Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Bazinga1234
#24601 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Zlatana Bajramovica bih volio vidjeti kao selektora u nekoj budućnosti. A ovi sto spominju Amara Osima ili Sergeja Barbareza... 
-
Melbourne_Australia
#24602 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Point a sta mislis?? da ti nisi mozda zalutao u fudbal??' cuj lik da bude selektor koji bio konsultantDino Djurbuzovic wrote:Nemoj molim te vise pisati ako ces tako nepristojan biti, sram te bilo bezobraznice i neznalico.Point. wrote:Kakvog bolan Amar uspijeha ima sta je sa vama, zajebi bolan osvajanje titule sa najjacim klubom u najjadnijoj evropskoj ligi, sta je on ba uspio. Otiso u Katar i nogirali ga. To d ce ici po savjete kod tate Ivice zaboravi, Amar je tip osobe koja zeli da izadje iz sjene svoga daleko uspijesnijeg oca, ici ce on kurac moj po savjete.Fudo Bosna wrote:Napisao sam da sigurno imamo boljih od Osima, ali ne znam mozemo li ih platiti, a Vaha je jasno rekao da NECE, kraj price.
Osim je imao najboljeg ucitelja , ima uspjeha , ima neophodan autoritet, a primjedbe tipa; brblja u bradu, ima brkove i slicne nebuloze, to ne bih komentarisao a ne biramo mistera BIH ni, piara/ glasnogovornika repke , nego selektora...![]()
A ovi sto forsiraju Nalica, (sav mu "uspjeh", konsultant u Svedskoj repki, ili Barbu, koji nema blage veze za selektorskim pozivom), eto i meni je Barba drag kao patriota i bivsi reprezentativac, ali kako vam uopce mogu naumpasti; lik kome je svo iskustvo konsultant u Svedskoj repki i Barbarez koji je nestrucan, a njegov " autoritet" bi bio, ahbabsko sjelo sa Dzekom i momcima?![]()
Za ovu dvojicu su Pape i Mesa: " Ferguson, Gvardiola, Ivica Osim i Ciro zajedno ", (po trenerskom iskustvu i uspjesima !!!)
Procitaj anlize Nalica i Amara, sve ce ti se samo kazati. Nalic ima kontakte po Uefi i evropskom fudblu kakav Amar moze samo sanjati. Prica li Amar uopste kakav strani jezik? Ako mislis da je maciji kasalj biti u strucnom stabu prosjecne Svedske selekcije koja je uzela s U21 i gdje su dosta igraca presli u A tim poslije, evropsko prvenstvo, onda si zalutao u fudbal. Vrijeme je da se izdignemo iz mahalizma, a vama sarajlicama nije uopste ni najbitnija, vam je bitno je li pitar ili strumf.
Kolega Amar je odlican trener sa izuzetnim sarmom te smislom za humor, te u slucaju da mi nas divni savez ukaze povjerenje ja bi se pobrinuo da kolega Amar bude moj pomocnik, mislim da bi zajedno napravili cuda.
- bingov buraz
#24603 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Kako se zove lik sa HRT sto nalijepi sve redom do HDZ neku noc,svaka mu cast.agent_zero wrote:Koristim i ovu priliku da se na*ebem svega i svačega svim sportskim kvazinovinarima (na svim portalima i dnevnim novinama), kao i svim kobajagi navijačkim skupinama, koji svi skupa gledaju propadanje i raspad reprezentacije u zadnja dva ciklusa, a niko ni glas da digne protiv saveza i selektora!
Sram i stid sve da bude, ugladajte se na komšije i susjede, tamo je sve grmilo i sijevalo dok se neke promjene nisu desile, a ovdje potpuna ravnodušnost spram saveza i kvaziselektora.
Kad vam je takav odnos, daBogda se vratila vremena mušovića, smajlovića, ilje, muniba i čeke!![]()
Jelicic cini mi se.
