Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Fudo Bosna

#24576 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Fudo Bosna »

Napisao sam da sigurno imamo boljih od Osima, ali ne znam mozemo li ih platiti, a Vaha je jasno rekao da NECE, kraj price.
Osim je imao najboljeg ucitelja , ima uspjeha , ima neophodan autoritet, a primjedbe tipa; brblja u bradu, ima brkove i slicne nebuloze, to ne bih komentarisao a ne biramo mistera BIH ni, piara/ glasnogovornika repke , nego selektora... :-)

A ovi sto forsiraju Nalica, (sav mu "uspjeh", konsultant u Svedskoj repki, ili Barbu, koji nema blage veze za selektorskim pozivom), eto i meni je Barba drag kao patriota i bivsi reprezentativac, ali kako vam uopce mogu naumpasti; lik kome je svo iskustvo konsultant u Svedskoj repki i Barbarez koji je nestrucan, a njegov " autoritet" bi bio, ahbabsko sjelo sa Dzekom i momcima? :mrgreen:

Za ovu dvojicu su Pape i Mesa: " Ferguson, Gvardiola, Ivica Osim i Ciro zajedno ", (po trenerskom iskustvu i uspjesima !!!)
edo_79

#24577 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by edo_79 »

Mi otkako se vratismo iz Brazila mi sebi nešto umislili da smo igračine ..... e jadna nam majka ...
ultima_palabra

#24578 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ultima_palabra »

Mojne Amara, treba Želji.
drug_profi

#24579 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by drug_profi »

Ne brinite, savez će izabrati naj...gore rješenje.
edo_79

#24580 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by edo_79 »

drugi profil wrote:Ne brinite, savez će izabrati naj...gore rješenje.
U to ne sumnjam .... ni najmanje :lol: :thumbup:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#24581 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by JoseMujica »

samo stranac koji je van domaćih šema i talova...koji god domaći da dođe, sve i da nije bio, slomiće ga i ubiti u pojam

i dalje mislim da bi Srećko Katanec bio odličan izbor i realna opcija za nas
Ironman_88

#24582 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Ironman_88 »

Treba nam napokon stranac sa akcentom na obranu, neko anti-balkanskog pristupa ko je u stanju posložiti stvari i usaditi taktičku disciplinu (prije svega u obrani). Na papiru imamo vrlo solidnu obranu sa dosta potencijala da bude još bolja, ali trenutno kada Gibraltar dođe sa loptom na 30m od našeg gola (a da ne govorimo o jačim selekcijama), počinje čovjek kao navijač osjećati napetost i nesigurnost - obrana je traljava, čitavu obranu igramo bez ikakvog samopouzdanja i agresivnosti, šeta nam se pred golom kako ko stigne.
Dr. Kuca

#24583 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Dr. Kuca »

E cuj amar osim, barbarez, hadzibegic :lol: :lol: pa ugasite odma repku. Amar je dobar trener ali samo za ove lige, vodio u katru zamalo ispo iz lige2x i osvojio kup japana gdje ivica ekipu vodio do finala i onda se povuko, narednu sezonu ispali iz lige pod amarovim vodstvom. Hadzibegic je isto trener bukvalno kao i mesa, zastario, barbarez je smjesan.
mega_mashcine

#24584 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by mega_mashcine »

Dr. Kuca wrote:E cuj amar osim, barbarez, hadzibegic :lol: :lol: pa ugasite odma repku. Amar je dobar trener ali samo za ove lige, vodio u katru zamalo ispo iz lige2x i osvojio kup japana gdje ivica ekipu vodio do finala i onda se povuko, narednu sezonu ispali iz lige pod amarovim vodstvom. Hadzibegic je isto trener bukvalno kao i mesa, zastario, barbarez je smjesan.
fudbal nam propada i nastavice da propada dok je ovaj savez. Ta tri su gore realni kandidati, dodaš im Glavaša, Jagodića i još par sličnih..
Prosinecki i Kek bi bili dobri, ali milsim da su vrlo male sanse da neko od njih dodje, što zbog saveza, sto zbog toga sto im ne mozemo ponuditi dovoljno novca. Bajramovic isto tako nece dok je ovaj savez.. i to je to. Koga još imamo ? :cry:
Logovan

#24585 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

mega_mashcine wrote:
Dr. Kuca wrote:E cuj amar osim, barbarez, hadzibegic :lol: :lol: pa ugasite odma repku. Amar je dobar trener ali samo za ove lige, vodio u katru zamalo ispo iz lige2x i osvojio kup japana gdje ivica ekipu vodio do finala i onda se povuko, narednu sezonu ispali iz lige pod amarovim vodstvom. Hadzibegic je isto trener bukvalno kao i mesa, zastario, barbarez je smjesan.
fudbal nam propada i nastavice da propada dok je ovaj savez. Ta tri su gore realni kandidati, dodaš im Glavaša, Jagodića i još par sličnih..
Prosinecki i Kek bi bili dobri, ali milsim da su vrlo male sanse da neko od njih dodje, što zbog saveza, sto zbog toga sto im ne mozemo ponuditi dovoljno novca. Bajramovic isto tako nece dok je ovaj savez.. i to je to. Koga još imamo ? :cry:
Petković. 8-)
drug_profi

