Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
julisiz es grant

#24576 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by julisiz es grant »

GeeTnT wrote: Nidje veze....pa lik je kopirao sliku i pjesmu, i meni je pjesma bezze, ali slika me je nasmijala...sve to skupa nije ni za ukora, a kamoli za lomace.....
Ništa je šerijatska policija, prema "građanskoj" policiji...
Žal za praksom iz prošlog sistema. Zamisli da nam Sabina, školovana (i vjenčana :D ) u kolijevci demokratije, dođe na vlast...imali bi opet verbalni delikt.
The BEN10

#24577 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by The BEN10 »

GeeTnT wrote:Nidje veze....pa lik je kopirao sliku i pjesmu, i meni je pjesma bezze, ali slika me je nasmijala...sve to skupa nije ni za ukora, a kamoli za lomace.....
Pišem ovo kao neko ko nije glasač NS-a.
U situaciji kada treba dati punu podršku zastupnicima NS-a (makar, ponavljam, ne bio njihov glasač), ovdje dođe neki trollčina kako bi postavljao onakve bedastoće.
Istinu treba reći i podržati pa makar i ne bio ti lično u pravu: na to me podstiče vjera (nadam se da nema potrebe da sad ovdje citiram Kur'anski ajet i hadise na temu naređivanja dobra i odvraćanja od zla) i razum. Naročito još ako svoj stav ne moram javno iskazati, i time ugroziti vlastitu sigurnost i sl. I ne vidim nijedan jedini razlog da se drugačije bilo ko ponaša, a kamoli da onakve postove postavlja.
GeeTnT

#24578 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by GeeTnT »

The BEN10 wrote:
GeeTnT wrote:Nidje veze....pa lik je kopirao sliku i pjesmu, i meni je pjesma bezze, ali slika me je nasmijala...sve to skupa nije ni za ukora, a kamoli za lomace.....
U situaciji kada treba dati punu podršku zastupnicima NS-a (makar, ponavljam, ne bio njihov glasač), ovdje dođe neki trollčina kako bi postavljao onakve bedastoće.
Istinu treba reći i podržati pa makar i ne bio ti lično u pravu: na to me podstiče vjera (nadam se da nema potrebe da sad ovdje citiram Kur'anski ajet i hadise na temu naređivanja dobra i odvraćanja od zla) i razum. Naročito još ako svoj stav ne moram javno iskazati, i time ugroziti vlastitu sigurnost i sl. I ne vidim nijedan jedini razlog da se drugačije bilo ko ponaša, a kamoli da onakve postove postavlja.
Pa bolan....imas si dvije stotine zajebancija na racun sks incidenta...i to ovde na vijestima klixa. Sta sad? Da koljemo kume? Ha?
The BEN10

#24579 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by The BEN10 »

GeeTnT wrote:
The BEN10 wrote:
Pa bolan....imas si dvije stotine zajebancija na racun sks incidenta...i to ovde na vijestima klixa. Sta sad? Da koljemo kume? Ha?
Ne, klati nećemo, za ime Boga. Ali zašto ne bi banovali sitnog malog stranačkog trolla iz gore već navedenih razloga.
Ili da i ovako poremećeni sistem vrijednosti još više srozavamo pa da pravimo totalno neukusne pošalice na račun bilo koga po pokuša promijenit nešto nabolje.
muha_sa

#24580 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by muha_sa »

The BEN10 wrote:
Pedja Kojovic wrote:Zapravo ne vidimo zasto bi dolazak ministara ili bilo koga ko radi u drzavnoj upravi isao na trosak poreskih obveznika.
(Po njih kuci dolaze vozaci. A sjeca li se jos iko onog dana bez automobila koji je Vlada tako medijski promovirala?).
Jel to fkt ima neki ministar po koga dolazi vozač!? Zaista ne mogu vjerovati! :-?
Ako nije tajna, može li ime i prezime.
Btw, mislim da te slučajeve treba medijski adekvatno tretirati.

