BH klubovi u Evropi - 2012/13

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
jeza u ledja

#2451 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by jeza u ledja »

z1xter wrote:u Dobrinji C5..
u cemu?
todd_smith

#2452 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by todd_smith »

Jbga, nisam iskreno ocekivao da Zeljo dobije, ali da ovako izgubi :-?

3 crvena, sad da li je do sudije ili do discipline ili nedostatka iste...
hypko_nurko

#2453 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by hypko_nurko »

snaga_znanja wrote:Zeljo ispo ocekivano i ubjedljivo te jos jednom dokazao svu jad i bijedu fudbala u ovoj drzavi. Ekipa koja sezonu zavrsi sa jednim porazom, a dobije 6 komada u dvije utakmice i jedva zavrsi drugu zbog manjka igraca na terenu dovoljan je dokaz. To nije sramota Zeljeznicara vec sramota svih nasih ostalih klubova kojima su ostala samo imena, a sve ostalo je obicno smece...
eno poceo tv prenos egipatskih revolucionara. brze poleti da ti sta ne promakne na aldzasviri. pohiti polahko
LSD

#2454 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by LSD »

Stanić tek što uđe umjesto Bešlije u igru - odmah dobi crveni i to direktni :shock: :lol: , Svraka (ili je to bio Jamak, nisam ni vidio u onoj gužvi) da nešto prigovori na tu sudijsku odluku, odmah i njemu crveni :shock: :roll: (dva nam je sikterisao u roku od jedne minute)... pa malo li je kume jbm majku :x ...a onaj start Stane nije bio za crvenog... Benju pa pocetku poluvremena iskljuci, njega i zaboravih pomenuti (a prvi žuti mu je dao u 30 sekundi utakmice, nije ni minuta prošla)...tek u neka doba skontah da ima svega sedam igraca u polju.
Last edited by LSD on 25/07/2012 00:41, edited 1 time in total.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#2455 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by Slo Burner »

Ma kakve crne sudije opet, ne mogu da vjerujem. Ne igramo po pravilima ! Kakva bolan prica sa sudijom, kad cemo to prevazici.
hypko_nurko

#2456 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by hypko_nurko »

leškarenje wrote:
snaga_znanja wrote:Zeljo ispo ocekivano i ubjedljivo te jos jednom dokazao svu jad i bijedu fudbala u ovoj drzavi. Ekipa koja sezonu zavrsi sa jednim porazom, a dobije 6 komada u dvije utakmice i jedva zavrsi drugu zbog manjka igraca na terenu dovoljan je dokaz. To nije sramota Zeljeznicara vec sramota svih nasih ostalih klubova kojima su ostala samo imena, a sve ostalo je obicno smece...
Druze,to je iskljucivo sramota zeljeznicara i nikog drugog.E cuj ti njega sramota svih ostalih klubova :-)
pa vi ste se osramotili protiv konobara, nije nista pogrijesio sto se vas tice, a i u cetvrtak cete da se osramotite protiv bugara.
Last edited by hypko_nurko on 25/07/2012 00:42, edited 1 time in total.
snaga_znanja

#2457 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by snaga_znanja »

hypko_nurko wrote:
eno poceo tv prenos egipatskih revolucionara. brze poleti da ti sta ne promakne na aldzasviri. pohiti polahko
Duga lista cekanja u bolnici, a nemas kesa za privatnog doktora? Jel to problem ili je nesto dublje?
ultima_palabra

#2458 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by ultima_palabra »

jeza u ledja wrote:
ultima_palabra wrote:Sudeći po komentarima ovdje, Maribor pitarima spasio sezonu :mrgreen:

Uvijek se nešto nađe, neki Jevreji, Slovenci ili poneki fight na Jugu, Benjo Delalić i tako to... dobro je sve dok ima neki ispušni ventil ;-)
A kakvi komentari treba da budu?