#24586 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by drug_profi »

Ma Petković ima ime, gospodin čovjek. On sigurno ne bi htio da ima posla sa ovim fakinima, kao ni Vaha.
Logovan

#24587 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

Maštam, jebi ga. :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#24588 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by JoseMujica »

Ironman_88 wrote:Treba nam napokon stranac sa akcentom na obranu, neko anti-balkanskog pristupa ko je u stanju posložiti stvari i usaditi taktičku disciplinu (prije svega u obrani). Na papiru imamo vrlo solidnu obranu sa dosta potencijala da bude još bolja, ali trenutno kada Gibraltar dođe sa loptom na 30m od našeg gola (a da ne govorimo o jačim selekcijama), počinje čovjek kao navijač osjećati napetost i nesigurnost - obrana je traljava, čitavu obranu igramo bez ikakvog samopouzdanja i agresivnosti, šeta nam se pred golom kako ko stigne.
:thumbup:
jazzer

#24589 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jazzer »

Ironman_88 wrote:Treba nam napokon stranac sa akcentom na obranu, neko anti-balkanskog pristupa ko je u stanju posložiti stvari i usaditi taktičku disciplinu (prije svega u obrani). Na papiru imamo vrlo solidnu obranu sa dosta potencijala da bude još bolja, ali trenutno kada Gibraltar dođe sa loptom na 30m od našeg gola (a da ne govorimo o jačim selekcijama), počinje čovjek kao navijač osjećati napetost i nesigurnost - obrana je traljava, čitavu obranu igramo bez ikakvog samopouzdanja i agresivnosti, šeta nam se pred golom kako ko stigne.
Treba nam selektor koji ce shvatiti da Sunjic i Vranjes ne smiju biti u isto vrijeme u istom
gradu a ne na terenu, u istoj ekipi.

A onda neka pocne slagati ekipu.
Muhamed Đakmić

#24590 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Muhamed Đakmić »

Nama treba trener koji će preferirati ofanzivan i napadački fudbal jer je to najbolji i jedini način da iskoristimo potencijal koji imaju Džeko i Pjanić.
insomnia78

#24591 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by insomnia78 »

Najbolje onog Sablju. Makar bi poginuli
Ironman_88

#24592 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Ironman_88 »

jazzer wrote:
Treba nam selektor koji ce shvatiti da Sunjic i Vranjes ne smiju biti u isto vrijeme u istom
gradu a ne na terenu, u istoj ekipi.

A onda neka pocne slagati ekipu.
Nisam ni ja fan Vranješa, ali boljeg desnog beka trenutno jednostavno nemamo (iako je Vranješu štoper prirodnija pozicija). Ali mislim da se možemo složiti da je obrana užasna - unatoč vrlo solidnim imenima na papiru, po ulijevanju sigurnosti je skoro na nivou obrane iz doba kada su se fudbalski anonimusi vrtili oko reprezentacije. Od obrane treba početi slaganje nove ekipe, da napokon tu dobijemo neku rutinu i sigurnost, sve je lakše kada nazad stojiš stabilno.
Altsa

#24593 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Altsa »

Kao sto treba uvjezbavati napad tako treba uvjezbavati i odbranu. koordinaciju i saradnju mogu samo postici na treninzima a ocito je da se na tome nije radilo jer je odbrana izgledala ko razbijena vojska. pokusati makar par utakmica igrati sa istom odbranom a ne mijenjeti je iz utakmicu u utakmicu. prije toga naci svakako odgovarajuce odbrambene igrace. ovi danas to nisu.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#24594 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by mali_milojica »

Mozemo dici Ernsta Hapela iz groba,dzaba nam je kad mu pomocnik mora biti bosnjak/hrvat/srbin i mora zvati odredjene igrace.
Znaci,niko me ne moze ubjediti da su Sunjic ili Vranjes bolji igraci od Memisevica iz Holandije. Jel taj monak ikada pozvan u reprezentaciju? Jel dobio minutu?
Savezu trebaju podobni,ne sposobni.
Point.