- NajdraziVodjaa
#24604 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ne mislim da je Amar najbolje rijesenje za selektora ali nema dileme da je sigurno bolji izbor od dinosaurusa ala Hadzibegic koji tako od ciklusa do ciklusa ceka promjenu selektora da se napokon i on uhljebi i omasti brkove kao trenutni selektor ili spominjanje nekakvog Nalica clana strucnog staba omladinske selekcije Svedske
e jake reference u pm, pa evo imam ja bolji prijedlog eno onaj Srbin sto je sa Srbijom u-20 osvojio svjetsko prvenstvo hajmo njega uzeti taj ima jso bolje reference od tog Nalica? Jedno je voditi mlade selekcije a sasvim drugo seniore...
Nama treba cvrsta ruka i autoritet a ne neki amateri ili kvazitreneri igracke legende koje nemaju nikakve reference osim simpatija iz igrackih dana kao sto su Bazdarevic i Susic kojima je reprezentacija BiH poligon za ucenje jer ovakve igrace ni prije a ni poslije nece voditi jer mogu trenirati samo drugoligase ili fenjerase...
Sto neko rece kad moze Bayern vratiti Heynckesa iz penzije zasto mi ne bi Bajevica, siguran sam da bi on mogao odraditi jedan ciklus i ostaviti dobru ekipu i sistem nasljedniku jer zbog godina sigurno ne moze biti dugorocni izbor.
Nama treba cvrsta ruka i autoritet a ne neki amateri ili kvazitreneri igracke legende koje nemaju nikakve reference osim simpatija iz igrackih dana kao sto su Bazdarevic i Susic kojima je reprezentacija BiH poligon za ucenje jer ovakve igrace ni prije a ni poslije nece voditi jer mogu trenirati samo drugoligase ili fenjerase...
Sto neko rece kad moze Bayern vratiti Heynckesa iz penzije zasto mi ne bi Bajevica, siguran sam da bi on mogao odraditi jedan ciklus i ostaviti dobru ekipu i sistem nasljedniku jer zbog godina sigurno ne moze biti dugorocni izbor.
-
mega_mashcine
#24605 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Konstantno se drvlje i kamenje na Vranješa, a Vranješ je protiv Belgije odigrao bolje nego Kolašinac. U prvom poluvremenu je uz Medunjanina bio naš najbolji igrač. Ne sjecam se da je kriv i za jedan gol, a cak je jedan i spasio haman sa gol linije..Ironman_88 wrote:Nisam ni ja fan Vranješa, ali boljeg desnog beka trenutno jednostavno nemamo (iako je Vranješu štoper prirodnija pozicija). Ali mislim da se možemo složiti da je obrana užasna - unatoč vrlo solidnim imenima na papiru, po ulijevanju sigurnosti je skoro na nivou obrane iz doba kada su se fudbalski anonimusi vrtili oko reprezentacije. Od obrane treba početi slaganje nove ekipe, da napokon tu dobijemo neku rutinu i sigurnost, sve je lakše kada nazad stojiš stabilno.jazzer wrote:Treba nam selektor koji ce shvatiti da Sunjic i Vranjes ne smiju biti u isto vrijeme u istomIronman_88 wrote:Treba nam napokon stranac sa akcentom na obranu, neko anti-balkanskog pristupa ko je u stanju posložiti stvari i usaditi taktičku disciplinu (prije svega u obrani). Na papiru imamo vrlo solidnu obranu sa dosta potencijala da bude još bolja, ali trenutno kada Gibraltar dođe sa loptom na 30m od našeg gola (a da ne govorimo o jačim selekcijama), počinje čovjek kao navijač osjećati napetost i nesigurnost - obrana je traljava, čitavu obranu igramo bez ikakvog samopouzdanja i agresivnosti, šeta nam se pred golom kako ko stigne.
gradu a ne na terenu, u istoj ekipi.
