Nečitanje se već obilo o glavutvsabina wrote:SaMre....SAmer ne znapi sati ali kote pita važno je da je pIsmo stigLOna adresuiAko nIje elektr0nsko![]()
Samre..Samre...Samere![]()
http://znamo.ba/ministar-residat-o-prav ... i-grijesi/
Demokratska fronta Željko Komšić
- ultima_palabra
#24526 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
-
StupskaBitanga
#24527 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
nemojte pa sam je priznao da ne voli stručnu literaturu
Express i scandal nisu temazitirali lingvističku formu pisanja tako da je ovaj lapsus opravdan
Express i scandal nisu temazitirali lingvističku formu pisanja tako da je ovaj lapsus opravdan
-
VjecitiStudent
#24528 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Oni su jedini obećali da će potamaniti mušice oko Miljacke kad pobijedetvsabina wrote:Konačno.It_is_a_Leclerc wrote:Ja moram priznati da sam već razočaran DF-om, iako sam glasao za njih, i imao velika očekivanja od njih.
http://forum.klix.ba/nasa-stranka-sve-s ... 21250.html
Last edited by VjecitiStudent on 03/06/2015 22:14, edited 1 time in total.
- mirzadelibasic
#24529 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jesi li jedva dočekala prvu grešku ovog ministra da bi nešto ovako objavila ??tvsabina wrote:SaMre....SAmer ne znapi sati ali kote pita važno je da je pIsmo stigLOna adresuiAko nIje elektr0nsko![]()
-
privremeni
#24530 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
pumica wrote:Sa HDZ i SDA nema svrhe praviti ustupke osim ako ti je pravljenje ustupaka = program stranke,
Nema smisla kriviti DF ... naravno da se DFu ima sta prigovoriti ali nije to presudno za trenutni zastoj ...
nikako da povezem smisao ove dvije recenice. Kako da ne krivimo DF, kad je trenutni zastoj rezultat nedostatka realnog plana stranke u pocetku,ako su uopce imali kakav plan. A prica se svodi na ono toliko puta postavljeno pitanje, zar nisu znali sa kim idu u koaliciju i vlast. Pa sad mi trebamo imati razumjevanje jer ih je SDA razocarao, nije im dao podrsku.
sa druge strane, nema ustupaka hdz, nakon sto su im dali sve sto su trazili od izbornog kolaca. a mozda je ova igranka samo dimna zavjesa, dok ne prodju, za Bosnu i njene gradjane,mnogo vazniji vozovi.
izvinjavam se, promijenio tastaturu, kunem se da nemam veze sa korespodencijom ministra kulture i sporta.
-
privremeni
#24531 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
iako nisam prozvan,moram, pod predpostavkom da su ga novinari tacno citirali, njegovo pravdanje je gore i nepismenije nego problematizovani tekst...zao mi je ali je tako.mirzadelibasic wrote:Jesi li jedva dočekala prvu grešku ovog ministra da bi nešto ovako objavila ??tvsabina wrote:SaMre....SAmer ne znapi sati ali kote pita važno je da je pIsmo stigLOna adresuiAko nIje elektr0nsko![]()
- pumica
#24532 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
To sto ti ne povezujes smisao ne znaci da ga nema.privremeni wrote:pumica wrote:Sa HDZ i SDA nema svrhe praviti ustupke osim ako ti je pravljenje ustupaka = program stranke,
Nema smisla kriviti DF ... naravno da se DFu ima sta prigovoriti ali nije to presudno za trenutni zastoj ...
nikako da povezem smisao ove dvije recenice. Kako da ne krivimo DF, kad je trenutni zastoj rezultat nedostatka realnog plana stranke u pocetku,ako su uopce imali kakav plan. A prica se svodi na ono toliko puta postavljeno pitanje, zar nisu znali sa kim idu u koaliciju i vlast. Pa sad mi trebamo imati razumjevanje jer ih je SDA razocarao, nije im dao podrsku.![]()
sa druge strane, nema ustupaka hdz, nakon sto su im dali sve sto su trazili od izbornog kolaca. a mozda je ova igranka samo dimna zavjesa, dok ne prodju, za Bosnu i njene gradjane,mnogo vazniji vozovi.
izvinjavam se, promijenio tastaturu, kunem se da nemam veze sa korespodencijom ministra kulture i sporta.
