Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
JThomas

#24626 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JThomas »

mogu samo bolje proći na sljedećim izborima ako ne budu vlada. nikako lošije.
O'zone
Globalni moderator

#24627 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by O'zone »

Max i Magnus promatraju sad sa nebesa i lupaju se po čelu što se oni nisu nikad sjetili ovakvog scenarija u Alan Fordu
Trebam te

#24628 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Trebam te »

JThomas wrote:mogu samo bolje proći na sljedećim izborima ako ne budu vlada. nikako lošije.

Tako je :thumbup:

:bih:
Trebam te

#24629 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Trebam te »

General War wrote:...Posljednjih dana ogromnu prašinu podigla je informacija da je premijer Gutić zatražio smjenu četiri ministra. Riječ je o dva ministra iz DF-a – ministru unutrašnjih poslova Alenu Gadži i ministrici obrazovanja Mirsadi Begović, te dva ministra iz SDA – ministru poljoprivrede Abdulahu Zukiću i ministru industrije Srđanu Mićanoviću. Međutim, premijer kaže da on nije rekao da će ih smjeniti. ˝Ja nisam još upitio zvaničan zahtjev za smjenu ova četiri ministra. Dakle, još uvijek nije zvanično zatražena smjena niti jednog ministra. U narednom periodu će se donijeti odluka o kojoj ćete biti obavješteni˝, naglasio je premijer.

Pročitaj više na: http://tuzla.danas.info/2015/06/04/100- ... ena-gadze/

Ha, :shock: svlace jedni druge u krug dok mandat ne istekne :lol:

Svakako ne moraju nista raditi, narod ocito uziva u bagdadskom cirkusu :run:
GeeTnT

#24630 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by GeeTnT »

JThomas wrote:mogu samo bolje proći na sljedećim izborima ako ne budu vlada. nikako lošije.
Teško jer... mislim da Komšić ne zna baš kako da poentira, a potrošio je zalihe povjerenja....teško da će više biti u stanju bilo kakvu situaciju u vladi preusmjeri u svoju i stranačku korist.

PS: Pazi sad kad bar "dva papka" promijene dres...osim ako nisu potpisali da prilikom transfera plate globu kakvu je on morao da iskešira svom menadžeru ZL.
skupljac_zeljeza

#24631 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by skupljac_zeljeza »

Ali ih čeka HDZ i dalje.
JThomas

#24632 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JThomas »

ne može biti gore nego da budu vlada četiri godine. to da bude, dobili bi 0,1 % na opštim izborima 2018.
GeeTnT

#24634 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by GeeTnT »

Bio pun snage...a vidi ga sad. K*o Tale... a neonko ko BB jbt.
kamen spoticanja

#24635 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kamen spoticanja »

Kaze jedan forumski mudrac " u jedinstvu je snaga ,na svim nivoima"...i bi lik upravu...daj nam jednu stranku,sasvim je nebitno koju...nase koalicije su shit
dezurni_ucenik

#24636 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dezurni_ucenik »

Fadil Novalić nema više našu podršku, ministri iz DF-a ostat će još neko vrijeme u Vladi FBiH kako bi obezbjedili normalno funkcionisanje Vlade dok ne budu razriješeni. Pozivam Novalića da ih razriješi i pozivam SDA i HDZ da formiraju novu parlamentarnu većinu“, rekao je Komšić

Bice zanimljivo ako na njegovo mjesto uleti SBB, a jos zanimljivije ce biti gledati kako Dnevni Avaz mijenja politiku prema Bakiru koji je izgleda spreman pomiriti se sa Fahrom.
pumica

#24637 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pumica »

:lol: :lol: :lol:
Aljosa Campara na Aljazeeri - nama ne treba novi partner, mi imamo koaliciju i bice sve ok ... pozivam partnere ...