Hvala.
nema sanse--DJe ce to kod nas
The BEN10

#24581 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by The BEN10 »

muha_sa wrote:
The BEN10 wrote:
Pedja Kojovic wrote:Zapravo ne vidimo zasto bi dolazak ministara ili bilo koga ko radi u drzavnoj upravi isao na trosak poreskih obveznika.
(Po njih kuci dolaze vozaci. A sjeca li se jos iko onog dana bez automobila koji je Vlada tako medijski promovirala?).
Jel to fkt ima neki ministar po koga dolazi vozač!? Zaista ne mogu vjerovati! :-?
Ako nije tajna, može li ime i prezime.
Btw, mislim da te slučajeve treba medijski adekvatno tretirati.

Hvala.
nema sanse--DJe ce to kod nas
Da budem precizan - čudim se toliko jer sam skontao da je Peđa mislio na kantonalne ministre. Mislim, naravno da ne podržavam ni da je u pitanju neki federalni ministar, ali da se radi o kantonalnom to bi baš bilo dno dna. Doduše, ovdje insana malo šta više može/treba iznenadit'. :-?
drug_profi

#24582 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Dolaze vozači i po sitniju buraniju...
mario001

#24583 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mario001 »

julisiz es grant wrote:
GeeTnT wrote: Nidje veze....pa lik je kopirao sliku i pjesmu, i meni je pjesma bezze, ali slika me je nasmijala...sve to skupa nije ni za ukora, a kamoli za lomace.....
Ništa je šerijatska policija, prema "građanskoj" policiji...
Žal za praksom iz prošlog sistema. Zamisli da nam Sabina, školovana (i vjenčana :D ) u kolijevci demokratije, dođe na vlast...imali bi opet verbalni delikt.
Pun forum slicnih postova, moral se budi samo na ovoj temi..zbog tog licemjerstva sam je i postavio...
Novak20

#24584 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Novak20 »

The BEN10 wrote:
Ne treba biti osjetljiv na ovakve stvari. Niskih udaraca uvijek ima ali u politici i životu nisu zabranjeni. Mora se pružiti mogućnost svakome da iznese svoj stav na način za koji misli da je primjeren pa kako ga ko prihvati i shvati. Ako se nešto procijeni kao neprimjereno i zlonamjerno, postiže kontraefekat kod onog koji datu stvar percipira na svoj način.

Mene je recimo ona slika i pjesma potakla na razmišljanje zašto multietnička SDP nikada nije za predsjednika stranke nije postavila barem u jednom mandatu nebošnjaka. Bogića Bogičevića na primjer.

Izbor P.K. za predsjednika NS, objektivno, hrabar je potez u našem političkom miljeu jer se mogu očekivati upravo ovakve sitne pakosti. Istovremeno dokaz je stranačke volje da se ide svojim putem mimo iscrtanih šablona koji su nas doveli da imamo to što imamo (ili nemamo).
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#24585 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pici »

GeeTnT wrote:
Nidje veze....pa lik je kopirao sliku i pjesmu, i meni je pjesma bezze, ali slika me je nasmijala...sve to skupa nije ni za ukora, a kamoli za lomace.....

PPPSSSTTTTTT sad ce ovi iz VasHe Stranke da te :izet: vidisH da su ko Rambo napaljeni... smajicu crni smajicu sHa uradi od liberala napravi ultra desnicare :mrgreen: :bih:
Banksy

#24586 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

The BEN10 wrote:
sabina1 wrote:
mario001 wrote:U danima .........
Post je prijavljen.
Srdačan pozdrav.

Slažem se sa sabinom i za ovaj post i ja predlažem ban. I to trajni.
Slažem se, apsolutno, prijavljujem ga i ja.
Užas.
Pedja je član foruma, a ovo je glupa, neduhovita i neviđeno primitvna uvreda rijetko pristojnom forumašu.
Pedja Kojovic

#24587 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

Protivnik sam cenzure.
Nacin komunicaranja o odredjenim pojavama i problemima - u ovom slucaju, gnusne i grube prijetnje upucene zeni i djeci, jer o tome se ovdje radi - je stvar licnog etickog kodeksa. (Ja sam samo kolateralni akter "smijesnog" videa).

