Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Murat Sabanovic

#24601 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Murat Sabanovic »

SaNsEo wrote:
http://www.index.hr/sport/clanak/ne-sam ... 99945.aspx

napokon da neko ima m..da da napise ono kako je , :thumbup:
vrlo dobro sroceno !
ultima_palabra

#24602 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ultima_palabra »

iceman2010 wrote:Jao forumskih selektora sto su osuli paljbu po papetu kao da smo izgubili 3:0, a ne dobili utakmicu.

Da vas pitam:

1. Ima li Slovacka mozda isto tako 11 igraca na terenu? Igraju li ti igraci fudbal?

2. Ima li Slovacka neke svoje zelje, ocekivanja, taktiku?

3. Kada nam sutra mesi na SP-u zabije dva komada bice prava tragedija jer nismo dobro takticki postavljeni?

4. Kada izgubimo od Spanije to nece biti zato sto je spanija bolja nego zato sto Susic ne zna postaviti taktiku?

Citajuci vas vrle forumske strucnjake ispade da je za nas sramota ako nam protivnik napraviti jednu jedinu sansu, a kamo li ako primimo gol. Za vas je pretpostavljam sve ispod 3:0 neprihvatljivo uz jos more prilika sa nase strane i nijednog suta protivnika i to bez obzira s kim igramo? Pricate o ZV. Mi smo imali ZV samo ga je igrao Medunjanin. Kako to da je zadnjih pola sata funkcionisalo bez tog zadnjeg veznog (Zahirovic nije igrao na toj poziciji kada je usao)? Jel to nesto ne stima u vasoj nepogresivoj strucnoj analizi? Hej ba, jel kontante? Posljednjih pola sata smo fakticki igrali u istoj formaciji kao i na pocetku. Dakle i dalje bez tog famoznog ZV (odnosno bio je to Medunjanin)! Koliko bi vas stavilo Zahirovica na desnog beka umjesto Mujdze prije pocetka utakmice? Da je to Susic uradio na pocetku tek bi ste ga onda napali. Cuj pored Mujdze staviti Zahirovica na desnog beka. Mislim, momka ste svakako pljuvali, a jos ga staviti na mjesto koje nije bilo ni u primisli vama, velikim strucnjacima. Da li bi Zahirovic to odigrao dobro da je tu poceo od prve minute? Kakva lucidnost treba da u jednom trenutku to neko skonta? To je bio tako lucidan i briljantan papetov potez da bi mu i najveci strucnjaci pozavidili. Da ga je napravio Murinjo ili gvardiola svrsavali bi ste na njega po forumu. Onda poslije toga uvede covjeka koji odluci utakmicu. Briljantno! Takva dva poteza u jednoj ovakvoj utakmici! Cak ni uvodjenje Visce nije bio los potez. Naprotiv! I onda se nadju "mudonje" da to sve popljuju. Hebo Susica i cijeli njegov zivot proveden u fudbalu. Hebo to sto za to prima platu. korisnik101, ostali forumski strucnjaci i kvazi novinarcici znaju bolje. (kako ide onaj smajli koji povraca?)
Opusti se malo, oguli jabuku :) Pričamo o fudbalu, ne o nuklearnom napadu...
Infaze Studio

#24603 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Infaze Studio »

ultima_palabra wrote:
Infaze Studio wrote:
ultima_palabra wrote:Sjećam se kad je Benitez u finalu LP kad je gubio 3:0 uveo Hamanna, još jednog DM... objašnjenje je bilo da mu treba brzo prekidanje protivničkih napada i proslijeđivanje lopte naprijed jer im se žuri.
Sjecas li se koga je izveo da bi ubacio DM-a? ;-)
Nekoga iz odbrane i prešao na 3-5-2 :)
Haha..dobar :) ..onog skota, irca ili sta je vec...Ali da je Pape krenuo sa 2 beka I jednim stoperom, sta mislis kakve bi tek onda reakcije bile :run:
korisnik101

#24604 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by korisnik101 »

iceman2010 wrote:Jao forumskih selektora sto su osuli paljbu po papetu kao da smo izgubili 3:0, a ne dobili utakmicu.