Ovaj lik je nenormalan!
Ja ne znam kakav je ovo razgovor !!! :nija:

A najbolje zaboravih - veli Aljosa "nama je nepoznata ova kombinacija - nisu vise dio vecine a ostaju u vladi" :lol: :lol: :lol:
razonoda

#24638 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by razonoda »

pumica wrote::lol: :lol: :lol:
Aljosa Campara na Aljaziri - nama ne treba novi partner, mi imamo koaliciju i bice sve ok ... pozivam partnere ...

Ovaj lik je nenormalan!
Ja ne znam kakav je ovo razgovor !!! :nija:
:-D Eto da sam to ja napisala ...bilo bi... :angry:
JThomas

#24639 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JThomas »

kamen spoticanja wrote:Kaze jedan forumski mudrac " u jedinstvu je snaga ,na svim nivoima"...i bi lik upravu...daj nam jednu stranku,sasvim je nebitno koju...nase koalicije su shit
samo što je babuka potpisao da tako ne može. mislim, teoretski može, ali u stvarnosti...
MOSALJOZE

#24640 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MOSALJOZE »

dezurni_ucenik wrote:Fadil Novalić nema više našu podršku, ministri iz DF-a ostat će još neko vrijeme u Vladi FBiH kako bi obezbjedili normalno funkcionisanje Vlade dok ne budu razriješeni. Pozivam Novalića da ih razriješi i pozivam SDA i HDZ da formiraju novu parlamentarnu većinu“, rekao je Komšić

Bice zanimljivo ako na njegovo mjesto uleti SBB, a jos zanimljivije ce biti gledati kako Dnevni Avaz mijenja politiku prema Bakiru koji je izgleda spreman pomiriti se sa Fahrom.
Bake bi koalicijom sa Fahrom potpisao propast stranke,tako da ne mislim da će se to desiti,osim ako Bake ne odluči drugačije :skoljka:
Better Man

#24641 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Better Man »

Sam način formiranja ove nakaradne vlasti u FBiH nam je jasno pokazao da ova vlast neće prećivjeti ljeto, a možda ga neće ni dočekati. Tako ti je to kad se vlast pravi sa kriminalcima koji već 25 godina pljačkaju i uništavaju zemlju.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#24642 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by -LIBERO- »

Izlazi Zeljko iz te mafijaske hobotnice, i u borbu za slijedece izbore....lokalne, pa opste.

Sa ovom bagrom, u startu se znalo, da nema bilo sta. Ni u pogledu promjena, a ni drzave. Samo talovi, lobiji, rasprodaja resursa i ta 'drzavotvorna' :zzzz: orica.

Odje-bi bagru. A treb'o si to znati u startu, i uraditi. :run:
StupskaBitanga

#24643 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

a dok borbe traju mi tonemo
omar little

#24644 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by omar little »

cuj, da se sprema za izbore. :-) pa onaj ko mu da glas nakon ovoga treba se sam objesiti.
omega369

#24645 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by omega369 »

-LIBERO- wrote:Izlazi Zeljko iz te mafijaske hobotnice, i u borbu za slijedece izbore....lokalne, pa opste.

Sa ovom bagrom, u startu se znalo, da nema bilo sta. Ni u pogledu promjena, a ni drzave. Samo talovi, lobiji, rasprodaja resursa i ta 'drzavotvorna' :zzzz: orica.

Odje-bi bagru. A treb'o si to znati u startu, i uraditi. :run:
Pa to i jeste problem, sto je ZNAO. sad je uletio u vladu, pokupio funkcije i ispario se, mozda on misli da je napravio mudar potez, ali mislim da ce na sljedecim izborima potonuti brze nego fahro. na zalost
O'zone
Globalni moderator

#24646 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by O'zone »

Ma haj ovo ce se malo pričat večeras dok raja ne pospe. Sutra je guzonjama i budžetlijama proforme radni dan eto ono ko da se tuspase pa odose "dočekivat Papu" a u Ponedjeljak slijedi novi dogovor i trakavica se nastavlja....

