednu od najzrelijih i najboljih što je reprezentacija sve skupa odigrala?
- KPNCTNJAH
#24633 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Zato sto ti je u tom duelu protiv Grcke odgovarao i nerijesen rezultat, a protiv Slovacke nam je trebala pobjeda.
- JThomas
#24634 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
ništa manje nije tad trebala pobjeda nego sad u zenici. čak štaviše, sad smo znali da smo i sa jednim porazom a ostalim pobjedama ispred grčke u svim varijantama.
- KPNCTNJAH
#24635 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
U toj utakmici je Grcka bila favorit i mi bi bili zadovoljni bodom, zato sto je Slovacka vec imala kiks protiv Litvanije i poraz protiv Grcke, mi i Grcka isto bodova, ali puno bolju gol razliku. Pa nije tekma bila prije 7 godina, valjda se sjecas sta je bilo prije toga. Nama je sad trebala jedna pobjeda u dvije tekme, Pape odlucio da se kocka i postigao je ono sto nam je trebalo. Na zadnjem veznom je imao Zahirovica kojeg je popljuvalo 95% forumasa i tjeralo ga ne iz prvih 11, nego skroz za spiska... i Rahimica od 37 godina i koji je bez utakmice za klub par mjeseci, a znas sta znaci za igraca u tim godinama da ne igra tako dugo... i ja sam ga licno htio vidjeti bar pola sata u timu, ali eto na kraju je ispalo da je Zahirovic bolje rjesenje... ponavljam, kad budemo imali Zukanovica i Kolasinca onda mu se moze zamjerati sto u ovakoj utakmici igra bez zadnjeg veznog... a ne Zahirovica kojeg su svi ismijavali kad je ispadao protiv Amerike, ali to se sad zaboravlja... sad bi ga strucnjaci u prvih 11...
-
sumasumarum77
#24636 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pape je isao na sve ili nista. Da je igrao opreznije moguce je da bi se utakmice zavrsavale nerijesno. Lako je sad biti pametan. Generalno svaki od onih igraca ima nekakvu manu i tesko je napraviti od one ekipe da bude ofanzivna a i da se dobro brani. Trebalo bi ih biti jedno 13 na terenu. jedni nemaju snage a drugi ne znaju sa loptom ili su spori. papetu nije bilo nimalo lako sastaviti ekipu za pobjedu i zato treba skinuti kapu i nadamo se da ce nesto nauciti iz ove utakmice. U svakom slucaju treba se zahvaliti boginji fortuni.
-
aut
#24637 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pa sad obzirom da si ovo napisao na poluvremenu tekme :Yahel wrote:Ovo ti je tema njegovih ljubitelja, ako nesto napises protiv njega odmah te proglase budalom i neznalicomDead Man Walking wrote: Pa da ti projektuje kucu u kojoj dobro moras paziti gdje ces stati da ne proletis na sprat nize, vjerujem da bi mu imao stosta reci.A rupe u nasoj igri su bile vidljive iz aviona. I fakat ne kontam sta traze na forumu ljudi koje nervira komentarisanje igre? Sta treba da komentarisemo jebote? Koji djavo uopste imamo prenose, najbolje da nikako ne gledamo utakmicu, nek nam neko javi rezultat i to je to, ako je samo krajnji rezultat bitan i ako se ne smije nista prokomentarisati o igri.
Naravno ja nisam nikakav fudbalski strucnjak kao i 90% nas na ovom forumu, ali nisam ni budala. Cinjenica je da je njihov voljeni Pape imao vise sreca nego znanja u ovom okrsaju sa Slovackom.
Naravno na kraju je jedino rezultat bitan, i to da cemo i mi jednom moci navijati za nasu zemlju na svjetskom prvestvu
hahahahahaha
Nema sanse da pobijedimo, gotova prica!!!
Mogli smo poceti pljuvati nakon prve tekme, znao sam da cemo i ovdje zijaniti
ne znam šta bih ti rekao oko uvodne konstatacije.
Last edited by aut on 12/09/2013 14:00, edited 1 time in total.