Da vas pitam:

1. Ima li Slovacka mozda isto tako 11 igraca na terenu? Igraju li ti igraci fudbal?

2. Ima li Slovacka neke svoje zelje, ocekivanja, taktiku?

3. Kada nam sutra mesi na SP-u zabije dva komada bice prava tragedija jer nismo dobro takticki postavljeni?

4. Kada izgubimo od Spanije to nece biti zato sto je spanija bolja nego zato sto Susic ne zna postaviti taktiku?

Citajuci vas vrle forumske strucnjake ispade da je za nas sramota ako nam protivnik napraviti jednu jedinu sansu, a kamo li ako primimo gol. Za vas je pretpostavljam sve ispod 3:0 neprihvatljivo uz jos more prilika sa nase strane i nijednog suta protivnika i to bez obzira s kim igramo? Pricate o ZV. Mi smo imali ZV samo ga je igrao Medunjanin. Kako to da je zadnjih pola sata funkcionisalo bez tog zadnjeg veznog (Zahirovic nije igrao na toj poziciji kada je usao)? Jel to nesto ne stima u vasoj nepogresivoj strucnoj analizi? Hej ba, jel kontante? Posljednjih pola sata smo fakticki igrali u istoj formaciji kao i na pocetku. Dakle i dalje bez tog famoznog ZV (odnosno bio je to Medunjanin)! Koliko bi vas stavilo Zahirovica na desnog beka umjesto Mujdze prije pocetka utakmice? Da je to Susic uradio na pocetku tek bi ste ga onda napali. Cuj pored Mujdze staviti Zahirovica na desnog beka. Mislim, momka ste svakako pljuvali, a jos ga staviti na mjesto koje nije bilo ni u primisli vama, velikim strucnjacima. Da li bi Zahirovic to odigrao dobro da je tu poceo od prve minute? Kakva lucidnost treba da u jednom trenutku to neko skonta? To je bio tako lucidan i briljantan papetov potez da bi mu i najveci strucnjaci pozavidili. Da ga je napravio Murinjo ili gvardiola svrsavali bi ste na njega po forumu. Onda poslije toga uvede covjeka koji odluci utakmicu. Briljantno! Takva dva poteza u jednoj ovakvoj utakmici! Cak ni uvodjenje Visce nije bio los potez. Naprotiv! I onda se nadju "mudonje" da to sve popljuju. Hebo Susica i cijeli njegov zivot proveden u fudbalu. Hebo to sto za to prima platu. korisnik101, ostali forumski strucnjaci i kvazi novinarcici znaju bolje. (kako ide onaj smajli koji povraca?)
Niko nije rekao da Susic nije pogodio sa izmjenama. Svaka cast u tome. Ali prilicno kasno i prilicno degutatno./
Sto je najgore, nije uopste imao potrebu da nas muci toliko.
Slovacka nije Spanija, i svaka usporedba je smjesna. Pateticna.
Sa izmjenom formacije dobili bi Slovacku lako i brzo.
Ali Safetova tvrdoglavost je nas zamalo kostala kvalifikacija.!~
Spasila nas je puka hrabrost i srcanost igraca.
Safet, nula bodova !
aut

#24605 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by aut »

SaNsEo wrote:
http://www.index.hr/sport/clanak/ne-sam ... 99945.aspx

napokon da neko ima m..da da napise ono kako je , :thumbup:
Hahahaaha Armin i muda :lol:
ultima_palabra

#24606 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ultima_palabra »

Infaze Studio wrote:Haha..dobar :) ..onog skota, irca ili sta je vec...Ali da je Pape krenuo sa 2 beka I jednim stoperom, sta mislis kakve bi tek onda reakcije bile :run:
Pa što da ne... to je formacija za ganjanje rezultata. Ali ta se formacija mora prethodno dosta uigravati na prijateljskim utakmicama.
kisni indijanac

#24607 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by kisni indijanac »

Infaze Studio wrote:Najbolji su ovi sto svrsavaju na "novinara" kojeg 98% ljudi, koji znaju njegove budalastine, ismijava I pravi budalom.
Drago ce covjeku biti procitati da ima I pristalica, a I to je OK. Dodatni motiv da nastavi....
baš tako :thumbup:
Murat Sabanovic

#24608 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Murat Sabanovic »

MENE JE STRAH DA SE ISTE GRESKE NE PONOVE U NAREDNE 2 UTAKMICE.
JThomas

#24609 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JThomas »

Muhamed Đakmić wrote:Ali što je teško priznati da je sam Medunjanin na zadnjem veznom fula, meni samo to nije jasno?

