Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
SSemir

#24526 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by SSemir »

svi vijecnici nase stranke svojij stavovima, principima, i prijedlozima odudaraju od uobicajenih bh politicara, nemaju nikakve slicnosti sa ovim klasicnim bh lopovima i politicarima. kada bi nasa stranka ovakva kakva jeste, imala veci udio u vlasti, neke stvari bi konacno krenule na bolje.
putokaz1

#24527 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Ali teško će do pobjede
sumirprimus

#24528 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sumirprimus »

SSemir wrote:svi vijecnici nase stranke svojij stavovima, principima, i prijedlozima odudaraju od uobicajenih bh politicara, nemaju nikakve slicnosti sa ovim klasicnim bh lopovima i politicarima. kada bi nasa stranka ovakva kakva jeste, imala veci udio u vlasti, neke stvari bi konacno krenule na bolje.
nece nikad imat jer se dozivljava ko lokalna stranka van sarajeva...
samim tim nemojte dzaba.
julisiz es grant

#24529 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by julisiz es grant »

It_is_a_Leclerc wrote:A ko je gospođa u bijelim pantolama koja je na vrijeme prepoznala opasnost i ustala ?
I ja sam to pitao, niko neće da kaže :D
Ko da je ona babushka lady sa Kenedijevog ubistva :lol:
putokaz1

#24530 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

sumirprimus wrote:
SSemir wrote:svi vijecnici nase stranke svojij stavovima, principima, i prijedlozima odudaraju od uobicajenih bh politicara, nemaju nikakve slicnosti sa ovim klasicnim bh lopovima i politicarima. kada bi nasa stranka ovakva kakva jeste, imala veci udio u vlasti, neke stvari bi konacno krenule na bolje.
nece nikad imat jer se dozivljava ko lokalna stranka van sarajeva...
samim tim nemojte dzaba.
Da vidimoi NS kao najaču u Gradu Sarajevu ,da dobiju načelnika općina i Gradonačelnika,da li će promjenit rad uprave,uvesti red ,nadam se da DA.
sumirprimus

#24531 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sumirprimus »

daj boze i tu u sar...
tu je centrala :D
tlr

#24532 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tlr »

Peđa,
kontaktiram vas u vezi parkinga javnih institucija.

Svaki dan neka javna institucija ili javno preduzeća uzurpira odn. proširuje vlastiti prostor za parkiranje. Taj prostor se koristi za potrebe dijela uposlenika i općinskih službi od pon-nedj / 0-24.

Primjeri: Općina Centar, Kanton Sarajevo, elektroprivreda, predsjedništvo, tužilaštvo, KCUS... Svi oni imaju ograđena privatna parking mjesta.
Po mom mišljenju takva rezervisana parking mjesta (ukoliko trebaju postojati) imaju smisla ukoliko su namijenjena za interventna vozila i korisnike tih institucija (odn. stranke). Sve te institucije postoje zbog stranaka.

Da se ja pitam (i da to zakon dozvoljava) - svim poslanicima, funkcionerima i uposlenicima KS bih nametnuo obavezu da koriste gradski prevoz (JKP GRAS) za odlazak i povratak sa posla.

Na ovaj način bi svi oni dobili izvrsnu priliku da svaki dan provedu vrijeme u bliskom kontaktu sa svojim sugrađanima, a siguran sam da bi ih takva nevolja vrlo brzo natjerala da počnu rješavati (i svoj) problem.
Last edited by tlr on 29/06/2016 12:00, edited 1 time in total.
putokaz1

#24533 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

TLR wrote:Peđa,
kontaktiram vas u vezi parkinga javnih institucija.

Svaki dan neka javna institucija ili javno preduzeća uzurpira odn. proširuje vlastiti prostor za parkiranje. Taj prostor se koristi za potrebe dijela uposlenika i općinskih službi od pon-nedj / 0-24.

Primjeri: Općina Centar, Kanton Sarajevo, elektroprivreda, predsjedništvo, tužilaštvo, KCUS... Svi oni imaju ograđena privatna parking mjesta.
Po mom mišljenju takva rezervisana parking mjesta (ukoliko trebaju postojati) imaju smisla ukoliko su namijenjena za interventna vozila i korisnike tih institucija (odn. stranke). Sve te institucije postoje zbog stranaka.