Kazem ima se DFu sta prigovoriti ali ne konkretno za ovu sada situaciju oko NOa ...
Ne znam cemu koristi cinjenica da su sigurno znali s kim ulaze u kolaciju i da su sigurno znali da je pogresno davati ustupke HDZu i zasto bi se bavili dimnim zavjesama kad je sasvim dovoljno uci u koaliciju sa ove dvije grobarske stranke i eto ti dimne zavjese.
Izvines se kao ministar ... tebi oprosteno, ministru jok
- mirzadelibasic
#24533 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Prozivati ministra kulture zbog toga sto je njegova nepismena sekretarica (koja inače tu radi i prije nego li je on došao na ministarsku poziciju) sastavila pismo ili ti ga čestitku je krajnje mizerno.
Ukoliko neko ima informaciju da je neko drugi autor ovog pisma neka tu informaciju podjeli sa nama.
Ukoliko neko ima informaciju da je neko drugi autor ovog pisma neka tu informaciju podjeli sa nama.
- Maystor
#24534 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Savršeno je jasno da je Samer nekompetentan za ministra kulture (pa makar se radilo i o jednom kantonu).
Ipak, mene je iznenadio svojom aktivnošću (u ovim prvim danima mandata ima ga svuda).
Ipak, mene je iznenadio svojom aktivnošću (u ovim prvim danima mandata ima ga svuda).
- General War
#24535 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nema ti ga sta biti zao, momak je skroman i ne boluje od fotelje i vila, ali prica sa SDA jos nije zavrsena u TK posebno u gradu Tuzli. Tesko ce Bakir objasniti tuzlacima kad se firme u tuzli guraju u stecaj i krcme za bagatelu na suprotnoj strani rudnik banovici poklopljen sapom Kukica i inih SDA kadrova...StupskaBitanga wrote:Najiskrenije meni je onog u TK ministra tako žao ali bez zezanja
- MuaDib
#24536 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Riblje pamćenje BH javnosti, glavni je problem u tumačenju procesa koji su trenutno u federalnoj vladajućoj koaliciji.
Ne mogu se oteti dojmu da je Bakirovo popuštanje Čoviću rezultat smišljanog sužavanja manevarskog prostora DF-u.
DF pored svih nelegitimnih kritika, ostaje pri svojim principima. A spin kako talasanje nije politika i kako se pravi vještačka kriza iz hira bezidejnosti, samo pokazuje nektiričko ponašanje medija i djela javnosti. Koji očekuje da se bez političke krize i političkog otpora prema keratorima ovog sistema, mogu postići neke promjene. DF je prilikom ulaska u vlast naglasio kako poštujelegitimnost narodnog izbora sagledanog u pobjedi SDA i da želi nove političke odnose, koje je prihvatio Bakir Izetbegović. Međutim sada je postalo jasno da su to samo bile isprazne floskule SDA i kompanije, kako bi se dobio dovoljan broj ruku za imenovanje ministara. Ali ono što su previdili ovi iz SDA jeste da DF nije neko ko će pristati na ucjenu i svršen čin. U krajnjem slučaju ako dođe do pucanja koalicije, sve karte ostaju otvorene, pa čak i formiranje anti SDA-HDZ bloka. Što sa popunjenim Ustavnim sudom nije neprovodivo, jer legitimnost vitalnog nacionalnog interesa sud može prosuditi i osporiti svaku zloupotrebu. Ostaje nam da vidimo šta će biti.
Ali kriminalna hobotnica ne miruje:
http://www.federalna.ba/bhs/vijest/1327 ... og-kantona
Ne mogu se oteti dojmu da je Bakirovo popuštanje Čoviću rezultat smišljanog sužavanja manevarskog prostora DF-u.
