Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#24601 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote:Ma ne optuzujem zaista...zenu ne poznajem uopste...samo mi se ne slaze koncept NS-a s tim da na tako vaznoj poziciji imate nekoga ko je 2014. bio u drugom taboru
u zenici se spominjalo ime naseg istaknutog glumca Harisa Burine kao vaseg potencijalnog kandidata za mjesto gradonacelnika...nadao sam se da bi to moglo ici
Kamencitju, kamencitju :D

Sto bi rekli milicioneri-uskladi iskaze.

Haris Burina je velikan naseg glumista na kojeg je svaki Zenicanin ponosan. Isto tako covjek je zaglibio u alkoholizam. Biti umjetnik i voditi porocan zivot, to ne da nije nespojivo, nego cak zna biti i stimulativno. Opijati otvaraju vrata percepcije.

Ali biti gradonacelnik, a upadati na glavu u Hej Džou u pola 3 ujutro, to je vec nesto drugo.
zippoo87

#24602 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

ovo samo govori koliko ljudi kod nas ne idu u sustinu i misle da ono sto je istaknuto i sto je brend,da uvijek i valja
ne znam zasto NS mora kandidovati ljude koji su iz javnog zivota ?

a isto tako,mnogi zanemaruju brojne kvalitete kod osoba koji nisu istaknuti a posjeduju i kvalitete i znanje i zvanje i moral i sve
e upravo na ove druge je NS orjentisan na ovim izborima i mislim da ce ljudi u kampanji prepoznati o kakvim se osobama radi i da su vrijedni glasa i funkcije

desetine medijski istaknutih ljudi je do sada bilo po raznim listama i funkcijama...slabo su se istakli
ako mene pitas ,kandidat mora biti DOMACIN,gospodin...treba mu pogledati malo u avliju,vidjeti je li sve uredno,cisto,je li on uredan,je li porocan itd itd...jer ako je neko sebi dobar domacin,biti ce i drugima ,obrnuto ne moze ni pomocu trikova
kamen spoticanja

#24603 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kamen spoticanja »

_BataZiv_0809 wrote:
kamen spoticanja wrote:Ma ne optuzujem zaista...zenu ne poznajem uopste...samo mi se ne slaze koncept NS-a s tim da na tako vaznoj poziciji imate nekoga ko je 2014. bio u drugom taboru
u zenici se spominjalo ime naseg istaknutog glumca Harisa Burine kao vaseg potencijalnog kandidata za mjesto gradonacelnika...nadao sam se da bi to moglo ici
Kamencitju, kamencitju :D

Sto bi rekli milicioneri-uskladi iskaze.

Haris Burina je velikan naseg glumista na kojeg je svaki Zenicanin ponosan. Isto tako covjek je zaglibio u alkoholizam. Biti umjetnik i voditi porocan zivot, to ne da nije nespojivo, nego cak zna biti i stimulativno. Opijati otvaraju vrata percepcije.

Ali biti gradonacelnik, a upadati na glavu u Hej Džou u pola 3 ujutro, to je vec nesto drugo.
ne zahebaji...mozda bi se otrjeznio :mrgreen:
kazem da bi bio lijep iskorak...ne bi dobio svakako
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#24604 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote: ne zahebaji...mozda bi se otrjeznio :mrgreen:
Ne bi dobio, ali bi privukao znacajan broj antiSDA glasaca :D Mislim da se ne lazemo :wink:
The BEN10

#24605 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by The BEN10 »

zippoo87 wrote:desetine medijski istaknutih ljudi je do sada bilo po raznim listama i funkcijama...slabo su se istakli
ako mene pitas ,kandidat mora biti DOMACIN,gospodin...treba mu pogledati malo u avliju,vidjeti je li sve uredno,cisto,je li on uredan,je li porocan itd itd...jer ako je neko sebi dobar domacin,biti ce i drugima ,obrnuto ne moze ni pomocu trikova
Dodao bih još u račune. ;-)
kamen spoticanja

#24606 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kamen spoticanja »

