Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
cindrlimindrli

#24526 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cindrlimindrli »

luckylaka wrote:Pa ako pobijedimo ove dvije i ako na ovom turniru u Americi pobijedimo Brazil i Argentinu
Kakvom turniru?
HB_BHF

#24527 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by HB_BHF »

luckylaka wrote:
DonV wrote:5 pozicija smo pali na FIFA rang. tj sutra nova lista ehhh da je ostati u tom šeširu broj dva u kojem smo trenutno pa za grupnu fazu izv. klf za EP 2016.
Pa ako pobijedimo ove dvije i ako na ovom turniru u Americi pobijedimo Brazil i Argentinu :D i ako jos koju pobijedimo...eto nas u prva cetiri
Tako je kralju... 'ta će Messi :D
antifascism

#24528 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by antifascism »

shake69 wrote:
DonV wrote:5 pozicija smo pali na FIFA rang. tj sutra nova lista ehhh da je ostati u tom šeširu broj dva u kojem smo trenutno pa za grupnu fazu izv. klf za EP 2016.
Za EP nece biti problem zadrzati se u drugom sesiru jer ovo je FIFA ljestvica, odbij neevropske drzave i vidjet ces da nama nece biti problem ostati tu, osim ako bas ne zastranimo nakon ovih kvala i SP u Brazilu.
Za kvalifikacije za EP se negleda FIFA rang lista nego UEFA koficijent reprezentacija. Mi smo tu 10. ili 11..
DonV

#24529 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by DonV »

antifascism wrote:
shake69 wrote:
Za EP nece biti problem zadrzati se u drugom sesiru jer ovo je FIFA ljestvica, odbij neevropske drzave i vidjet ces da nama nece biti problem ostati tu, osim ako bas ne zastranimo nakon ovih kvala i SP u Brazilu.
Za kvalifikacije za EP se negleda FIFA rang lista nego UEFA koficijent reprezentacija. Mi smo tu 10. ili 11..
Znam da se gleda Uefa kof. jos Francuska nece ni biti ali eto uzmimo da cemo igrati protiv Liht. i pobjedom gubimo bodove.
Odraditi ovo hladno.

Sto rece @Lucky otici na taj turnir puknuti Argentinu.
Ili revans Amerima :mrgreen: oni su sada uletili u TOP 10 do 15.
korisnik101

#24530 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by korisnik101 »

missko wrote:mada su u prvoj tekmi vise igraci krivi za svoju nemoc nego Pape i taktika.

hahahahah.
missko

#24531 Re: AW: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by missko »

Nedaj se

Gesendet von meinem GT-I9505 mit Tapatalk 2
korisnik101

#24532 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by korisnik101 »

Pape bi trebao sam sebi opaliti nekoliko samara za onu bruku koju je izveo protiv Slovacke.
Igraci su igrali do zadnje kapi krvi.
Oni su idoli nase nacije. Sve i jedan. Cak i debeljuci Misimovic je dao sve sto je mogao (nije mogao puno,, ali eto).

Pape je fulao formaciju pri prvoj utakmici.
I imati bezobrazluk pa uci sa istom formacijom u drugoj utakmici je...... neopisivo.

Malo srece, i veliko srce nasih igraca je nas spasilo od debakla.

Ali u mojim ocima Susic je izgubio mnogo postovanja.

Takva zadrta tvrdoglavost mogla nas je zamalo kostati kvalifikacija.
DonV

#24533 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by DonV »

korisnik101 wrote:Pape bi trebao sam sebi opaliti nekoliko samara za onu bruku koju je izveo protiv Slovacke.
Oni su idoli nase nacije. Sve i jedan. Cak i debeljuci Misimovic je dao sve sto je mogao (nije mogao puno,, ali eto).

I imati bezobrazluk pa uci sa istom formacijom u drugoj utakmici je...... neopisivo.

