Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
sencobih

#24626 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

tzipiripi wrote:
Hemera wrote:Da li su korisnici saglasni sa tom vrstom monopola?
Ne znam lafe đe ti živiš, ja u Bingogradu koji je školski primjer monoplola BH Telecoma. Još mi dva mjeseca ostalo ugovora s tom bandom i adios amigos... 10 puta sporiji internet za sliičnu lovu, handrenje raje sa Sport klubovima itd. itd. Daleko im kuća, čim dođu ovi u moju zgradu zdrrrao.ba
Cuj Bingograd, sad vam je i Bingo problem, a voljeli bi da nema ni njega je li? Na vasu zalost jos ima domaćih firmi koje odolijevaju napadima kako ti reče bandi
tzipiripi

#24627 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tzipiripi »

sencobih wrote:
tzipiripi wrote:
Hemera wrote:Da li su korisnici saglasni sa tom vrstom monopola?
Ne znam lafe đe ti živiš, ja u Bingogradu koji je školski primjer monoplola BH Telecoma. Još mi dva mjeseca ostalo ugovora s tom bandom i adios amigos... 10 puta sporiji internet za sliičnu lovu, handrenje raje sa Sport klubovima itd. itd. Daleko im kuća, čim dođu ovi u moju zgradu zdrrrao.ba
Cuj Bingograd, sad vam je i Bingo problem, a voljeli bi da nema ni njega je li? Na vasu zalost jos ima domaćih firmi koje odolijevaju napadima kako ti reče bandi
Jesi l' kad čuo za pojam konkurencija? Ili barem pokušaj razumjeti ono što komentarišeš. Prije je bilo još nekoliko mogućnosti izbora, sad svakim danom u svakom pogledu sve manje toga. Ali sad ahvaljujući Telemachu 8)
A što vas uskoro čeka u Tuzli, odnosno Biongogradu je prikazano otprilike vođe :lol: https://www.youtube.com/watch?v=wWSENh56oWU
I ono što je sigurno da vaša uBleHa neće odoljet barem ovima, sad ima i u ovom gradu da vam ga :izet:
crnivrag

#24628 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Novosti u digitalnoj programskoj shemi, lokacija Sarajevo:

City TV (lokalna TV stanica iz Mostara) - Kanal 059

Russia Today (ruski informativni kanal na engleskom jeziku) - Kanal 161
MTV

#24629 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

tzipiripi wrote:Š'a je ba ovo, Telemach u vašem gradu? Reklame po Tuzli, Sjenjak? Je l' vi to ozbiljno ili nas neko ... da ne 'sujem?
http://telemach.ba/upload/trio%20tabela%201.11..png
Samo za BHB Cable, ostali dio Tuzle gdje ordinira TXTV (sestrinska firma Elte MT) nece biti nista.
StupskaBitanga

#24630 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StupskaBitanga »

Hoce li kod nas biti unifon?
ElRe

#24631 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ElRe »

StupskaBitanga wrote:Hoce li kod nas biti unifon?
Vjerovatno da hoce, sve se dijeli sa SLO i SRB pa i ce valjda i to. Mada pored Vibera i WA ne vidim svrhu Unifona.
south

#24632 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by south »

Mehemed wrote: E to se čeka, da i mi WP korisnici možemo uživati u D3GO-u
nazalost nema od toga nista :( :( nemaju nijednu aplikaciju za Windows i uopste ne zele ni da naprave
Telemach wrote: Ukoliko bude noviteta na ovu temu, rado ćemo vas informisati. Za sada aplikacija za WIN uređaje nije u planu.
StupskaBitanga

#24633 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StupskaBitanga »

ElRe wrote:
StupskaBitanga wrote:Hoce li kod nas biti unifon?
Vjerovatno da hoce, sve se dijeli sa SLO i SRB pa i ce valjda i to. Mada pored Vibera i WA ne vidim svrhu Unifona.
Definitivno ali mi je glupo je da zaostajemo za sestrinskim kompanijama
Telemach mora zaista napraviti iskorak u mobilnoj telefoniji i tu nema dileme
Mehemed
Vozim: automobil

#24634 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

south wrote:
Mehemed wrote: E to se čeka, da i mi WP korisnici možemo uživati u D3GO-u
nazalost nema od toga nista :( :( nemaju nijednu aplikaciju za Windows i uopste ne zele ni da naprave
Telemach wrote: Ukoliko bude noviteta na ovu temu, rado ćemo vas informisati. Za sada aplikacija za WIN uređaje nije u planu.
Na žalost znam da je tako, ali opet nada umire posljednja, možda bude kad ja isključim Telemach skroz naskroz.
bullmastiff

#24635 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by bullmastiff »

MOže li neko ukratko napisati razliku izmedju CI modula i receivera?

BTW izabrao sam prelaz sa duo net grande na trio grande premium(s tim da zadrzavam bh telekom telefonsku liniju)
nadam se da se necu zeznuti :D
NediM17

#24636 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NediM17 »

bullmastiff wrote:MOže li neko ukratko napisati razliku izmedju CI modula i receivera?

