Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Logovan

#24526 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

SmokingMan wrote:Sumnjam da će Kodro nakon avanture u FK Sarajevo uopšte pomisliti da preuzme selekciju.
Plus avantura dok je vodio reprezentaciju. Napustio je klupu brzinom svjetlosti.
SmokingMan

#24527 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by SmokingMan »

Logovan wrote:
SmokingMan wrote:Sumnjam da će Kodro nakon avanture u FK Sarajevo uopšte pomisliti da preuzme selekciju.
Plus avantura dok je vodio reprezentaciju. Napustio je klupu brzinom svjetlosti.
Da je pročistit savez od neradnika,najmanji problem bi bio dovesti nekog dobrog kvalitetnog stranog stručnjaka.Čak i ako bi njegov aganžman bio skup,dio ugovora bi mogli pokriti sponzori NSBIH.Nama je potrebno neko dugoroćno riješenje.
Grean

#24528 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Grean »

Zlatan Nalić za “Sportske” analizirao utakmicu sa Belgijom

Zlatan Nalić, trener-konsultant nekoliko evropskih klubova i evropski prvak sa Švedskom, za “Sportske.ba” govorio je o utakmici BiH-Belgija. Porazom na Grbavici u subotu navečer “Zmajevi” su izgubili šansu za plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiju.

RAZGOVARAO: Nedim Selimović

“Bilo je u jučerašnjoj utakmici dosta pomješanih emocija. Bilo je dosta dobrih stvari kao sto su želja, hrabrost i efikasnost ali i onih manje dobrih a to je timska funkcija tima u fazi napada i odbrane. Utakmica je bila euforičnog tipa i otvaranje utakmice iako su Belgijanci poveli je ipak bila 2-1 u prvom dijelu utakmice tj. vrlo neočekivani rezultat za posmatrača, ali ne bi trebao biti iznenađenje i za stručni tim koji vodi utakmicu.

Mislim da smo upravo kod tog rezultata počeli gubiti ovu utakmicu. Jednostavno nismo reagovali na ofanzivne tranzicije Belgijanaca i dozvolili smo transport lopte De Bruyneu i Hazardu po čak 30-40 metara kroz sredinu terena a da nismo prilagodili formaciju ili situaciju tom problemu kojim smo se susreli.

Belgija je reprezentacija čiji pokretački motor je vezni red tj. ovi gore pomenuti igrači i možda smo trebali biti defanzivnije balansirani u timskoj igračkoj strukturi od one koja je igrala baš na sredini gdje taj prostor u stvari se i pojavljivao. Po onako teškom terenu vrlo je bitno natjerati protivnika na pas igru i učiniti sve da se protivniku onemogući brži transport lopte vođenjem. Vjerovatno bi to bilo dovoljno da se značajno uspori protivnički napad koji bi pas igrom u otežanim terenskim uslovima morali birati duži put prema golu od onoga koji su dobili od našeg veznog reda.”

Gdje smo griješili?

“Pa ovaj taktički momenat je dosta bitan za usporavanje protivnika u svojim ofanzivnim tranzicijama kroz sredinu. Jedan od takođe faktora koji po meni je igrao važnu ulogu za ishod utakmice je euforičan pristup utakmici bez rezerve gdje je Bosna napadala često preoptimistično sa previše igrača kao u dječijem fudbalu gdje od velike želje svi žele naprijed. Napadi su bili prekratki i tu je dolazilo do trošenja resursa gdje su igrači često ostajali na pola puta ka napadu, a i na pola puta ka odbrani. To je učinilo da smo bili zaista nedovoljni u timskoj funkciji odbrane.

Važne utakmice ekipe koja je autsajder, a Bosna je to bila mijenja taktičku izvedbu u zavisnosti od rezultata i pritiska kojem je izložena. Ovako euforicno prema naprijed je možda bilo bolje igrati protiv Kipra a u ovoj utakmici ipak malo zatvorenije i strpljivo ganjati jedan pogodak više.”

Nakon prvog plasmana na SP, sada smo ponovo prokockali dva ciklusa, a vjerovatno i najbolje godine mnogih reprezentativaca. Gdje je po Vašem mišljenju problem zbog kojih je izostao rezultat?