:thumbup: :thumbup:
fosil

#24534 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by fosil »

Rekli su mi najgore o tebi
nisu nikad pričali o sebi
rekli su mi ono ča su tili
virova san, stariji su bili

Rekli su mi da si svugdi bija
rekli su mi da si puno pija
rekli su mi ono ča su znali
virova san jer san bija mali

Oprosti mi, pape
sve te grube riči
i moj život sada
na tvoj život sliči
Oprosti mi, pape
sad razumin tebe
gledan tvoju sliku
gledajući sebe

Rekli su mi da si ženske jubi
na kartama da si šolde gubi

Rekli su mi da si 'sova Boga
rekli su mi prikoviše toga

Oprosti mi, pape
sve te grube riči
i moj život sada
na tvoj život sliči
Oprosti mi, pape
ča san druge sluša
ja san, pape, isti
jer san život kuša
missko

#24535 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by missko »

korisnik101 wrote:Pape bi trebao sam sebi opaliti nekoliko samara za onu bruku koju je izveo protiv Slovacke.

Pa mozda je to srce nasih igraca i proradilo zbog Papetove tvrdoglavosti vjere u iste igrace.
Jel zna neko taktiku koju su nasi mogli odigrat a da ne bude zijan ili nerijeseno?
shake69

#24536 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by shake69 »

antifascism wrote:
shake69 wrote:
Pojasni mi, je li se to baska vode liste za UEFA i FIFA? Meni je poznata FIFA ljestvica a iz nje se formiraaju najbolje evropske po redoslijedu kad se izbace neevropske reprezentacije!
Dead Man Walking

#24537 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dead Man Walking »

Onaj zicer glavom u prvom, stativa u drugom, te onaj sut uz samu stativu, cini mi se Nemeca, kod 1:1 bi sigurno usli da na klupi nase repke ne sjede tri magicne rijeci najzasluznije za ovaj dobar rezultat. :thumbup:
korisnik101

#24538 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by korisnik101 »

missko wrote:

Pa mozda je to srce nasih igraca i proradilo zbog Papetove tvrdoglavosti vjere u iste igrace.
Jel zna neko taktiku koju su nasi mogli odigrat a da ne bude zijan ili nerijeseno?

Uvesti Misimovica u 70oj minuti da napravi razliku kada su Slovaci vec umorni.
Uvesti defanzivnog veznog i time stabilizirati propuh koji je Weiss stvarao.
Krenuti do kraja prvog poluvremena sa jednim napadacem (Dzeko ili Ibisevic, nevazno koji ) a umjesto napadaca uvesti nekoga ko bi pomogao u sredini terena. Recimo Hajrovic.
Time bi bili destruktivni u odbrani i kontrolirali sredinu. Iz daljine redati udarce, dok koja ne uleti.
Ako ne uleti, onda u drugom poluvremenu, uvesti i drugog napadaca, jer tad bi Slovaci bili nervozni i puno umorniji.
Ne zaboravimo da je i njima samo pobjeda odgovarala.

Tom postavom bi ih lako dobili 2:0 ili 3:1/ Lagano, kao protiv Grcke.
VjecitiStudent

#24539 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by VjecitiStudent »

Vrijedi ponoviti i ovdje:
Uz ovoliki broj izvanrednih selektora, za naš fudbal definitivno dolaze bolji dani :bih:
:D
jeza u ledja

#24540 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Da i ja nesto jos malo sarnem...

