Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
ultima_palabra

#24576 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ultima_palabra »

Meni je malo besmisleno nakon ove utakmice kritikovati selektora, kao sto vidim da vecina radi. U nekim drugim utakmicama i u nekim drugim timovima, izmjene koje je napravio selektor juce bi se smatrale maestralnim potezima. Ubacio je igraca koji je donio pobjednicki pogodak, te ubacio igraca koji je ustopao njihovu najvecu prijetnju Weissa. Kako je Zahirovic usao mi smo proigrali bolje. Sad, sega mi je malo jer se prica vrti u smjeru da je te igrace trebao staviti od pocetka. Tako onda valjda za bilo koju dobru izmjenu koju trener napravi na bilo kojoj utakmici, onda mozemo reci e taj je trebao od pocetka. Nije sija vec je vrat.
Fol je u tome što je utakmica do tada mogla već biti izgubljena. I ja sam smatrao da Mujdža može pokriti kompletnu desnu stranu, ali selektor je morao imati uvida u njegovo zdravstveno stanje i da ne može izdržati taj ritam 90 minuta protiv najnezgodnijeg njihovog igrača kojem se često pridodavao i Hamsik.
Da li bi nam to donjelo prednost ne znam, moguce. No, hajmo na to gledati ovako. Misimovic je u prosloj kvalifikacionoj utakmici protiv Grcke bio kljucan igrac. Njegovi ubacaji su nam donjeli pobjedu. Sjecam se komentara - "Miske je pokazao da je najbolji nas igrac ikada", "Miske je genije", i tako. Sjecam se i komentara "je li se meni cini ili je Miske izgubio na kilazi?" nakon te utakmice. Dobro se sjecam. To je bilo prije samo 3 mjeseca. S druge strane, Hajrovic je novi igrac i kao takav kao i u svakom drugom timu on prvu utakmicu, ili drugu, pocinje sa klupe. Takvi igraci , pogotovo kad su zamjena jednom od nosioca dosadasnje igre - se dokazuju sa klupe. Nama je protiv Slovacke trebala pobjeda, i u prvoj i u drugoj utakmici. Trebali su nam golovi, trebali su nam ubacaji. E s tim je kontom u obje utakmice usao Susic.
Ne treba zaboraviti činjenicu da Pjanić nije igrao nijednu utakmicu protiv Grčke, pa je Miske imao solidna "leđa" u tim utakmicama i mogao je da igra svoju igru. Plus su Grci jedna troma reprezentacija čije su utakmice kao u slowmotionu, tu se ne umara puno.

Sušić je počeo selektorsku karijeru protiv Francuza na Koševu sa previše ofanzivnih igrača i desio se debakl... onda je napustio tu ideju da bi joj se vratio u najgori vakat. Treba razumjeti da toliko ofanzivaca ne znači nužno napadački fudbal, često su onda igrači nagurani na mali prostor i mogućnost za dobar pas je mala, da ne govorim za opasnost od kontre.