"E bas mi vas je zao"
"Vise srece drugi put"
"Naletili ste na teskog protivnika"
"UEFA ne voli Bosance, pa se s vama solidarisemo"

Ili one sablonske:

"Ovo je pokazatelj da nam liga kurcu ne valja"
"Nikad u ovoj zemlji napretka"
"Rat je bio, sta cemo"
"Dodik je kriv"

??

Bjezi ba, dobili ste 3 crvena u roku 10 minuta. Sve i da je sudija svaki potez pogrijesio, ne mozes se ponasati ko kabadahija na terenu. Ko je kriv za taj manjak discipline?
Ne mozete corbe na kasiku.
Šta uopšte ima neko komentarisati ko nije vidio čak ni golove? To samo može dovesti do kojekakvog lupetanja i provokacija.
hypko_nurko

#2459 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by hypko_nurko »

snaga_znanja wrote:
hypko_nurko wrote:
Duga lista cekanja u bolnici, a nemas kesa za privatnog doktora? Jel to problem ili je nesto dublje?
kad sam vidio tebe na listi odmah mi mrak pao. bi mi zao sto nema vise egipatskih revolucionara na tv-u :lol:
ultima_palabra

#2460 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by ultima_palabra »

_Reds_ wrote:
ultima_palabra wrote:
_Reds_ wrote:Dragi moji formusi, ipak mislim da bi trebali odati postovanje FK Zeljeznicar.

Ipak su ostvarili napredak, ranijih godina su igrali po jednu utakmicu u Aziji, sad su dogurali do Evrope.

Jeste da ce morati jos pure posjeti da stignu i babu koja odigra dva kola, ali za njih je i ovo uspjeh.
Zanimljivo... pogotovo s obzirom na činjenicu da Sarajevo nijedne sezone nije doguralo dalje od Želje u Evropi kad su obje ekipe igrale u njoj.
Pa kad niste ni igrali nesto u Evropi, vecinom Azija ili turnir u Fojnici.
Zato imamo u gradu evropskog giganta s kojim su se šprdali kojekakvi Sartidi, Ekereni i slične ekipe koje su se odavno ugasile.
Ali_G

#2461 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by Ali_G »

Prep'o se sudija da Zeljo ne preokrene sa 0:1 na 5:1 pa ih osakatio. Druga je stvar sto se u nasoj banana ligi tolerise svakakvo ponasanje.
jeza u ledja

#2462 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by jeza u ledja »

ultima_palabra wrote:Šta uopšte ima neko komentarisati ko nije vidio čak ni golove? To samo može dovesti do kojekakvog lupetanja i provokacija.
Zasto bih morao vidjeti golove da bi komentarisao?
Sta ce mi oni pokazati? Kakvu ce mi oni tajnu otkriti?
hypko_nurko

#2463 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by hypko_nurko »

Ali_G wrote:Prep'o se sudija da Zeljo ne preokrene sa 0:1 na 5:1 pa ih osakatio. Druga je stvar sto se u nasoj banana ligi tolerise svakakvo ponasanje.
kad se u cetvrtak prepane rumunski sudija pa kad vas pocne castiti
LSD

#2464 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by LSD »

jeza u ledja wrote:
ultima_palabra wrote:Šta uopšte ima neko komentarisati ko nije vidio čak ni golove? To samo može dovesti do kojekakvog lupetanja i provokacija.
ma jašta...ti sve tajne znaš ,a ni gledao tekme nisi.
splend

#2465 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by splend »

zeljo navikao tuci po nasoj ligi, pa vele more i u evropi :-) i onda se jos kao cude sudijama :run:

citam sad izjavu osima, a nisam mogao da ne primjetim - on se svake godine zahvaljuje protivniku, sto prestanu sa napadima i ofanzivnom igrom :lol: :lol: :lol:
just principe

#2466 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by just principe »

hypko nikako da prezali konobare. :-) Steta, da ste znali da vas cekaju u 3 pretkolu sad bi ovdje bila druga prica
hypko_nurko