DF pored svih nelegitimnih kritika, ostaje pri svojim principima. A spin kako talasanje nije politika i kako se pravi vještačka kriza iz hira bezidejnosti, samo pokazuje nektiričko ponašanje medija i djela javnosti. Koji očekuje da se bez političke krize i političkog otpora prema keratorima ovog sistema, mogu postići neke promjene. DF je prilikom ulaska u vlast naglasio kako poštujelegitimnost narodnog izbora sagledanog u pobjedi SDA i da želi nove političke odnose, koje je prihvatio Bakir Izetbegović. Međutim sada je postalo jasno da su to samo bile isprazne floskule SDA i kompanije, kako bi se dobio dovoljan broj ruku za imenovanje ministara. Ali ono što su previdili ovi iz SDA jeste da DF nije neko ko će pristati na ucjenu i svršen čin. U krajnjem slučaju ako dođe do pucanja koalicije, sve karte ostaju otvorene, pa čak i formiranje anti SDA-HDZ bloka. Što sa popunjenim Ustavnim sudom nije neprovodivo, jer legitimnost vitalnog nacionalnog interesa sud može prosuditi i osporiti svaku zloupotrebu. Ostaje nam da vidimo šta će biti.
Ali kriminalna hobotnica ne miruje:
http://www.federalna.ba/bhs/vijest/1327 ... og-kantona
- General War
#24537 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
MA nije ba trebao DF ni da ulazi sa ovim hohstaplerima u koaliciju, stavrno zar je neko ocekivao med i miljeko ako se vlast uspostavila...broja radi?
HDZ kurtoni i SDA tamponi su spin majstori od 1991 godine samo treba pratiti timeline...
HDZ kurtoni i SDA tamponi su spin majstori od 1991 godine samo treba pratiti timeline...
- Maystor
#24538 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
MuaDib, DF je projekat čija je svrha da se zadovolje ambicije nekolicine mediokriteta (u najboljem) i pacijenata (u najgorem slučaju).
Griješite što vrijeđate inteligenciju vlastitih glasača. SDA to može raditi, zna se ko za njih glasa, vi ne biste smjeli.
Griješite što vrijeđate inteligenciju vlastitih glasača. SDA to može raditi, zna se ko za njih glasa, vi ne biste smjeli.
-
privremeni
#24539 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
odakle ti informacija da je sekretarica napisala, izgleda da si ti na izvoru informacija. a vidi to, sekretarica je pismena da se sa ministrom javno pojavljuje na drustvenim skupovima i ne smeta sto je naslijedjena.mirzadelibasic wrote:Prozivati ministra kulture zbog toga sto je njegova nepismena sekretarica (koja inače tu radi i prije nego li je on došao na ministarsku poziciju) sastavila pismo ili ti ga čestitku je krajnje mizerno.
mudar covjek ne bi ovo formulisao ovako, za ministra ne znam
Code: Select all
[b]Radni tim Ministarstva za kulturu i sport Kantona Sarajevo čine profesionalci, ali i mladi ljudi koji pod pritiskom svakodnevnih obaveza ne stižu završiti sve svoje zadatke. Zbog toga se dešavaju propusti zbog kojih smo proceduralnom greškom našeg tima izložili Ministarstvo negativnom publicitetu javnosti.[/b]jedno je care biti pod pritiskom pa da promakne greska, a drugo je elementarna pismenost, kao i poznavanje kancelarijskog poslovanja. Nema proceduralne greske, moze biti samo davanje vecih ovlastenja nekome, a on zna kome je dao, uz faksimil svog potpisa, ako je ona skrabotina izasla iz ministarstva, a on nije vidio, znaci, nije licno ni potpisao .... ili ima krticu u ministarstvu, sto je sada uobicajeno. Uglavnom, sto manje se javljati, sto manje pricati, a kad mora, onda kratko i jednostavno, sanse za greske-nebuloze su manje.
-
privremeni
#24540 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
to je sustina cijele price na ovoj temi i ujedno odgovor pumici na njen upit meni.General War wrote:MA nije ba trebao DF ni da ulazi sa ovim hohstaplerima u koaliciju, stavrno zar je neko ocekivao med i miljeko ako se vlast uspostavila...broja radi?
-
de balzac
#24541 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Maystor wrote:MuaDib, DF je projekat čija je svrha da se zadovolje ambicije nekolicine mediokriteta (u najboljem) i pacijenata (u najgorem slučaju).
... i onda se sjetim nekih debata daleke jeseni 2014...
