Korisničkoime wrote:
Prvu utakmicu mislim da je Sušić nešto pokušao i to nije bila uopšte tako loša zamisao. Možemo mi govoriti šta god hoćemo ali svi smo se mi uvjerili da Zahirović nije nivo repke. Loše izdanje protiv SAD nije bilo prvo nego ko zna koje u nizu. Budući da Sušić nije našao igrača na toj poziciji pokušao je slijedeće logično rješenje da igra sistem bez def.veznog. Razmišljanje ako ljudi već igraju kontre a ja imam dva def.vezna koja će biti pretrčana i time izgubljena bolje pokušati bez njih. Igram kod kuće i ova utakmica ako pobijedimo vodi nas na SP s tim da je logičnije očekivati pobjedu kod kuće nego tri dana kasnije u gostima s toga postavit ću ofanz.ekipu tehnički jaku i pokušati kroz njihovu tehničku jačinu da spriječim česte gubitke lopti pogotovo u tim nekim opasnim zonama.
.
I ja sam imo iste misli oko ovoga. Na ovo treba dodati i nesto o samom Susicu i njemu kao licnost.
Susic je bio velemajstor. On nije bio defenzivni vezni, i vjerovatno ga i ne interesuje previse ta strana igre, a mozda i ne zna puno oko toga. On vjeruje u tehnicku igru, i to je po meni fantasticno. Iz mog nekog iskustva, ako se zanemari Njemacka, tehnicke ekipe uvjek pobjedjuju, tehnika je jednostavno kraljica fudbala i nista ne moze biti jace u fudbalu, ne disciplina, ne pojedinacne zvijezde, ne kontra napadi - nista.
E sad, problem je u tome sto mi nemamo dovoljno tehnicki-orijentisanih veznih, pogotovo na krilima. U sredini, Misimovic je van kondicije (nije on star da ne moze igrati tu poziciju 90 minuta, meni je ta prica o starosti sa 31 godinu smijesna), a Pjana ne moze izdrzati vise od 60 minuta. Ovo je neprofesionalno s njihove strane. Gore dalje, Ibisevic ima los prijem lopte, itd. Meni je Medjunanin odigro vrlo dobro u fazi napada, ima dobru distribuciju lopte.
Nadam se da je Susic uvidio da nemamo kvalitet da odigramo kako treba, nazalost. Ako ne mognemo naci par igraca i dotjerati taj vezni red u red, onda mora nesto uciniti jer cemo pretrpjeti teske gubitke u Brazilu ako se kvalifikujemo. Ovdje mislim na rezultate time 7-0 itd protiv brzih ekipa koje mogu kombinovati kroz sredinu. Dakle, lopta jednostavno ne smije biti izgubljena u ovom sistemu igranja na polovini terena ko sto su Salihovic i Lulic to uradili juce. Vjerovatno je jedino rjesenje 5 u sredini kao sto mnogi i govore ukoliko se nesto ne popravi, ali nemojte kritikovati Susica jer covjek ocigledno zna sta radi i ima neki plan i stil igre.