Vezni red pun playmakera stvara puno manje šansi od veznog reda gdje ima trkača. Hrvatska je protiv Škotske izgubila i bila mrljava jer su imali četiri playmakera u sastavu, na svim pozicijama u veznom redu je bio playmaker. To je kao da nama umjesto Lulića igra još Ibričić. Strahota dakle.
smetaju jedan drugom. svi moraju imati loptu da bi igrali svoju igru i svi se guraju u sredinu. i kad izgube loptu, svi ostaju u sredini i nedovoljno se brzo vraćaju u odbranu. i dođe do toga da weiss izgleda kao elitni krilni napadač, a nije.
ultima_palabra

#24610 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ultima_palabra »

JThomas wrote:
Muhamed Đakmić wrote:Ali što je teško priznati da je sam Medunjanin na zadnjem veznom fula, meni samo to nije jasno?

Vezni red pun playmakera stvara puno manje šansi od veznog reda gdje ima trkača. Hrvatska je protiv Škotske izgubila i bila mrljava jer su imali četiri playmakera u sastavu, na svim pozicijama u veznom redu je bio playmaker. To je kao da nama umjesto Lulića igra još Ibričić. Strahota dakle.
smetaju jedan drugom. svi moraju imati loptu da bi igrali svoju igru i svi se guraju u sredinu. i kad izgube loptu, svi ostaju u sredini i nedovoljno se brzo vraćaju u odbranu. i dođe do toga da weiss izgleda kao elitni krilni napadač, a nije.
I na kraju ti se desi da se svi oni naguraju na 25-30 m od gola zajedno sa čuvarima, pa onda Spahić organizuje igru (Zenica).
Infaze Studio

#24611 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Infaze Studio »

ultima_palabra wrote:
Infaze Studio wrote:Haha..dobar :) ..onog skota, irca ili sta je vec...Ali da je Pape krenuo sa 2 beka I jednim stoperom, sta mislis kakve bi tek onda reakcije bile :run:
Pa što da ne... to je formacija za ganjanje rezultata. Ali ta se formacija mora prethodno dosta uigravati na prijateljskim utakmicama.
Ne zbog ovoga podebljanog I podvucenog. Cini mi se da I jesmo tako jednom igrali 20-tak minuta, ali se nje sjecam jeli bio neko od "L"-ova ili prijateljska.
janje_

#24612 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by janje_ »

Infaze Studio wrote:
ultima_palabra wrote:
Ne zbog ovoga podebljanog I podvucenog. Cini mi se da I jesmo tako jednom igrali 20-tak minuta, ali se nje sjecam jeli bio neko od "L"-ova ili prijateljska.
krenuli smo tako protiv USA u drugom poluvremenu.. pa bi havarija..
shalla

#24613 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by shalla »

Stvarno ne kontam zašto se svaka, i najmanja opaska, smatra pljuvanjem i degradiranjem Papeta :roll:
Jbt isto kao da je čovjek bezgrešan, kao da nijednog pogrešnog poteza povukao... Svi mi vjerovatno pogriješimo na svom poslu ili generalno u životu, ne znam zašto je toliko teško biti pošten prema sebi i priznati tu grešku...

Da se sad ne vraćam da seciram njegov kompletan period kao selektora (rekao sam se više puta ovdje šta mu zamjeram a na čemu mu čestitam), evo posmatraću samo ovaj dvomeč:

- Je li pogrešno procijenio mogućnosti Slovaka tj. jel ih malo podcijenio? JESTE
- Je li samim tim pogrešno postavio taktiku tj. igrače koji će tu taktiku sprovesti? JESTE
- Je li pogodio sa izmjenama u drugoj utakmici? JESTE
- Je li izvukao ono što smo priželjkivali iz ovog dvomeča - minimalno 3 boda? JESTE (na teži način ali jeste)

Dakle gledajući ove najbitnije aspekte ove dvije tekme, od mene (a koliko vidim razmišljanja drugih forumaša) ima 2 plusa i 2 minusa. Ako je ovo pljuvanje, ako je ovo degradiranje njega kao selektora onda se ja poserem sebi u usta, jel pošteno?
Infaze Studio

#24614 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Infaze Studio »

janje_ wrote:krenuli smo tako protiv USA u drugom poluvremenu.. pa bi havarija..
Ne sjecam se, bile su silne izmjene, a nisam dobro ni pratio tu tekmu pravo da ti kazem. Cini mi se ipak da je bio Sunjara I Bico na stoperima..ne'am pojma
iceman2010

