Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
djama

#24551 Re: Android OS

Post by djama »

Jedno brzinsko pitanje :P

Izletio mi je jeftino Google pixel 2 xl , ali "problem" je sto je u slim pakovanju (nema punjaca ni slusalica u pakovanju).
Interesuje me jesu li to tipa zamjenski mobiteli, znaci da je neko imao reklamaciju pa dobio novi ili je nesto drugo upitanju ?
Paulaner

#24552 Re: Android OS

Post by Paulaner »

Telefon mi je ispao i ugasio se,poslije toga ga nisam mogao upaliti preko tipke on/off.Nakon sat vremena se sam upalio,ali sad se svakih par sati ugasi i moguce ga je upaliti iskljucivo pritiskom tipke off i tipke za smanjivanje zvuka istovremeno.
Radi jedno vrijeme sasvim normalno i onda se ugasi.
U pitanju je ZTE Axon 7
Jel neko imao slican problem,isplatil se popravljati?
skafiskafsnjak

#24553 Re: Android OS

Post by skafiskafsnjak »

Da li je neko u EU skidao za mob fw... npr sa sammobile ? Smije li se ? Odin npr i fw...
TheHound

#24554 Re: Android OS

Post by TheHound »

Je li neko mozda mijenjao bateriju na Samsung mobitelu, ali da je provjereni po mogucnosti ovlasterni servis? U pitanju je Samsung A5 2016.
arnes_king

#24555 Re: Android OS

Post by arnes_king »

TheHound wrote:Je li neko mozda mijenjao bateriju na Samsung mobitelu, ali da je provjereni po mogucnosti ovlasterni servis? U pitanju je Samsung A5 2016.
Agram i Kimtec su ovlasteni serviseri za Samsung.

Ja sam za S7 Edge mijenjao pod garancijom u Agramu i sve je OK proslo.
TheHound

#24556 Re: Android OS

Post by TheHound »

arnes_king wrote:
TheHound wrote:Je li neko mozda mijenjao bateriju na Samsung mobitelu, ali da je provjereni po mogucnosti ovlasterni servis? U pitanju je Samsung A5 2016.
Agram i Kimtec su ovlasteni serviseri za Samsung.

Ja sam za S7 Edge mijenjao pod garancijom u Agramu i sve je OK proslo.
:thumbup:
Hvala na info, provjerit cu s njima koliko kosta zamjena.
duffy_duck

#24557 Re: Android OS

Post by duffy_duck »

Paulaner wrote:Telefon mi je ispao i ugasio se,poslije toga ga nisam mogao upaliti preko tipke on/off.Nakon sat vremena se sam upalio,ali sad se svakih par sati ugasi i moguce ga je upaliti iskljucivo pritiskom tipke off i tipke za smanjivanje zvuka istovremeno.
U pitanju je ZTE Axon 7
Nesto se sjebalo neki dio. Uglavnom idi opravi. Nije Zte neko ime pa da je skupo .
Paulaner

#24558 Re: Android OS

Post by Paulaner »

duffy_duck wrote:
Paulaner wrote:Telefon mi je ispao i ugasio se,poslije toga ga nisam mogao upaliti preko tipke on/off.Nakon sat vremena se sam upalio,ali sad se svakih par sati ugasi i moguce ga je upaliti iskljucivo pritiskom tipke off i tipke za smanjivanje zvuka istovremeno.
U pitanju je ZTE Axon 7
Nesto se sjebalo neki dio. Uglavnom idi opravi. Nije Zte neko ime pa da je skupo .
Kupio sam novi telefon,a odnjet cu ga u servis da vidim sta je u pitanju.Primjetio sam da cim treba nesto kompleksnije da pokrene zaledi i resetuje se.
duffy_duck

#24559 Re: Android OS

Post by duffy_duck »

Paulaner wrote:
duffy_duck wrote:
U pitanju je ZTE Axon 7
Kupio sam novi telefon,a odnjet cu ga u servis da vidim sta je u pitanju.Primjetio sam da cim treba nesto kompleksnije da pokrene zaledi i resetuje se.
Da nije softver zakazao ? Ili se sjebalo nesto u telefonu.
Paulaner

#24560 Re: Android OS

Post by Paulaner »

Moguce i da je softver jer je nougat na njemu,nema apdejta poslije toga.Trazeci po netu moguce uzroke problema vidim da je u pitanju opstanak ZTE kompanije zbog nekih sranja u Americi.Zbog toga sam i uzeo novi telefon,sto je sigurno,sigurno.
Mislio sam ga vratiti na fabricke postavke ne znam bil to mozda rijesilo probleme,ali po svemu sudeci rastavljanje mu je neizbjezno.
shape of despair

#24561 Re: Android OS

Post by shape of despair »

Ima li neka aplikacija da blokira reklame u aplikacijama. Imam weather channel i to je aplikacija koja nema pro verziju bez reklama a u ovoj postojecoj su reklame uzasno iritantne.
skafiskafsnjak

#24562 Re: Android OS

Post by skafiskafsnjak »

.
strongmen

#24563 Re: Android OS

Post by strongmen »

shape of despair wrote:Ima li neka aplikacija da blokira reklame u aplikacijama. Imam weather channel i to je aplikacija koja nema pro verziju bez reklama a u ovoj postojecoj su reklame uzasno iritantne.
pa šta misliš u čemu je i jeste razlika između plačene i free verzije
valjuga