Ali sve dok budemo sutke promatrali ljude koji preskacu red pred salterima, ulaze kod doktora ili prilikom ukljucenja u saobracaj umjesto zmigavca masu pistoljem, blokiraju pjesacke prelaze, itd. prostor za normalan zivot ce se smanjivati sve dok mikrosocijalne sredine u kojima zivimo ne postanu rezervati.

Stranku BOSS ciji je g. Smajic clan u proslom mandatu je predstavljao Radeljas.
Kada smo ga na Skupstini suocili sa pravosnaznim presudama i cinjenicom da je krivicnim djelom laznog predstavljanja izbjegao izdrzavanje kazne on je pricu prebacio na etnicku osnovu i optuzio me lazno da sam ( i moja porodica) bio na Palama za vrijeme rata.
Tu smo temu dosta detaljno prodiskutovali na ovom forumu pa se necu vracati na to.
Poenta je...
Glasaci KS su Radeljasev rad u SKS nagradili sa tri zastupnicka mjesta u ovom mandatu.
Vjerovatno je jedan dio njih mislio da je to (osim sto je finansijski isplativo) duhovito.

p.k.
mario001

#24588 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mario001 »

Užas.
Pedja je član foruma, a ovo je glupa, neduhovita i neviđeno primitvna uvreda rijetko pristojnom forumašu.
Gluposti, on je prije svega javna licnost, post je vezan za nesto sto se desilo u njegovom javnom zivotu, nikako nije vezan za pisanje na forumu.
Sa druge strane na stotine slicnih postova u kojima vi moralisti gustate, a na koje ne reagujete niti prijavljujete, od psovki, do uvreda na racun Ifrara, vjere itd itd..

P.S.
Post nije imao namjeru da uvrjedi Kojovica, ako je tako bilo ja mu se ovim putem izvinjavam..Ali ocito je vise zasmetao laznjacima kojima slicne stvari o drugim politicarima prestavljaju zadovoljstvo
putokaz1

#24589 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Hvala PK,osim vas samo još jedan kandidat crvenih odgovara na pitanje preko foruma/interneta
Ja vozim školski i galame na mene svi i pješaci,i vozači i suvozači čak i policija,policajac autom uključuje se na glavnu cestu sa nedozvoljenog prelaza...
-Da li su rješenja:kamere na ulicama,obične ili sa mjeračem brzine,veće kazne,opomena pa pauk,kazne na prekršajnom ili krivičnom sudu.
na kolovozu ,gdje je ograničenje 60,neki voze 150.
Vozač pijan sa ogromnom količinom alkohola udara u tudju garažu,i za nesreću kriva garaža...
Pogrešna je praksa i ''u korist motoriste'' gdje iako je motorista išao 150 na sat krivac onaj što se zadesio tu,u koga je predhodni udario.
Sistem lažiranja krvnih nalaze neposredno nakon udesa je raširen,za babine sinove.
da li i na selu trebaju linije pune i isprekidane?
da li svaki sokak asfaltirani treba da ima znak,stop ili trokut,jer je sokak/ulica/ a sa druge strane je glavni put cesta,da ne bi došlo do zabune i pogrešno protumačenog pravila desne strane?
...
The BEN10

#24590 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by The BEN10 »

Novak20 wrote:
The BEN10 wrote:
Ne treba biti osjetljiv na ovakve stvari. Niskih udaraca uvijek ima ali u politici i životu nisu zabranjeni. Mora se pružiti mogućnost svakome da iznese svoj stav na način za koji misli da je primjeren pa kako ga ko prihvati i shvati. Ako se nešto procijeni kao neprimjereno i zlonamjerno, postiže kontraefekat kod onog koji datu stvar percipira na svoj način.

Mene je recimo ona slika i pjesma potakla na razmišljanje zašto multietnička SDP nikada nije za predsjednika stranke nije postavila barem u jednom mandatu nebošnjaka. Bogića Bogičevića na primjer.