“Pa ovo pitanje je onako osjetljivo za diskutovati meni koji sam sa Sergejom Barbarezom bio u kandidaturi za selektora naše reprezentacije. Iz tog razloga ne bih želio ulaziti u problematiku jer nisam ”insider” i ne poznajem stanje iz unutrašnjosti. Međutim, mogu dati svoje mišljenje koje je vjerovatno i dosta logicno.

Problem je dosta jasan a to je nedovoljan broj bodova u rekao bi utakmicama gdje se bodovi trebaju uzeti. Belgija bi recimo trebala da nam bude utakmica za marketing/promociju igrača, Saveza, države, kulture, utakmica za poboljšanje ekonomske moći svih struktura itd a ne utakmica gdje se trebamo ”vaditi”. Onda bi je i odigrali na mnogo višem nivou i postigli bolji rezultat. Mislim takođe da se kod nas kasno reaguje na eventualne probleme.

Jesmo li mogli bolje?

Naravno! Ne samo Bosna, svi mogu uvijek bolje i tome se treba težiti čitavo vrijeme. Ka usavršavanju dobrih osobna i neutralizaciji onih lošijih. Veliki motiv bi morao biti novac koji se dobija od FIFA/UEFA za eventualne plasmane u njihova završna takmičenja. To bi trebalo da nam je svima cilj koji trebamo uzeti na principu ”po život i smrt”. Pa dva propustena ciklusa su vam ekonomski gledajući Nacionalni stadion, fudbal u cijeloj zemlji od najmanje djece do Premijer lige da progledamo ekonomski i da pravimo velike korake za izlazak iz bijede koja nas prati godinama.

Kada ste već spomenuli Nacionalni stadion, Vaš komentar na travnjak stadiona Grbavica?

“Ne mogu da vjerujem jučerasnju sliku terena na kojem se odigravala utakmica. Kako se dobije dozvola za održavanje jedne utakmice koja ekipu vodi na SP pod onakvim uslovima. Za mene je to zaista velika tajna. Ja znam kakve su procedure za odigravanje i pripremu stadiona za utakmicu. UEFA nam ovdje što naš narod rekao uze dušu na naše po svemu već perfektne terene možda i najbolje na svijetu (Švedskoj). Nije se jednom desilo da perfektan teren za igru čak šta više bude i farban u jacu zelenu boju po direktivi UEFA ili Liga prvaka pravilnika o terenima za odigravanje utakmica i onda jučer vidim Grbavicu”, zaključio je Nalić u razgovoru za “Sportske.ba”.
I ovaj Zlatan Nalic poceo iskakati iz pastete. Svuda ga guraju, od FKS do reprezentacije.

Nisam znao da je sa Barbarezom bio kandidat za selektora.
Ludzak

#24529 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Ludzak »

Samo mi recite kako mislite da se reformiše savez ? Kojim trikom?
Point.

#24530 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Point. »

Grean wrote:
Zlatan Nalić za “Sportske” analizirao utakmicu sa Belgijom

Zlatan Nalić, trener-konsultant nekoliko evropskih klubova i evropski prvak sa Švedskom, za “Sportske.ba” govorio je o utakmici BiH-Belgija. Porazom na Grbavici u subotu navečer “Zmajevi” su izgubili šansu za plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiju.

RAZGOVARAO: Nedim Selimović

“Bilo je u jučerašnjoj utakmici dosta pomješanih emocija. Bilo je dosta dobrih stvari kao sto su želja, hrabrost i efikasnost ali i onih manje dobrih a to je timska funkcija tima u fazi napada i odbrane. Utakmica je bila euforičnog tipa i otvaranje utakmice iako su Belgijanci poveli je ipak bila 2-1 u prvom dijelu utakmice tj. vrlo neočekivani rezultat za posmatrača, ali ne bi trebao biti iznenađenje i za stručni tim koji vodi utakmicu.

Mislim da smo upravo kod tog rezultata počeli gubiti ovu utakmicu. Jednostavno nismo reagovali na ofanzivne tranzicije Belgijanaca i dozvolili smo transport lopte De Bruyneu i Hazardu po čak 30-40 metara kroz sredinu terena a da nismo prilagodili formaciju ili situaciju tom problemu kojim smo se susreli.

