u biMguTempo wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:https://www.zenicablog.com/zenicki-ugos ... de-i-caja/
gdje ima kisela za marku?
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- kamen spoticanja
#24551 Re: Zeničani
-
Tempo
- ZeModerator
#24552 Re: Zeničani
ja... i u traficikamen spoticanja wrote:u biMguTempo wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:https://www.zenicablog.com/zenicki-ugos ... de-i-caja/
gdje ima kisela za marku?
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#24553 Re: Zeničani
i kod Čupe
i u Bekstejdžu je bila, i u Boni...i ima još nekih mjesta. Ne shvatam poskupljenje jer gorivo je bilo i preko 2.5 marke ali hajde...
- nadžak
#24554 Re: Zeničani
Tačno tako, bilo je gorivo i znatno skuplje prije nekog vremena. By the way, kad ono tačno to bi? Jeli prije par godina!Jimmy McNulty wrote:i kod Čupei u Bekstejdžu je bila, i u Boni...i ima još nekih mjesta. Ne shvatam poskupljenje jer gorivo je bilo i preko 2.5 marke ali hajde...
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#24555 Re: Zeničani
Mislim da ima možda 5 godina, tako nekako ali nisam siguran, nemam neki orijentir bašnadžak wrote:
Tačno tako, bilo je gorivo i znatno skuplje prije nekog vremena. By the way, kad ono tačno to bi? Jeli prije par godina!
Tad smo imali plinaša pa i nismo baš obraćali pažnju na cijene goriva ali bilo je jedno vrijeme preko 2.5 marke...msm ne baš vrijeme, trajalo je to bogami pofino...ima ovdje ovih starijih nek se oni sjećaju, ha ja
-
Tempo
- ZeModerator
#24556 Re: Zeničani
gorivo je tu nevazna stavka. ljudi placaju zakup prostora, zakup, baste, radnike, nocne cuvare, struju, grijanje i vodu po industrijskim tarifama, amortizaciju, tekuce odrzavanje, poreze, doprinose, stajaznam, ima sto stavki. stvar se ne svodi na: od kile se napravi 140 kafa. i ta kafa ako iole valja kosta 35 i vise maraka. vidim kod dine u sibici frank streto. kila je 47 maraka. ima ih i po 60. pa secer, slag, mlijeko, limun, mrkva..
- Paulaner
#24557 Re: Zeničani
Gdje je po vama najbolje organizovati svadbu u Zenici za ne vise od 100 gostiju?
-
Throttle
#24558 Re: Zeničani
Popularna ti je Fontana, malo je gazda kritičan sa nekim stavovima, ja sam se na kraju odlučio za drugu lokaciju zbog toga al ljudi su generalno zadovoljni, prostor je okPaulaner wrote:Gdje je po vama najbolje organizovati svadbu u Zenici za ne vise od 100 gostiju?
Imaš i Trubadur, ponekad bude u Hotelu Zenica al tu su cifre malo ozbiljnije a mislim da ne vrijedi za tih par sati
Preko ljeta bude u Mirisu dunja dobro napolju
-
didzej1602
#24559 Re: Zeničani
Mi smo imali u Fontani i iskreno ti ne preporučujem, baš zbog gazde/gazda i njihove seljačke politike. Da se sad pitam bilo bi u Dubrovniku, jest skuplje ali vrijedi, bar po meni. 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#24560 Re: Zeničani
Sta je problem sa gazdom Fontane? Fakat ozbiljno pitam. Znam da oni familijarno svi rade u objektu i da je usluga bila na nivou kad god sam isao na čuvenu puru
Sad se sjetih bio sam i na jednoj svadbi tamo nekad 2011. ili 2012., nije bilo lose
Sad se sjetih bio sam i na jednoj svadbi tamo nekad 2011. ili 2012., nije bilo lose
-
Ci-Nick
#24561 Re: Zeničani
Da, čovjek je iz godine u godinu sve škrtiji, hrana sve lošija i porcije sve manje. Najsretniji bi bio da servira grah od jučer.didzej1602 wrote:Mi smo imali u Fontani i iskreno ti ne preporučujem, baš zbog gazde/gazda i njihove seljačke politike. Da se sad pitam bilo bi u Dubrovniku, jest skuplje ali vrijedi, bar po meni.
