Sirija vol. 2

Locked
Krokodajl

#24526 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Zašto imam neki osjećaj da ćemo uskoro vidjeti crvena čmoljina slova :?:

Patriotska opozicija i Sirijska vojska zajedno u borbama protiv ISIL-a u Damasku :thumbup:
cbrt

#24527 Re: Sirija vol. 2

Post by cbrt »

Od terorista i kozojeba do patriotske opozicije mali je korak...
Krokodajl

#24528 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

@cbrt ako je taj komentar upućen meni onda da uputim demant.
Termin općenja sa kozom nisam koristio ni u jednom kontekstu pa ni u kontekstu pripadnika ISIL-a.
Borci FSA ( u ovom slučaju riječ je o selefijskom džeiš islamu) su za mene bili i ostat će patriotska opozicija, pripadnici tih grupa su Sirijci i to što se njihovo i moje viđenje Sirije ne slažu je moj problem a ne njihov, oni žele SIRIJU, kakvu takvu i samim time su patriotska opozicija, da li su u pravu ili ne to je druga stvar. Ovakva suradnja daje nadu da je moguć Općesirijski dogovor i daje mi nadu da će Sirija opstati kao jedinstvena država i da će se "bratoubilački rat" zaustaviti.
Teroristi sam koristio isključivo u kontekstu Al Nusre i ISIL-a i koristit ću, Al Nusra je teroristička organizacija i smatram da za nju nema mjesta u kreiranju budućnosti Sirije a vidim da i sve veći broj onih koji žive na FSA dijelu Sirije razmišlja tako, oko ISIL-a se nadam se ne trebamo raspravljati.

Ako je pak komentar bio upućen kome drugom onda ništa.
cbrt

#24529 Re: Sirija vol. 2

Post by cbrt »

Jeste tebi ali slažem se sa ovim što si napisao...
Krokodajl

#24530 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

cbrt wrote:Jeste tebi ali slažem se sa ovim što si napisao...
Primjer kako se stavovi dva nominalno suporstavljenja tabora mogu razmijeniti bez spominjanja užih članova porodica :D
Lijep pozdrav.
insomnia78

#24531 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

:thumbup:
Ironmen

#24532 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Krokodajl wrote:
Primjer kako se stavovi dva nominalno suporstavljenja tabora mogu razmijeniti bez spominjanja užih članova porodica :D
Lijep pozdrav.

Ovako bi trebao da izgleda razgovor izmedju dva suprostavljena misljenja na ovom forumu a ne da dodjem sa posla u 20:00 i moram citati pola sata totalno nevezane stvari za temu i nakon pola sata citanja nemam pojma sta se desilo danas u Siriji.
Opetja033

#24533 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

Hocete se jos i zguziti? Otvorite temu za razmjenu salveta.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :thumbup:
Rampage

#24534 Re: Sirija vol. 2

Post by Rampage »

dragma wrote:
Rampage wrote:
japin_mutapi wrote:ja konto ateisti fini, kulturni, napredni, obrazovani, kosmopoliti, osebi prisebi, nikog ne diraju, ne vrijeđaju, poštuju druge i drugačije, tuđe neće svoje ne daju
kontam da su iznad ovih primitivnih doskoćica, šala i pošalica, i da znaju na lijep način argumentirati svoje stavove, da svoja ubjeđenja iskazuju bez ismijavanja i uvreda
kontam da ateista nema mržnje i ljutnje, da se bori za bolji svijet i da one koje smatra zabludjelima i prevarenima voli i poštuje, i da upravo zbog toga želi da ih izbavi iz tame i zablude, ukazujući im fino i kulturno na njihove greške

to je ateista, po mome shvatanju, ma koliko se ne slagao sa njegovim stavovima, ja ga poštujem i cijenim

kiki nije ateista, ni jedan promil
Naravno, svaki vjernik cijeni takvog ateistu.

Međutim, šta drugo očekivati od balkanskog "ateiste" kome je mjera Kuduzović? On i Kudzović skupa čine dvije strane iste medalje, svaki fanatik na svoj način.
Aferim. De ga još optužite da je spalio Kur'an, saxx and co. će posvjedočiti, pa da ga linčujemo.