- Lakat Jebić
#24638 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
ne moras toliko daleko ici. 1/2 finale lige prvaka ove godine, real ganja borusiju, stisli ih, al borusija svake 3 min u 100% sansi. mourinho ubacuje kediru, borusija poslije ni jednu jedinu sansu nije napravila, a real stigao zabiti 2 golaultima_palabra wrote:
Sjećam se kad je Benitez u finalu LP kad je gubio 3:0 uveo Hamanna, još jednog DM... objašnjenje je bilo da mu treba brzo prekidanje protivničkih napada i proslijeđivanje lopte naprijed jer im se žuri.
stavrno mi nije jasno kako je pape krenuo bez zadnjeg veznog prvu utakmica, o drugoj da ne pricamo. pa mi smo imali 60% posjeda, a ni u jednom trentku nismo kontrolisali utakmicu, sto je van pameti
-
Dead Man Walking
#24639 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ama bez pit bulla danas ne igra niko. Pa Real i Barca igraju najofanzivniji fudbal na svijetu, trpaju svakog al uvijek igra zadnji vezni. Taj igrac je kljucan za brzu igru, oduzimanje lopti. Mnoge vrhunske ekipe nekad imaju i po dvojicu takvih i opet stignu natrpati protivnika. Ali kod nas nije bio problem samo zadnji vezni, problem je ogroman bio i sa bocnim igracima.
-
internazionale
#24640 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
kada kazes da smo na srecu dali dva gola Slovacima u dvije utakmice to te automatski svrstava u ove kategorije iz tvoje prve receniceYahel wrote:Ovo ti je tema njegovih ljubitelja, ako nesto napises protiv njega odmah te proglase budalom i neznalicomDead Man Walking wrote: Pa da ti projektuje kucu u kojoj dobro moras paziti gdje ces stati da ne proletis na sprat nize, vjerujem da bi mu imao stosta reci.A rupe u nasoj igri su bile vidljive iz aviona. I fakat ne kontam sta traze na forumu ljudi koje nervira komentarisanje igre? Sta treba da komentarisemo jebote? Koji djavo uopste imamo prenose, najbolje da nikako ne gledamo utakmicu, nek nam neko javi rezultat i to je to, ako je samo krajnji rezultat bitan i ako se ne smije nista prokomentarisati o igri.
Naravno ja nisam nikakav fudbalski strucnjak kao i 90% nas na ovom forumu, ali nisam ni budala. Cinjenica je da je njihov voljeni Pape imao vise sreca nego znanja u ovom okrsaju sa Slovackom.
Naravno na kraju je jedino rezultat bitan, i to da cemo i mi jednom moci navijati za nasu zemlju na svjetskom prvestvu
selektor igrao ofanzivno sa za gol vise taktikom, cak je negdje koliko se sjecam prognozirao 4:2 rezultat za nas, a tebi eto cudno sto smo dva zabili
jasno mi je da su tebi i slicnima nade porasle, pogotovo poslije poraza u Zenici, ali jbg ne dade vam se
neka samo vi olaksajte sebi, valja vam gledati tekme iz Brazila
- kisni indijanac
#24641 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
mah, da je pape stavio elvira na DV, poslije ev. lošeg rezultata bila bi kontra priča, u stilu zašto je stavio 37 - godišnjaka, zašto ovo , zašto ono, ovako pojedinci prosipaju žuč jer su osvojena bar tri boda, a ti isti su anketi glasali za 0 bodova u dvije tekme i sad ovdje ispiraju ljudima mozak, zijani i španija od finske, hrvatska od škotske itd. pa se ne vješa selektor..svi pominju defanzivnog veznog, a slabo ko piše o imenima, ja se ne slažem da se može na to mjestu može improvizovati sa nekim ko nije igrao na tom mjestu....rahimić je igrač za 25 minuta......Admir_1984 wrote:i ovo isto ne mogu da svarim nikako, da su bili Rahimic ili Zahirovic, pa ko garantuje da bi stizali na svaku loptu koju prodamo u napadu i koja otvara polukontre i kontreDead Man Walking wrote:Problem je sto su sve sanse Slovaka (barem one kojih se ja sjecam) plod rupa i nepostavljene nase odbrane, dakle lose taktike. Ja ne znam jesu li nam ijednu sansu napravili na postavljenu odbranu, da su vezli do gola ili nekim drugim svojim kvalitetom ugrozili nas gol osim iz kontre.sticem dojam da je Pape na klupi ostavio Gatuza iz najboljih dana
-
iceman2010
-
iceman2010
#24643 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
http://www.kip.ba/?p=224270Za svakog igrača to bi bilo ostvarenje sna, kruna karijere, kako za Džeku, tako i za Spahića, Misimovića, Pjanića i ostale, koji godinama daju sve od sebe da se plasiraju na neko veliko takmičenje.