#2467 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by hypko_nurko »

splend wrote:zeljo navikao tuci po nasoj ligi, pa vele more i u evropi :-) i onda se jos kao cude sudijama :run:

citam sad izjavu osima, a nisam mogao da ne primjetim - on se svake godine zahvaljuje protivniku, sto prestanu sa napadima i ofanzivnom igrom :lol: :lol: :lol:
sta ima novo u gradu smoga. jel i ove sezone borba za opstanak :thumbup:
hypko_nurko

#2468 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by hypko_nurko »

just principe wrote:hypko nikako da prezali konobare. :-) Steta, da ste znali da vas cekaju u 3 pretkolu sad bi ovdje bila druga prica
sta ih imam sazalijevati, ljudi me obradovali i razveselili. ima i cetvrtak naravno da se malo razveselim nakon vecerasnjeg razocarenja
jeza u ledja

#2469 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by jeza u ledja »

LSD wrote:
jeza u ledja wrote:
ma jašta...ti sve tajne znaš ,a ni gledao tekme nisi.
Nema tu nikakve tajne, u tome je poenta.

Tri crvena kartona u 10 minuta. To mora da je neki rekord.
Sudija vas zajebo kazes? Pa sudije grijese non stop, ali rijetko ko uspije dobiti 3 crvena u 10 minuta. I to jos da druga ekipa nije dobila nijedan.
Ja se stvarno ne sjecam situacije 8 vs 11 na nekoj utakmici, i tako pola sata.

PS: Ovo kao i onaj Hapoel (jel ono 5 golova u prvih pola sata?), pokazuje tendenciju raspada sistema u vasem timu, Nesto krene po zlu - raspad po savovima. Gube i drugi po 4-5 razlike, ali ne na taj nacin.
Last edited by jeza u ledja on 25/07/2012 00:55, edited 1 time in total.
Ali_G

#2470 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by Ali_G »

Ajmo eto reci da je sudija bio previse strog, al u tome nalaziti opravdanje za poraz je u najmanju ruki smijesno. Fol vi kapaciteti zabiti 4 gola? Digli ste se previse, a realno ste tek za stepenicu vise od ostatka nase lige. Da bi se nesto vise napravilo u Evropi treba da se nadje ekipa koja dominira 5 godina, a ovi ispod nje ne mogu pera odbiti. Nakon jedne odlicne sezone mastati o nekim grupama, milionskim transferima, reprezentativcima. Pomalo, pomalo
just principe

#2471 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by just principe »

hypko_nurko wrote: sta ih imam sazalijevati, ljudi me obradovali i razveselili. ima i cetvrtak naravno da se malo razveselim nakon vecerasnjeg razocarenja

ovo ce biti samo tvoja tema :lol: :D Jedva cekam da vidim sta ces pisati :lol:
Petit_Beurre

#2472 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by Petit_Beurre »

Ali_G wrote:Ajmo eto reci da je sudija bio previse strog, al u tome nalaziti opravdanje za poraz je u najmanju ruki smijesno. Fol vi kapaciteti zabiti 4 gola? Digli ste se previse, a realno ste tek za stepenicu vise od ostatka nase lige. Da bi se nesto vise napravilo u Evropi treba da se nadje ekipa koja dominira 5 godina, a ovi ispod nje ne mogu pera odbiti. Nakon jedne odlicne sezone mastati o nekim grupama, milionskim transferima, reprezentativcima. Pomalo, pomalo
Kakvi ste vi gmazovi, ti i tebi slični sa takvom pričom.
10.000 ljudi je vidjelo šta se dešavalo na terenu. Poništen gol i čist penal za 10 minuta igre i ti misliš da ne bi zabili 5 golova do poluvremena. Idi bato piši na sportsport stručne komentare, onoj djeci se pravi stručnjak.
Šta se poslije dešavalo ne treba ni spominjati. Sa 3 crvena kartona su momci trčali sa njima, ginuli, cijelu utakmicu čak i tad napadali, s igračem manje gol zabili.
Ja im halalim sve. Ko je bio osjetio je ponos nakon utakmice kad smo prozvali igrače.
INAT SILAN BOSANSKI
Obuca9

#2473 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by Obuca9 »

veljaca wrote:Kompleks je cudo .....