Meni je malo besmisleno nakon ove utakmice kritikovati selektora, kao sto vidim da vecina radi. U nekim drugim utakmicama i u nekim drugim timovima, izmjene koje je napravio selektor juce bi se smatrale maestralnim potezima. Ubacio je igraca koji je donio pobjednicki pogodak, te ubacio igraca koji je ustopao njihovu najvecu prijetnju Weissa. Kako je Zahirovic usao mi smo proigrali bolje. Sad, sega mi je malo jer se prica vrti u smjeru da je te igrace trebao staviti od pocetka. Tako onda valjda za bilo koju dobru izmjenu koju trener napravi na bilo kojoj utakmici, onda mozemo reci e taj je trebao od pocetka. Nije sija vec je vrat.
Sto se tice Misimovica, slazem se, moglo se probati od pocetka sa Hajrovicem, a Misimovica ubaciti pred kraj ako zatreba. Da li bi nam to donjelo prednost ne znam, moguce. No, hajmo na to gledati ovako. Misimovic je u prosloj kvalifikacionoj utakmici protiv Grcke bio kljucan igrac. Njegovi ubacaji su nam donjeli pobjedu. Sjecam se komentara - "Miske je pokazao da je najbolji nas igrac ikada", "Miske je genije", i tako. Sjecam se i komentara "je li se meni cini ili je Miske izgubio na kilazi?" nakon te utakmice. Dobro se sjecam. To je bilo prije samo 3 mjeseca. S druge strane, Hajrovic je novi igrac i kao takav kao i u svakom drugom timu on prvu utakmicu, ili drugu, pocinje sa klupe. Takvi igraci , pogotovo kad su zamjena jednom od nosioca dosadasnje igre - se dokazuju sa klupe. Nama je protiv Slovacke trebala pobjeda, i u prvoj i u drugoj utakmici. Trebali su nam golovi, trebali su nam ubacaji. E s tim je kontom u obje utakmice usao Susic.
Sto se tice dileme Misimovic ili Medunjanin umjesto Zahirovica ili Rahimica. Ona je jos lakse objasnjiva jer u utakmicama u kojima imas kontrolu lopte i gdje protivnik igra na kontre preko krila tebi ne treba toliko defanzivni vezni, koliko pozrtvovana igra kada mi nemamo loptu, dobra igra bekova i stopera. Zahirovic bi se totalno izgubio da je igrao cijelu utakmicu i bio bi krivac za mnogo sansi. Ja sam u to uvjeren. Rahimic , on je nespreman igrac i bio bi nam jedna izmjena manje. Nama su stoperi igrali na pozicijama defanzivnog veznog haman. Mozda je cudno, ali nam je def vezni vise trebao na samom kraju, jer smo sve snage dali u napad, i tu vidim ubacivanje Zahirovica, koji trci ko navijen, kao dobar potez. Jeste, Zahirovic je igrao desnog beka a ne DMa, prakticno flastera na Weissu, ali to je bio jedan od kljucnih poteza na utakmici. Uglavnom, ne vidim kako bi nam defanzivni vezni pridonjeo pobjedi, a pobjeda je nama trebala.
Naposlijetku, nama je u Zilini trebao plan B. U Zenici ga nismo imali, ali u Slovackoj jesmo. To zadnje poluvrijeme u dvomecu sa Slovacima je bilo i nase najbolje poluvrijeme, i to ne zbog golova nego zbog zalaganja na terenu. Ja sam sinoc odgledao ponovo snimak utakmice, samo drugo poluvrijeme, i engleski komentator. Ne znam sta je pricao u prvom, ali od samog pocetka drugog poluvremena je nas hvalio, kako smo krenuli naprijed, kako smo pozrtvovaniji, tacnija dodavanja, itd. Golovi su bili samo logicki slijed takve postavke igre.
Ono oko cega se moze diskutovati, po meni, je da li je Misimovic trebao poceti ili uci u drugom. I ako je vec poceo, da li ga ja trebalo ranije zamjeniti, recimo na poluvremenu. Ja mislim da je Miske vec ispuhao krajem prvog i trebalo ga je ostaviti u svlacionici umjesto Hajrovica. Ali eto, sa zakasnjenjem, Susic nas je poslusao.
Oko cega se jos moze diskutovati je ostavljanje Ibisevica na terenu. Frajer nije nista postigao u dvije utakmice. Mozda mi to ne vidimo, to njegovo trcanje, i ne shvatamo kolika je korist od njega, ali fakat se cinio potpuno bespotrebnim. Ja bih prije njega izbacio , a ne Misimovica, al eto.
Ali onda se opet dolazi do samog Dzeke, koji cesto igra bolje sa partnerom u napadu, medjutim jebiga opet ima tu Misimovica, Pjanica, svi mogu dati gol.