_BataZiv_0809 wrote:
Ne bi dobio, ali bi privukao znacajan broj antiSDA glasaca :D Mislim da se ne lazemo :wink:
:shock:
znaci plan je da se antiSDAovski glasaci okrenu fuadu kasumovicu, zelenom kleptomanu i sjecikesi najgore vrste :-)
Pa je vildana onda samo topovsko meso valjda
dobar plan :thumbup:
calculator

#24607 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by calculator »

.
Last edited by calculator on 01/07/2016 01:04, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#24608 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
:shock:
znaci plan je da se antiSDAovski glasaci okrenu fuadu kasumovicu, zelenom kleptomanu i sjecikesi najgore vrste :-)
Pa je vildana onda samo topovsko meso valjda
dobar plan :thumbup:
Nidje veze. AntiSDA glasovi ce se rasprsiti na Vracea, Vildanu, Zeljeznice DF frajko i ostale.

I tako ce Najdin postati nacelnik a vecina nece glasati za njega.
kluz franjo

#24609 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

calculator wrote:
Pilot, samo da podsjetim na tvoje stavove:
by kluz franjo » 27/06/2016 00:39
Da budemo načisto.
Po onome što do sada znamo, na izbornom listiću za Načelnika općine Centar će se za koji mjesec naći sljedeća imena
Ajnadžić (sda/sbb)
Rešidat (df)
Kamočaji (sdp)
Mijović (nezavisni)
Nikšić (nezavisni)
Naša stranka krije svog super-kandidata k'o zmija noge...
U ovakvoj ponudi cirkuzanata i ublehaša, glas može i mora ići samo jedinom stvarno certificiranom cirkuzantu.
Damir Nikšić for Načelnik
Uvaženi Abacus,
zahvaljujem na "dopunjavanju". Ipak, u kontekstu "dopunjavanja" slike toplo preporučujem i moj post od 22.06. Naime, djelići mozaika nikada ne daju kompletnu sliku. Da Vam pojednostavim, fokusom na Medu i Bukvu često Šumu ne vidimo.
kluz franjo wrote:...
Helem, da prokomentarišem lokalne vijesti u vezi lokalnih izbora.
Ja nekako mislim da pozicija načelnika opštine Centar, glavnog grada države, ima neki malo veći značaj i zračenje (priznajem, vjerovatno je to samo do mog lokal-patriotizma).
Ipak, posmatrajući kandidate Ajnadžić (SDA), Rešidat (DF) i Kamočaj (SDP), nekako mislim da bi u takvoj konstalaciji jedan kandidat Kojović imao jako dobre šanse da u konačnici dobije povjerenje glasača (opet priznajem, vjerovatno je to zbog mojih simpatija).
Čisto izborno-tehnički (lagumdžijevsko-čovićski), šta može kandidat Kojović izgubiti svojom kandidaturom?
U svakom slučaju će povući veći broj glasova za listu vijećnika - i to ne samo u Centru.
U predizbornoj kampanji će bez dileme biti u prilici općenito izoštriti profil stranke i jasno pozicionirati u odnosu na SDA (halo, Ajnadžić), te jasno mobilisati taj iskompromitovani lijevi-centar.
Može možda i dobiti načelničku funkciju, tj. mogućnost da se sa općinskim budžetom koji je veći od kantonalnih budžeta BPK i PŽ na konkretnom primjeru pokažu ispravna rješenja, a što bi sigurno imalo pozitivne efekte i na sljedeće opće izbore.
Šta može kandidat Kojović ili NS politički izgubiti kandidaturom? Kako ja vidim, NIŠTA.
...
I još jednom da pokušam jednostavnijim jezikom i Vama cijenjeni Abacus, ali i kolegi forumašu Kojoviću da pojasnim.
Smatram da je u ovom trenutku i sa ovakvim protivkandidatima, odlična prilika za NS da sa KVALITETNI(O)M kandidat(kinj)om za načelnika dođe u poziciju da bude odgovorno predstavljena na sva tri nivoa vlasti u FBiH. I u opštini Centar (sa budžetom većim od pojedinih kantona) i zastupnički na nivou kantona i federacije.
Ukoliko NS ponudi "cirkus-kandidata" poput ostalih gore navedenih, onda ja definitivno mogu samo preporučiti da kao glasači gledamo ko je među njima barem CERTIFICIRANI cirkuzant. Čisto da znamo na čemu smo. Da se ne lažemo...
Srdačan pozdrav i Vama i kolegi pk.
The BEN10