#24564 Re: Android OS

Post by valjuga »

strongmen wrote:
shape of despair wrote:Ima li neka aplikacija da blokira reklame u aplikacijama. Imam weather channel i to je aplikacija koja nema pro verziju bez reklama a u ovoj postojecoj su reklame uzasno iritantne.
pa šta misliš u čemu je i jeste razlika između plačene i free verzije
Samo raspravljat bogu jedini :lol:
Da, i te aplikacije Ne plaču :lol:
Znam ove što su free al ove Plačene ne znam.
nagibSA

#24565 Re: Android OS

Post by nagibSA »

Od imenice plak, pridjev plačeni. Joj dileja i ti i tvoje rasprave vise. :izet: :lol:

Tesko bez root-a nazalost.
diablobih

#24566 Re: Android OS

Post by diablobih »

E jbg i ti, nema veze root s tim, kad nema placene verzije, vec samo jedna, koja je besplatna sa reklamama, to lik govori. Nevazno, nema ti pomoci, ili koristi tu, ili koristi bolju neku bez reklama.
nagibSA

#24567 Re: Android OS

Post by nagibSA »

diablobih wrote:E jbg i ti, nema veze root s tim, kad nema placene verzije, vec samo jedna, koja je besplatna sa reklamama, to lik govori. Nevazno, nema ti pomoci, ili koristi tu, ili koristi bolju neku bez reklama.
Govorim o blokiranju reklama, ne o plaČenim verzijama. :izet: :D
emric

#24568 Re: Android OS

Post by emric »

Užasno agresivne reklame na Androidu su najbolji pokazatelj koliko je Google seljačka firma.

Ili naplati ili daj besplatno, jebo ti reklama mater.
diablobih

#24569 Re: Android OS

Post by diablobih »

nagibSA wrote:
diablobih wrote:E jbg i ti, nema veze root s tim, kad nema placene verzije, vec samo jedna, koja je besplatna sa reklamama, to lik govori. Nevazno, nema ti pomoci, ili koristi tu, ili koristi bolju neku bez reklama.
Govorim o blokiranju reklama, ne o plaČenim verzijama. :izet: :D
Mislis k'o neki adblocker, ali nevazno koju aplikaciju/igru imas na mobitelu? Reci taj magisk servis ili koji je vec?
nagibSA

#24570 Re: Android OS

Post by nagibSA »

diablobih wrote: Mislis k'o neki adblocker, ali nevazno koju aplikaciju/igru imas na mobitelu? Reci taj magisk servis ili koji je vec?
Isti princip kao i na racunaru (hosts). Nevazno je koja app jer blokira ads. Nije magisk, ne koristim bugoviti magisk, mada ima modul i za njega mislim. Cudi me da nemas Adaway s' obzirom da je jedan od par MUST HAVE apps na droidu.

Adaway uradi sve za tebe, preusmjerava adrese na localhost, i sto je dobra stvar mozes i manuelno dodavati sve sto hoces na blacklist/whitelist.
https://f-droid.org/packages/org.adaway/
emric wrote:Užasno agresivne reklame na Androidu su najbolji pokazatelj koliko je Google seljačka firma.

Ili naplati ili daj besplatno, jebo ti reklama mater.
Jbg brate obicno bude Pro ili Donate verzija. Zive od reklama sta da se radi. Ili root-uj ili trpi...

Imam 20-30 kupljenih app-ova i jos toliko free i nema reklama. :-D
diablobih

#24571 Re: Android OS

Post by diablobih »

Bas cu da vidim, steta sto sam uzeo mobitel sa prejakim OTA updateima, i realno bas mi se mrsko na njemu peglati svaki put stavljati novi.
nagibSA

#24572 Re: Android OS

Post by nagibSA »

Jeste malo nezgodno zbog OTA-e, ne znam koji su uslovi za OTA. Da li mora biti samo nedirnuta system particija ili... k'o kad nikad nisam nista drugo koristio osim G telefona. Ima i opcija restore, da vrati stari (cisti) hosts.

Custom ROM-ovi imaju podrsku za init.d, tako da scripta vrati stari hosts (backup prije flash-a), pa se ni ne mora peglati posle svakog update-a.

Kod mene je apsolutna automatika na telefonu, bez da i o cemu razmisljam.

99% naroda rootuje tel zbog Adawaya. Ne bih mogao zivjeti bez root-a na telu, svakako, za mene poluupotrebljiv telefon.
diablobih

#24573 Re: Android OS

Post by diablobih »

Ma jednostavno nece primati OTA update, pa moras pratiti kada ubace sta novo i onda sam raditi. Tako da kada zavrsi mobitel s tim, a primat ce ih jos dugo, onda i skoro pa nema potrebe.
Njanjavi

#24574 Re: Android OS

Post by Njanjavi »

Tell je neki Acer, android 4.4.2 malo malo stane mi google play, i nece da radi dok ne resetujem govno na fabricke postavke.
Sta da radim oca mu jbm, izludi me govno usrano :(
diablobih

#24575 Re: Android OS

Post by diablobih »

Njanjavi wrote:Tell je neki Acer, android 4.4.2 malo malo stane mi google play, i nece da radi dok ne resetujem govno na fabricke postavke.
Sta da radim oca mu jbm, izludi me govno usrano :(
Pokusaj sa rootom, jedino tako ga ja mislim mozes spasiti.
Post Reply