sta ce supci ne mogu snimati novi generation kill sa rujamaIronmen wrote:Na ekskluzivnu ponudu obilaska oslobođene Palmire u pratnji ruske viojske stigli reporteri iz 11 zemalja, no niti jedan iz SAD-a.
Sirija vol. 2
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#24626 Re: Sirija vol. 2
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#24627 Re: Sirija vol. 2
znaci nema vise ni ponuda za konverziju???Novak20 wrote:
20 civila, radnika cementare pogubljeno (alawiti i kršćani) a četvorica civila Druza zaklano iliti dekaptirano od strane isisa. Ostali pušteni bez posljedica. Druze civile dakle bije i nusra i isis.
-
sarajevoxxxx
#24628 Re: Sirija vol. 2
Današnja vona operacija zauzimanja sela Berneh u južnoj okolini Haleba.
Novinar Muaz Eš-Šami
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 1033462493
Novinar Muaz Eš-Šami
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 1033462493
- General War
#24629 Re: Sirija vol. 2
Black swan wrote:sta ce supci ne mogu snimati novi generation kill sa rujamaIronmen wrote:Na ekskluzivnu ponudu obilaska oslobođene Palmire u pratnji ruske viojske stigli reporteri iz 11 zemalja, no niti jedan iz SAD-a.

- Opetja033
#24630 Re: Sirija vol. 2
Izgleda da je FSA zaista zauzela Khan Touman i protjerala Assadove zlocince i njegove teroristicke saveznike
Sa druge strane zestoka kontraofanziva Daesha na polozaje FSA na sjeveru Halepa. Povratili su kontrolu nad nekoliko (2-3) sela koje je prethodno oslobodila FSA.
Sa druge strane zestoka kontraofanziva Daesha na polozaje FSA na sjeveru Halepa. Povratili su kontrolu nad nekoliko (2-3) sela koje je prethodno oslobodila FSA.
- Opetja033
#24631 Re: Sirija vol. 2
Ja sam govorio odmah na pocetku ruske agresije da ce uslijediti odgovor saveznika FSA. I zaista je tako. Nikada tokom sirijskog rata nisu primili vise pomoci nego u zadnja 2-3 mjeseca. Ovo je tek pocetak. Ruska agresija jeste kupila vrijeme Assadu, medjutim digla je kompletan sukob na jedan veci nivo.Mlohavi wrote:Povlacenje dijela ruske armade, grupisanje SAA i sektasa za neke nove ofanzive, simbolicni poneki MANPADS u rukama nasih, nikad slabiji ISIL te po njima djelovanje turske artiljerije i americkih bombardera se poklopilo s bojkotom nasih kolega forumasa.Grean wrote: Kad nas je ovo opet krenulo? Mislio sam da su donji do prije mjesec dana.![]()
Nevini u bojkotu, dan sedmi?
- MMM1977
#24632 Re: Sirija vol. 2
Zna li neko kakav je kurs lire (funte) ovih dana?
-
Avetinho
#24633 Re: Sirija vol. 2
putinkov anal kiticar je imao vlazne snove da je rat zavrsen u korist masovnog ubice ass-sadiste i njegovog saveznika sa istoka.
Pobjegao putinko nema para pala cijena nafte.
Izasli oni lazni dokumenti iz paname gdje kazu da nije bas putinko sve pare zaradio kao clan centralnog komiteta partije, nego je krao i sa strane.
Pobjegao putinko nema para pala cijena nafte.
Izasli oni lazni dokumenti iz paname gdje kazu da nije bas putinko sve pare zaradio kao clan centralnog komiteta partije, nego je krao i sa strane.
-
sarajevoxxxx
#24634 Re: Sirija vol. 2
Local Coordinating Committees in Syria
By the end of Saturday, April 9, 2016, the Coordinating Committees were able to document 43 martyrs in Syria, incluing 4 martyrs under torture, 3 children and 2 women.
17 martyrs in Aleppo, 8 martyrs in Idlib, 5 martyrs in Damascus and area, 5 martyrs in Daraa, 4 martyrs in Hama, 3 martyrs in Deir Ezzor, and one martyr in Homs.
By the end of Saturday, April 9, 2016, the Coordinating Committees were able to document 43 martyrs in Syria, incluing 4 martyrs under torture, 3 children and 2 women.