#24615 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by iceman2010 »

korisnik101 wrote:
Niko nije rekao da Susic nije pogodio sa izmjenama. Svaka cast u tome. Ali prilicno kasno i prilicno degutatno./
Sto je najgore, nije uopste imao potrebu da nas muci toliko.
Slovacka nije Spanija, i svaka usporedba je smjesna. Pateticna.
Sa izmjenom formacije dobili bi Slovacku lako i brzo.
Ali Safetova tvrdoglavost je nas zamalo kostala kvalifikacija.!~
Safet, nula bodova !
Znaci trebali smo igrati 4-5-1, sa dva ZV, sa bekovima i krilima, jednim playmaker-om i jednim spicem? Znas kada bi tako zabili gol? Nikad, a mozda ni tad'. Nekada moras riziovati. Ako hoces da napadnes onda moras ostaviti prostora pozadi. Normalno je da ce protivnik imati dosta prostora za pravljenje kontra napada. Ako jos imas protivnika koji to zna dobro da radi.....

nisam usporedjivao Slovacku i Spaniju. Ali nije ni Slovacka Malta da mozes tvrditi da je poraz ili remi protiv njih ravan katastrofi koja se ne smije desiti. Ljudi igraju fudbal, imaju 11 kvalitetnih igraca i zelju da pobjede. Zasto ih omalovazavas pricom da su oni, uz odgovarajuci taktiku forumskih strucnjaka koja se zove ZV, lagan plijen koji se dobija 100% bez sekiracije? Znaci ono hladno i glat! Ja sam siguran da bi ova Slovacka napravila probleme vecini velikih reprezentacija. Preseravanjem kako bi mi njih sa ZV glat dobili bez po muke je glupost kakvu moze izvaliti samo umisljeni forumski selektor. (opet napominjem da smo nominalno imali ZV u obije utakmice)

Spaniju sam spomenu da pojacam utisak. Siguran sam da bi i onda nesto zamjerili papetu. Jer ako je trebao Slovacku (po vasim strucnim analizama) hladno otresti u obije utakmice bez po muke onda mora vala i Spaniju dobiti u finalu SP. Ako to ne uspije bice da je zato sto nije zvao Cocalica da mu igra ZV. Znaju to forumasi sa klixa. Hebo te mi ne smijemo izgubiti utakmice. Cak ne smijemo ni gubiti na poluvremenu. Jos ako nam protivnik napravi jos neku sansu nema veze sto smo na kraju pobjedili. Isto je kao da smo 3:0 izgubili.

Pape samo naprijed i pusti ove zavidne miseve koji ne podnose niciji uspjeh. Mi cemo po prvi put na jedno veliko takmicenje zahvaljujuci, izmedju ostalog, i tvojim potezima. Bravo majstore!
Infaze Studio

#24616 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Infaze Studio »

Meni samo nije jasno, gdje je ova Slovacka bila do sada u kvalifikacijama. Momci su jako pozrtvovani I disciplinovani, a znaju I igrati njih 4-5.
Ali mislim da su im najbolje lezale ove dvije tekme, jer vidi se da "vole" kad ih se napada. To im I jeste igra.
Nadam se da nesto naprave u Grckoj, ali Grcka je skroz druga ekipa....mada ce I oni morati ici na pobjedu.
Comrad

#24617 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Comrad »

shalla wrote:Stvarno ne kontam zašto se svaka, i najmanja opaska, smatra pljuvanjem i degradiranjem Papeta :roll:
Jbt isto kao da je čovjek bezgrešan, kao da nijednog pogrešnog poteza povukao... Svi mi vjerovatno pogriješimo na svom poslu ili generalno u životu, ne znam zašto je toliko teško biti pošten prema sebi i priznati tu grešku...
Mozda zato sto te opaske i kritike vecinom upucuju ljudi koji fudbal poznaju preko kojekakvog termina sa rajom, malo plejke, footbal managera, mozda su cak i trenirali isti, te gledanjem tekmi na tv-u - znaci totalno nekompetentni ljudi da bilo sta kritikuju. Komentarisat ok, ali kritikovati nekoga jer ti mislis da si bolji sto si nesto umislio sebi, je skroz druga stvar. Otkud ti znas da je podcjenio Slovake, jesi bio u svlacionici prije tekme? Pusti se sad napuhanih tekstova po portalima, pitam te evo jesi bio u svlacionici i cuo sta im je Pape rekao prije tekme. Ako jesi, onda ti skidam kapu i povlacim sve sto pisem.