Belgija je reprezentacija čiji pokretački motor je vezni red tj. ovi gore pomenuti igrači i možda smo trebali biti defanzivnije balansirani u timskoj igračkoj strukturi od one koja je igrala baš na sredini gdje taj prostor u stvari se i pojavljivao. Po onako teškom terenu vrlo je bitno natjerati protivnika na pas igru i učiniti sve da se protivniku onemogući brži transport lopte vođenjem. Vjerovatno bi to bilo dovoljno da se značajno uspori protivnički napad koji bi pas igrom u otežanim terenskim uslovima morali birati duži put prema golu od onoga koji su dobili od našeg veznog reda.”

Gdje smo griješili?

“Pa ovaj taktički momenat je dosta bitan za usporavanje protivnika u svojim ofanzivnim tranzicijama kroz sredinu. Jedan od takođe faktora koji po meni je igrao važnu ulogu za ishod utakmice je euforičan pristup utakmici bez rezerve gdje je Bosna napadala često preoptimistično sa previše igrača kao u dječijem fudbalu gdje od velike želje svi žele naprijed. Napadi su bili prekratki i tu je dolazilo do trošenja resursa gdje su igrači često ostajali na pola puta ka napadu, a i na pola puta ka odbrani. To je učinilo da smo bili zaista nedovoljni u timskoj funkciji odbrane.

Važne utakmice ekipe koja je autsajder, a Bosna je to bila mijenja taktičku izvedbu u zavisnosti od rezultata i pritiska kojem je izložena. Ovako euforicno prema naprijed je možda bilo bolje igrati protiv Kipra a u ovoj utakmici ipak malo zatvorenije i strpljivo ganjati jedan pogodak više.”

Nakon prvog plasmana na SP, sada smo ponovo prokockali dva ciklusa, a vjerovatno i najbolje godine mnogih reprezentativaca. Gdje je po Vašem mišljenju problem zbog kojih je izostao rezultat?

“Pa ovo pitanje je onako osjetljivo za diskutovati meni koji sam sa Sergejom Barbarezom bio u kandidaturi za selektora naše reprezentacije. Iz tog razloga ne bih želio ulaziti u problematiku jer nisam ”insider” i ne poznajem stanje iz unutrašnjosti. Međutim, mogu dati svoje mišljenje koje je vjerovatno i dosta logicno.

Problem je dosta jasan a to je nedovoljan broj bodova u rekao bi utakmicama gdje se bodovi trebaju uzeti. Belgija bi recimo trebala da nam bude utakmica za marketing/promociju igrača, Saveza, države, kulture, utakmica za poboljšanje ekonomske moći svih struktura itd a ne utakmica gdje se trebamo ”vaditi”. Onda bi je i odigrali na mnogo višem nivou i postigli bolji rezultat. Mislim takođe da se kod nas kasno reaguje na eventualne probleme.

Jesmo li mogli bolje?

Naravno! Ne samo Bosna, svi mogu uvijek bolje i tome se treba težiti čitavo vrijeme. Ka usavršavanju dobrih osobna i neutralizaciji onih lošijih. Veliki motiv bi morao biti novac koji se dobija od FIFA/UEFA za eventualne plasmane u njihova završna takmičenja. To bi trebalo da nam je svima cilj koji trebamo uzeti na principu ”po život i smrt”. Pa dva propustena ciklusa su vam ekonomski gledajući Nacionalni stadion, fudbal u cijeloj zemlji od najmanje djece do Premijer lige da progledamo ekonomski i da pravimo velike korake za izlazak iz bijede koja nas prati godinama.

Kada ste već spomenuli Nacionalni stadion, Vaš komentar na travnjak stadiona Grbavica?

“Ne mogu da vjerujem jučerasnju sliku terena na kojem se odigravala utakmica. Kako se dobije dozvola za održavanje jedne utakmice koja ekipu vodi na SP pod onakvim uslovima. Za mene je to zaista velika tajna. Ja znam kakve su procedure za odigravanje i pripremu stadiona za utakmicu. UEFA nam ovdje što naš narod rekao uze dušu na naše po svemu već perfektne terene možda i najbolje na svijetu (Švedskoj). Nije se jednom desilo da perfektan teren za igru čak šta više bude i farban u jacu zelenu boju po direktivi UEFA ili Liga prvaka pravilnika o terenima za odigravanje utakmica i onda jučer vidim Grbavicu”, zaključio je Nalić u razgovoru za “Sportske.ba”.
I ovaj Zlatan Nalic poceo iskakati iz pastete. Svuda ga guraju, od FKS do reprezentacije.