Kamenovanjem naravno...
Moja reakcija je došla, prije svega, kao odgovor na vrijeđanje mene kao čovjeka, odnosno individue pa tek onda kao pripadnika vjerske skupine. Ako ćemo se već igrati advokata, lijepo bi bilo da se provjeri kompletna "priča":)

:thumbup:

PS - gdje samo nađe kamenovanje:)
Point. wrote:
Rampage wrote: Nađi ovdje na forumu da neki vjernik vrijeđa drugog člana foruma, bilo kao individuu ili kao pripadnika određene skupine, na osnovu njegovog (ne)vjerovanja?

Normalan čovjek, ateista, ima "osjećaja" i itekako zna gdje prestaje humor a gdje počinju uvrede.

I onda na kraju, ni manje ni više, svoje uvrede pokušati predstaviti kao "djelo" ravno remek djelima koje je napravio Graham Chapman :lol:

E tugo moja....
Da ti pokazem svoj pm sta veliki vjernik i virtualni cuvar Islama, @aldinjo pise i casti me?
U skladu sa mojim odgovorom @Dragmi, držat ću se toga da ni ja nisam ničiji advokat (a ni administrator) te da ja ne mogu odgovarati za to što je tebi neko drugi napisao.

Kakogod, njemu na obraz.
Ironmen

#24535 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Written by Jund AlAqsa on a klix school in Khan Sheikhon, Idleb. 'klix, wear niqab or we'll cut ur necks'
http://prntscr.com/ape4ye

Revolucija u borbi protiv rezima :? :shock:
Co0l

#24536 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

sarajevoxxxx wrote:
Ironmen wrote:To je to licemjerstvo na forumu ova djeca nisu bitna i ulaze u statistiku jer su jednostavno kurdi i nikoga nije briga za njima.

I vi bojkotujete ovu temu dok misevi kolo vode na njoj, tema je jako citana i pracena i netreba dozvoliti obozavaocima ideologije ISILA, nusre i ostalih teroristickih skupina da kolo vode na njoj nego ih treba sjeci u startu i suprostaviti im se svim legalnim nacinima koji forum dozvoljava na ovoj temi.

Kada svako selence oko Idliba napravi proteste od par deseteka ljudi protiv mrskog rezima to se objavljuje na sve strane a nema se komentara na proteste u Jemenu od prije 10 dana i odbija dati bilo kakav komentar.

Danas masakr na kurdskom djecu od strane FSA vjesto i licemjerno uz podsmjeh izbjegava dati bilo kakav komentar jer ta djeca nisu bitna.

Isil gadja civilne objekte u Zoru hemiskim otrovima nema nikakav komentar.
Nije tačno da izbjegavam. Zločince iz FSA ili opozicije koji su naredili bombardovanje Šejh Maksuda nadam se da će stići zaslužena pravda i kazna. Protiv sam bomardovanja civilnih objekata ma o kome se radilo.
Svaka čast :thumbup:
ioannes

#24537 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

Ovi čiji se vjerski osjećaji nalaze ugroženi od strane nekih cijenjenih forumaša, nisu dostigli potreban i poželjan evolucijski nivo
Co0l

#24538 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:Potvrdjeno je, dzihadisti zasipaju Sejh Maksud hemijskim oruzjem!

https://twitter.com/DrPartizan_/status/ ... 2491512832

Cetiri covjeka su hispitalizovana, za sada...

Kao sto su ranije istakli 'Kurdi razumiju samo jezik hemijskog oruzja...'...
Pise potvrđeno,ja kliknuh da vidim stvarno odakle je potvrđeno kad ono tvit 'DrPartisana'.
A jebo te zivot :-)
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#24539 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

ioannes wrote:Ovi čiji se vjerski osjećaji nalaze ugroženi od strane nekih cijenjenih forumaša, nisu dostigli potreban i poželjan evolucijski nivo
ovi koji vrijeđaju vjerske osjećaje nekih cijenjenih forumaša, nisu postigli potrebnu i poželjnu razinu opšte kulture i kućnog odgoja
Co0l

#24540 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Krokodajl wrote:
Lijep pozdrav.
Ne cudi,obzirom da oni koji preferiraju takav nacin komunikacije trenutno bojkotuju temu :D
Co0l