Generalno, u buducnosti, slazem se da trebamo igrati ko ljuci sa dva krila, jednim napadacem, dva centralna vezna i jednim defanzivnim veznim. Hajrovic bi bio idealan za tako nesto. Kao takticka izmjena bi mogao ulaziti drugi napadac umjesto defanzivnog, odnosno umjesto ofanzivnog veznog. Ovdje se cesto povlaci recenica "protiv jacih ekipa ne mozemo bez def. veznog ili sa dva napadaca". Pa ne mozemo. Ali o tome kad budemo igrali protiv takvih ekipa. Slovacka nije takva ekipa, i ruku na srce, u obje utakmice su pokazali da su slabiji od nas. Bilo bi potpuno nezasluzeno da su uzeli vise od 3 boda, a mislim da su i ta 3 previse. (Jeste, oni su imali bezbroj dobrih sansi, ali i mi smo, samo sto nase sanse prolaze kroz sezdeset njihovih igraca, kroz bunker, daleko od stativa, a njihove na kontre gdje je obdrana razrjedjena, pa onda to sve izgleda kao da mi sanse ne mozemo stvoriti jebiga).

Na kraju, sve bi ovo islo mnogo lakse da prije svega Dzeko, pa onda i Misimovic, Pjanic i Ibisevic nisu poprilicno podbacili, sto sa gradjenjem, sto sa sutevima, sto sa ubacajima i da naravno Slovaci nisu imali Skrtela, Hubocana i raspolozenu Muhu na golu, Kucke, Sestare, Bijelce, Njemce, Pekare, Makove, Kozake...jeste primjetili da skoro svaki Slovak ima neko "objasnjenje" u prezimenu? :P

Ne znam, sve u svemu, puna saka brade. :D Susic je uzeo Grcku, remizirao u Atini, uzeo Slovacku u gostima, uzeo ove L-ove lopatom, samo je jednom podbacio u ovim kvalifikacijama. Pa jebemu, ne moze se nazivati diletantom.
Last edited by jeza u ledja on 11/09/2013 22:36, edited 1 time in total.
mO k3

#24541 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mO k3 »

16.10 to nikoga vise neće zanimati... Pape nas je odveo u Brazil i to se broji !! :D :thumbup:
iceman2010

#24542 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by iceman2010 »

VjecitiStudent wrote:Vrijedi ponoviti i ovdje:
Uz ovoliki broj izvanrednih selektora, za naš fudbal definitivno dolaze bolji dani :bih:
:D
Ma jarane vidjeces na svjetskom kad izgubimo od Spanije kako ovi strucnjaci pisu. Ljudi ne kontaju da na terenu ima i druga ekipa sa istim brojem igraca, sa svojim zeljama, svojom taktikom.... Hebo te mi ispadosmo velesila, pape idiot koji ne vidi sto vrli forumski strucnjaci znaju odavno. Kako je smijesno citati ove pametnjakovice koji kritikuju papeta. Bolan pape citav svoj zivot proveo u fudbalu, to mu posao, a ovi sebi umislili da su bolji strucnjaci od njega. To isto kao da hirurgu (kakav god da je) kazes da si bolji od njega i kritikujes njegov rad. Znas majstore, trebao si ovaj rez ovde, a ne ovde, malo duzi ili kraci, manje savova.... Znam ja. Citao na forumu. U rupe misevi. Pape nas vodi po prvi put na jedno veliko takmicenje. Historijski uspjeh. A vi i dalje pljujte po njemu. Sta kada ne osvojimo svjetsko? Pitace se forumasi kako pape nije zaustavi iniestu i toresa, zasto nismo cuvali mesija kada znamo da je najbolji, zasto smo napravili faul na 25 metara kada je kristina na terenu, zasto nam je balo na pas pirla dao gol... Hebi ga oni bi znali kako osvojiti svjetsko.