Da se ja pitam - svim poslanicima, funkcionerima i uposlenicima KS bih nametnuo obavezu da umjesto privatnih vozila koriste gradski saobraćaj za odlazak i povratak sa posla.

Na ovaj način bi svi oni dobili izvrsnu priliku da svaki dan provedu vrijeme u bliskom kontaktu sa svojim sugrađanima, a siguran sam da bi ih takva nevolja vrlo brzo natjerala da počnu rješavati (i svoj) problem.
Lijepo ali zamisliti Vječitog ministra da na posao ide Grasom,kojeg je i uništio,da na posao dolazi u 7,00 odlazi u 15,00....Nemoguće-zasad
Moj pravobranilac dolazi na posao u 10,00 ide s posla u 10,30,takva promjena bi ga ubila.
calculator

#24534 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by calculator »

It_is_a_Leclerc wrote:A ko je gospođa u bijelim pantolama koja je na vrijeme prepoznala opasnost i ustala ?
Mozda zna @Inovation
tlr

#24535 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tlr »

putokaz1 wrote: Lijepo ali zamisliti Vječitog ministra da na posao ide Grasom,kojeg je i uništio,da na posao dolazi u 7,00 odlazi u 15,00....Nemoguće-zasad
Moj pravobranilac dolazi na posao u 10,00 ide s posla u 10,30,takva promjena bi ga ubila.
Ne bih imao ništa protiv da ga ovakva promjena ubije tj. da potraži neko slično radno mjesto sa puno boljim uslovima. U inostranstvu ili privatnom sektoru npr.
putokaz1

#24536 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

TLR wrote:
putokaz1 wrote: Lijepo ali zamisliti Vječitog ministra da na posao ide Grasom,kojeg je i uništio,da na posao dolazi u 7,00 odlazi u 15,00....Nemoguće-zasad
Ne bih imao ništa protiv da ga ovakva promjena ubije tj. da potraži neko slično radno mjesto sa puno boljim uslovima. U inostranstvu ili privatnom sektoru npr.
Ovaj moj nebi mogao u inostranstvu,mislim na zapadu bi odma u zatvoru završio.
Innovation

#24537 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Innovation »

Gospodja /Suada/ radi u SKS.Ko prati , mogao je primjetiti da prebrojava glasove, dijeli materijale itd.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#24538 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pici »

sHa se ovo Pedja ne oglasava na temi, da mu stravu ne saljevaju :mrgreen:
Bradafilozof

#24539 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bradafilozof »

mogo bi pele teretanu malo češće posjećivati. baci ga lola (i to lijevom rukom :D ) ko da je od perja.
mO k3

#24540 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mO k3 »

pici wrote:sHa se ovo Pedja ne oglasava na temi, da mu stravu ne saljevaju :mrgreen:
De ti ne zarivaj , pedja je meni simpa

Pedja ako znas da parkira pogrešno zovi policiju svaki put :mrgreen:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#24541 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pici »

mO k3 wrote:
pici wrote:sHa se ovo Pedja ne oglasava na temi, da mu stravu ne saljevaju :mrgreen:
De ti ne zarivaj , pedja je meni simpa

Pedja ako znas da parkira pogrešno zovi policiju svaki put :mrgreen:
maH volim ja Pedju on je moj drug neg me nerviraju ovi kvazi stovaoci NS kako ispolitizirasHe ovaj potez voline :mrgreen:
Pedja Kojovic

#24542 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

tlr

Mi vec duze insistiramo da se Zakon o saobracaju o mirovanju - koji u ladici ministra saobracaja miruje od 2011 (a Vlada donosi uredbe koje to regulise bez uvida i ucesca Skupstine i javnosti) - konacno stavi na dnevni red.
Mi cemo inicijativu - zbog koje je juce i izbio incident - ponovo pokrenuti na narednoj sjednici (preispitivanje i ukidanje saobracajnih priviliegija ili tacnije, de facto dozvola za ponasanje protivno zakonu za politicare.
Kao sto smo to mnogo puta do sada rekli, mi ne vidimo potrebu za desetine vozaca i pozamasan vozni par kojim raspolaze kantonalna Vlada.
Zapravo ne vidimo zasto bi dolazak ministara ili bilo koga ko radi u drzavnoj upravi isao na trosak poreskih obveznika.
(Po njih kuci dolaze vozaci. A sjeca li se jos iko onog dana bez automobila koji je Vlada tako medijski promovirala?)
Da li ce ministri na posao dolaziti GRAS-om ili svojim autom ili biciklom je njihova privatna stvar, kao sto je to privatna stvar svakog uposlenog bilo gdje.
(Ja se poslije "fizickog" vozim tramvajem na posao ali to je irelevantno, ali mozda ljudi vole da se voze kroz spicu).