Mada olakšanje bi bilo da DF istupi iz vlasti u potpunosti i ode u opoziciju pa nek brate raskrčme ovi sve što im je drago. I nakon Željkinog govora na dobrom su putu da izađu u potpunosti sa vlasti....
"Fadil Novalić nema više našu podršku, ministri iz DF-a ostat će još neko vrijeme u Vladi FBiH kako bi obezbjedili normalno funkcionisanje Vlade dok ne budu razriješeni. Pozivam Novalića da ih razriješi i pozivam SDA i HDZ da formiraju novu parlamentarnu većinu“, rekao je Komšić

Dodao je da je DF tražio da se u Federaciji BiH poštuje zakon što SDA i HDZ nisu mogli obezbjediti.

Što se tiče vlasti na ostalim nivoima, Komšić je kazao kako smatra da na drugim nivoima vlast funkcioniše ali je pozvao koalicione partnere da ih izbace iz koalicije ako im smetaju.

"DF ostaje privržen britansko-njemačkoj inicijativi i euroatlantskim integracijama“, rekao je Komšić

On je istakao da je Bakir Izetbegović već kazao da je spreman oprostiti sve Fahrudinu Radončiću a isto tako da je čuo da je Izetbegović razgovarao i sa Zlatkom Lagumdžijom.

Nije htio komentarisati da li će DF krenuti u okupljanje nove parlamentarne većine.

Istakao je da Vlada FBiH ne može uredbama regulisati ono što je već regulisano zakonom.

"Ne ostavljam više nikakvu mogućnost za dogovor i nastavljamo se pravnim sredstvima boriti za poštivanje zakona i ustava“, rekao je Komšić.
VjecitiStudent

#24647 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

Gdje nesta odgovornost prema biračima, državi, ... i sav ostali PR kojim su branili neodbranjivo kad su pravili koaliciju?

I odakle vam uopće optimizam da od ovog čemera ikad može išta dobro da ispadne?
dustaban

#24648 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

StupskaBitanga wrote:a dok borbe traju mi tonemo
Pogazih rijec (samobanovao se) ali ovaj dramatican moment je konacno dobio pravi komentar.
:thumbup:
Yebe se sviha njiha za ovu blokadu vlasti. Narod se upecao na udicu, svak za nekog navija a stadion tone sve dublje. Samo oni koji trebaju biti smjenjeni trljaju ruke, dobice jos jedan mandat do sljedecih izbora!

Volio bih da mi neko objasni kakva je reazlika u tome ko ce voditi Aluminij do sljedecih izbora?
pumica

#24649 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pumica »

Ministru Bajroviću ručak preči od sjednice Vlade

Reuf Bajrović, ministar industrije energetike i rudarstva napustio je danas sjednicu Vlade Federacije BiH kako bi sa stranačkim kolegama iz Demokratske fronte prisustvovao "radnom ručku" sa američkom ambasadoricom u BiH Maureen Elisabeht Cormack.

Zajedno s njim na ručku su bili i predsjednik DF-a Željko Komšić i članovi rukovodstva ove stranke Emir Sujagić i Sifet Podžić.

U vrijeme dok je Bajrović “objedovao” trajala je sjednica Vlade FBiH na koju se ministar nije udostojio doći kako bi barem branio vlastite i stavove svoje stranke. Treba li napominjati da primanje ministarske plaće podrazumijeva, uz ostalo, i prisustvo sjednicama Vlade.

Sve ovo događalo se prije sjednice Predsjedništva DF-a nakon koje je saopćeno da ova stranka napušta vladajuću koaliciju, ali da njeni ministri ostaju u Vladi(!?).

(Faktor.ba)
:lol: :lol: :lol:
(Ovaj uskĺicnik i upitnik u zagradi na kraju zaista su stavili :lol: )

SDA-kmecanje na SDA-portalu :-D
:zzzz:
Last edited by pumica on 04/06/2015 19:02, edited 1 time in total.
JThomas

#24650 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JThomas »

bilo bi razlike, da su ijedni od ponuđenih pošteni i sposobni. a pošto nisu svejedno je.
Post Reply