Izbor P.K. za predsjednika NS, objektivno, hrabar je potez u našem političkom miljeu jer se mogu očekivati upravo ovakve sitne pakosti. Istovremeno dokaz je stranačke volje da se ide svojim putem mimo iscrtanih šablona koji su nas doveli da imamo to što imamo (ili nemamo).
Itekako treba. Jer, radi se o SISTEMU VRIJEDNOSTI.
Ponavljam, po mom dubokom uvjerenju (baziranom na vjeri i razumu), sve dok bilo koji pojedinac brani pozitivne društvene vrijednosti pri tome ne iskazujući namjeru da ostvari neku ličnu korist (ne znam treba li se još od čega ograditi), svi smo dužni podržati ga. U ovom slučaju su to Predrag Kojović i Sabina Čudić, čiji glasač ponavljam nisam.
Banksy

#24591 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

mario001 wrote:
Užas.
Gluposti, on je prije svega javna licnost, post je vezan za nesto sto se desilo u njegovom javnom zivotu, nikako nije vezan za pisanje na forumu.
Sa druge strane na stotine slicnih postova u kojima vi moralisti gustate, a na koje ne reagujete niti prijavljujete, od psovki, do uvreda na racun Ifrara, vjere itd itd..
On je član foruma i možemo ga, njegovom dobrom voljom, kad nam je ćeif, na ovom forumu razvlačiti i peglati do mile volje.
Kad nam je već dao takvu slobodu, onda ga se valjda treba treba i zaštiti kako se štiti i bilo kojeg drugog člana foruma.

Ubuduće, bolje se potrudi. Ona montaža je ne samo primitivna i uvredljiva, već i bolno neduhovita i plitka, uz to, podsjetimo, kreirana povodom fizičkog napada baš na onog koga se onom debilnom kreacijom ismijava.
mario001

#24592 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mario001 »

On je član foruma i možemo ga, njegovom dobrom voljom, kad nam je ćeif, na ovom forumu razvlačiti i peglati do mile volje.
Kad nam je već dao takvu slobodu, onda ga se valjda treba treba i zaštiti kako se štiti i bilo kojeg drugog člana foruma.

Ubuduće, bolje se potrudi. Ona montaža je ne samo primitivna i uvredljiva, već i bolno neduhovita i plitka.
Ja nisam montirao nista, preuzeo sa stranice koja je "obradila " taj slucaj, postoje desetine stranica sa kojim se preuzimaju slicne montaze ali one nikome ne smetaju.
Banksy

#24593 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

The BEN10 wrote:
radi se o SISTEMU VRIJEDNOSTI.

Ponavljam, po mom dubokom uvjerenju (baziranom na vjeri i razumu), sve dok bilo koji pojedinac brani pozitivne društvene vrijednosti pri tome ne iskazujući namjeru da ostvari neku ličnu korist (ne znam treba li se još od čega ograditi), svi smo dužni podržati ga. U ovom slučaju su to Predrag Kojović i Sabina Čudić, čiji glasač ponavljam nisam.
:thumbup:
ultima_palabra

#24594 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ultima_palabra »

Po meni nema osnova za ban. Nije smiješno, ali nije ni uvredljivo. Ne možeš nekoga banovati zbog manjka ukusa i humora.
omar little

#24595 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by omar little »

hoce covjeku ban zbog gifa? svasta :roll:
calculator

#24596 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by calculator »

omar little wrote:hoce covjeku ban zbog gifa? svasta :roll:
Hoce covjeku ban zbog poruke koju gif nosi i cijeli tekst "pjesme".
omar little

#24597 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by omar little »

calculator wrote:
nisam to onda vidjela, no njegovo pravo da pise sto zeli stoji. jel protiv zakona?
calculator

#24598 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by calculator »

omar little wrote:
calculator wrote:
nisam to onda vidjela, no njegovo pravo da pise sto zeli stoji. jel protiv zakona?
Nisu sva pravila ponasanja ogranicena zakonima, neka se i iz kuce donose...
julisiz es grant

#24599 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by julisiz es grant »

Pjesma je od idola ovih "urbanih", Ramba Amadeusa, samo su imena izmijenjena :D ...kako ne prepoznaše :-)
Istina, ni Rambo je nije napisao, ali jeste otpjevao.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#24600 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Chmoljo »

nema bana za ovo. pređite na drugu temu :)
Locked