I ja sam primjetio isto sto i vi i jos gore - recimou mojoj ulici gradjani su poceli po kolovozu farbati znakove - koji jako lice na prave - kao da je zabranjeno parkiranje ispred njihove kuce/zgrade.
Prijavio sam inspekciji to prije par dana i jos uvijek nista.

Mi mozemo intervenisati tu i tamo na neki flagrantan slucaj, ali bez Zakona o saobracaju u mirovanju to pitanje nece biti rjeseno sistematski.

p.k.
Pedja Kojovic

#24543 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

innovation

Suada je jedna divna, pametna zena.

p.k.
direstraits0078

#24544 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by direstraits0078 »

Pedja Kojovic wrote:tlr

Mi vec duze insistiramo da se Zakon o saobracaju o mirovanju - koji u ladici ministra saobracaja miruje od 2011 (a Vlada donosi uredbe koje to regulise bez uvida i ucesca Skupstine i javnosti) - konacno stavi na dnevni red.
Mi cemo inicijativu - zbog koje je juce i izbio incident - ponovo pokrenuti na narednoj sjednici (preispitivanje i ukidanje saobracajnih priviliegija ili tacnije, de facto dozvola za ponasanje protivno zakonu za politicare.
Kao sto smo to mnogo puta do sada rekli, mi ne vidimo potrebu za desetine vozaca i pozamasan vozni par kojim raspolaze kantonalna Vlada.
Zapravo ne vidimo zasto bi dolazak ministara ili bilo koga ko radi u drzavnoj upravi isao na trosak poreskih obveznika.
(Po njih kuci dolaze vozaci. A sjeca li se jos iko onog dana bez automobila koji je Vlada tako medijski promovirala?)
Da li ce ministri na posao dolaziti GRAS-om ili svojim autom ili biciklom je njihova privatna stvar, kao sto je to privatna stvar svakog uposlenog bilo gdje.
(Ja se poslije "fizickog" vozim tramvajem na posao ali to je irelevantno, ali mozda ljudi vole da se voze kroz spicu).

I ja sam primjetio isto sto i vi i jos gore - recimou mojoj ulici gradjani su poceli po kolovozu farbati znakove - koji jako lice na prave - kao da je zabranjeno parkiranje ispred njihove kuce/zgrade.
Prijavio sam inspekciji to prije par dana i jos uvijek nista.

Mi mozemo intervenisati tu i tamo na neki flagrantan slucaj, ali bez Zakona o saobracaju u mirovanju to pitanje nece biti rjeseno sistematski.

p.k.
Da li se pokusavalo s prijavljivanjem policiji, umjesto molbi vlasniku vozila da preparkira, odnosno oslobodi trotoar ili gdje se vec parkirao? I ako jeste, kakav je bio stav policije u tom slucaju? Mislim konkretno na slucaj ovog bossovca?
Pedja Kojovic

#24545 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

direstraits0078

Koliko sam ja shvatio...
Sabina je toliko zvala policiju u vezi parkiranja oko svoje zgrade da je to postalo notorno i skoro niko vise ne parkira na opasnim mjestima.
Zvali su policiju i za ovaj konkretan slucaj ali je navodno status zastupnika bio dovoljan da mu ne napisu kaznu.
Pokusali su (Par majki koje imaju malu djecu i moraju vozilom proci tim dijelom) i ljubaznim razgovorom s njim, ali...

p.k.
Ja_Ja

#24546 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ja_Ja »

Naša stranka: Vildana Dedić kandidatkinja za gradonačelnicu Zenice

Image
Naša stranka: Vildana Dedić kandidatkinja za gradonačelnicu Zenice – Gradski odbor Naše stranke Zenica donio je odluku o kandidovanju Vildane Dedić na mjesto gradonačelnice Zenice.
Vildana Dedić je rođena 1957., a Mašinski fakultet je završila 1981. godine. Cjelokupni radni staž od 35 godina je provela u privredi kroz rad u Unioninvestu, Bratstvu, Nrekamontu, Ecomu i KTG-u. Tečno govori talijanski, engleski i njemački jezik. Majka je dvoje djece.