Sjećam se kad je Benitez u finalu LP kad je gubio 3:0 uveo Hamanna, još jednog DM... objašnjenje je bilo da mu treba brzo prekidanje protivničkih napada i proslijeđivanje lopte naprijed jer im se žuri.
Sto se tice dileme Misimovic ili Medunjanin umjesto Zahirovica ili Rahimica. Ona je jos lakse objasnjiva jer u utakmicama u kojima imas kontrolu lopte i gdje protivnik igra na kontre preko krila tebi ne treba toliko defanzivni vezni, koliko pozrtvovana igra kada mi nemamo loptu, dobra igra bekova i stopera. Zahirovic bi se totalno izgubio da je igrao cijelu utakmicu i bio bi krivac za mnogo sansi. Ja sam u to uvjeren. Rahimic , on je nespreman igrac i bio bi nam jedna izmjena manje. Nama su stoperi igrali na pozicijama defanzivnog veznog haman. Mozda je cudno, ali nam je def vezni vise trebao na samom kraju, jer smo sve snage dali u napad, i tu vidim ubacivanje Zahirovica, koji trci ko navijen, kao dobar potez. Jeste, Zahirovic je igrao desnog beka a ne DMa, prakticno flastera na Weissu, ali to je bio jedan od kljucnih poteza na utakmici. Uglavnom, ne vidim kako bi nam defanzivni vezni pridonjeo pobjedi, a pobjeda je nama trebala.
Naposlijetku, nama je u Zilini trebao plan B. U Zenici ga nismo imali, ali u Slovackoj jesmo. To zadnje poluvrijeme u dvomecu sa Slovacima je bilo i nase najbolje poluvrijeme, i to ne zbog golova nego zbog zalaganja na terenu. Ja sam sinoc odgledao ponovo snimak utakmice, samo drugo poluvrijeme, i engleski komentator. Ne znam sta je pricao u prvom, ali od samog pocetka drugog poluvremena je nas hvalio, kako smo krenuli naprijed, kako smo pozrtvovaniji, tacnija dodavanja, itd. Golovi su bili samo logicki slijed takve postavke igre.
Pitanje je šta znači nespreman igrač, jel Medunjanin spreman igrač? Ja mislim da Rahimić nije ništa nespremniji od njega, a ima taj osjećaj za postavljanje kao iskusni zadnji vezni koji mu omogućava da ne trči puno.

Nikako ne shvatam tu logiku da su Rahimić/Zahirović potrebni protiv Latvije i Litvanije, a protiv Slovačke ne. Vidjelo se na kraju kad su naši igrači iza lopte da Slovaci ne mogu ništa uraditi iz kontinuiranog napada... žive od kontri. Znači trebalo je imati lijek za te kontre, a naprijed ionako imaš sasvim dovoljno ofanzivaca.

Ja lično nisam vidio neki plan B niti da smo igrali posebno bolje osim što smo začepili tu rupu na desnoj strani. Golovi su došli iz prekida i dalekometnog šuta, dakle nisu produkt neke igre.
Ne znam, sve u svemu, puna saka brade. :D Susic je uzeo Grcku, remizirao u Atini, uzeo Slovacku u gostima, uzeo ove L-ove lopatom, samo je jednom podbacio u ovim kvalifikacijama. Pa jebemu, ne moze se nazivati diletantom.
To su dobri rezultati... samo imam osjećaj da smo u 3 od 4 jače utakmice debelo podbacili. I protiv Grka u Zenici smo zabili dva gola iz prekida što se ovima nije desilo otkad postoje :mrgreen: Ali i ta "sreća" je produkt toga što imamo dobru ekipu i kontinuitet od 5 godina, što smo stalno tu, nadomak plasmana... onda te je jednom mora pročepiti kao što je nas u ovim kvalifikacijama.
korisnik101

#24577 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by korisnik101 »

Ne treba ti rodjeni defanzivni vezni da bi igrao defanzivnog veznog.
Samo postavi igraca tu, i reci mu sta da radi.
Ali onakvoj brzoj i motiviranoj ekipi dva puta izaci na megdan bez defanzivnog veznog je -KRIMINAL !

Razumijem da Pape uradi to u Zenici. Ali isto to ponoviti u Zilini je nedopustivo. Neoprostivo.

Isto tako staviti Misimovica u prvih 11 je kriminalno. Ako Pape ne vidi da mu je dusa izasla na nos, da covjek dise na skrge citavo vrijeme u Zenici. I onda opet u Zilini ga staviti u prvih 11... ? To moze samo amaterski trener.