A onda neka pocne slagati ekipu.
- luckylaka
#24606 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ma ocito je da se i novinari i navijaci zajebavaju na racun Amara inace uspjesnog trenera u Kataru(treba dogurati do Katara)a poslije Katara ne moze naci angazman ni u Federalnoj.Al dobro ko nam bira selektore nikakvo cudo ne bi bilo da se i Amar malo promovise.Dr. Kuca wrote:E cuj amar osim, barbarez, hadzibegic![]()
pa ugasite odma repku. Amar je dobar trener ali samo za ove lige, vodio u katru zamalo ispo iz lige2x i osvojio kup japana gdje ivica ekipu vodio do finala i onda se povuko, narednu sezonu ispali iz lige pod amarovim vodstvom. Hadzibegic je isto trener bukvalno kao i mesa, zastario, barbarez je smjesan.
-
FreakyStyley
#24607 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Amar je, neuzubilah, Bog.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#24608 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
NSBiH sebi ne može dozvolit luksuz da izabere morža.
Ponajviše iz razloga jer se i javnost, ali i navijači malo po malo okreću protiv njih, piše se o lopovlucima, o katastrofalnom i nikad gorem stanju o domaćem fudbalu, o njihovim talovima.
Zamislite da povrh svega angažuju selektora kojeg mrzi 90% stanovništva, tačnije u principu skoro svi osim navijača Željezničara. To bi bukvalno bio potez glupog idiota, a oni to nisu.
Ponajviše iz razloga jer se i javnost, ali i navijači malo po malo okreću protiv njih, piše se o lopovlucima, o katastrofalnom i nikad gorem stanju o domaćem fudbalu, o njihovim talovima.
Zamislite da povrh svega angažuju selektora kojeg mrzi 90% stanovništva, tačnije u principu skoro svi osim navijača Željezničara. To bi bukvalno bio potez glupog idiota, a oni to nisu.
-
Bazinga1234
#24609 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
mega_mashcine wrote: Konstantno se drvlje i kamenje na Vranješa, a Vranješ je protiv Belgije odigrao bolje nego Kolašinac. U prvom poluvremenu je uz Medunjanina bio naš najbolji igrač. Ne sjecam se da je kriv i za jedan gol, a cak je jedan i spasio haman sa gol linije..
Al bitno je srat po Vranjesu iako je protiv Grčke recimo bio jedan od najboljih, evo i sad po meni sasvim dobra partija. Podbacio je jedino protiv Kipra.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
- AmiĐa_Idriz
#24611 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Cesto se Ogi kritikuje mada ja ne znam bas da je toliko los. Nadam se da ce nekad zapoceti na poziciji stopera, tu je tek babo pravi.
Seo je pravo los bio u zadnje vrijeme. Na Sea mislim.
-
bosanska senzacija
-
FreakyStyley
#24613 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Zasto mi je obrisan post u kojem sam napisao da je Amar Bog?
- edo_79
#24614 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
AmiĐa_Idriz wrote:Cesto se Ogi kritikuje mada ja ne znam bas da je toliko los. Nadam se da ce nekad zapoceti na poziciji stopera, tu je tek babo pravi.
Pa vazda se na nekome mora iskaliti bijes .... jbg ... Ogi po mom mišljenju dobro radi svoj posao ....
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#24615 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
došli mi gosti i upalili mi TV na 41. minut
nisam ni znao da igraju
2:1
reko odoh ja raditi za blog i facebook te youtube stranice da zaradim koji dinar lako je milijunerima
čujem iz sobe neke petarde reko nije valjda 3:1
dolazim na kraju 3:4

nisam ni znao da igraju
reko odoh ja raditi za blog i facebook te youtube stranice da zaradim koji dinar lako je milijunerima
dolazim na kraju 3:4
-
kiligonzales
#24616 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ma samo nek se nesto pise. Ovo je takav clanak.SmokingMan wrote:Na osnovu kadra tokom prenosa utakmice,u kojem brko sjedi zamišljenog pogleda,autor ovog šturog teksta je došao do zaključka kako je Amar Osim naslijednik Mehmeda Baždarevića.