-
Throttle
#24562 Re: Zeničani
Ma jednostavno te prvi nastup odbije, onda tonu nekakvih pravila, bice torta tada, ovo cemo ovako bla bla. Bukvalno te dovede pred svrsen cin, odnosno da se pojavis sa svatovima i da nemas utjecaja na bilo sta dok ne krenes kuci. Bilo je nesto i oko torte cini mi se, kao imaju oni nekog ko to radi il tako nekako. Zena poludila. Meni je najvise bio problem sto te gleda nekako s visoka isto da moraš tu. Doduše, na svadbi u restoranu je bila mlađa raja i bilo nas je 40-50 pa je možda zato bio takav nastup jer je malo ljudi. Doduše, bio kraj decembra, tako da su svugdje termini bili slobodni
Na drugom mjestu sam imao još veći eksces, kaže lik, KOD MENE je najdalje u 9 torta, jer ako bude i 11-12, gosti se ponapijaju pa odu il zaborave darovat mladence
Tu sam se zadržao još 3 minute, pozdravio se i gas 
Na drugom mjestu sam imao još veći eksces, kaže lik, KOD MENE je najdalje u 9 torta, jer ako bude i 11-12, gosti se ponapijaju pa odu il zaborave darovat mladence
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#24563 Re: Zeničani
Ja sam jednom bio na svadbi kod Fehre, vrh bilo jbt
Konobari uslužni, nema frke-trke, sve se možeš dogovorit šta i kako...
Doduše jest nas bilo 30, max 40 ali opet
Konobari uslužni, nema frke-trke, sve se možeš dogovorit šta i kako...
Doduše jest nas bilo 30, max 40 ali opet
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#24564 Re: Zeničani
Nemam nikakvog iskustva u organizaciji svadbe, ali mislim da bi nam drug Paulaner trebao napisati bar osnovne konture. Broj ljudi, budzet, termin i tako to. Za mene licno najpismeniji objekat za te namjene je Trubadur.
Eh da, sjecam se da mi je mladozenja za tu svadbu u Fontani pricao da je placao po stolici, tj. po gostu. I onda raja cuga i jede koliko im stane
Bilo je ono kiselo Vipava vino, ali je nama bilo zabavno jer je mlada porijeklom iz Crne Gore, pa su joj dosle rodice odozdo na svadbu
Eh da, sjecam se da mi je mladozenja za tu svadbu u Fontani pricao da je placao po stolici, tj. po gostu. I onda raja cuga i jede koliko im stane
Bilo je ono kiselo Vipava vino, ali je nama bilo zabavno jer je mlada porijeklom iz Crne Gore, pa su joj dosle rodice odozdo na svadbu
-
Throttle
#24565 Re: Zeničani
Ma tako inace ide, s tim da je tu najbolji gazda jer rijetko ko popije i pojede npr 40KM, jedino ko se opija bas. Kod mene par ljudi pilo samo, inace dva tri sokica i to je to. Ako imas raje da moze cugat onda se isplati haha
Trubadur je extra, jedino mi je bezveze ako je manja svadba pa vecina stolova prazno, prostor je ogroman
Trubadur je extra, jedino mi je bezveze ako je manja svadba pa vecina stolova prazno, prostor je ogroman
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#24566 Re: Zeničani
Mi smo zaduzili desetak flasa vina sigurno, nas 7mero. To vino je u Laguni mozda 5 maraka maksimalno tako da je racunica jasna
Piju Montenegrine ko smukovi, krenuli mi u Ten, mi upadamo na glavu, vec ofirno zovemo da idu sa nama u stan
, a one ko da su tek pocele, narucuju u Tenu flase plus ih lokalni zagori caste 
Piju Montenegrine ko smukovi, krenuli mi u Ten, mi upadamo na glavu, vec ofirno zovemo da idu sa nama u stan
-
didzej1602
#24567 Re: Zeničani
Gotovo svugdje je taj princip, plaćaš po stolici i dobiješ meni i listu pića koje je uključeno, pa se ti dogovaraš ako želiš nešto dodatno.