Zao mi je da je Safet uradio to sto je uradio sa Slovackom.
Sve do tad sam imao respekt za njega. I branio sam ga uvijek.
kisni indijanac

#24578 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by kisni indijanac »

ko zna, možda vam se potrefi protiv linhenštajna ili litvanije pa izgubimo, mislim hejterima....mi i sa amaterom nadomak brazila jbg. :-D
korisnik101

#24579 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by korisnik101 »

kisni indijanac wrote:ko zna, možda vam se potrefi protiv linhenštajna ili litvanije pa izgubimo, mislim hejterima....mi i sa amaterom nadomak brazila jbg. :-D
Nismo mi hejteri. Mi volimo BiH, Volimo reprezentaciju. I voljeli smo Susica , sve do utakmica sa Slovackom.
JOINT_1921
Vozim: odlično

#24580 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JOINT_1921 »

kisni indijanac

#24581 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

armin ozbiljan novinar :lol:
JThomas

#24582 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JThomas »

Sušić je počeo selektorsku karijeru protiv Francuza na Koševu sa previše ofanzivnih igrača i desio se debakl... onda je napustio tu ideju da bi joj se vratio u najgori vakat. Treba razumjeti da toliko ofanzivaca ne znači nužno napadački fudbal, često su onda igrači nagurani na mali prostor i mogućnost za dobar pas je mala, da ne govorim za opasnost od kontre.
da. neko mora i vodu nositi i više dobrih ofanzivaca ne mora značiti i bolju ofanzivu kada se oni ne dopunjuju. miske, pjanić i medunjanin se ne dopunjuju jer su previše slični i jer nikome nije baš drago trčati. da igramo sa jednim čistim napadačem hajde i nekako. ali sa dva ovo je fakat suviše, i mi gubimo i defanzivu i bokove. sve se gomila u sredini, oni nemaju prostora da kombinuju, a kad izgube loptu ostajemo na vjetrometini po bokovima. onda ti bek mora sam pokrivati cijelu stranu, zdrav mujdža to nekako i može, ali rovit nije mogao.
Last edited by JThomas on 12/09/2013 09:48, edited 1 time in total.
Janjicar

#24583 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Janjicar »

Za analizu utakmice su upravu ali ovo " Nelogične su i posljednje Sušićeve izjave. Od toga da je "BiH jedna od najboljih svjetskih momčadi", do toga da "BiH ima premalo kvalitetnih nogometaša." "
Mediji namjerno potkopavaju reprezentaciju, narocito hrvatski a pisu tako jer znaju da veliki broj Bosanaca/Bosnjaka/Bosanskih Srba/Bosanskih Hrvata/Sejdic i Finci prate njihove medije.
JThomas

#24584 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JThomas »

potpuna sušićeva izjava glasi da smo jedna od najboljih reprezentacija na svijetu po tehnici i znanju sa loptom. i to je tačno. a da nam pofino fali svega ostalog, a najviše trke, i to je tačno.
JOINT_1921
Vozim: odlično

#24585 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JOINT_1921 »

Sta znaci jedna od najboljih, top 50 na svijetu? Itekako losa izjava, najbolji smo tehnicki, pa onda "ne mogu vam obecati pobjedu, dobra je 63 Slovacka" :-)
JThomas

#24586 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JThomas »

izjava je u suštini tačna, tehnički smo zvjerski jaki, ali ne igra se samo na to. ima još ponešto u modernom fudbalu osim valjanja lopte.
caffeinefreak

#24587 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by caffeinefreak »

Kvazinovinar s indexa pokupio sve "strucne izjave i postove" skolovanih forumskih trenera i selektora i skuckao "senzacionalan" tekst.. :thumbup: i to levat nije mogao ni smisliti svoj originalni naslov.
U INAT DUSMANIMA :bih:
kisni indijanac

#24588 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

JThomas wrote:potpuna sušićeva izjava glasi da smo jedna od najboljih reprezentacija na svijetu po tehnici i znanju sa loptom. i to je tačno. a da nam pofino fali svega ostalog, a najviše trke, i to je tačno.
slažem se, ali koga imamo tu na dispoziciji ili u perspektivi ? ja tu rahimića ne računam, možda određena minutaža, je li to kolašinac u perspektivi ili zukanović oporavljen, realno navedite imena, ok zahirovič je uspješno zamijenio mujdžu i uštopao weisa ( eh da nam je jedan weis ) ..ne znam, moj je dojam da smo deficitarni sa DV, jedino ako neki naš skaut nekoga ne izvuče da pokrije to mjesto i naravno da je u barci poslije xavija, inieste i messija, najvažniji igrač busquets, ali imamo li mi neko i približno takvog, mislim realno ? može li medo to igrati ? ne znam baš....
Last edited by kisni indijanac on 12/09/2013 10:18, edited 1 time in total.
kisni indijanac