Isto da sad ja odem nekom ne znam arhitekti i krenem mu srat, nemoj to ba, ne znas ti to daj meni da ti ja pokazem, pusti ti sto si se skolovo 4-6 godina, ja znam kako to treba gledo ba na diskaveriju, a i gradio kuce, sta kuce, ma zgrade po simcitiju.

Smijesno je da jedan forumas sebi umisli da on zna bolje postaviti taktiku, procjeniti protivnika itd. Lako je poslije tekme srati, ali cinjenica je da cemo mi 99% na svjetsko, te da nas na isto vodi Pape. Vi mozete sad pricati i pricat, ali mi smo u ovu grupu usli kao treca najbolja ekipa, a na tabeli smo prvi. Da ne govorim o porastu na fifinoj rang listi. Cinjenica je da je Pape donio mir i psihicku snagu ovoj ekipi, da u ovakvoj situaciji se vrati poslije poraza i gubis jedan nula u gostima, u pitanju ti ne samo odlazak na SP nego i baraz i vratis se, to mogu samo velike ekipe. To nikad prije nismo imali, na prste jedne ruke se mogu prebrojati tekme gdje smo mi preokrenuli rezultat, ukljucujuci i prijateljske.

NIje problem komentarisati, ali kritikovati u smislu da ti znas bolje sta je trebalo biti uradjeno, a nije - meni je smijesno, ako dolazi od strane nekoga ko ima veze sa fudbalom kao u prvom pasusu.
sumirprimus

#24618 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by sumirprimus »

neam pojma ko je ovaj novinar,al malo ga precera...
prvo da je medo toliko slab da ni rahimicu trkacki ne moze parirat... ne bih se slozio,moje licno i personalno misljenje,ajd da prica o poziciji,al o fiz.spremi...
nije pape isprobo spahi partnera,ko da ih imamo 3000 za zadnje linije,a bogami proslo ih je i u ovim kvalifikacijama u trazenju idealne linije pofino...
a onda i za sp,ko da mi idemo redovno na sva takmicenja pa imamo neko iskustvo,folovi golovi,kako cemo sta cemo...
jebiga previse...pape ako odvede ovu ekipu,a nadam se iskreno oba mi čira da cemo otic,bujrum ostali,dodjite do ovog nivoa,a ako mozete i dalje,pozitivno natjecanje,sto da ne!... :)
malo vise vjere i podrske,jebemu misa nije za odmeta pogotovu sad kad smo na pragu plasmana... naravno uz pozitivnu i dobronamjernu kritiku...
Dead Man Walking

#24619 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dead Man Walking »

Comrad wrote:
shalla wrote: Isto da sad ja odem nekom ne znam arhitekti i krenem mu srat, nemoj to ba, ne znas ti to daj meni da ti ja pokazem, pusti ti sto si se skolovo 4-6 godina, ja znam kako to treba gledo ba na diskaveriju, a i gradio kuce, sta kuce, ma zgrade po simcitiju.
Pa da ti projektuje kucu u kojoj dobro moras paziti gdje ces stati da ne proletis na sprat nize, vjerujem da bi mu imao stosta reci. :wink: A rupe u nasoj igri su bile vidljive iz aviona. I fakat ne kontam sta traze na forumu ljudi koje nervira komentarisanje igre? Sta treba da komentarisemo jebote? Koji djavo uopste imamo prenose, najbolje da nikako ne gledamo utakmicu, nek nam neko javi rezultat i to je to, ako je samo krajnji rezultat bitan i ako se ne smije nista prokomentarisati o igri.
shalla

#24620 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by shalla »

Comrad wrote:
shalla wrote:Stvarno ne kontam zašto se svaka, i najmanja opaska, smatra pljuvanjem i degradiranjem Papeta :roll:
Mozda zato sto te opaske i kritike vecinom upucuju ljudi koji fudbal poznaju preko kojekakvog termina sa rajom, malo plejke, footbal managera, mozda su cak i trenirali isti, te gledanjem tekmi na tv-u - znaci totalno nekompetentni ljudi da bilo sta kritikuju. Komentarisat ok, ali kritikovati nekoga jer ti mislis da si bolji sto si nesto umislio sebi, je skroz druga stvar. Otkud ti znas da je podcjenio Slovake, jesi bio u svlacionici prije tekme? Pusti se sad napuhanih tekstova po portalima, pitam te evo jesi bio u svlacionici i cuo sta im je Pape rekao prije tekme. Ako jesi, onda ti skidam kapu i povlacim sve sto pisem.