- General War
#24542 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kantonalni izvršni odbor SDA Tuzla, koji vodi osuđenik za privredni kriminal Mirsad Kukić, u utorak navečer je donio odluku o izbacivanju Demokratske fronte iz vlasti. Zvanični pregovori s potencijalnim novim koalicionim partnerom Strankom za BiH počeli su u srijedu. No, dogovor još nije postignut. Kukić nudi SBiH dva ministarstva i još po jedno ministarstvo BPS-u i Narodnoj stranci Radom za Boljitak, dok bi Ministarstvo unutrašnjih poslova pripalo SDA-u. Budući da zvaničnog dogovora još nema, nije isključena mogućnost formiranja nove skupštinske većine u kojoj neće biti mjesta za 11 Kukićevih zastupnika u Skupštini Tuzlanskog kantona.
Pročitaj više na: http://tuzla.danas.info/2015/06/03/tk-s ... e-sa-sbih/
Pročitaj više na: http://tuzla.danas.info/2015/06/03/tk-s ... e-sa-sbih/
- General War
#24543 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Čović u Tuzli najavio: Igrama je kraj, puca partnerstvo SDA, HDZ i DF!
...Ističući da u posjetu BiH uskoro dolazi Angela Merkel, Čović je sa žaljenjem konstatovao da, „svakog visokog dužnosnika iz prijateljskih zemalja EU dočekujemo sa nekim novim činom“, umjesto obećanim rezultatima. – Recite mi šta ćemo toj dami ponuditi, a obećali smo u izjavi krajem 12-og mjeseca kako ćemo uraditi to, to, to. Oprostite ja ne želim pred bilo koga stati i govoriti kako je neko drugi kriv. Mi smo krivi jer ne znamo raditi svoj posao i mi nismo partneri u vlasti to ne može funkcionirati, rekao je Čović. Naglasio je da oni koji su preuzeli vlast ovakvim radom i ponašanjem obmanjuju svoje glasače i da HDZ to neće raditi. – Činimo sve da radimo maksimalno, da pokrenemo BiH, a neki bi se igrali s tim. Mislim da je faza igara, a to govorim već mjesec dana, za HDZ završena – kazao je Čović jasno stavljajući do znanja da partnerstvo HDZ, SDA i DF više nije partnerstvo.
Pročitaj više na: http://tuzla.danas.info/2015/06/03/covi ... -hdz-i-df/
pa sta je do sada govorio kad je bio u vlasti, neka toj dami opet kaze, samo gdje nadje da dodje u Tuzlu gdje je HDZ doslovno potopljen.
...Ističući da u posjetu BiH uskoro dolazi Angela Merkel, Čović je sa žaljenjem konstatovao da, „svakog visokog dužnosnika iz prijateljskih zemalja EU dočekujemo sa nekim novim činom“, umjesto obećanim rezultatima. – Recite mi šta ćemo toj dami ponuditi, a obećali smo u izjavi krajem 12-og mjeseca kako ćemo uraditi to, to, to. Oprostite ja ne želim pred bilo koga stati i govoriti kako je neko drugi kriv. Mi smo krivi jer ne znamo raditi svoj posao i mi nismo partneri u vlasti to ne može funkcionirati, rekao je Čović. Naglasio je da oni koji su preuzeli vlast ovakvim radom i ponašanjem obmanjuju svoje glasače i da HDZ to neće raditi. – Činimo sve da radimo maksimalno, da pokrenemo BiH, a neki bi se igrali s tim. Mislim da je faza igara, a to govorim već mjesec dana, za HDZ završena – kazao je Čović jasno stavljajući do znanja da partnerstvo HDZ, SDA i DF više nije partnerstvo.
Pročitaj više na: http://tuzla.danas.info/2015/06/03/covi ... -hdz-i-df/
-
megaman4
#24544 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ova Federalna vlada će teško uspjeti ostati do kraja mandata. Novalić već polahko kuka kako ne zna šta i kako dalje. Teški dani pred svima nama, nažalost. Sve mi se čini da Novalić nema taj autoritet, koji je potreban kako bi vlada radila, jer HDZ stalno napušat sjednice kada im nije po volji.