17 martyrs in Aleppo, 8 martyrs in Idlib, 5 martyrs in Damascus and area, 5 martyrs in Daraa, 4 martyrs in Hama, 3 martyrs in Deir Ezzor, and one martyr in Homs.
- madner
#24635 Re: Sirija vol. 2
Ja sam bio jutros kod Putina, nebo treperi, VDV se sprema 
-
cbrt
#24636 Re: Sirija vol. 2
Navodno su ISIS zveri zauzele 7 sela na severu Alepa noćas ali im je zaustavljena ofanziva i rebeli su trenutno u kontranapadu...moram da odam priznanje komandantima iz ISIS-a, koliko puta su samo uspeli da iznenade neprijatelja i u kakvim uslovima, prosto neverovatno...ubedljivo najbolji komandni kadar imaju (što je u najmanju ruku žalosno). Na jugu Alepa i dalje borbe, ništa se još ne zna, izgleda da se desetine Asadovaca zabarikadiralo u jednom selu pa ih Rusi sada brane avijacijom...
- Mlohavi
#24637 Re: Sirija vol. 2
Znas kako mi je drago sto sam drugaciji od vas pa najiskrenije nisam osjetio ni najmanju potrebu da relativiziram taj ratni zlocin.Ironmen wrote:
Kvalitetno ubijaju i kurdsku djecu u Masqudu malo bojnim otrovima malo granatama.
Pricu o tome kako su krivi oni koji se bore iz naseljenih kvartova, kako su oni odgovorni za civile pod svojom kontrolom itd. kao i toliko puta do sad ostavit cemo kolega vasoj strani za neke od buducih zlocina SAA i sektaske im bratije.
-
Novak20
#24638 Re: Sirija vol. 2
isisovci od alnusre-kaide i Co. povratili Baraghidah, Al-Bel, Ash-Sheikh Rih i Tilal Al-Husseina na sjeveru Alepa. Sreća ne mogu opkoliti protivnika koji uvijek može pobjeći u Tursku.
https://www.almasdarnews.com/article/is ... ey-border/ | Al-Masdar News

https://www.almasdarnews.com/article/is ... ey-border/ | Al-Masdar News

- Mlohavi
#24639 Re: Sirija vol. 2
Moze to puno vise i morat ce puno jace da bi postiglo opipljive rezultate, ovako mi izgleda da pomoc samo kupuje vrijeme nasima. Rusi su Boga mi bili strasno konkretni. Bez obzira, lijepo je nakon mjeseci razocarenje ipak vidjeti da rezim nije u stanju vojno poraziti FSA u narednih par godina.Opetja033 wrote:
Ja sam govorio odmah na pocetku ruske agresije da ce uslijediti odgovor saveznika FSA. I zaista je tako. Nikada tokom sirijskog rata nisu primili vise pomoci nego u zadnja 2-3 mjeseca. Ovo je tek pocetak. Ruska agresija jeste kupila vrijeme Assadu, medjutim digla je kompletan sukob na jedan veci nivo.
Snimak za Nusru karakteristicnog napada na Zaytan, zauzeli su odredene dijelove ali su se morali povuci prije zore. Nije im uspio napad ni na BIrnah.
- Ironmen
#24640 Re: Sirija vol. 2
Mlohavi wrote:Znas kako mi je drago sto sam drugaciji od vas pa najiskrenije nisam osjetio ni najmanju potrebu da relativiziram taj ratni zlocin.Ironmen wrote:
Kvalitetno ubijaju i kurdsku djecu u Masqudu malo bojnim otrovima malo granatama.![]()
Pricu o tome kako su krivi oni koji se bore iz naseljenih kvartova, kako su oni odgovorni za civile pod svojom kontrolom itd. kao i toliko puta do sad ostavit cemo kolega vasoj strani za neke od buducih zlocina SAA i sektaske im bratije.
Naravno upitanju su kurdska djeca koja nisu nikome bitna ni novinarima ni Tv-u a ni velikoj vecini vas forumasa koji navijata za razno razne teroristicke skupine iz FSA
- Ironmen
#24641 Re: Sirija vol. 2
Za ovo boldirano si trebo jos spomenuti da su teroristi nusre upali u zamku kod Zaytana i da ih je likvidirano na stotine stravicne slike po twiteru koje necu postavljati teroristicke djecoubice ni metra nisu napredovale.Mlohavi wrote:Moze to puno vise i morat ce puno jace da bi postiglo opipljive rezultate, ovako mi izgleda da pomoc samo kupuje vrijeme nasima. Rusi su Boga mi bili strasno konkretni. Bez obzira, lijepo je nakon mjeseci razocarenje ipak vidjeti da rezim nije u stanju vojno poraziti FSA u narednih par godina.Opetja033 wrote:
Ja sam govorio odmah na pocetku ruske agresije da ce uslijediti odgovor saveznika FSA. I zaista je tako. Nikada tokom sirijskog rata nisu primili vise pomoci nego u zadnja 2-3 mjeseca. Ovo je tek pocetak. Ruska agresija jeste kupila vrijeme Assadu, medjutim digla je kompletan sukob na jedan veci nivo.