„Kao kandidatkinja za gradonačelnicu Zenice želim pokrenuti nekoliko važnih tema za razvoj našeg grada, ali ono što je još bitnije – govoriti o svakodnevnim problemima mojih sugrađana. Pozivam Zeničane i Zeničanke da nam se pridruže, da budemo hrabri i da podijelimo znanje koje imamo za dobrobit generacija koje dolaze“, kazala je Dedić

„Često lokalni političari kažu da nema ko da ih zamijeni, a ja vidim da među ljudima ima puno onih koji još nisu dobili pravu priliku da pokažu šta sve znaju. Zbog toga su mi uzori one sredine i gradovi Evrope gdje se novim, sposobnim ljudima stalno daje šansa, a istovremeno se zna posao vodećih lica grada. Zna se šta je odgovornost, i zna se da su političari tu zbog građana i njihovih potreba. U kampanji nećemo nikoga blatiti, nećemo se čak ni baviti drugim strankama. Mi smo tu da otvorimo nove teme, a mislim da je važno za Zenicu da postignemo novi dogovor koji će spojiti naše planove rasta i zapošljavanja sa onim koja se tiču zdrave životne sredine. O takvim stvarima se nije govorilo, zbog toga se kandidujem, kako bi promijenili način kako se bavimo lokalnom zajednicom”, dodala je Dedić.

Naša stranka Zenica je nedavno preko federalnog zastupnika Gratza ponovno pokrenula pitanje izrade studije o efektima Arcelor Mittala na zeničku privredu i okoliš. U Zenici rade i na brojnim lokalnim temama poput izgradnje i obnove dječijih igrališta, inicijativom za žičaru Kamberovića Polje – Smetovi, biciklističkom stazom na GGM-u, pitanjem grijanja, urbanim planiranjem, deponijama. Iz NS Zenica pozvali su građane i građanke da se priključe i daju svoj doprinos izradi novih rješenja za bolju lokalnu zajednicu.
Bivsi kadar DF-a, koja je 2014 godine bila kandidatkinja za Zastupnicki Dom Parlamentarne Skupsine BiH ispred DF-a. Bivsa direktorica najveceg promasaja koji su "zenicki" mozgovi smislili od rata na ovamo KTG-a, zbog kojeg tj. zbog insistiranja opstinara na ovom projektu Zenica moze da ostane i bez ovo malo grijanja sto ima. Jos ako se tome doda da su Zenicani manje vise alergicni na ljude koji nisu rodjeni u Zenici (s pravom ili ne manje je bitno - ona je rodjena u Travniku) a koji bi da ih predstavljaju, onda bogami ovo nije bio najpametniji potez NS Zenica.

Izvukli su manje vise anonimusa, ali relativno loseg anonimusa po svemu sudeci (nadam se da grijesim).
mario001

#24547 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mario001 »