I nije cudo sto nam se ovo sve desava u ovoj napacenoj i jadnoj zemlji ...
Ne sjecam se da si spominjao riječ kompleks, kad su ovdje pojedini pravili teferic na temi poslije 1:2 na poluvremenu na Kosevu i 4:4 na Malti. A neki predvidjali kolapse po Sofiji cak i listice na hendikep uplacivali.

P.S.
Pravila ti malo ne leze, mrsko mi citirati ovaj tvoj raniji post, ali utakmica se ne prekida poslije cetvrtog, nego poslije petog crvenog kartona za jednu ekipu. Sedam igraca je dovoljno da se igra nastavi.
ganjeta

#2474 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by ganjeta »

Pa bio je prenos, vidiš da sve znaju, i da penali nisu bili, i da je gol opravdano poništen, i da cu crveni opravdani :lol:

I to sve preko radio prenosa ili tekstulanog :-) .

Igračima se nema šta prigovoriti odigrali koliko su mogli, to je bilo dovoljno da Maribor ne pogleda na gol a usput zabije. To se izgleda može samo nama desiti. Strašno smo odigrali prvo poluvrijeme, pritiskali, stvarali šanse ali nije se dalo. Neke veće sile su odlučile i Holandsko đubre.

Život ide dalje, boli ovakav razvoj situacije ali šta da se radi. Igraće se fudbal i dalje, valjda se nekad vrati, ustvari mora. Jer postoji uvjek neka ravnoteža. Izgubiš na mostu, dobiješ na ćupriji.
Kerla me je oduševio :thumbup: i Bekrić naravno :thumbup:.

Posjeta odlična, bolja nego što sam očekivao. Fenomenalno izdanje juga :shock: :thumbup:,koji je na kraju rekao šta misli o momcima i to ne poluprazan, nego i dalje pun, nakon 10. minuta od kraja tekme. To je najveći dobitak ove utakmice!

Komšije neka se izdrkavaju, jbg imaju materijala, mračna je bila sezona iza njih. Sljedeća će biti još mračnija, znaju oni to, sve dok je AMAR OSIM tu znaju da im nema na zelenu granu. Hvala Bogu on je još tu i dalje, čvrsto stoji na zemlji sa obje noge.

AMAR AMAR OSIM OSIM
LSD

#2475 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by LSD »

Jež

Pa eto nama je uspio dati tri crvena u roku od 10 minuta, a slovencima ni žutog (ili je možda bio jedan, ne sjecam se više)...e to je povig neviđen dosad....da smo ih za vratove ujedali i otkidali meso, puno je kume ;-) ...plus u prvom mecu je vidio nekakav penal Bogičevića, gdje ga niko živ nebi vidio (onome je obostrano guranje = penal)...ali dobro to su bile druge sudije.
A nama veceras ovaj isti što nas unakazio kartonima na dva penala "ne vidi" :x (jedan nad Čolićem,a drugi igranje rukom nekog janeza)...citav i jug i istok je vidio ruku, ali je on nekako "ne vidi"....kako :? to je fenomen neobjašnjiv...baš moraš biti krajnje drzak pa se praviti slijep pored ociju....i to sve je bilo još u prvom poluvremenu...u drugom pol. pred kraj, nakon onog ludackog prodora Kerle :shock: :lol: i njegovog nabacaja sa strane, isto igranje rukom u 16....ni to se naravno "ne vidi" ;-) jer se ne želi vidjeti...doduše tad je sve bilo gotovo svakako.

Slovenci su bolja ekipa sigurno i poršli bi svakako...ali jok, mora biti sudijski cirkus.
Locked