#24589 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

caffeinefreak wrote:Kvazinovinar s indexa pokupio sve "strucne izjave i postove" skolovanih forumskih trenera i selektora i skuckao "senzacionalan" tekst.. :thumbup: i to levat nije mogao ni smisliti svoj originalni naslov.
U INAT DUSMANIMA :bih:
potpisan je armin hasanbegović.......
JThomas

#24590 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JThomas »

kisni indijanac wrote:
JThomas wrote:potpuna sušićeva izjava glasi da smo jedna od najboljih reprezentacija na svijetu po tehnici i znanju sa loptom. i to je tačno. a da nam pofino fali svega ostalog, a najviše trke, i to je tačno.
slažem se, ali koga imamo tu na dispoziciji ili u perspektivi ? ja tu rahimića ne računam, možda određena minutaža, je li to kolašinac u perspektivi ili zukanović oporavljen, realno navedite imena, ok zahirovič je uspješno zamijenio mujdžu i uštopao weisa ( eh da nam je jedan weis ) ..ne znam, moj je dojam da smo deficitarni sa DV, jedino ako neki naš skaut nekoga ne izvuče da pokrije to mjesto i naravno da je u barci poslije xavija, inieste i messija, navažniji igrač busquets, ali imamo li mi neko i približno takvog, mislim realno ? može li medo to igrati ? ne znam baš....
taj kolašinac nam treba k'o komad hljeba. zahirović ipak nije klasa, zukanović može krpiti ali mu nije prava pozicija, medunjaninu tek nije...
caffeinefreak

#24591 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by caffeinefreak »

Iskreno nisam ni pogledao ko je autor niti znam ko je lik uopste, ali prema procitanom samo se vidi koliko uspijeh repke bode u oci, kako "dobrim susjedima" tako i onim koji su sinoc proslavljali pobjedu a jutros nam jasu za vratom svojim "dobronamjernim strucnim" savjetima
korisnik101

#24592 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by korisnik101 »

Ovo kao da sam ja pisao.!

Svaka cast. :thumbup:
omega369

#24593 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by omega369 »

szlava wrote:
szlava wrote:
Image

Uporedi sad svoju sliku i perspektini prikaz jedino ako u tebe TV neprikazuje pod nulti stepenom sve :D
Ovo je pravi prikaz. ofsajd ko kuca ;-)
SaNsEo

#24594 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by SaNsEo »

Infaze Studio

#24595 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Infaze Studio »

ultima_palabra wrote:Sjećam se kad je Benitez u finalu LP kad je gubio 3:0 uveo Hamanna, još jednog DM... objašnjenje je bilo da mu treba brzo prekidanje protivničkih napada i proslijeđivanje lopte naprijed jer im se žuri.
Sjecas li se koga je izveo da bi ubacio DM-a? ;-)
iceman2010

#24596 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by iceman2010 »

Jao forumskih selektora sto su osuli paljbu po papetu kao da smo izgubili 3:0, a ne dobili utakmicu.