#24610 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by The BEN10 »

The BEN10 wrote:
Pedja Kojovic wrote:Zapravo ne vidimo zasto bi dolazak ministara ili bilo koga ko radi u drzavnoj upravi isao na trosak poreskih obveznika.
(Po njih kuci dolaze vozaci. A sjeca li se jos iko onog dana bez automobila koji je Vlada tako medijski promovirala?).
Jel to fkt ima neki ministar po koga dolazi vozač!? Zaista ne mogu vjerovati! :-?
Ako nije tajna, može li ime i prezime.
Btw, mislim da te slučajeve treba medijski adekvatno tretirati.

Hvala.
Pedja, možemo li dobiti ime ministra po kojeg dolazi vozač kući?
Lost_Found

#24611 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Lost_Found »

ne treba ti Pedja reci, dolazi po Cedomira Lukica svako jutro, Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša, Kantona Sarajevo,
znam za ovog, zato sto stanujem u blizini, ali vjerujem da dolaze po i ostale, sumnjam da je Cedo iznimka
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#24612 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by -LIBERO- »

Ma po vecinu dolazi vozac. I odvozi ih i dovozi. I ne samo ministre, nego i ove manje civije.

Pod hitno se treba smanjiti vozni park, i pod hitno se treba prestati koristiti taj sluzbeni prevoz po regionu Kanton Sarajevo....sem sluzbenih stvari i situacija. Neka dolaze na posao, i odlaze kucamo, ko i svi mi. Licnim automobilima, javnim prevozom, setnjom, biciklom...taxijem...kako god.

To su obicni drzavni sluzbenici, i uposlenici ovog naroda. Koristenja automobila samo u bas potrebnim slucajevima i situacijama.
Mada je to utopija za ocekivati u ovakvom sazivu vecine, i ovim politickim strankama. Moguce, eventualno, da se nesto tako i deklerativno usvoji, al da se 'postuje' k'o i zabrana za zaposljavanje u javnim ustanovama i drzavnom/kantonalnom aparatu :lol: :-D :D

Etika, moral..osjecaj za takve stvari, dugo cemo mi cekati vladu kojoj je to zvijezda vodilja. Dugo, ako ikada i docekamo. Pokondirena, samozaljubljena, usku.rcena malogradjanstina
VjecitiStudent

#24613 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

kluz franjo wrote:I još jednom da pokušam jednostavnijim jezikom i Vama cijenjeni Abacus, ali i kolegi forumašu Kojoviću da pojasnim.
Smatram da je u ovom trenutku i sa ovakvim protivkandidatima, odlična prilika za NS da sa KVALITETNI(O)M kandidat(kinj)om za načelnika dođe u poziciju da bude odgovorno predstavljena na sva tri nivoa vlasti u FBiH. I u opštini Centar (sa budžetom većim od pojedinih kantona) i zastupnički na nivou kantona i federacije.
Ukoliko NS ponudi "cirkus-kandidata" poput ostalih gore navedenih, onda ja definitivno mogu samo preporučiti da kao glasači gledamo ko je među njima barem CERTIFICIRANI cirkuzant. Čisto da znamo na čemu smo. Da se ne lažemo...
Srdačan pozdrav i Vama i kolegi pk.

Pet ego-tripera i cirkusanata protiv mašinerije, ishod je lako predvidjeti.
JThomas

#24614 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JThomas »

protiv nemačke vojne mašine :D
Novak20

#24615 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Novak20 »

Ne treba ništa prejudicirati vezano za kandidate NS za načelnike sarajevskih općina. I kada se objave imena, sve i da su dokazani sveci i genijalci, počinje borba protiv uhodane mašinerije uhljeba, uhljupa i interešdžija a što je najgore, kod birača uspostavljenog sistema vrijednosti koji je kilometrima udaljen od programa i načina rada NS. Doduše, postoji nezanemariv procenat potencijalnih birača koji ne izlaze na izbore ili šaraju po listićima. Pokretanje takvih, možda je prilika da se nešto i promijeni.

