Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
Hafis

#24576 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Ma ja....Želja ih je sve zajeb'o.
Hafis

#24577 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Sad laganini drugom do 2018., a onda ujedinjena ljevica, Želja&Nermin, vratiće se Valter i ostale špice.... i bila stvar.
Samo treba izdržati još nekoliko tih ključnih godina.
It_is_a_Leclerc

#24578 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by It_is_a_Leclerc »

Vidjet ćemo.

Ambasadorica nj.e. gospođa Cormack je, ili aminovala, ili se usprotivila izlasku DF-a iz koalicije. Kako god da je odlučila, tako će i biti. A SDA-u i HDZ-u je bolje da mole Boga da im se Ambasada SAD-a ne naklati na grbaču za ovo protivustavno djelovanje. Jer, ne zaboravite, FBIH brought to you by - USA.
Hafis

#24579 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Ne znam, samo znam da me DF u potpunosti podsjeća na alanfordovsku ekipu iz cvjećare.
Lijepo me smijeh uhvati kada god bilo kojeg od njih vidim...počevši od samog tvorca stranke, preko onog osebujnog i pomalo ''neobičnog'' Emira pa do onih kancelarijskih piskarala i Željine raje što su se uglavili na pozicije nakon izbora.
putokaz1

#24580 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by putokaz1 »

Fronda demokratske akcije traži novog partnera e kasno kasno kasno
a sda i hdz mogu bez svakoga,oni su zauvjek tu i nikad neće otići
General War

#24581 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by General War »

StupskaBitanga wrote:
General War wrote:
StupskaBitanga wrote:Najiskrenije meni je onog u TK ministra tako žao ali bez zezanja
Nema ti ga sta biti zao, momak je skroman i ne boluje od fotelje i vila, ali prica sa SDA jos nije zavrsena u TK posebno u gradu Tuzli. Tesko ce Bakir objasniti tuzlacima kad se firme u tuzli guraju u stecaj i krcme za bagatelu na suprotnoj strani rudnik banovici poklopljen sapom Kukica i inih SDA kadrova...
Kažu da su naši zamjenu za DF i to bps i nsrzb
Međutim gore pomenuti ministar je stekao Nevjerovatne simpatije javnosti a pogotovo obespravljenih radnika pa mislim da smjena nece biti tako jednostavna
Smjena ce biti...ali sta poslije? Valja SDA na crtu izac pred javnost, jer je uvijezeno shvacanje naroda da SDA neskriveno podrzava kriminal i kadrove ogrezle u kriminalu u TK i da ce svim sredstvima braniti tu (od naroda na izborima datu-placenu) mogucnost...evo bas gledam neke perjanice SDA TK u jednom kaficu, ne vidim im osmjehom ozarena lica :D...eto nema HDZa u TK pa opet isti racq.
hizo ramidovic

#24582 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hizo ramidovic »

meni su najsmjesniji likovi koji jos uvijek vjeruju da vladajuce stranke imaju strah od bilo koga a najmanje od nekakve javnosti...
General War

#24583 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by General War »

hizo ramidovic wrote:meni su najsmjesniji likovi koji jos uvijek vjeruju da vladajuce stranke imaju strah od bilo koga a najmanje od nekakve javnosti...
...a meni oni koji podcjenjuju javnost pod koje mislim ljude ostavljene bez posla i pravde a ne uposlenike telekoma/EP ili birokra(s)tiju.

Najgori neprijatelj je onaj koji nema vise sta da izgubi.
JThomas

#24584 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JThomas »

ti su ljudi od '95 u istom košu i ništa se nije desilo. bar ne bez političkih poticaja.
hizo ramidovic

#24585 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hizo ramidovic »

General War wrote:
...a meni oni koji podcjenjuju javnost pod koje mislim ljude ostavljene bez posla i pravde a ne uposlenike telekoma/EP ili birokra(s)tiju.

ne znam gdje si ti zivio posljednjih 20-tak godina...ostavljanje ljudi bez posla i pravde postalo je toliko svakodnevno da tesko koga drugog i zanima osim onih koji su time pogodjeni. tacno se zna ko, sta i kako radi u zadnjih 20 godina i na kraju sta? nista, poj'o vuk kenjca.
vec suti i budi sretan sto ne puca. narod trazio-narod dobio...
General War

#24586 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by General War »

JThomas wrote:ti su ljudi od '95 u istom košu i ništa se nije desilo. bar ne bez političkih poticaja.
...ne znam, ali mislim da u Tuzli nece tako lako proci.
JThomas

#24587 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JThomas »

kad su ono od prošle godine okrenuli na još ubjedljiviju pobjedu bakira i SDA i diskreditovali institut protesta uopšte kao nešto zlo i nedemokratsko...ja se više od toga ničemu ne nadam.

a ni od bilo čega drugog...
General War

#24588 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by General War »

hizo ramidovic wrote:
General War wrote:

ne znam gdje si ti zivio posljednjih 20-tak godina...ostavljanje ljudi bez posla i pravde postalo je toliko svakodnevno da tesko koga drugog i zanima osim onih koji su time pogodjeni. tacno se zna ko, sta i kako radi u zadnjih 20 godina i na kraju sta? nista, poj'o vuk kenjca.
vec suti i budi sretan sto ne puca. narod trazio-narod dobio...
I uredu, slazem uslovno se za zadnje, ali ako je ustavom definirano da su izbori napravljeni tako da biras hoces li biti jeban u supak ili u usta...tu vec nije do naroda.
Alfons Kauders

#24589 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

manjinska vlada... sto sam govorio jos u oktobru :D
mO k3

#24590 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mO k3 »

Barem jedan politicar u Bosni i Hercegovini koji ima karakter .....