Snimak za Nusru karakteristicnog napada na Zaytan, zauzeli su odredene dijelove ali su se morali povuci prije zore. Nije im uspio napad ni na BIrnah.
- Ironmen
#24642 Re: Sirija vol. 2
Koja nesposobnost terorista na sjeveru Allepa imaju svu mogucu podrsku Turske od artiljerije do A10 americkih aviona i opet ih ISIL razbio 5 sela sinoc ISIL opet zauzeo cak su pokusali napad na Mare ali je napad odbijen u Siriji se stvarno ne zna ko je nesposobniji ali za arape nista cudno.
- Ironmen
#24643 Re: Sirija vol. 2
U Dortmundu veliki prosvjedi kurda protiv terorista i djecoubica iz FSA frakcija sinoc ponovo gadjali kurde otrovima.
-
cbrt
#24644 Re: Sirija vol. 2
Stork @NorthernStork 18m18 minutes ago
Rebels and Nusra retreated from Barnah, Zitan and al-Khaldiyah villages south Aleppo late last night after fierce Russian air attacks.
- Fantassin
#24645 Re: Sirija vol. 2
Ev jedne starije cca 6 mjeseci dok sam boravio na Kobane frontu... tacnije u okolini Sarina.Heval Kurd se hvali optikom na kalasu
I jos jedna sa drugom iz Kanade
]
E sad se nadam da ce me admin prestati banovati
I jos jedna sa drugom iz Kanade
]
Last edited by Fantassin on 10/04/2016 15:12, edited 2 times in total.
-
Novak20
#24646 Re: Sirija vol. 2
Jedini izlaz za prestanak rata i pobjedu jedne strane u Siriji je da FSA, SAA i SDF udruže snage u borbi protiv terorista isisa i alkaide sa naglaskom na isis. Al' jbg. Drage im ko zna čije šuške. I rat je biznis.Ironmen wrote:Koja nesposobnost terorista na sjeveru Allepa imaju svu mogucu podrsku Turske od artiljerije do A10 americkih aviona i opet ih ISIL razbio 5 sela sinoc ISIL opet zauzeo cak su pokusali napad na Mare ali je napad odbijen u Siriji se stvarno ne zna ko je nesposobniji ali za arape nista cudno.
-
Novak20
#24647 Re: Sirija vol. 2
Pajdo, da si u nekoj drugoj formaciji možda te ne bi banovali...Fantassin wrote:
Ev jedne starije cca 6 mjeseci dok sam boravio na Kobane frontu... tacnije u okolini Sarina.Heval Kurd se hvali optikom na kalasu![]()
-
Novak20
#24648 Re: Sirija vol. 2
Crni dan za rebelse i nusriće. Gazi ih isis oko Alepa a izgleda i SAA sa saveznicima. Bez obzira na to pokrenuli su još jednu ofanzivu na sjeveru Latakije. Digli im neki rep sa tri hiljade tona novog naoružanja i sad ih guraju u smrt na sve strane.

-
cbrt
#24649 Re: Sirija vol. 2
Stork @NorthernStork 14m14 minutes ago
Rebels coalition recaptured all villages taken by ISIL last night north Aleppo.
- Mlohavi
#24650 Re: Sirija vol. 2
Sta stotine, hiljade jbtIronmen wrote:
Za ovo boldirano si trebo jos spomenuti da su teroristi nusre upali u zamku kod Zaytana i da ih je likvidirano na stotine stravicne slike po twiteru koje necu postavljati teroristicke djecoubice ni metra nisu napredovale.
Ti haman malo sporije kontas momcino?Ironmen wrote:
Naravno upitanju su kurdska djeca koja nisu nikome bitna ni novinarima ni Tv-u a ni velikoj vecini vas forumasa koji navijata za razno razne teroristicke skupine iz FSA