Sent from my LT18i using Tapatalk 2
svi u napad

#24543 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by svi u napad »

Oplakah oba puta poslije tekmi. U Zenici od tuge i zalosti, te gluposti selektora, a jucer kuci ispred tv od radosti i ponosa jer ce ovaj napaceni narod najzad gledati svoju repku ne velikom takmicenju. Hvala ti boze i dijasporo. Najzad i nas sunce obasja. Ljudi bili bolji u obje tekme, ali sreca i Hajrovic na nasoj strani. Ali kako nas narod kaze hrabre(igrace) i sreca prati. Ja bih dodao i dijaspora (vecina navijaca) prati. Prije tekme u Slovackoj sam napisao tj. zamolio da u slucaju pobjede ne velicamo selektora do nebesa jer to zaista nije zasluzio. Volim ga kao covjeka i najboljeg naseg igraca svih vremena, te mu priznajem neke stvari koje je uradio za repku ali brate tvrdoglavost i nemanje muda da neke igrace stavi na klupu nas moglo kostati mundijala. Napraviti iste takticke greske 2 puta je drskost. Cak i laici znaju da svaka ekipa mora imati zadnjeg veznog. Roviti Mujdza ne moze sam pokrivati cijelu stranu 90 minuta. No bilo i proslo. Radujmo se rezultatu i nadajmo se da ce pape najzad pogledati snimku bar jedne od ove 2 tekme ili da ce mu Osim stariji reci par rijeci. Mi zaista imamo dobru repku i mozemo dosta dobro igrati i proci u Brazilu ako ne bude merhametluka i starih zasluga. To znaci angazovati Kolasinca koji igra lijevog beka ili zadnjeg veznog. Hajrovic na desno krilo a Zukanovic ili Rahimic zadnji vezni. Protiv velikih/jakih igrati sa 2 zadnja i jednim napadacem kao sto to rade mnoge zemlje. To znaci Miske, Sejo i Medo na klupu i to vec u Vilnijusu. Hvala im za sve do sada ali mi moramo ici naprijed i stvoriti repku koja ce biti jaka 5-6 Godina u naprijed. Moramo iskoristiti pozitivni naboj i atmosferu oko repke. Odlaskom u Brazil dobit cemo jos nekoliko kvalitetnih dijasporaca koji ce se sami nuditi. Pape probudi se. Uradio si puno i bit ces zlatnim slovima upisan i istoriju BIH fudbala ali moras se razvijati kao trener i raditi na taktickom usavrsavanju za svoje i reprezentacije dobro. Mi te bez obzira na ove (opravdane) kritike volimo i postujemo te zelimo svako dobro. Naprijed BiH. Do godine u Brazilu. Zdravi i veseli bili svi vi koji volite i navijate za jednu i jedinu domovinu Bosnu a bogami i Hercegovinu.
iceman2010

#24544 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by iceman2010 »

jeza u ledja wrote:Da i ja nesto jos malo sarnem...