BTW izabrao sam prelaz sa duo net grande na trio grande premium(s tim da zadrzavam bh telekom telefonsku liniju)
nadam se da se necu zeznuti :D
CI- modul- nemas dodatni daljinski, ne zauzima HDMI port, vecinom je TV brzi i ugladjeniji nego risiver.

Risiver- ima EPG par dana duze. Na modulu, tj. TV-u imas do 3 dana ja mislim, a na risiveru do 7, nebitna stvar.
afannedim

#24637 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by afannedim »

crnivrag wrote:Novosti u digitalnoj programskoj shemi, lokacija Sarajevo:

Dobro je kad prate želje korisnika hahahahaha. Koje ublehe
Maharadza

#24638 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

afannedim wrote:

Makar dižu brzine net-a, ubacuju nove kanale i titlove za postojeće (Nat. Geo HD), nude UNIFI a ne kao neki popuste na frižidere i mikrovalne! :lol:
afannedim

#24639 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by afannedim »

Samo zamazivanje očiju a onda tek slijede problem I kuknjave, ne valja mi ovo, ne radi mi ono, de ba pa nisam dijete.
sencobih

#24640 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

afannedim wrote:

Sada imate info iz prve ruke koliko su polozaja ruski avioni unistili u siriji
klaki

#24641 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by klaki »

hahah ma kakav telemach ba. iz nepoznatog razloga su preskocili moju zgradu. totalno neozbiljna kompanija bila i bice. nadam se da ce neko drugi doci pa da vise "presisa" ovaj telemach i bhtelecom
lokalni_razdjevicar

#24642 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by lokalni_razdjevicar »

klaki wrote:hahah ma kakav telemach ba. iz nepoznatog razloga su preskocili moju zgradu. totalno neozbiljna kompanija bila i bice. nadam se da ce neko drugi doci pa da vise "presisa" ovaj telemach i bhtelecom
veoma si vazan ti i tvoja zgrada
doff

#24643 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

klaki wrote:hahah ma kakav telemach ba. iz nepoznatog razloga su preskocili moju zgradu. totalno neozbiljna kompanija bila i bice. nadam se da ce neko drugi doci pa da vise "presisa" ovaj telemach i bhtelecom
Provjeri sa predsjednikom kućnog savjeta koji je bio u to vrijeme. Garant je umiješan u taj problem...
lokalni_razdjevicar

#24644 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

zašto se u program ne ubaci al jazeera english?
kakaljin

#24645 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

lokalni_razdjevicar wrote:zašto se u program ne ubaci al jazeera english?
Zar nije bolje pitanje zasto se do sada nisu ubacili kanali koji korisnici vec dugo vremena zele, a ne ovako da se ubace kanali, a ne znam da ih je iko ovdje na forumu trazio. Nemam nista protiv ubacivanja sto vise kanala, ali ako se uvode kanali koje niko nije trazi ne treba da se pise da je na zahtjev korisnika uvedeni ti kanali.
dječak sa šibicama

#24646 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dječak sa šibicama »

Posto pratim neke programe na IPTV, mislim da je HBO paket definitivno precijenjen, a pravo pitanje je zasto Telemach ne uvede Cinestar Premiere kanale. Po meni puno kvalitetniji od HBO.
lokalni_razdjevicar

#24647 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

dječak sa šibicama wrote:Posto pratim neke programe na IPTV, mislim da je HBO paket definitivno precijenjen, a pravo pitanje je zasto Telemach ne uvede Cinestar Premiere kanale. Po meni puno kvalitetniji od HBO.
lose filmove prikazuju, nisu vrijedni spomena
dječak sa šibicama

#24648 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dječak sa šibicama »

Ali najjaci mi je Cine PLUS 1 i 2 :D koja piraterija, sve najnoviji filmovi :D

To samo na IPTV postoji.
crnivrag

#24649 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

kakaljin wrote:
lokalni_razdjevicar wrote:zašto se u program ne ubaci al jazeera english?
Zar nije bolje pitanje zasto se do sada nisu ubacili kanali koji korisnici vec dugo vremena zele, a ne ovako da se ubace kanali, a ne znam da ih je iko ovdje na forumu trazio. Nemam nista protiv ubacivanja sto vise kanala, ali ako se uvode kanali koje niko nije trazi ne treba da se pise da je na zahtjev korisnika uvedeni ti kanali.
Objašnjenje ubacivanja ovih kanala se može naći u činjenici da je City TV kanal koji je jedino bio u ponudi kablovskog operatera Velnet. A kako je Velnet sad pripojen Telemachu, automatski su naslijedili dozvolu za njegovo emitiranje u okviru cijelokupnog sistema Telemacha.

A što se kanala Russia Today tiče njega su naslijedili putem dozvole koje ima sama United Grupa. Sve ostale članice ove grupe ga već odavno imaju u ponudi.
hipija

#24650 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

Russia Today nije nikakva ekskluziva SBB-a, jer mnoge kablovske i iptv kako u Srbiji tako i u regiji imaju ovaj kanal.
Locked