Nisam znao da je sa Barbarezom bio kandidat za selektora.
Vidi se da covjek zna, da je zeljan raditi, ima volju i zna zanat, barem kad ga citam. On i Sergej bi bili idealni, ako se vec nema love za zvucnije ime.
leškarenje

#24531 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by leškarenje »

Mudro zbori :thumbup:
Melbourne_Australia

#24532 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Melbourne_Australia »

Amar Osim ce biti novi selektor reprezentacije :thumbup: :thumbup:
studeni76

#24533 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by studeni76 »

Melbourne_Australia wrote:Amar Osim ce biti novi selektor reprezentacije :thumbup: :thumbup:
Tobejarabi! Pomjeri se s mjesta
Melbourne_Australia

#24534 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

studeni76 wrote:
Melbourne_Australia wrote:Amar Osim ce biti novi selektor reprezentacije :thumbup: :thumbup:
Najbolji izbor :thumbup: :thumbup: Znaci bice aparata ali bas :lol:
SSemir

#24535 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by SSemir »

Po onako teškom terenu vrlo je bitno natjerati protivnika na pas igru i učiniti sve da se protivniku onemogući brži transport lopte vođenjem.a.
Sta mislite da li je ovo mesa skontao? :lol:
vazne utakmice ekipe koja je autsajder, a Bosna je to bila mijenja taktičku izvedbu u zavisnosti od rezultata i pritiska kojem je izložena.
Kao da je postojala ikakva takticka ideja, a kamoli jos da se mijenja tokom utakmice :(
luckylaka

#24536 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

Samo pod uslovom da mu onaj njegov cuko bude pomocni trener.Vise bi autoriteta kod igraca imao cuko nego Amar
Bosanski_kralj

#24537 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Bosanski_kralj »

Amar Osim zbog izjava o Džeki ne treba biti selektor.
King Kenny

#24538 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by King Kenny »

Bosanski_kralj wrote:Amar Osim zbog izjava o Džeki ne treba biti selektor.
Šta je izjavio
mO k3

#24539 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by mO k3 »

King Kenny wrote:
Bosanski_kralj wrote:Amar Osim zbog izjava o Džeki ne treba biti selektor.
Šta je izjavio
bas i mene zanima sta je rekao...
Point.

#24540 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Point. »

Melbourne_Australia wrote:
studeni76 wrote:
Sto je najbolji izbor? Zato sto je Zeljin? Pun mi je kurac tog vaseg sarajevskog malogradjanskog i nikome interesantnog prepucavanja. Kakvo je to primitivno razmisljanje, daj bilo koga iz svog tabora da bi mogo podjebavati komsije, kako jadno zapravo. Jebem i Osima i sve slicne kojima je domet PLBiH, sta imamo od njih? Nista. Aposlutno i jedno veliko nista.
Artest

#24541 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Artest »

Kakav Osim... :-)

Treba vidjet moze li neki stranac dovuci sponzore, pa da ima pristojnu platu. Tako je Ćiro dos'o. Ne znam da li bi Katanec mogao isto.
Melbourne_Australia

#24542 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Point. wrote:
studeni76 wrote:

Sto je najbolji izbor? Zato sto je Zeljin? Pun mi je kurac tog vaseg sarajevskog malogradjanskog i nikome interesantnog prepucavanja. Kakvo je to primitivno razmisljanje, daj bilo koga iz svog tabora da bi mogo podjebavati komsije, kako jadno zapravo. Jebem i Osima i sve slicne kojima je domet PLBiH, sta imamo od njih? Nista. Aposlutno i jedno veliko nista.
Stranac nikad nece doci da radi kod nas, ipak je jezik velika barijera za sve..A mislim da i igraci nisu za to..E sad koga dovesti onda?? Kad niko od nasih velikih trenera nece ni da cuju....???? Ovde pisu Prosinecki :lol: Pa nije lik budala.....A ja vam sad kazem, da je Amar jako blizu ...I bice on trener..Eto vidjece te....Ako neko misli da smo mi sredina nazalost, gdje Srbin moze biti glavni trener , taj se grdno vara....Nakon prvog kiksa bi bilo " cetnik" itd....Nazalost kazem..
Logovan