-
Melbourne_Australia
#24617 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ti bas pratis fudbal i reprezentacijuBlack swan wrote:došli mi gosti i upalili mi TV na 41. minut
nisam ni znao da igraju
dolazim na kraju 3:4![]()
![]()
![]()
-
kiligonzales
#24618 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Onda nek trener bude Mulalic, on ne mumla, on urla.Point. wrote:Amar mumla kad prica, prica u bradu, kako takav moze podici ikome motivaciju? On nikakvih referenaca nema da bude uopste u krugu kandidata, kamoli glavni kandidat. Jebo ba Zelju i te tituke, pa u nasoj ligi Baka osvaja titule, jebo to onda.
Ako vec mora biti sa nasih govornih podrucja i ako se Vaha ne moze preveslati i dati mu sta zeli da postane selektor (a ne trazi puno, daj mu jebene pomocnike koje zeli) te ako se ne moze dovesti Katanec ili Robi, ne bih se dvuomio i uzeo bih tandem Sergej-Nalic. Sergej ima autoritet i legendarni status, Nalic zna fudbal, evropska skola i disciplina, vrijeme je da iskocimo iz mahalskog mentaliteta i predjemo na dokazano uspjesni disciplina, rad i kompetentnost level ako zelimo ikakvog uspijeha u narednim ciklusima.
Amar je trener koji je u BiH jedan od najboljih, barem sto se tice BH. Premier Lige, tu se pokazao i dokazao. Ako bude opcija trener koji radi u BiH, nek to bude Amar ili Baka. Ostali su tankosava. Realno od ovih nasih sto rade vani, svi bi Vahu.
Ako bude neko iz regiona, pa vidjecemo sta nam je ciniti, dosta je tu imena.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#24619 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
jašta..glupost žešćakiligonzales wrote:Ma samo nek se nesto pise. Ovo je takav clanak.SmokingMan wrote:Na osnovu kadra tokom prenosa utakmice,u kojem brko sjedi zamišljenog pogleda,autor ovog šturog teksta je došao do zaključka kako je Amar Osim naslijednik Mehmeda Baždarevića.
i zašto bi Meši davali otkaz kad mu ugovor svakako ističe
- SmokingMan
#24620 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Zato što nije.FreakyStyley wrote:Zasto mi je obrisan post u kojem sam napisao da je Amar Bog?
- edo_79
#24621 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Drskost i bezobrazluk ... taman da ti hanuma kaže ''daću ti hamše večeras kol'ko hoćeš'' ima da joj kažeš ''večeras je tekma... nema shemse''Melbourne_Australia wrote:Ti bas pratis fudbal i reprezentacijuBlack swan wrote:došli mi gosti i upalili mi TV na 41. minut
nisam ni znao da igraju
dolazim na kraju 3:4![]()
![]()
![]()
Cuj nije znao da igraju
![]()
I jos gosti mu dosli a tekma
Gosti se rastjeraju, taj dan kad je tekma je već isplaniran ....
- Point.