Meni je malo besmisleno nakon ove utakmice kritikovati selektora, kao sto vidim da vecina radi. U nekim drugim utakmicama i u nekim drugim timovima, izmjene koje je napravio selektor juce bi se smatrale maestralnim potezima. Ubacio je igraca koji je donio pobjednicki pogodak, te ubacio igraca koji je ustopao njihovu najvecu prijetnju Weissa. Kako je Zahirovic usao mi smo proigrali bolje. Sad, sega mi je malo jer se prica vrti u smjeru da je te igrace trebao staviti od pocetka. Tako onda valjda za bilo koju dobru izmjenu koju trener napravi na bilo kojoj utakmici, onda mozemo reci e taj je trebao od pocetka. Nije sija vec je vrat.
Sto se tice Misimovica, slazem se, moglo se probati od pocetka sa Hajrovicem, a Misimovica ubaciti pred kraj ako zatreba. Da li bi nam to donjelo prednost ne znam, moguce. No, hajmo na to gledati ovako. Misimovic je u prosloj kvalifikacionoj utakmici protiv Grcke bio kljucan igrac. Njegovi ubacaji su nam donjeli pobjedu. Sjecam se komentara - "Miske je pokazao da je najbolji nas igrac ikada", "Miske je genije", i tako. Sjecam se i komentara "je li se meni cini ili je Miske izgubio na kilazi?" nakon te utakmice. Dobro se sjecam. To je bilo prije samo 3 mjeseca. S druge strane, Hajrovic je novi igrac i kao takav kao i u svakom drugom timu on prvu utakmicu, ili drugu, pocinje sa klupe. Takvi igraci , pogotovo kad su zamjena jednom od nosioca dosadasnje igre - se dokazuju sa klupe. Nama je protiv Slovacke trebala pobjeda, i u prvoj i u drugoj utakmici. Trebali su nam golovi, trebali su nam ubacaji. E s tim je kontom u obje utakmice usao Susic.
Sto se tice dileme Misimovic ili Medunjanin umjesto Zahirovica ili Rahimica. Ona je jos lakse objasnjiva jer u utakmicama u kojima imas kontrolu lopte i gdje protivnik igra na kontre preko krila tebi ne treba toliko defanzivni vezni, koliko pozrtvovana igra kada mi nemamo loptu, dobra igra bekova i stopera. Zahirovic bi se totalno izgubio da je igrao cijelu utakmicu i bio bi krivac za mnogo sansi. Ja sam u to uvjeren. Rahimic , on je nespreman igrac i bio bi nam jedna izmjena manje. Nama su stoperi igrali na pozicijama defanzivnog veznog haman. Mozda je cudno, ali nam je def vezni vise trebao na samom kraju, jer smo sve snage dali u napad, i tu vidim ubacivanje Zahirovica, koji trci ko navijen, kao dobar potez. Jeste, Zahirovic je igrao desnog beka a ne DMa, prakticno flastera na Weissu, ali to je bio jedan od kljucnih poteza na utakmici. Uglavnom, ne vidim kako bi nam defanzivni vezni pridonjeo pobjedi, a pobjeda je nama trebala.
Naposlijetku, nama je u Zilini trebao plan B. U Zenici ga nismo imali, ali u Slovackoj jesmo. To zadnje poluvrijeme u dvomecu sa Slovacima je bilo i nase najbolje poluvrijeme, i to ne zbog golova nego zbog zalaganja na terenu. Ja sam sinoc odgledao ponovo snimak utakmice, samo drugo poluvrijeme, i engleski komentator. Ne znam sta je pricao u prvom, ali od samog pocetka drugog poluvremena je nas hvalio, kako smo krenuli naprijed, kako smo pozrtvovaniji, tacnija dodavanja, itd. Golovi su bili samo logicki slijed takve postavke igre.
Ono oko cega se moze diskutovati, po meni, je da li je Misimovic trebao poceti ili uci u drugom. I ako je vec poceo, da li ga ja trebalo ranije zamjeniti, recimo na poluvremenu. Ja mislim da je Miske vec ispuhao krajem prvog i trebalo ga je ostaviti u svlacionici umjesto Hajrovica. Ali eto, sa zakasnjenjem, Susic nas je poslusao.
Oko cega se jos moze diskutovati je ostavljanje Ibisevica na terenu. Frajer nije nista postigao u dvije utakmice. Mozda mi to ne vidimo, to njegovo trcanje, i ne shvatamo kolika je korist od njega, ali fakat se cinio potpuno bespotrebnim. Ja bih prije njega izbacio , a ne Misimovica, al eto.
Ali onda se opet dolazi do samog Dzeke, koji cesto igra bolje sa partnerom u napadu, medjutim jebiga opet ima tu Misimovica, Pjanica, svi mogu dati gol.