#24543 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

Point. wrote: Sto je najbolji izbor? Zato sto je Zeljin? Pun mi je kurac tog vaseg sarajevskog malogradjanskog i nikome interesantnog prepucavanja. Kakvo je to primitivno razmisljanje, daj bilo koga iz svog tabora da bi mogo podjebavati komsije, kako jadno zapravo. Jebem i Osima i sve slicne kojima je domet PLBiH, sta imamo od njih? Nista. Aposlutno i jedno veliko nista.
Hvala dragom Bogu, forumaša sa ovakvim razmišljanjem u vezi selektora reprezentacije, kao što ima Melbourne je manje, nego nas drugih, normalnih. :thumbup: U posljednjih par sedmica vidio sam da jedino da ovaj forsira nekog trenera iz naše lige za selektora, tačnije Osima, dok ostali koji prate našu ligu to ne rade.
Point.

#24544 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Point. »

Stranac nikad nece doci da radi kod nas, ipak je jezik velika barijera za sve..A mislim da i igraci nisu za to..E sad koga dovesti onda?? Kad niko od nasih velikih trenera nece ni da cuju....???? Ovde pisu Prosinecki :lol: Pa nije lik budala.....A ja vam sad kazem, da je Amar jako blizu ...I bice on trener..Eto vidjece te....Ako neko misli da smo mi sredina nazalost, gdje Srbin moze biti glavni trener , taj se grdno vara....Nakon prvog kiksa bi bilo " cetnik" itd....Nazalost kazem..
Ti rece da je najbolji izbor. Opet te pitam, po cemu je najbolji? Taj prvo sto ce uraditi je da ce uzeti Dzeku na zub da na njemu pokazuje auktoritet. To je taj tip tvrdoglave mazge.

Ps. I sto bi jezik bio barijera pa vecina nasih reprezentativaca bolje prica njemacki, engleski, francusku, talijanski nego bosanski. Vecina je i odrasla vani.
I jos nesto. Procitaj ove analize Zlatana Nalica npr, tacno se vidi da svaka recenica ima smisao, tezinu i znanje. Vidi se ta moderna, evropska skola fudbala. Pa uporedi sa Amarovim brbljanjem u onaj njegov kaubojski brk. Sta ti je bolan. Ima nasih strucnjaka po Evropi, samo treba znati ih naci.
Last edited by Point. on 09/10/2017 00:04, edited 1 time in total.
SSemir

#24545 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by SSemir »

studeni76 wrote:
Ako stvarno mislis da je on najbolji izbor onda ti nemas pojma u fudbalu. A ako imas imas imalo pojma i ovo pises cisto radi navijackih fazona, onda si balavac neki
Melbourne_Australia

#24546 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Point. wrote:
Ti rece da je najbolji izbor. Opet te pitam, po cemu je najbolji? Taj prvo sto ce uraditi je da ce uzeti Dzeku na zub da na njemu pokazuje auktoritet. To je taj tip tvrdoglave mazge.
Na Edinu i Pjanicu niko ne moze da gradi autoritet u reprez..Znaci prvi trener koji bi recimo njih dvojicu stavio na klupu na primjer, bi letio vrlo brzo...Svaki trener zna koga moze i koga ne moze zajebavati...Nismo mi Njemacka pa da imas izbora puno...A nije ni trener glup da sebi uruci otkaz...To moras da znas..Evo recimo, mozda Pape nije gotivio Dzeku na primjer. ali on zna da je on najbolji i nema sanse da ce sebe ukopati zbog autoriteta.....Koji je to trener ista mogao Totiju??? A Dzeko je nas Toti.....Eto Ciro je smio autoritet graditi na Sukeru i Bobanu :D Ne ide to tako lako...Svaki trener zna koga moza a koga ne moze....Eto Anceloti je pokusao pa noga....Autoritet se gradi na Duljevicu na primjer....Mala smo mi zemlja da mi mozemo to sebi priustiti.....Ko je smio Spahu izbaciti iz ekipe?? Sto to pape nije uradio??
Point.