Da, svijet voli pobjednike i samo u BiH je smak svijeta i igrače treba linčovati nakon jedne loše utakmice. Slovačka je u Zenici jednostavno bila bolja. Imaju odlične igrače i ekipa su koja je već nekoliko puta učestvovala na evropskim i svjetskim prvenstvima, za razliku od nas, kojima je krajnji domet baraž.
Ovaj put, istina, imamo veliku šansu da se direktno plasiramo na SP. Vodeća smo reprezentacija u grupi i sami odlučujemo o svojoj sudbini. Najefikasnija smo selekcija kvalifikacija. Imamo najboljeg strijelca, najboljeg asistenta i među tri ekipe smo koje su primile najmanje golova. Imamo samo jedan poraz i to od ekipe koja je, ne tako davno, savladala tadašnje svjetske prvake Italiju na SP-u sa 3:2, ali to očito nije dovoljno.
-
vryzas
#24644 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pape je solidan strucnjak koji radi sa solidnim timom...mali broj kvalitetnih igraca koji mogu igrati na najvecem nivou, nedostatak igraca na nekim pozicijama i sl. ga je poremetio nekoliko puta u taktickim zamislima. Skidam mu kapu za veliki uspjeh i nadam se da ce napraviti odlicnu trenersku karijeru. Jedino sto mu "zamjeram" je kontakt sa novinarima i izjave koje su kontradiktorne u najmanju ruku. Valjda ce nadoci u voznji...
Sastav i postavka igre u zadnje dvije utakmice
...rasprave uopste ne bi bilo da smo zabili prvi u Zenici i zatvorili tekmu sa 3 planirane izmjene. 
Nadam se da cemo sa legendom BiH fudbala u Brazil! Zasluzila je to ova grupa igraca, zasluzio je to Pape, zasluzio je to Svabo koji je preuzeo savez pred suspenzijom i stecajem...
Sastav i postavka igre u zadnje dvije utakmice
Nadam se da cemo sa legendom BiH fudbala u Brazil! Zasluzila je to ova grupa igraca, zasluzio je to Pape, zasluzio je to Svabo koji je preuzeo savez pred suspenzijom i stecajem...
- ultima_palabra
#24645 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Jesi siguran u ovo?kisni indijanac wrote: mah, da je pape stavio elvira na DV, poslije ev. lošeg rezultata bila bi kontra priča, u stilu zašto je stavio 37 - godišnjaka, zašto ovo , zašto ono, ovako pojedinci prosipaju žuč jer su osvojena bar tri boda, a ti isti su anketi glasali za 0 bodova u dvije tekme i sad ovdje ispiraju ljudima mozak, zijani i španija od finske, hrvatska od škotske itd. pa se ne vješa selektor..svi pominju defanzivnog veznog, a slabo ko piše o imenima, ja se ne slažem da se može na to mjestu može improvizovati sa nekim ko nije igrao na tom mjestu....rahimić je igrač za 25 minuta......
- kisni indijanac
#24646 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
štimac, ne u tolikoj mjeri kao pape, a istini za volju raspolaže sa širom klupom i individualno hrvati nisu nešto lošiji od nas....ultima_palabra wrote:Jesi siguran u ovo?kisni indijanac wrote: mah, da je pape stavio elvira na DV, poslije ev. lošeg rezultata bila bi kontra priča, u stilu zašto je stavio 37 - godišnjaka, zašto ovo , zašto ono, ovako pojedinci prosipaju žuč jer su osvojena bar tri boda, a ti isti su anketi glasali za 0 bodova u dvije tekme i sad ovdje ispiraju ljudima mozak, zijani i španija od finske, hrvatska od škotske itd. pa se ne vješa selektor..svi pominju defanzivnog veznog, a slabo ko piše o imenima, ja se ne slažem da se može na to mjestu može improvizovati sa nekim ko nije igrao na tom mjestu....rahimić je igrač za 25 minuta......