#24622 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pa jeste zalutali u fudbal kad vam je najbitnije je li selektor pitar ili strumf. Da bi ko suknuli konama. I takve ljude uzimati za ozbiljno? Amarov jedini plus je sto je sin od Ivice. I nista vise. Neozbiljno je reprezentaciju davati u ruke nekome ko je vec dokazao da nije taj kalibar. Pa prije bi je dao u ruke tipovima poput Buvaca. Nalica sponinjem jer ste eto zapeli da mora biti bosanac. I zato sto bi dosao u paketu sa Sergejom. I zato sto su zeljni dokazivanja. Moj prvi pik je Vaha, iza njega neko iz trija Prosinecki, Katanec i onaj iz Rijeke.Melbourne_Australia wrote:
Point a sta mislis?? da ti nisi mozda zalutao u fudbal??' cuj lik da bude selektor koji bio konsultant![]()
Decko ti si bas zalutao ..I to Sarajlice kad kazes, odmah znam ko si i sta si.....mojne vise tipkati...Ovo sto si napisao je najveca bruka...Cuj da Nalic bude selektor
![]()
![]()
Jbg Bice opet "Sarajlica"
![]()
![]()
![]()
Da u Savezu imaju imalo pameti i dostojanstva pristali bi na Vahin jedini uslov (da mu ne namecu nacionalni kljuc), sacekali da zavrsi sa Japanom na ljeto i doveli ga.
-
Bazinga1234
#24623 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Prosinečki, Kek, Bajevic. Mozda Katanec.
Kakvi Osimi kakvi bakraci.
Kakvi Osimi kakvi bakraci.
- Lakat Jebić
#24624 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Njemacki, francuski i engleskiPoint. wrote:Prica li Amar uopste kakav strani jezik? .Fudo Bosna wrote:Napisao sam da sigurno imamo boljih od Osima, ali ne znam mozemo li ih platiti, a Vaha je jasno rekao da NECE, kraj price.
Osim je imao najboljeg ucitelja , ima uspjeha , ima neophodan autoritet, a primjedbe tipa; brblja u bradu, ima brkove i slicne nebuloze, to ne bih komentarisao a ne biramo mistera BIH ni, piara/ glasnogovornika repke , nego selektora...![]()
A ovi sto forsiraju Nalica, (sav mu "uspjeh", konsultant u Svedskoj repki, ili Barbu, koji nema blage veze za selektorskim pozivom), eto i meni je Barba drag kao patriota i bivsi reprezentativac, ali kako vam uopce mogu naumpasti; lik kome je svo iskustvo konsultant u Svedskoj repki i Barbarez koji je nestrucan, a njegov " autoritet" bi bio, ahbabsko sjelo sa Dzekom i momcima?![]()
Za ovu dvojicu su Pape i Mesa: " Ferguson, Gvardiola, Ivica Osim i Ciro zajedno ", (po trenerskom iskustvu i uspjesima !!!)
-
Melbourne_Australia
#24625 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Kako ne kontas??? da kod nas sve mora biti po nacionalnom kljucu???? Kod nas imas 8 cistacica u parlamentuPoint. wrote:Pa jeste zalutali u fudbal kad vam je najbitnije je li selektor pitar ili strumf. Da bi ko suknuli konama. I takve ljude uzimati za ozbiljno? Amarov jedini plus je sto je sin od Ivice. I nista vise. Neozbiljno je reprezentaciju davati u ruke nekome ko je vec dokazao da nije taj kalibar. Pa prije bi je dao u ruke tipovima poput Buvaca. Nalica sponinjem jer ste eto zapeli da mora biti bosanac. I zato sto bi dosao u paketu sa Sergejom. I zato sto su zeljni dokazivanja. Moj prvi pik je Vaha, iza njega neko iz trija Prosinecki, Katanec i onaj iz Rijeke.Melbourne_Australia wrote:
Point a sta mislis?? da ti nisi mozda zalutao u fudbal??' cuj lik da bude selektor koji bio konsultant![]()
Decko ti si bas zalutao ..I to Sarajlice kad kazes, odmah znam ko si i sta si.....mojne vise tipkati...Ovo sto si napisao je najveca bruka...Cuj da Nalic bude selektor
![]()
![]()
Jbg Bice opet "Sarajlica"
![]()
![]()
![]()
Da u Savezu imaju imalo pameti i dostojanstva pristali bi na Vahin jedini uslov (da mu ne namecu nacionalni kljuc), sacekali da zavrsi sa Japanom na ljeto i doveli ga.