Što se tiče Fontane, kada smo prvi put otišli da izvidimo sve je moglo, šta god da smo upitali, tražili, sve je moglo, sve imaju, ma da sam mu rekla da sruši kuću i sagradi ponovo imam osjećaj da bi mi rekao može. A onda kako se svadba približavala sve se mijenjalo, odjednom nemaju baš sve stvari, nema stolova za vani, nema stolnjaka, ne slažu se sa satnicom oko torte i ostalog protokola, muzika kaže do 12, prvobitno bilo do 2 itd itd.
A najbolje je bilo na dan svadbe (u po ljeta) kada je nestalo leda, koji smo onda mi morali naručivati!
Da se razumijemo nama je i pored svega toga bilo odlično, ali puna mi je kapa kvazi ugostitelja sa seljačkim pedigreom koji misle da smo mi svi budale a oni biznismeni. Kao što neko reče, najbolje bi bilo da smo mu platili i ostali kući.
Što se tiče Fontane, kada smo prvi put otišli da izvidimo sve je moglo, šta god da smo upitali, tražili, sve je moglo, sve imaju, ma da sam mu rekla da sruši kuću i sagradi ponovo imam osjećaj da bi mi rekao može. A onda kako se svadba približavala sve se mijenjalo, odjednom nemaju baš sve stvari, nema stolova za vani, nema stolnjaka, ne slažu se sa satnicom oko torte i ostalog protokola, muzika kaže do 12, prvobitno bilo do 2 itd itd.
A najbolje je bilo na dan svadbe (u po ljeta) kada je nestalo leda, koji smo onda mi morali naručivati!
Da se razumijemo nama je i pored svega toga bilo odlično, ali puna mi je kapa kvazi ugostitelja sa seljačkim pedigreom koji misle da smo mi svi budale a oni biznismeni. Kao što neko reče, najbolje bi bilo da smo mu platili i ostali kući.
- Paulaner
#24568 Re: Zeničani
Hvala vam na prenosenju iskustava..Ovako ce vjerovatno biti u Septembru,kako smo sad sracunali zvanica ce biti ca. 80 max 90. Budzet? Pa sta znam ne bih dao vise od 50KM po stolici..i nisam za tu opciju da ja donosim svoje pice.
Ja sam mislio da je u Fontani najveci problem parking,ali eto ocigledno nije..Sta je sa Trubadurom i parkingom,jel se moze koristiti parking Hotela?
Inace svi imaju taj problem parkinga i ne mogu da vjerujem da se niko nije sjetio otvoriti svadbeni salon u Zenici sa odgovarajucim parkingom. Ali zato da se otvori jedan otvorilo bi se jos 10 za godinu dana...
Ja sam mislio da je u Fontani najveci problem parking,ali eto ocigledno nije..Sta je sa Trubadurom i parkingom,jel se moze koristiti parking Hotela?
Inace svi imaju taj problem parkinga i ne mogu da vjerujem da se niko nije sjetio otvoriti svadbeni salon u Zenici sa odgovarajucim parkingom. Ali zato da se otvori jedan otvorilo bi se jos 10 za godinu dana...
-
didzej1602
#24569 Re: Zeničani
U hotelu Dubrovnik ti pošalju ponudu, čini mi se 4 različite zavisno od glavnog jela, piće koje je uključeno i navedu i cijene parkinga za goste, soba, upotrebe terase, pa sve do razbijene čaše. Imaš i Tapas (Staro pozorište), gore dosta ljudi organizuje, mada je meni lično previše mračno. Inače je baš slab izbor u Zenici što se toga tiče.Paulaner wrote:Hvala vam na prenosenju iskustava..Ovako ce vjerovatno biti u Septembru,kako smo sad sracunali zvanica ce biti ca. 80 max 90. Budzet? Pa sta znam ne bih dao vise od 50KM po stolici..i nisam za tu opciju da ja donosim svoje pice.