Da vas pitam:

1. Ima li Slovacka mozda isto tako 11 igraca na terenu? Igraju li ti igraci fudbal?

2. Ima li Slovacka neke svoje zelje, ocekivanja, taktiku?

3. Kada nam sutra mesi na SP-u zabije dva komada bice prava tragedija jer nismo dobro takticki postavljeni?

4. Kada izgubimo od Spanije to nece biti zato sto je spanija bolja nego zato sto Susic ne zna postaviti taktiku?

Citajuci vas vrle forumske strucnjake ispade da je za nas sramota ako nam protivnik napraviti jednu jedinu sansu, a kamo li ako primimo gol. Za vas je pretpostavljam sve ispod 3:0 neprihvatljivo uz jos more prilika sa nase strane i nijednog suta protivnika i to bez obzira s kim igramo? Pricate o ZV. Mi smo imali ZV samo ga je igrao Medunjanin. Kako to da je zadnjih pola sata funkcionisalo bez tog zadnjeg veznog (Zahirovic nije igrao na toj poziciji kada je usao)? Jel to nesto ne stima u vasoj nepogresivoj strucnoj analizi? Hej ba, jel kontante? Posljednjih pola sata smo fakticki igrali u istoj formaciji kao i na pocetku. Dakle i dalje bez tog famoznog ZV (odnosno bio je to Medunjanin)! Koliko bi vas stavilo Zahirovica na desnog beka umjesto Mujdze prije pocetka utakmice? Da je to Susic uradio na pocetku tek bi ste ga onda napali. Cuj pored Mujdze staviti Zahirovica na desnog beka. Mislim, momka ste svakako pljuvali, a jos ga staviti na mjesto koje nije bilo ni u primisli vama, velikim strucnjacima. Da li bi Zahirovic to odigrao dobro da je tu poceo od prve minute? Kakva lucidnost treba da u jednom trenutku to neko skonta? To je bio tako lucidan i briljantan papetov potez da bi mu i najveci strucnjaci pozavidili. Da ga je napravio Murinjo ili gvardiola svrsavali bi ste na njega po forumu. Onda poslije toga uvede covjeka koji odluci utakmicu. Briljantno! Takva dva poteza u jednoj ovakvoj utakmici! Cak ni uvodjenje Visce nije bio los potez. Naprotiv! I onda se nadju "mudonje" da to sve popljuju. Hebo Susica i cijeli njegov zivot proveden u fudbalu. Hebo to sto za to prima platu. korisnik101, ostali forumski strucnjaci i kvazi novinarcici znaju bolje. (kako ide onaj smajli koji povraca?)
Last edited by iceman2010 on 12/09/2013 11:07, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#24597 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ultima_palabra »

Infaze Studio wrote:
ultima_palabra wrote:Sjećam se kad je Benitez u finalu LP kad je gubio 3:0 uveo Hamanna, još jednog DM... objašnjenje je bilo da mu treba brzo prekidanje protivničkih napada i proslijeđivanje lopte naprijed jer im se žuri.
Sjecas li se koga je izveo da bi ubacio DM-a? ;-)
Nekoga iz odbrane i prešao na 3-5-2 :)
kisni indijanac

#24598 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

korisnik101 wrote:
kisni indijanac wrote:ko zna, možda vam se potrefi protiv linhenštajna ili litvanije pa izgubimo, mislim hejterima....mi i sa amaterom nadomak brazila jbg. :-D
Nismo mi hejteri. Mi volimo BiH, Volimo reprezentaciju. I voljeli smo Susica , sve do utakmica sa Slovackom.
što sam sebe persiraš ?
Muhamed Đakmić

#24599 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Muhamed Đakmić »

Ali što je teško priznati da je sam Medunjanin na zadnjem veznom fula, meni samo to nije jasno?

Vezni red pun playmakera stvara puno manje šansi od veznog reda gdje ima trkača. Hrvatska je protiv Škotske izgubila i bila mrljava jer su imali četiri playmakera u sastavu, na svim pozicijama u veznom redu je bio playmaker. To je kao da nama umjesto Lulića igra još Ibričić. Strahota dakle.
Infaze Studio

#24600 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Infaze Studio »

Najbolji su ovi sto svrsavaju na "novinara" kojeg 98% ljudi, koji znaju njegove budalastine, ismijava I pravi budalom.
Drago ce covjeku biti procitati da ima I pristalica, a I to je OK. Dodatni motiv da nastavi....
Locked