Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
JanuaryJones wrote:Onaj stan u Aleji Lipa što je (iz)gorio. Navodno eksplodirao konvektor. Kako eksplodira konvektor?
Ne eksplodira nikako. Možda spoj pa da se zapali ja sam imao jedan takav slučaj da je napojni kabal na mjestu gdje se priključuje u konektor počeo da gori srećom bez većih posljedica
ja sam čuo seka hoće prodat stan a brat neće pa ga zapalio
neću više peglati ali ginu ljudi svuda..
Last edited by Truba on 09/11/2015 11:28, edited 1 time in total.
zateznistub wrote:Ovo sad problem i kako privode!?
Pa jbt nek ih šutaju nogama do suda, šta me briga kako bagru privode...ili mozda, po novom, treba sa buketom cvijeća i bombonjerom uz neizostavno
"da li bi ste bili ljubazni"...malo nas je ali smo govna...
Znas li ovim privodjenjem krse konvencije 48/268 i 43/652 zenevskog ugovora o ljudskim pravima
Jer i oni su ljudi s njima se treba postupiti humano
Ne smiju se uznemiravati
Pa jbt nek ih šutaju nogama do suda, šta me briga kako bagru privode...ili mozda, po novom, treba sa buketom cvijeća i bombonjerom uz neizostavno
Znas li ovim privodjenjem krse konvencije 48/268 i 43/652 zenevskog ugovora o ljudskim pravima
Ne smiju se uznemiravati
Nabijem ja na hašimagu tu ženevsku konvenciju, da je država kako treba, šutajući nogama iz kombija do ulaza u sud bi oni išli...
Ne smiju se uznemiravati
Nabijem ja na hašimagu tu ženevsku konvenciju, da je država kako treba, šutajući nogama iz kombija do ulaza u sud bi oni išli...
zateznistub wrote:
Da je država kako treba ne bi tih 10 sekundi maltretiranja koje dobiju od auta do optužnog pritvora bila jedina kazna koju uglavnom dobiju.
Edit: Ako i to.
zateznistub wrote:
Da je država kako treba ne bi tih 10 sekundi maltretiranja koje dobiju od auta do optužnog pritvora bila jedina kazna koju uglavnom dobiju.
Edit: Ako i to.
Sud nije obavijestio Tužilaštvo KS: Na slobodi granični policajac koji je pijan usmrtio motociklistu
Piše: M. N.
Kantonalno tužilaštvo KS oglasilo se saopćenjem povodom puštanja na slobodu tri osobe koje se dovode u vezu sa pljačkom Raiffeisen banke na Ilidži. U saopćenju se navodi kako je Kantonalni sud Sarajevo donio odluku o tome na ročištu o kojem nije obavijestio Kantonalno tužilaštvo kao stranku u postupku.
Sud nije obavijestio Tužilaštvo KS: Na slobodi granični policajac koji je pijan usmrtio motociklistu
"Istovremeno, nakon održanog ročišta, Kantonalni sud u Sarajevu je odlučio da na slobodu pusti osumnjičene Nizamu Beširović i Harisa Hajrovića smatrajući da nisu ispunjeni posebni razlozi koji ukazuju da bi ovo dvoje osumnjičenih ometali istragu puštanjem na slobodu, niti razlozi koji ukazuju da bi se osumnjičeni Haris Hajrović krio ili pobjegao, pa tako ometao krivični postupak. Naime, Rješenjem Kantonalnog suda u Sarajevu, a koje je ovo tužilaštvo zaprimilo danas, određen je pritvor prema osumnjičenima Sejfović Amelu, kao i prema Hajradinović Arifu i Hajrović Anelu (koji su u trenutku podnošenja prijedloga bili u bjekstvu) iz svih osnova koje propisuje zakon, dok su osumnjičeni Nizama Beširović i Haris Hajrović jučer pušteni na slobodu", navodi se u saopćenju Ureda glavne kantonalne tužiteljice.
Iz Tužilaštva su najavili žalbu na ovu odluku o kojoj će odlučivati vanraspravno vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu.
No, prema navodima ove pravosudne ustanove, ovo nije prvi i jedini slučaj u kojem Tužilaštvo nije obaviješteno o ročištu kao stranka u postupku.
"Istovremeno, na isti način bez da Kantonli sud u Sarajevu obavijesti Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu o ročištu koje je održalo, sudija za prethodni postupak je pustio na slobodu i osumnjičenog Čorbo Admira, policijskog službenika Granične policije BiH, a kojeg Tužilaštvo tereti da je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa i krivično djelo neukazivanja pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći, a sve povodom događaja kada je osumnjičeni kao vozač pod dejstvom alkohola, prema dokazima kojima raspolaže Tužilaštvo, usmrtio vozača motocikla u Reljevu i napustio lice mjesta 5.11.2015. godine", rekao je za Klix.ba Alem Hamzić, portparol Tužilaštva KS.
Podsjetimo, Čorbo (1980) iz Breze se sudario na raskrsnici ulica Reljevska i Rajlovačka sa mopedom kojim je upravljao Alen Šehović, te je pobjegao. Šehović je na mjestu preminuo od povreda.
"Na ovu odluku Tužilaštvo će podnijeti žalbu kojoj će odlučivati vanraspravno vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu", dodao je Hamzić.
insomnia78 wrote:Pa, realno ona i jeste uhapsena ni kriva ni duzna
nas ono s kim si takav si... u neka bolja vremena komsije i poznanici su okretali glavu od ovakvih.
Jes, al' zbog toga se ne robija
Zar nije znala za sve ovo kako novine kazu
U najgorem slucaju, krila je, odnosno poznavala lokaciju barem ovog jednog sto je ostao jos pritvoren, ako su je nasli zajedno sa likovima. A zar to nije za robije. Manje nego sto Sejficima ovim pripada, ali opet.
Mene brinu komentari idiota ispod njenog posta i broj lajkova na ovu glupacu.
Isto vazi i za fotografije ostalih klosara.
Ne znam da li je to samo ono ofucano ulizivanje, ali ima tu wannabe gangstera hrpa. I umjesto da se to sasjece u korjenu, da sad ove sredis, pa da ovi koji ih gledaju ko idole se useru u gace - ne.
Desava se suprotno. Njihovi idoli vozaju napucane automobile, vodaju koke, glavne face u raji i nisu u zatvoru - puni love, ne rade nista...
To je zabrinjavajuce. I naravno da ce biti porast kriminala.
Ja mislim da je ovo nista sta nas ocekuje za par godina, dok stasa nova generacija.
pa zar im nije bilo lakse da su dole uzeli papiric karticu..valjda ga mozes uzeti bez auta..
Hmm...dobar fazon...znao sam da rampa ima senzor, ali sam konto da se odmah spusti kad prodje vozilo...haha..ali izgleda da senzor reaguje bez obzira sto je vozilo jedno proslo...