#24595 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Point. »

Fudo Bosna wrote:Napisao sam da sigurno imamo boljih od Osima, ali ne znam mozemo li ih platiti, a Vaha je jasno rekao da NECE, kraj price.
Osim je imao najboljeg ucitelja , ima uspjeha , ima neophodan autoritet, a primjedbe tipa; brblja u bradu, ima brkove i slicne nebuloze, to ne bih komentarisao a ne biramo mistera BIH ni, piara/ glasnogovornika repke , nego selektora... :-)

A ovi sto forsiraju Nalica, (sav mu "uspjeh", konsultant u Svedskoj repki, ili Barbu, koji nema blage veze za selektorskim pozivom), eto i meni je Barba drag kao patriota i bivsi reprezentativac, ali kako vam uopce mogu naumpasti; lik kome je svo iskustvo konsultant u Svedskoj repki i Barbarez koji je nestrucan, a njegov " autoritet" bi bio, ahbabsko sjelo sa Dzekom i momcima? :mrgreen:

Za ovu dvojicu su Pape i Mesa: " Ferguson, Gvardiola, Ivica Osim i Ciro zajedno ", (po trenerskom iskustvu i uspjesima !!!)
Kakvog bolan Amar uspijeha ima sta je sa vama, zajebi bolan osvajanje titule sa najjacim klubom u najjadnijoj evropskoj ligi, sta je on ba uspio. Otiso u Katar i nogirali ga. To d ce ici po savjete kod tate Ivice zaboravi, Amar je tip osobe koja zeli da izadje iz sjene svoga daleko uspijesnijeg oca, ici ce on kurac moj po savjete.
Procitaj anlize Nalica i Amara, sve ce ti se samo kazati. Nalic ima kontakte po Uefi i evropskom fudblu kakav Amar moze samo sanjati. Prica li Amar uopste kakav strani jezik? Ako mislis da je maciji kasalj biti u strucnom stabu prosjecne Svedske selekcije koja je uzela s U21 i gdje su dosta igraca presli u A tim poslije, evropsko prvenstvo, onda si zalutao u fudbal. Vrijeme je da se izdignemo iz mahalizma, a vama sarajlicama nije uopste ni najbitnija, vam je bitno je li pitar ili strumf.
Muhamed Đakmić

#24596 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Muhamed Đakmić »

E čuj Nalić dokazano trenersko ime :lol:
Dino Djurbuzovic

#24597 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Dino Djurbuzovic »

Ja sam slobodan i pun elana. Mislim da je kolega Mehmed pretjerao, kod mene bi hvalospjevke dobivali samo oni koji zasluze.
agnostic_front

#24598 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by agnostic_front »

Dino Djurbuzovic wrote:Ja sam slobodan i pun elana. Mislim da je kolega Mehmed pretjerao, kod mene bi hvalospjevke dobivali samo oni koji zasluze.
:thumbup:
palermo

#24599 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by palermo »

Fudo Bosna wrote:
A šta fali ahbabskom sijelu :? dok su ahbabi Džekson i Spaha vodili ovu reprezenatciju ona je i ličila na nešto......jebo te, kad se sjetim postova u kojima se Asmir ističe kao primjer profesionalizma i traži se da se njemu umjesto Edinu (dosta nam je kafanskih tipova) dodijeli kapitenska traka......( ništa protiv Begovića, samo hoću da istaknem kako je riječ profesionalizam mnogo kompleksnija od naših tumačenja)
Dino Djurbuzovic

#24600 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Dino Djurbuzovic »

Point. wrote:
Fudo Bosna wrote:Napisao sam da sigurno imamo boljih od Osima, ali ne znam mozemo li ih platiti, a Vaha je jasno rekao da NECE, kraj price.

Kakvog bolan Amar uspijeha ima sta je sa vama, zajebi bolan osvajanje titule sa najjacim klubom u najjadnijoj evropskoj ligi, sta je on ba uspio. Otiso u Katar i nogirali ga. To d ce ici po savjete kod tate Ivice zaboravi, Amar je tip osobe koja zeli da izadje iz sjene svoga daleko uspijesnijeg oca, ici ce on kurac moj po savjete.
Procitaj anlize Nalica i Amara, sve ce ti se samo kazati. Nalic ima kontakte po Uefi i evropskom fudblu kakav Amar moze samo sanjati. Prica li Amar uopste kakav strani jezik? Ako mislis da je maciji kasalj biti u strucnom stabu prosjecne Svedske selekcije koja je uzela s U21 i gdje su dosta igraca presli u A tim poslije, evropsko prvenstvo, onda si zalutao u fudbal. Vrijeme je da se izdignemo iz mahalizma, a vama sarajlicama nije uopste ni najbitnija, vam je bitno je li pitar ili strumf.
Nemoj molim te vise pisati ako ces tako nepristojan biti, sram te bilo bezobraznice i neznalico.
Kolega Amar je odlican trener sa izuzetnim sarmom te smislom za humor, te u slucaju da mi nas divni savez ukaze povjerenje ja bi se pobrinuo da kolega Amar bude moj pomocnik, mislim da bi zajedno napravili cuda.
Post Reply