Patriotska opozicija i Sirijska vojska zajedno u borbama protiv ISIL-a u Damasku
Sirija vol. 2
- Krokodajl
#24526 Re: Sirija vol. 2
Zašto imam neki osjećaj da ćemo uskoro vidjeti crvena čmoljina slova
Patriotska opozicija i Sirijska vojska zajedno u borbama protiv ISIL-a u Damasku
-
cbrt
#24527 Re: Sirija vol. 2
Od terorista i kozojeba do patriotske opozicije mali je korak...
- Krokodajl
#24528 Re: Sirija vol. 2
@cbrt ako je taj komentar upućen meni onda da uputim demant.
Termin općenja sa kozom nisam koristio ni u jednom kontekstu pa ni u kontekstu pripadnika ISIL-a.
Borci FSA ( u ovom slučaju riječ je o selefijskom džeiš islamu) su za mene bili i ostat će patriotska opozicija, pripadnici tih grupa su Sirijci i to što se njihovo i moje viđenje Sirije ne slažu je moj problem a ne njihov, oni žele SIRIJU, kakvu takvu i samim time su patriotska opozicija, da li su u pravu ili ne to je druga stvar. Ovakva suradnja daje nadu da je moguć Općesirijski dogovor i daje mi nadu da će Sirija opstati kao jedinstvena država i da će se "bratoubilački rat" zaustaviti.
Teroristi sam koristio isključivo u kontekstu Al Nusre i ISIL-a i koristit ću, Al Nusra je teroristička organizacija i smatram da za nju nema mjesta u kreiranju budućnosti Sirije a vidim da i sve veći broj onih koji žive na FSA dijelu Sirije razmišlja tako, oko ISIL-a se nadam se ne trebamo raspravljati.
Ako je pak komentar bio upućen kome drugom onda ništa.
Termin općenja sa kozom nisam koristio ni u jednom kontekstu pa ni u kontekstu pripadnika ISIL-a.
Borci FSA ( u ovom slučaju riječ je o selefijskom džeiš islamu) su za mene bili i ostat će patriotska opozicija, pripadnici tih grupa su Sirijci i to što se njihovo i moje viđenje Sirije ne slažu je moj problem a ne njihov, oni žele SIRIJU, kakvu takvu i samim time su patriotska opozicija, da li su u pravu ili ne to je druga stvar. Ovakva suradnja daje nadu da je moguć Općesirijski dogovor i daje mi nadu da će Sirija opstati kao jedinstvena država i da će se "bratoubilački rat" zaustaviti.
Teroristi sam koristio isključivo u kontekstu Al Nusre i ISIL-a i koristit ću, Al Nusra je teroristička organizacija i smatram da za nju nema mjesta u kreiranju budućnosti Sirije a vidim da i sve veći broj onih koji žive na FSA dijelu Sirije razmišlja tako, oko ISIL-a se nadam se ne trebamo raspravljati.
Ako je pak komentar bio upućen kome drugom onda ništa.
-
cbrt
#24529 Re: Sirija vol. 2
Jeste tebi ali slažem se sa ovim što si napisao...
- Krokodajl
#24530 Re: Sirija vol. 2
Primjer kako se stavovi dva nominalno suporstavljenja tabora mogu razmijeniti bez spominjanja užih članova porodicacbrt wrote:Jeste tebi ali slažem se sa ovim što si napisao...
Lijep pozdrav.
- Ironmen
#24532 Re: Sirija vol. 2
Krokodajl wrote:Primjer kako se stavovi dva nominalno suporstavljenja tabora mogu razmijeniti bez spominjanja užih članova porodicacbrt wrote:Jeste tebi ali slažem se sa ovim što si napisao...![]()
Lijep pozdrav.
Ovako bi trebao da izgleda razgovor izmedju dva suprostavljena misljenja na ovom forumu a ne da dodjem sa posla u 20:00 i moram citati pola sata totalno nevezane stvari za temu i nakon pola sata citanja nemam pojma sta se desilo danas u Siriji.
- Opetja033
#24533 Re: Sirija vol. 2
Hocete se jos i zguziti? Otvorite temu za razmjenu salveta.