Isto da sad ja odem nekom ne znam arhitekti i krenem mu srat, nemoj to ba, ne znas ti to daj meni da ti ja pokazem, pusti ti sto si se skolovo 4-6 godina, ja znam kako to treba gledo ba na diskaveriju, a i gradio kuce, sta kuce, ma zgrade po simcitiju.

Smijesno je da jedan forumas sebi umisli da on zna bolje postaviti taktiku, procjeniti protivnika itd. Lako je poslije tekme srati, ali cinjenica je da cemo mi 99% na svjetsko, te da nas na isto vodi Pape. Vi mozete sad pricati i pricat, ali mi smo u ovu grupu usli kao treca najbolja ekipa, a na tabeli smo prvi. Da ne govorim o porastu na fifinoj rang listi. Cinjenica je da je Pape donio mir i psihicku snagu ovoj ekipi, da u ovakvoj situaciji se vrati poslije poraza i gubis jedan nula u gostima, u pitanju ti ne samo odlazak na SP nego i baraz i vratis se, to mogu samo velike ekipe. To nikad prije nismo imali, na prste jedne ruke se mogu prebrojati tekme gdje smo mi preokrenuli rezultat, ukljucujuci i prijateljske.

NIje problem komentarisati, ali kritikovati u smislu da ti znas bolje sta je trebalo biti uradjeno, a nije - meni je smijesno, ako dolazi od strane nekoga ko ima veze sa fudbalom kao u prvom pasusu.
Haj dobro, nije ih podcijenio nego je onako, iz zajebancije postavio ekipu ofanzivnu kao da igramo protiv San Marina. Ne kontam kako mu tekma protiv grčke nije bila "role model" kako treba igrati? I tu nam je trebala pobjeda, igrali smo sa zadnjim veznim i izdominirali smo grke samo tako...
Nisam moron da kažem da znam bolje od čovjeka školovanog i plaćenog za to šta je trebalo biti urađeno ali ako 10000 ljudi u prvoj tekmi vidi da tako nešto ne štima mislim da je to dovoljno reprezentativan uzorak. I čuj molim te "komentarišu ljudi koji nisu kompetentni", pa za koji kurac služi forum, nije forum katedra na fakultetu ili onaj krug 99 ili fudbalska akademija :roll: Btw, ako već ideš tom nekom logikom, evo jel npr. Baka Slišković kompetentan kad ja već nisam??? A ja koliko sam čuo rekao je isto što i mi pričamo... Hvala dragom Bogu, rezultat je pokrio nedostatke koje je u ovoj tekmi i slijep vidio ali ne trebamo se zanositi da smo odigrali odličnu utakmicu...

Ma ne znam koji qratz se uopšte uključujem, evo bilo je sve apsolutno bezgrešno, pregazili smo Slovake u svim segmentima igre i pravo je čudo kako nismo obje tekme dobili sa 6:0 :skoljka:
Last edited by shalla on 12/09/2013 12:27, edited 1 time in total.
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#24621 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by I am Happy »

Dead Man Walking wrote: Pa da ti projektuje kucu u kojoj dobro moras paziti gdje ces stati da ne proletis na sprat nize, vjerujem da bi mu imao stosta reci. :wink: A rupe u nasoj igri su bile vidljive iz aviona. I fakat ne kontam sta traze na forumu ljudi koje nervira komentarisanje igre? Sta treba da komentarisemo jebote? Koji djavo uopste imamo prenose, najbolje da nikako ne gledamo utakmicu, nek nam neko javi rezultat i to je to, ako je samo krajnji rezultat bitan i ako se ne smije nista prokomentarisati o igri.
Ovo ti je tema njegovih ljubitelja, ako nesto napises protiv njega odmah te proglase budalom i neznalicom :)

Naravno ja nisam nikakav fudbalski strucnjak kao i 90% nas na ovom forumu, ali nisam ni budala. Cinjenica je da je njihov voljeni Pape imao vise sreca nego znanja u ovom okrsaju sa Slovackom.