:bih:
StupskaBitanga

#24591 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

Vruće vruće....prrži
General War

#24592 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by General War »

Alfons Kauders wrote:manjinska vlada... sto sam govorio jos u oktobru :D
Kako? Na nivou kantona ili federacije?
Alfons Kauders

#24593 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

ah da

usput me zanima da li je SDA legitimni predstavnik bosnjackog naroda u ovom trenutku? ono po definiciji covica & co? :D

mislim, jesu pojedinacno dobili najvise glasova, ali kada se saberu df, sbb, sdp i male stranke... hm... kako izgledaju domovi naroda?
mO k3

#24594 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mO k3 »

biske wrote:čović pokretač pozitivnih procesa?! :shock:
General War wrote:Čović u Tuzli najavio: Igrama je kraj, puca partnerstvo SDA, HDZ i DF!

...Ističući da u posjetu BiH uskoro dolazi Angela Merkel, Čović je sa žaljenjem konstatovao da, „svakog visokog dužnosnika iz prijateljskih zemalja EU dočekujemo sa nekim novim činom“, umjesto obećanim rezultatima. – Recite mi šta ćemo toj dami ponuditi, a obećali smo u izjavi krajem 12-og mjeseca kako ćemo uraditi to, to, to. Oprostite ja ne želim pred bilo koga stati i govoriti kako je neko drugi kriv. Mi smo krivi jer ne znamo raditi svoj posao i mi nismo partneri u vlasti to ne može funkcionirati, rekao je Čović. Naglasio je da oni koji su preuzeli vlast ovakvim radom i ponašanjem obmanjuju svoje glasače i da HDZ to neće raditi. – Činimo sve da radimo maksimalno, da pokrenemo BiH, a neki bi se igrali s tim. Mislim da je faza igara, a to govorim već mjesec dana, za HDZ završena – kazao je Čović jasno stavljajući do znanja da partnerstvo HDZ, SDA i DF više nije partnerstvo.

Pročitaj više na: http://tuzla.danas.info/2015/06/03/covi ... -hdz-i-df/

:-) :-) pa sta je do sada govorio kad je bio u vlasti, neka toj dami opet kaze, samo gdje nadje da dodje u Tuzlu gdje je HDZ doslovno potopljen.
trebo bi se deef izmaknut, da i to vidimo. :lol:
:lol:
Cuj cirilcar pokretas "pozitivnih " procesa... :lol:
Grdne rane moje , koji narod on zastupa...
hizo ramidovic

#24595 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hizo ramidovic »

General War wrote: I uredu, slazem uslovno se za zadnje, ali ako je ustavom definirano da su izbori napravljeni tako da biras hoces li biti jeban u supak ili u usta...tu vec nije do naroda.
moze se to posmatrati i sa druge strane: 20 godina te neko handri, ti znas ko i ti mu se i dalje namjestas da te nastavi handrit'...
Alfons Kauders

#24596 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

General War wrote:
Alfons Kauders wrote:manjinska vlada... sto sam govorio jos u oktobru :D
Kako? Na nivou kantona ili federacije?
federacije
StupskaBitanga

#24597 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

Alfons Kauders wrote:ah da

usput me zanima da li je SDA legitimni predstavnik bosnjackog naroda u ovom trenutku? ono po definiciji covica & co? :D

mislim, jesu pojedinacno dobili najvise glasova, ali kada se saberu df, sbb, sdp i male stranke... hm... kako izgledaju domovi naroda?
koga više to briga bitna je LOVAAAAAA
fosna2014

#24598 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by fosna2014 »

Danas je toplije nego juče. :D
razonoda

#24599 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by razonoda »

mO k3 wrote:Barem jedan politicar u Bosni i Hercegovini koji ima karakter .....

:bih:
:shock: Karakter :?: Sad cu ovako , pa , sad cu onako. Ni na nebu ni na zemlji.
Traba on da napusti politiku---ne ide ga. Fin covjek , ali nije za ovu profesiju.
Alfons Kauders

#24600 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

StupskaBitanga wrote:
Alfons Kauders wrote:ah da

koga više to briga bitna je LOVAAAAAA
a bitno je druze bitno :D

jerbo onda opet imamo... nelegitimnu vladu :lol:
Post Reply