Volio bih da NS osvoji koje načelnićko mjesto ali i ta funkcija je jako ranjiva sa naslijeđenim uhljebima u upravi i bez podrške većine u OV. Realno, važnije je utrpati što više vijećnika NS u OV koji mogu biti jezičak na vagi kod donošenja odluka. Imati načelnika kojem će na svakom koraku podmetati nogu vijećnici stranke kojoj je vlast važnija od općeg dobra (nije samo jedna takva), pogubno je i za tu osobu i za stranku čiji je predstavnik.

Bez obzira na želju i ambiciju, jako je važno u politici biti realan i ne zalijetati se glavom u zid. Kapa dole ko god se prihvati kandidature za načelnika. Pa i samog obavljanja te funkcije.
Maystor

#24616 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Maystor »

Challenger__ wrote:
-LIBERO- wrote:Prijedlog.

Dajte kakve fizicki jace kandidate, djeluje da bi moglo biti sve vise fizickih obracuna, narocito na vas racun :zzzz:

P.s 'crni humor', naravno :wink:
Ma kakav humor... Sa ološem i siledžijama samo silom.

p.s.

Nisam mislio glasati ali radi ovog bahatog ćelavog majmuna, Peđa i raja iz NS će imati glas od mene, moje najuže familije i dijela moje raje. 15-ak ljudi, imate moju riječ.
Etiam tu, mi fili

Ne treba se voditi emocijama ... iako je normalno da čovjek reaguje na anomaliju, ta reakcija ne treba biti podrška još većoj anomaliji.
Izbore treba bojkotovati neizlaskom ili poništavanjem listića. Zašto? Jer su rezultati unaprijed određeni sistemom koji nas je porobio i kojem ne treba davati dodatni legitimitet izlaskom na izbore.

Razmisli još jednom, prije nego što učiniš tu grešku.
Banksy

#24617 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

The BEN10 wrote: Pedja, možemo li dobiti ime ministra po kojeg dolazi vozač kući?
Ma po svakog dolazi, od ministara do direktora...
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#24618 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by -LIBERO- »

Maystor wrote:
Ne treba se voditi emocijama ... iako je normalno da čovjek reaguje na anomaliju, ta reakcija ne treba biti podrška još većoj anomaliji.
Izbore treba bojkotovati neizlaskom ili poništavanjem listića. Zašto? Jer su rezultati unaprijed određeni sistemom koji nas je porobio i kojem ne treba davati dodatni legitimitet izlaskom na izbore.

Neizlazak na izbore, ili 'bijeli listic', je automotizmom glas za stranke koje su na vlasti, i koje imaju dresiranu vojsku glasaca.

Razmisli ti jos jednom :mrgreen: ;-)
The BEN10

#24619 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by The BEN10 »

Banksy wrote:
The BEN10 wrote: Pedja, možemo li dobiti ime ministra po kojeg dolazi vozač kući?
Možda sam ja najveći naivni idealista ali zaista ne mogu da vjerujem da vozač dolazi po kantonalne ministre. Da ne kažem i da te javne ustanove imaju vozače koji vozaju direktore uokolo. Stvarno.
JThomas

#24620 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JThomas »

a šta misliš šta je uopšte svrha politike i političkog organizovanja ovdje?
ultima_palabra

#24621 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ultima_palabra »

The BEN10 wrote:
Banksy wrote:
Možda sam ja najveći naivni idealista ali zaista ne mogu da vjerujem da vozač dolazi po kantonalne ministre. Da ne kažem i da te javne ustanove imaju vozače koji vozaju direktore uokolo. Stvarno.
Ti ko da u Skandinaviji živiš, u najmanju ruku :D
Banksy

#24622 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

The BEN10 wrote:
Banksy wrote:
:kiss:
Maystor

#24623 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Maystor »

-LIBERO- wrote:
Maystor wrote:

Neizlazak na izbore, ili 'bijeli istic', je automotizmom glas za stranke koje su na vlasti, i koje imaju dresiranu vojsku gladaca.