Naravno na kraju je jedino rezultat bitan, i to da cemo i mi jednom moci navijati za nasu zemlju na svjetskom prvestvu :-D
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#24622 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Admir_1984 »

Uredu je to, al ovakvih i slicnih postova je bilo more ovde
Safet, nula bodova !
Meni smeta što se slektor iz majke mi ne znam kojeg više razloga degradira i omalovažava od samog pocetka, al baš od samog. svaka njegova izjava se protumaci na milion nacina kako kome odgovara, a covjeka kako je došao prate dobri rezultati, za reprezentaciju pocinju igrati novi dobri igraci, nismo izgubili bili preko 18 mjeseci, umalo na euro nismo otišli i slicno.

Ok, raja misli da je trebalo igrati sa zadnjim veznim, pošteno, selektor je mislio drugacije i mi smo ostvarili šta smo trebali. Sad se može postaviti pitanje da je u ove dvije tekme igrao npr Rahimic možda bi bila dva iksa. U ove dvije utakmice slovaci su pucali neke opasne kontre, al eto ko garantuje i da je bio Rahimic ili neko drugi da bi siti stigao napraviti faul ili presjeci loptu kod gola u Zilini kada su istu bespotrebno izgubili Salihovic i Lulic mensecini :roll:

identicnu šansu što su slovaci fulili u zenici (wajs mensecini) barceloni cesto napravi prosjecni španski provligaš, a imaju Busketsa npr

Ako su selektor i igraci potcjenili slovake, onda ih je naša javnost troduplo više potcjenila, a likovi imaju standardne prvotimce napolija, liverpula, zenita, wolfsburgha, genove...pa znaju i oni nešto u pm :roll:
Dead Man Walking

#24623 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dead Man Walking »

Problem je sto su sve sanse Slovaka (barem one kojih se ja sjecam) plod rupa i nepostavljene nase odbrane, dakle lose taktike. Ja ne znam jesu li nam ijednu sansu napravili na postavljenu odbranu, da su vezli do gola ili nekim drugim svojim kvalitetom ugrozili nas gol osim iz kontre.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#24624 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Admir_1984 »

Dead Man Walking wrote:Problem je sto su sve sanse Slovaka (barem one kojih se ja sjecam) plod rupa i nepostavljene nase odbrane, dakle lose taktike. Ja ne znam jesu li nam ijednu sansu napravili na postavljenu odbranu, da su vezli do gola ili nekim drugim svojim kvalitetom ugrozili nas gol osim iz kontre.
i ovo isto ne mogu da svarim nikako, da su bili Rahimic ili Zahirovic, pa ko garantuje da bi stizali na svaku loptu koju prodamo u napadu i koja otvara polukontre i kontre :roll: sticem dojam da je Pape na klupi ostavio Gatuza iz najboljih dana
shalla

#24625 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by shalla »

Admir_1984 wrote:
Dead Man Walking wrote:Problem je sto su sve sanse Slovaka (barem one kojih se ja sjecam) plod rupa i nepostavljene nase odbrane, dakle lose taktike. Ja ne znam jesu li nam ijednu sansu napravili na postavljenu odbranu, da su vezli do gola ili nekim drugim svojim kvalitetom ugrozili nas gol osim iz kontre.
i ovo isto ne mogu da svarim nikako, da su bili Rahimic ili Zahirovic, pa ko garantuje da bi stizali na svaku loptu koju prodamo u napadu i koja otvara polukontre i kontre :roll: sticem dojam da je Pape na klupi ostavio Gatuza iz najboljih dana
Haj sums ne zajebaji, da staviš drvo ili klupu da pokrivaju taj prostor (koji je kod nas u ove dvije tekme trebao pokrivati ultraspori Medunjanin) ako ništa slovački igrači bi ili zapeli za njih ili bi morali potrošiti malo više vremena da ih zaobiđu ;-)

Ja opet kažem, role model je trebala biti tekma protiv grka u Zenici, tu smo igrali sa dmc-om, izdominirali smo ih 88 minuta, nisu nam nijednom ozbiljnije zaprijetili. Al tu je Pape postavio takvu taktiku jer je bio svjestan da su grci zajebani ako im se ostavi prostora. Iz toga razloga ja govorim i smatram da je podcijenio slovake jer uopšte nije vodio računa o defanzivi tj. kako spriječiti njihove eventualne napade ili kontranapade...
Locked