- medo28
#24647 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
u redu je to - lijepo za gledati takav fudbal (protiv "lošijih" ekipa)... prošlo je kod Slovaka (na svu sreču hvala Bogu) ali da li bi prošlo (ota famozna ofenzivna igra gola više) i kod Francuza, Portugalaca, Argentine, Brazila, Njemačke, Italije, Holandije... ili bi ipak sličilo na Portugal 6-2internazionale wrote:kada kazes da smo na srecu dali dva gola Slovacima u dvije utakmice to te automatski svrstava u ove kategorije iz tvoje prve receniceYahel wrote:Ovo ti je tema njegovih ljubitelja, ako nesto napises protiv njega odmah te proglase budalom i neznalicomDead Man Walking wrote: Pa da ti projektuje kucu u kojoj dobro moras paziti gdje ces stati da ne proletis na sprat nize, vjerujem da bi mu imao stosta reci.A rupe u nasoj igri su bile vidljive iz aviona. I fakat ne kontam sta traze na forumu ljudi koje nervira komentarisanje igre? Sta treba da komentarisemo jebote? Koji djavo uopste imamo prenose, najbolje da nikako ne gledamo utakmicu, nek nam neko javi rezultat i to je to, ako je samo krajnji rezultat bitan i ako se ne smije nista prokomentarisati o igri.
selektor igrao ofanzivno sa za gol vise taktikom, cak je negdje koliko se sjecam prognozirao 4:2 rezultat za nas, a tebi eto cudno sto smo dva zabili
jasno mi je da su tebi i slicnima nade porasle, pogotovo poslije poraza u Zenici, ali jbg ne dade vam se
neka samo vi olaksajte sebi, valja vam gledati tekme iz Brazila
MIsimović više nije u formi za prvu postavu ali zaslužuje druo poluvrijeme ili 30 minuta zavisi od potrebe, ništa loše nemam protiv Misimovića on je zadužio svakog pravog navijača da mu skine kapu kad ga vidi ali on jednostavno nije u formi... kilogrami na stranu dokaz je klub u kojem igra-
Naravno i Papetu kapa dolje brez dileme ali kritika taktike zadnje dvije utakmice je na mjestu... nismo mi Španjolci to treba da bude svakom jasno i ne možemo očekivati uvijek pobijedu, svaka ekipa može izgubiti ali ova postava Misimović - Pjanić skupa definitivno ne prolazi protiv jačih ekipa (a to je nekoliko puta dokazano) - uspijeh je htijeli mi to priznati ili ne i baraž u prošlim kvalifikacijama (Francuska, Rumunija, Bjelorusija, Albanija...) pa čak i baraž kod Ćire (Španije, Turska, Belgija...)
momcima i selektoru čestitke od srca na pragu smo največeg sportskog uspjeha u fudbalu
- ultima_palabra
#24648 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ma Štimca razapinju kao na krstu, počeo je čovjek da im psuje... Papeta rijetko ko kritikuje. Doduše to ima veze i sa ponašanjem obojice, jedan je krkan i kabadahija a drugi miran čovjek koji gleda svoja posla.kisni indijanac wrote:štimac, ne u tolikoj mjeri kao pape, a istini za volju raspolaže sa širom klupom i individualno hrvati nisu nešto lošiji od nas....
- KPNCTNJAH
#24649 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Sad vec zajebavasultima_palabra wrote:Ma Štimca razapinju kao na krstu, počeo je čovjek da im psuje... Papeta rijetko ko kritikuje. Doduše to ima veze i sa ponašanjem obojice, jedan je krkan i kabadahija a drugi miran čovjek koji gleda svoja posla.kisni indijanac wrote:štimac, ne u tolikoj mjeri kao pape, a istini za volju raspolaže sa širom klupom i individualno hrvati nisu nešto lošiji od nas....
Last edited by KPNCTNJAH on 12/09/2013 15:04, edited 1 time in total.
- kisni indijanac
#24650 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
pa ok, tu si u pravu, ali to je u skladu sa njegovim fakinskim ponašanjem.....ultima_palabra wrote:Ma Štimca razapinju kao na krstu, počeo je čovjek da im psuje... Papeta rijetko ko kritikuje. Doduše to ima veze i sa ponašanjem obojice, jedan je krkan i kabadahija a drugi miran čovjek koji gleda svoja posla.kisni indijanac wrote:štimac, ne u tolikoj mjeri kao pape, a istini za volju raspolaže sa širom klupom i individualno hrvati nisu nešto lošiji od nas....