- Rampage
#24534 Re: Sirija vol. 2
Moja reakcija je došla, prije svega, kao odgovor na vrijeđanje mene kao čovjeka, odnosno individue pa tek onda kao pripadnika vjerske skupine. Ako ćemo se već igrati advokata, lijepo bi bilo da se provjeri kompletna "priča":)dragma wrote:Aferim. De ga još optužite da je spalio Kur'an, saxx and co. će posvjedočiti, pa da ga linčujemo.Rampage wrote:Naravno, svaki vjernik cijeni takvog ateistu.japin_mutapi wrote:ja konto ateisti fini, kulturni, napredni, obrazovani, kosmopoliti, osebi prisebi, nikog ne diraju, ne vrijeđaju, poštuju druge i drugačije, tuđe neće svoje ne daju
kontam da su iznad ovih primitivnih doskoćica, šala i pošalica, i da znaju na lijep način argumentirati svoje stavove, da svoja ubjeđenja iskazuju bez ismijavanja i uvreda
kontam da ateista nema mržnje i ljutnje, da se bori za bolji svijet i da one koje smatra zabludjelima i prevarenima voli i poštuje, i da upravo zbog toga želi da ih izbavi iz tame i zablude, ukazujući im fino i kulturno na njihove greške
to je ateista, po mome shvatanju, ma koliko se ne slagao sa njegovim stavovima, ja ga poštujem i cijenim
kiki nije ateista, ni jedan promil
Međutim, šta drugo očekivati od balkanskog "ateiste" kome je mjera Kuduzović? On i Kudzović skupa čine dvije strane iste medalje, svaki fanatik na svoj način.
Kamenovanjem naravno...
PS - gdje samo nađe kamenovanje:)
U skladu sa mojim odgovorom @Dragmi, držat ću se toga da ni ja nisam ničiji advokat (a ni administrator) te da ja ne mogu odgovarati za to što je tebi neko drugi napisao.Point. wrote:Da ti pokazem svoj pm sta veliki vjernik i virtualni cuvar Islama, @aldinjo pise i casti me?Rampage wrote: Nađi ovdje na forumu da neki vjernik vrijeđa drugog člana foruma, bilo kao individuu ili kao pripadnika određene skupine, na osnovu njegovog (ne)vjerovanja?
Normalan čovjek, ateista, ima "osjećaja" i itekako zna gdje prestaje humor a gdje počinju uvrede.
I onda na kraju, ni manje ni više, svoje uvrede pokušati predstaviti kao "djelo" ravno remek djelima koje je napravio Graham Chapman![]()
E tugo moja....
Kakogod, njemu na obraz.
- Ironmen
#24535 Re: Sirija vol. 2
http://prntscr.com/ape4yeWritten by Jund AlAqsa on a klix school in Khan Sheikhon, Idleb. 'klix, wear niqab or we'll cut ur necks'
Revolucija u borbi protiv rezima
- Co0l
#24536 Re: Sirija vol. 2
Svaka častsarajevoxxxx wrote:Nije tačno da izbjegavam. Zločince iz FSA ili opozicije koji su naredili bombardovanje Šejh Maksuda nadam se da će stići zaslužena pravda i kazna. Protiv sam bomardovanja civilnih objekata ma o kome se radilo.Ironmen wrote:To je to licemjerstvo na forumu ova djeca nisu bitna i ulaze u statistiku jer su jednostavno kurdi i nikoga nije briga za njima.
I vi bojkotujete ovu temu dok misevi kolo vode na njoj, tema je jako citana i pracena i netreba dozvoliti obozavaocima ideologije ISILA, nusre i ostalih teroristickih skupina da kolo vode na njoj nego ih treba sjeci u startu i suprostaviti im se svim legalnim nacinima koji forum dozvoljava na ovoj temi.
Kada svako selence oko Idliba napravi proteste od par deseteka ljudi protiv mrskog rezima to se objavljuje na sve strane a nema se komentara na proteste u Jemenu od prije 10 dana i odbija dati bilo kakav komentar.
Danas masakr na kurdskom djecu od strane FSA vjesto i licemjerno uz podsmjeh izbjegava dati bilo kakav komentar jer ta djeca nisu bitna.
Isil gadja civilne objekte u Zoru hemiskim otrovima nema nikakav komentar.
- ioannes
#24537 Re: Sirija vol. 2
Ovi čiji se vjerski osjećaji nalaze ugroženi od strane nekih cijenjenih forumaša, nisu dostigli potreban i poželjan evolucijski nivo
- Co0l
#24538 Re: Sirija vol. 2
Pise potvrđeno,ja kliknuh da vidim stvarno odakle je potvrđeno kad ono tvit 'DrPartisana'.Kikibombona wrote:Potvrdjeno je, dzihadisti zasipaju Sejh Maksud hemijskim oruzjem!
https://twitter.com/DrPartizan_/status/ ... 2491512832
Cetiri covjeka su hispitalizovana, za sada...
Kao sto su ranije istakli 'Kurdi razumiju samo jezik hemijskog oruzja...'...
A jebo te zivot
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#24539 Re: Sirija vol. 2
ovi koji vrijeđaju vjerske osjećaje nekih cijenjenih forumaša, nisu postigli potrebnu i poželjnu razinu opšte kulture i kućnog odgojaioannes wrote:Ovi čiji se vjerski osjećaji nalaze ugroženi od strane nekih cijenjenih forumaša, nisu dostigli potreban i poželjan evolucijski nivo
- Co0l
#24540 Re: Sirija vol. 2
Ne cudi,obzirom da oni koji preferiraju takav nacin komunikacije trenutno bojkotuju temuKrokodajl wrote:Primjer kako se stavovi dva nominalno suporstavljenja tabora mogu razmijeniti bez spominjanja užih članova porodicacbrt wrote:Jeste tebi ali slažem se sa ovim što si napisao...![]()
Lijep pozdrav.
- Co0l
#24541 Re: Sirija vol. 2
Ma vrijeđanje općenito, a pogotovo na vjerskoj osnovi, je primitivizam u svom cistom obliku.japin_mutapi wrote:ovi koji vrijeđaju vjerske osjećaje nekih cijenjenih forumaša, nisu postigli potrebnu i poželjnu razinu opšte kulture i kućnog odgojaioannes wrote:Ovi čiji se vjerski osjećaji nalaze ugroženi od strane nekih cijenjenih forumaša, nisu dostigli potreban i poželjan evolucijski nivo
Ja nisam vjernik ali nikad mi nije palo na pamet da vrijeđam nekog zbog njegove vjere.Cak i kada po mom licnom shvatanju pređe granicu dobrog ukusa sa tom svojom vjerom,presutim.Osim,naravno,u zajebanciji ali i tada uvijek pazim da bude jasno da se radi samo o zajebanciji.
Takvim stvarima nije mjesto na forumu,pogotovo ne na temama koje nisu vjerskog karaktera.
- Kikibombona
#24542 Re: Sirija vol. 2
Evo ti ovdje malo detaljnije, ako te uopste zanimaCo0l wrote:Pise potvrđeno,ja kliknuh da vidim stvarno odakle je potvrđeno kad ono tvit 'DrPartisana'.Kikibombona wrote:Potvrdjeno je, dzihadisti zasipaju Sejh Maksud hemijskim oruzjem!
A jebo te zivot
https://www.rt.com/news/338833-chemical ... -shelling/
Ekipa koja brani Sejh Maskud