-
Throttle
#24570 Re: Zeničani
Meni nisu dali u onaj Tapas gore kod pozorista, znaci do crkve, samo kod kuglane sto je meni uzas bilo, isto sala u skoli. Kasnije su napravili salu i rentaju je. Bio dvaput na svadbi gore, meni super. Ima jos mjesta za poboljsanje tipa onog podija gdje je sto od mladenaca i iza nekog jeftinog displeja al ono nije lose. Ima i parkinga dovoljno
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#24571 Re: Zeničani
Kakve se ono kuce/vile grade iznad crkve u Crkvicama? I ko je ono napravio vilu usred Crkvickog brda? 
-
enkoo83
#24572 Re: Zeničani
Kako sam ja cuo da vlasnil A-em pekare gradi one vile iznad crkve.Sad da li sam il je sa nekim u talu to ti nebi znao reci._BataZiv_0809 wrote:Kakve se ono kuce/vile grade iznad crkve u Crkvicama? I ko je ono napravio vilu usred Crkvickog brda?
A vila.na crkvickom je valjda u vlasnistvu Brkic-petrol pumpe
- Freamon Lester
#24573 Re: Zeničani
Kameni kakva je sigurnost hrane danas? 
- kamen spoticanja
#24574 Re: Zeničani
Freamon Lester wrote:Kameni kakva je sigurnost hrane danas?
vidio sam da ga salyven prca ali nisam u toku
rijetko sam u ze
-
veliki_ah
#24575 Re: Zeničani
Što se tiče svadbi, kao gost sam imao solidno iskustvo u Fontani, bila mlađa raja, došao najeden, pa nisam nešto obraćao pažnju na hranu. Služilo se dobro neko vino, razbio se ko lajsna.
Prošle godine, poznanik je imao problema oko organizacije, upravo ovo što ste nabrajali. Tu je u svemu prednjačio sin gazde koji je nevjerovatan kreten. Ugl, na vrijeme se odustalo. Svadba bila u domu penzonera i sve bilo top. Hrana, usluga, ambijent, parking.. Sve super. Još daju da se koristi onaj vrt prema rijeci, pa ako je lijepo vrijeme tu baš super bude. Cijena je bila pristojna i prihvatljiva. Čak su žestoka pića naplaćivali po cijeni iz binga. Jedino su im sobe baš loše, za goste sa strane.
Od ostalih, dobar je novi tapas sa salom u starom pozorištu. Trubadur je vrh, cijene su sarajevske. Naravno, za manje ljudi uvijek može i Dubrovnik, Ada, Miris dunja, Ušće ili bilo koji kafić u gradu jer gazde od toga mogu napraviti bolju zaradu nego inače.
Prošle godine, poznanik je imao problema oko organizacije, upravo ovo što ste nabrajali. Tu je u svemu prednjačio sin gazde koji je nevjerovatan kreten. Ugl, na vrijeme se odustalo. Svadba bila u domu penzonera i sve bilo top. Hrana, usluga, ambijent, parking.. Sve super. Još daju da se koristi onaj vrt prema rijeci, pa ako je lijepo vrijeme tu baš super bude. Cijena je bila pristojna i prihvatljiva. Čak su žestoka pića naplaćivali po cijeni iz binga. Jedino su im sobe baš loše, za goste sa strane.
Od ostalih, dobar je novi tapas sa salom u starom pozorištu. Trubadur je vrh, cijene su sarajevske. Naravno, za manje ljudi uvijek može i Dubrovnik, Ada, Miris dunja, Ušće ili bilo koji kafić u gradu jer gazde od toga mogu napraviti bolju zaradu nego inače.