Generalno, u buducnosti, slazem se da trebamo igrati ko ljuci sa dva krila, jednim napadacem, dva centralna vezna i jednim defanzivnim veznim. Hajrovic bi bio idealan za tako nesto. Kao takticka izmjena bi mogao ulaziti drugi napadac umjesto defanzivnog, odnosno umjesto ofanzivnog veznog. Ovdje se cesto povlaci recenica "protiv jacih ekipa ne mozemo bez def. veznog ili sa dva napadaca". Pa ne mozemo. Ali o tome kad budemo igrali protiv takvih ekipa. Slovacka nije takva ekipa, i ruku na srce, u obje utakmice su pokazali da su slabiji od nas. Bilo bi potpuno nezasluzeno da su uzeli vise od 3 boda, a mislim da su i ta 3 previse. (Jeste, oni su imali bezbroj dobrih sansi, ali i mi smo, samo sto nase sanse prolaze kroz sezdeset njihovih igraca, kroz bunker, daleko od stativa, a njihove na kontre gdje je obdrana razrjedjena, pa onda to sve izgleda kao da mi sanse ne mozemo stvoriti jebiga).

Na kraju, sve bi ovo islo mnogo lakse da prije svega Dzeko, pa onda i Misimovic, Pjanic i Ibisevic nisu poprilicno podbacili, sto sa gradjenjem, sto sa sutevima, sto sa ubacajima i da naravno Slovaci nisu imali Skrtela, Hubocana i raspolozenu Muhu na golu, Kucke, Sestare, Bijelce, Njemce, Pekare, Makove, Kozake...jeste primjetili da skoro svaki Slovak ima neko "objasnjenje" u prezimenu? :P

Ne znam, sve u svemu, puna saka brade. :D Susic je uzeo Grcku, remizirao u Atini, uzeo Slovacku u gostima, uzeo ove L-ove lopatom, samo je jednom podbacio u ovim kvalifikacijama. Pa jebemu, ne moze se nazivati diletantom.
Bravo majstore. Procitao sam pazljivo citav komentar i nista mu ne bih ni dodao ni oduzeo. Potpis na sve od slova do slova.

Sent from my LT18i using Tapatalk 2
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#24545 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Admir_1984 »

Dead Man Walking wrote:Onaj zicer glavom u prvom, stativa u drugom, te onaj sut uz samu stativu, cini mi se Nemeca, kod 1:1 bi sigurno usli da na klupi nase repke ne sjede tri magicne rijeci najzasluznije za ovaj dobar rezultat. :thumbup:
ona dva naša šuta u prvih 5min da su ušla mi bi im do kraja 5 utrpali, šta sad :roll:

jeza u ledja, bravo za post ;-)
Dead Man Walking

#24546 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Admir_1984 wrote:
Dead Man Walking wrote:Onaj zicer glavom u prvom, stativa u drugom, te onaj sut uz samu stativu, cini mi se Nemeca, kod 1:1 bi sigurno usli da na klupi nase repke ne sjede tri magicne rijeci najzasluznije za ovaj dobar rezultat. :thumbup:
ona dva naša šuta u prvih 5min da su ušla mi bi im do kraja 5 utrpali, šta sad :roll:

Ona dva suta ne bi bila problem ni za jednog prosjecnog golmana, budimo realni, narocito Dzekin udarac. To sto je Marjan svojim drecanjem od toga napravio haman golove je druga stvar. S druge strane, sve ove nabrojane sanse Slovaka su bile 100% sanse koje su bile direktan plod lose taktike i postavljanja nasih igraca. I uz to i cist gol koji je ljudima ponisten zbog nepostojeceg ofsajda.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#24547 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Admir_1984 »

Dead Man Walking wrote:
Admir_1984 wrote:

Ona dva suta ne bi bila problem ni za jednog prosjecnog golmana, budimo realni, narocito Dzekin udarac. To sto je Marjan svojim drecanjem od toga napravio haman golove je druga stvar. S druge strane, sve ove nabrojane sanse Slovaka su bile 100% sanse koje su bile direktan plod lose taktike i postavljanja nasih igraca. I uz to i cist gol koji je ljudima ponisten zbog nepostojeceg ofsajda.
nakon ovog svaka daljna komunikacija sa tobom nema smisla, jer ti iz nekog nepoznatog razloga Safaet smeta, pa ovde palamudiš bezveze, a o elementarnim fudbalskim stvarima veze nemaš
Dead Man Walking

#24548 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Ti, vidim, imas. Cak je i "objektivni" Marijan vidio da nije bilo ofsajda. Pricinut ce mi zadovoljstvo da se iskljucis iz diskusije, strucnjak. :thumbup:

Edit: Evo mali graficki prikaz strucnjak, da ne mislis da se nepravedno odstranjujes iz diskusije. Nemas za cim zaliti. :wink:

Image
Last edited by Dead Man Walking on 12/09/2013 00:02, edited 1 time in total.
korisnik101

#24549 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by korisnik101 »

.
jeza u ledja

#24550 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Dead Man Walking wrote:
Admir_1984 wrote:

Ofsajd je bio, ali ono u desetak cenata. Tako se meni cinilo.

Ja se sjecam stative, suta Nemeca ili Sestaka glavom u prvom, hmm onaj sut Nemeca kod 1:1 pored stative nije bas 100postotna prilika. U prvoj utakmici su imali sansu Hamsika, pa onda onu sansu u prvom kad je ispao Bicho. Hmm, vjerovatno jos par. (Weiss u blizi ugao?)
Mi smo imali sut Pjanica koji je odbranio Mucha (ono je 100% prilika). Imali smo nakon toga sut Dzeke (ista akcija). Imali smo bruku, ali bruku suteva iz daljine. Salihovic par puta, Misimovic jedno 5 puta. Imali smo onu sansu Dzeke gdje je otisao u stranu pa kao lafo penal (ono je isto 100%na). U prvoj smo imali onu akciju iz kornera, po zemlji do Pjanica, ovaj suta preko gola. Imali smo onaj ubacaj/sut Lulica pored stative (gdje je Dzeko zakasnio), imali smo opet nekoliko suteva Misimovica pored gola, imali smo onaj sut Pjanica ili Misketa sto je odbranio Mucha a Dzeko zakasnio na odbijenu loptu.
U obje utakmice imali smo barem jedno 5 suteva iz daljine koji su blokirani. Hmm, sjecam se jednog suta glavom Biche. Ma bilo je toga na obje strane, samo kad Slovaci napadaju, to kontra, to 3 na 3, puno otvorenog prostora, pa jebiga to izgleda evo sa-ce. Mi smo se vrzmali oko njihovog gola, pa guzva, pa ne mozes proturit kroz sumu nogu, pa sutevi iz daljine, jebiga to mozda ne izgleda tako ali to su sve sanse, konstantne prijetnje na gol. I ovo da ne racunamo uopste samo akcije u 16ercu gdje nije bilo suta, Dzeko i posklizavanje, Ibisevic i Pjanic i njihovo driblanje, sve su to polusanse koje mozes imati samo ako imas posjed. Vidjeli smo to uostalom i u klupskim takmicenjima bezbroj puta. Jedna ekipa se pati, dodaje, dribla, suta iz daljine, ne ide pa ne ide. Ali to je naporno za odbranu, za to treba kondicije, strpljenja, fizike, i na kraju sto je najvaznije, te ekipe PADAJU sto vrijeme odmice. Pa same kontre koje su istrcavali - to ne mozes cijelu utakmicu, krepas. Kad imas loptu u prosjeku 10ak sekundi i moras preci s jednog na drugi kraj terena, pa nazad, to je naporno. Za svakoga. Uglavnom, takva igra je jedna utrka s vremenom. Prije ili kasnije ces pasti. Samo je pitanje je li to 45, 90 ili 150 minuta kao u slucaju Slovacke.
Locked