Iako ne gotivim Nikšića, nekako je On znao voditi sjednice bez velikih pompi, možda nismo bili dovoljno upućeni u rad njegove vlade, ali ova Vlada nikako da stane na svoje noge.
-
IMT25
#24545 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ali vrhunac cinizma je kad Željko i njegovi dupeglavi saradnici krenu sa držanjem predavanja o politici uopšte, kao praksi i nauci, sve sami mudraci i gurui , " shvatit će Novalič da je suština politike u tome da svaki potez ima i svoju posljedicu" . Kako duboko i prosvijetljujućede balzac wrote:Maystor wrote:MuaDib, DF je projekat čija je svrha da se zadovolje ambicije nekolicine mediokriteta (u najboljem) i pacijenata (u najgorem slučaju).
Griješite što vrijeđate inteligenciju vlastitih glasača. SDA to može raditi, zna se ko za njih glasa, vi ne biste smjeli.![]()
... i onda se sjetim nekih debata daleke jeseni 2014...
-
The BEN10
#24546 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Samo malo, jel to imamo ministra koji ne gleda šta potpisuje!?mirzadelibasic wrote:Prozivati ministra kulture zbog toga sto je njegova nepismena sekretarica (koja inače tu radi i prije nego li je on došao na ministarsku poziciju) sastavila pismo ili ti ga čestitku je krajnje mizerno.
tek sad vidjeh, @privremeni je to odlično objasnio!
privremeni wrote:jedno je care biti pod pritiskom pa da promakne greska, a drugo je elementarna pismenost, kao i poznavanje kancelarijskog poslovanja. Nema proceduralne greske, moze biti samo davanje vecih ovlastenja nekome, a on zna kome je dao, uz faksimil svog potpisa, ako je ona skrabotina izasla iz ministarstva, a on nije vidio, znaci, nije licno ni potpisao .... ili ima krticu u ministarstvu, sto je sada uobicajeno. Uglavnom, sto manje se javljati, sto manje pricati, a kad mora, onda kratko i jednostavno, sanse za greske-nebuloze su manje.
-
StupskaBitanga
#24547 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kažu da su naši zamjenu za DF i to bps i nsrzbGeneral War wrote:Nema ti ga sta biti zao, momak je skroman i ne boluje od fotelje i vila, ali prica sa SDA jos nije zavrsena u TK posebno u gradu Tuzli. Tesko ce Bakir objasniti tuzlacima kad se firme u tuzli guraju u stecaj i krcme za bagatelu na suprotnoj strani rudnik banovici poklopljen sapom Kukica i inih SDA kadrova...StupskaBitanga wrote:Najiskrenije meni je onog u TK ministra tako žao ali bez zezanja
Međutim gore pomenuti ministar je stekao Nevjerovatne simpatije javnosti a pogotovo obespravljenih radnika pa mislim da smjena nece biti tako jednostavna
- madner
#24548 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Cuj koja je korist za gradjane. Ovdje opet otpisali Hercegovinu.
-
Android Knego
#24549 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
zasto mislis da je talasanje oko toga ko ce sjediti u nadzornim odborima, odnosno principijelno neslaganje (u smislu da takvu praksu treba mijenjati), vaznije od donosenja Zakona o turistickoj djelatnosti?It_is_a_Leclerc wrote:DF je pokazivao kako stvari ne treba da funkcionišu. DF je trebala ovo uraditi politički. Napraviti ovdje ustupak i tražiti, npr., da HDZ pusti Zakon o turističkoj djelatnosti koji blokiraju, ili Zakon o energetskoj efikasnosti, ili Zakon o malom i srednjem poduzetništvu, jer bi u tom slučaju HDZ dobio ono što defacto imaju, a to je kontrola nad nekim javnim preduzećima, a građani bi imali višestruku korist.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#24550 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Na kakvu vrstu greške misliš , pravopisnu ili sistemskumirzadelibasic wrote:Jesi li jedva dočekala prvu grešku ovog ministra da bi nešto ovako objavila ??tvsabina wrote:SaMre....SAmer ne znapi sati ali kote pita važno je da je pIsmo stigLOna adresuiAko nIje elektr0nsko![]()
Žao mi je svih članova i simpatizera Demokratske Fronte koji su u drugom planu a makar znaju pisati.....