#24541 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

japin_mutapi wrote:
ioannes wrote:Ovi čiji se vjerski osjećaji nalaze ugroženi od strane nekih cijenjenih forumaša, nisu dostigli potreban i poželjan evolucijski nivo
ovi koji vrijeđaju vjerske osjećaje nekih cijenjenih forumaša, nisu postigli potrebnu i poželjnu razinu opšte kulture i kućnog odgoja
Ma vrijeđanje općenito, a pogotovo na vjerskoj osnovi, je primitivizam u svom cistom obliku.
Ja nisam vjernik ali nikad mi nije palo na pamet da vrijeđam nekog zbog njegove vjere.Cak i kada po mom licnom shvatanju pređe granicu dobrog ukusa sa tom svojom vjerom,presutim.Osim,naravno,u zajebanciji ali i tada uvijek pazim da bude jasno da se radi samo o zajebanciji.
Takvim stvarima nije mjesto na forumu,pogotovo ne na temama koje nisu vjerskog karaktera.
Kikibombona

#24542 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Co0l wrote:
Kikibombona wrote:Potvrdjeno je, dzihadisti zasipaju Sejh Maksud hemijskim oruzjem!

Pise potvrđeno,ja kliknuh da vidim stvarno odakle je potvrđeno kad ono tvit 'DrPartisana'.
Evo ti ovdje malo detaljnije, ako te uopste zanima

https://www.rt.com/news/338833-chemical ... -shelling/

Ekipa koja brani Sejh Maskud

Image
Image

Napadaju ih ovakvi likovi.

Dzihadisticki komadant koji je poginuo danas

Image
Image

Danas je u Sejh Maksudu ubijeno 9 i ranjeno 30 civila. Vjerovatno se broj do sada povecao...

Lideri arapskog plemena Al-Bushtab iz Tel Baraka podrzali federalnu jedinicu Rojava. Ranije su to uradili lideri arapskih plemena iz grada Shadadi i mnogih drugih gradova...

Image
Co0l

#24543 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:
Co0l wrote:

Evo ti ovdje malo detaljnije, ako te uopste zanima

https://www.rt.com/news/338833-chemical ... -shelling/
Spekulacije i 'navodni napadi' me ne zanimaju.Valjda ti je to bilo jasno i iz prvog posta.
insomnia78

#24544 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Kiki, ko komanduje odbranom?
Kikibombona

#24545 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Co0l wrote: Spekulacije i 'navodni napadi' me ne zanimaju.Valjda ti je to bilo jasno i iz prvog posta.
Sve sto lose uradi bradata internacionala za tebe je spekulacija.

https://www.youtube.com/watch?v=Sg-Xxa6 ... e=youtu.be

Ovo je video iz bolnice. Ljudi su otrovani. Sutra ce biti vise informacija. Al' sta tebe briga, ti volis dugobrade, musave dzihadiste. :D
Co0l

#24546 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:
Co0l wrote: Spekulacije i 'navodni napadi' me ne zanimaju.Valjda ti je to bilo jasno i iz prvog posta.
Sve sto lose uradi bradata internacionala za tebe je spekulacija.

https://www.youtube.com/watch?v=Sg-Xxa6 ... e=youtu.be

Ovo je video iz bolnice. Ljudi su otrovani. Sutra ce biti vise informacija. Al' sta tebe briga, ti volis dugobrade, musave dzihadiste. :D
Ne budi zatucani fanatik kakve ismijavas i ne 'tekfiri' sve one koji ne dijele nekriticki nacin razmisljanja poput tebe.Neodređeni snimci i tvitovi jesu spekulacija a ne izraz simpatije prema bilo kome.Da nisi toliko ostrascen mozda bi i bio toga svjestan.
Kaligrafija

#24547 Re: Sirija vol. 2

Post by Kaligrafija »

Zasrali ste temu da je to cudo...nekad je ovo bila dobra tema, ozbiljna, a sad se sve svelo na neko podjebavanje neistomisljenika...
Omar500

#24548 Re: Sirija vol. 2

Post by Omar500 »

https://www.youtube.com/watch?v=GuWCRsx ... e=youtu.be
Mi-28 u akciji, pogodak mete u pokretu
Kikibombona

#24549 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Dzejs el Islam preuzeo odgovornost za zasipanje kurdskog kvarta Sejh Maksud hemijskim oruzjem!

Image
baglama

#24550 Re: Sirija vol. 2

Post by baglama »

https://www.youtube.com/watch?v=dqLtwRWMPYI
ovo je samo za raju i onog junaka sto je danas sehidio
Locked