#24547 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Point. »

Point. wrote:
Na Edinu i Pjanicu niko ne moze da gradi autoritet u reprez..Znaci prvi trener koji bi recimo njih dvojicu stavio na klupu na primjer, bi letio vrlo brzo...Svaki trener zna koga moze i koga ne moze zajebavati...Nismo mi Njemacka pa da imas izbora puno...A nije ni trener glup da sebi uruci otkaz...To moras da znas..Evo recimo, mozda Pape nije gotivio Dzeku na primjer. ali on zna da je on najbolji i nema sanse da ce sebe ukopati zbog autoriteta.....Koji je to trener ista mogao Totiju??? A Dzeko je nas Toti.....Eto Ciro je smio autoritet graditi na Sukeru i Bobanu :D Ne ide to tako lako...Svaki trener zna koga moza a koga ne moze....Eto Anceloti je pokusao pa noga....Autoritet se gradi na Duljevicu na primjer....Mala smo mi zemlja da mi mozemo to sebi priustiti.....Ko je smio Spahu izbaciti iz ekipe?? Sto to pape nije uradio??
I opet ne odgovori sto je Amar najbolji izbor? Sta to njega cini najboljim?

Ps. I sto bi jezik bio barijera pa vecina nasih reprezentativaca bolje prica njemacki, engleski, francusku, talijanski nego bosanski. Vecina je i odrasla vani.

I jos nesto. Procitaj ove analize Zlatana Nalica npr, tacno se vidi da svaka recenica ima smisao, tezinu i znanje. Vidi se ta moderna, evropska skola fudbala. Pa uporedi sa Amarovim brbljanjem u onaj njegov kaubojski brk. Sta ti je bolan. Ima nasih strucnjaka po Evropi, samo treba znati ih naci.
Melbourne_Australia

#24548 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Point. wrote:
Point. wrote:

I opet ne odgovori sto je Amar najbolji izbor? Sta to njega cini najboljim?

Imenuj 3 nasa strucnjaka vani??? Da odgovaraju nasem mahalskom sistemu i mentalitetu??
kiligonzales

#24549 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by kiligonzales »

Vratimo Papeta i Balju, barem smo s njima igrali i lijepo i sekirali se, a i napravili veliku stvar posli na jednu veliku fudbalsku smotru. Svakako su nam manje sramote priredili nego Mesa i Francuz.

Za dvoje kvalifikacija, mi nismo odigrali akciju slicnu ovoj.
Better Man

#24550 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Better Man »

Jimmy McNulty wrote:Teško da će Prosinečki u Hrvatsku koji vodi onakav njihov Savez.

Kek je vjerovatno novi selektor Slovenije.

Što se nas tiče ima dobrih imena u opticaju, ali pitanje je ima li Savez novca da plati takve i imaju li želju da im dadnu slobodu. Srećko KAtanec je fantastičan izbor, možda Prosinečkog možemo preveslat. Ako nije niko dostupan od takvih imena onda se možemo okrenut domaćim trenerima koji peku zanat u inostranstvu.

Zlatan Bajramović npr, ili Sergej Barbarez.

Osim i slični ublehaši bi bili i zvanično kraj ove reprezentacije.
Sve dok se HNS ne očisti od glave do repa od svih ljudi koji su povezani sa Mamićem i Šukerom, Prosinečki neće htjeti ni pod razno biti selektor Hrvatske repke. Neće ni naše s ovakvim savezom. Hadžibegić bi bio odron od selektora i tu opciju treba isključiti za sva vremena. Amar Osim je najbolji trener Želje poslije rata ubjedljivo, ali nisam sigurno koliko bi bio dobar za repku. Nama treba gvozdena šaka, koji će imati muda da lupi šakom od sto i da zavede strogu disciplinu i teški rad i da kad je okupljanje repke bude strogi karantin i nema nikakvih snimanja reklama, humanitarnih utakmica i akcija, slikanja s djecom, fanovima itd. To tek nakon priprema i odigranih kvalifikacijskih utakmica ako bude vemena.
Post Reply