Napadaju ih ovakvi likovi.
Dzihadisticki komadant koji je poginuo danas

Danas je u Sejh Maksudu ubijeno 9 i ranjeno 30 civila. Vjerovatno se broj do sada povecao...
Lideri arapskog plemena Al-Bushtab iz Tel Baraka podrzali federalnu jedinicu Rojava. Ranije su to uradili lideri arapskih plemena iz grada Shadadi i mnogih drugih gradova...

- Co0l
#24543 Re: Sirija vol. 2
Spekulacije i 'navodni napadi' me ne zanimaju.Valjda ti je to bilo jasno i iz prvog posta.Kikibombona wrote:Evo ti ovdje malo detaljnije, ako te uopste zanimaCo0l wrote:Pise potvrđeno,ja kliknuh da vidim stvarno odakle je potvrđeno kad ono tvit 'DrPartisana'.Kikibombona wrote:Potvrdjeno je, dzihadisti zasipaju Sejh Maksud hemijskim oruzjem!
A jebo te zivot
https://www.rt.com/news/338833-chemical ... -shelling/
- insomnia78
#24544 Re: Sirija vol. 2
Kiki, ko komanduje odbranom?
- Kikibombona
#24545 Re: Sirija vol. 2
Sve sto lose uradi bradata internacionala za tebe je spekulacija.Co0l wrote: Spekulacije i 'navodni napadi' me ne zanimaju.Valjda ti je to bilo jasno i iz prvog posta.
https://www.youtube.com/watch?v=Sg-Xxa6 ... e=youtu.be
Ovo je video iz bolnice. Ljudi su otrovani. Sutra ce biti vise informacija. Al' sta tebe briga, ti volis dugobrade, musave dzihadiste.
- Co0l
#24546 Re: Sirija vol. 2
Ne budi zatucani fanatik kakve ismijavas i ne 'tekfiri' sve one koji ne dijele nekriticki nacin razmisljanja poput tebe.Neodređeni snimci i tvitovi jesu spekulacija a ne izraz simpatije prema bilo kome.Da nisi toliko ostrascen mozda bi i bio toga svjestan.Kikibombona wrote:Sve sto lose uradi bradata internacionala za tebe je spekulacija.Co0l wrote: Spekulacije i 'navodni napadi' me ne zanimaju.Valjda ti je to bilo jasno i iz prvog posta.
https://www.youtube.com/watch?v=Sg-Xxa6 ... e=youtu.be
Ovo je video iz bolnice. Ljudi su otrovani. Sutra ce biti vise informacija. Al' sta tebe briga, ti volis dugobrade, musave dzihadiste.
- Kaligrafija
#24547 Re: Sirija vol. 2
Zasrali ste temu da je to cudo...nekad je ovo bila dobra tema, ozbiljna, a sad se sve svelo na neko podjebavanje neistomisljenika...
- Omar500
#24548 Re: Sirija vol. 2
https://www.youtube.com/watch?v=GuWCRsx ... e=youtu.be
Mi-28 u akciji, pogodak mete u pokretu
Mi-28 u akciji, pogodak mete u pokretu
- Kikibombona
#24549 Re: Sirija vol. 2
Dzejs el Islam preuzeo odgovornost za zasipanje kurdskog kvarta Sejh Maksud hemijskim oruzjem!

-
baglama
#24550 Re: Sirija vol. 2
https://www.youtube.com/watch?v=dqLtwRWMPYI
ovo je samo za raju i onog junaka sto je danas sehidio
ovo je samo za raju i onog junaka sto je danas sehidio