Image

U danima kad na Kanton,Turci slozno udariše,
Kad bijahu došli dani, da ne bude srpski vise.
U logoru Naše Stranke pokraj kule Wigemarka,
Neko Smaji okleveta Pedju hrabrog Kojovića.
A Smajo Pedju dozivaše u prisustvu svih vojvoda,
pa mu reče:”Pedja Kojo nit’ si vino nit’ si voda!”
Planu Pedja kao munja, poleće mu sablji ruka,
A dva oka k’o strijele sijevnuse u hajduka.
A Pedja sve je bliže do Turaka i šanaca,
Pod sobom je zamorio bijesnoga svoga vranca.
Kao sto mu dolikuje, bira turske porodice,
Na najtvdje ide šance na najljuće gradske zlice.
Pa ako bi poginuo da pogine od junaka,
Od čuvenih i priznatih Alijinih potomaka.
Ustavi ga Turska straža na kapiju od Kantona,
kaza im se i naredi zovite mi Ras Smajica.
“Primamo te objeručke, sve ćemo ti oprostiti,”
“Životu ti harambašo, vjeruj neće ništa biti.”
Planu Pedja “Dosta više ne budali bez potrebe,”
“Ja sam doš’o Smajiću da na megdan zovem tebe.”
Danas sablja Rasimova, naće slavu kuće ove,
Nema srca da pozivu junačkom se odazove.
Već u strahu kukavički znak na kuli straži dade,
Jeknu plotun sa glavice Pedja pogodjen s’konja pade.
Sva se vojska Naše Stranke u logoru uzbunila.
Jer se jadu dosjetiše pa planove tajne grade
Kad vidješe Pedju donjeg,čuvenog harambaše,
Sve vojvode I vojnici u logoru zaplakaše.
Eto tako Pedju Koju plahovitost skupo košta,
Pod tvrdijem zidinama krvavoga onogosta,
Da dokaže svoju vjernost pred zapadnim Gospodarom,
K’o Obilić nekad sto je na Kosovu pred Lazarom.
direstraits0078

#24548 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by direstraits0078 »

Pedja Kojovic wrote:direstraits0078

Koliko sam ja shvatio...
Sabina je toliko zvala policiju u vezi parkiranja oko svoje zgrade da je to postalo notorno i skoro niko vise ne parkira na opasnim mjestima.
Zvali su policiju i za ovaj konkretan slucaj ali je navodno status zastupnika bio dovoljan da mu ne napisu kaznu.
Pokusali su (Par majki koje imaju malu djecu i moraju vozilom proci tim dijelom) i ljubaznim razgovorom s njim, ali...

p.k.
Ima li ista da je provjereno, da nije "navodno" i rekla-kazala?
General War

#24549 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by General War »

mario001 wrote:Image

U danima kad na Kanton,Turci slozno udariše,
Kad bijahu došli dani, da ne bude srpski vise.
U logoru Naše Stranke pokraj kule Wigemarka,
Neko Smaji okleveta Pedju hrabrog Kojovića.
A Smajo Pedju dozivaše u prisustvu svih vojvoda,
pa mu reče:”Pedja Kojo nit’ si vino nit’ si voda!”
Planu Pedja kao munja, poleće mu sablji ruka,
A dva oka k’o strijele sijevnuse u hajduka.
A Pedja sve je bliže do Turaka i šanaca,
Pod sobom je zamorio bijesnoga svoga vranca.
Kao sto mu dolikuje, bira turske porodice,
Na najtvdje ide šance na najljuće gradske zlice.
Pa ako bi poginuo da pogine od junaka,
Od čuvenih i priznatih Alijinih potomaka.
Ustavi ga Turska straža na kapiju od Kantona,
kaza im se i naredi zovite mi Ras Smajica.
“Primamo te objeručke, sve ćemo ti oprostiti,”
“Životu ti harambašo, vjeruj neće ništa biti.”
Planu Pedja “Dosta više ne budali bez potrebe,”
“Ja sam doš’o Smajiću da na megdan zovem tebe.”
Danas sablja Rasimova, naće slavu kuće ove,
Nema srca da pozivu junačkom se odazove.
Već u strahu kukavički znak na kuli straži dade,
Jeknu plotun sa glavice Pedja pogodjen s’konja pade.
Sva se vojska Naše Stranke u logoru uzbunila.
Jer se jadu dosjetiše pa planove tajne grade
Kad vidješe Pedju donjeg,čuvenog harambaše,
Sve vojvode I vojnici u logoru zaplakaše.
Eto tako Pedju Koju plahovitost skupo košta,
Pod tvrdijem zidinama krvavoga onogosta,
Da dokaže svoju vjernost pred zapadnim Gospodarom,
K’o Obilić nekad sto je na Kosovu pred Lazarom.
Slabo ti to mario, Smajo ti se vratio na pradedovsku veru jos od leta gospodnjeg 2011 :D
putokaz1

#24550 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Rasim Smajić
Tipično ime i prezime Srpsko
Locked