Razmisli ti jos jednom :mrgreen: ;-)
Ne zamjeri, ali tebi nije upućeno već Challengeru. Ne bih ulazio u diskusiju, tamo gdje mislim da nema materijala.
Novak20

#24624 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Novak20 »

Image

Općinski odbor Naše stranke Stari Grad donio je odluku o kandidaturi Tarika Jažića za načelnika ove sarajevske općine. Iz Naše stranke najavljuju novu platformu gdje kroz izbore za mjesto načelnika žele pokrenuti važne teme za kulturu, učešće mladih, pitanje prevoza i razvoja rubnih dijelova grada, turizma i upravljanja prostorom.

Tarik Jažić je rođen 1991. godine. Prvi ciklus studija je završio na Fakultetu za saobraćaj i komunikacije, a magistrirao je na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu na odsjeku Menadžment i organizacija. Jažić je mladi poduzetnik sa bogatim iskustvom u razvoju civilnog društva, izgradnji kapaciteta, marketingu i izdavaštvu. Jedan od primarnih razloga njegovog političkog angažmana je izuzetno loš položaj mladih u našem društvu, kao i pritisak vladajućih stranaka prema omladinskim organizacijama u Starom Gradu, ali i potreba da kroz izbornu kampanju nametne nove teme u debati o tome kako vidimo razvoj ove sarajevske općine.

“Kroz rad u Vijeću mladih Stari Grad realizovali smo niz korisnih projekata za našu lokalnu zajednicu. Međutim, upravo sam tu naišao na miješanje politike i pritiske na mlade, te me to motiviralo da se angažujem. Tim povodom sam podnio zahtjev za razrješenje sa pozicije u Upravnom odbora Vijeću mladih, te kandidovanje za mjesto načelnika. Ukoliko se ne bavite politikom, ona se bavi vama. Sad je trenutak da da pokažemo koja je cijena ‘igranja politikom’ i pritisaka na ljude koji žele promjene. Ovo je naš odgovor na njihov nemar, a ja sam tu da predstavim jednu novu i drugačiju platformu. Vrijeme je da razmišljamo o Starom Gradu malo šire od čaršije, da zađemo u mahale, razgovaramo s ljudima”, kazao je Jažić.

“Mladima se mora pružiti više prilike za dokazivanje i uključenost u tokove lokalne zajednice. Nažalost, na prostoru naše općine ne postoji niti jedan Centar za kulturu ili Centar za mlade, pa će moj fokus biti svakako i na tome. Poražavajuća činjenica je da je trenutni broj učenika u osnovnim školama na prostoru naše općine tri do četiri puta manji od broja učenika koji su pohađali osnovnu školu prije samo desetak godina”, poručio je Jažić.

“Obrazovanje je osnovni stub svakog uspješnog pojedinca i pokretač promjena u njegovoj sredini. Ulaganjem u kulturu i obrazovanje, kao dva najvažnija segmenta za naše društvo u cjelini, postići ćemo uslove za dalje napredovanje naše zajednice. Pokrenut ćemo Stari Grad, mnogi su svoje prilike propustili, naša prilika je u oktobru”, zaključio je Jažić
The BEN10

#24625 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by The BEN10 »

Banksy wrote:
The BEN10 wrote:Možda sam ja najveći naivni idealista ali zaista ne mogu da vjerujem da vozač dolazi po kantonalne ministre. Da ne kažem i da te javne ustanove imaju vozače koji vozaju direktore uokolo. Stvarno.
:kiss:
Zaista ne mogu vjerovati. Pa u kojoj rupi živimo stvarno.
Mislim ono, svašta se dosad pisalo, ali na ovako nešto nisam uspio naići.
Mada, i mediji snose ogroman dio krivice - umjesto da se bavez istraživačkim novinarstvom, da podižu svijest kod naroda, oni su plaćeni ratnici političkih moćnika.
Užas.

Al evo sad zaguglah kad ono:
http://www.sbb.ba/assets/files/Ministar ... -vozac.pdf
Locked