Smartphone diskusije
Moderator: Benq
-
Kralj Tvrtko I.
#2451 Re: Smartphone diskusije
Da nema slucajno neko Lenovo telefon? Kakvi su ovako...?
- newlevel
#2452 Re: Smartphone diskusije
I ja sam pitao za lenovo, mada nema komentara. Mozes uredjaje pogledati kod onog bbs u krajncevicevoj, imaju 4-5 modela, od 250-1000km cijene, sad kakvi su se pokazali u praksi, ne bi ti znao reci.
Sent from my Nokia 3310
Sent from my Nokia 3310
-
GaRGa
-
zLatk0
#2454 Re: Smartphone diskusije
Ja sam ga planirao u maju uzeti vani, ali kad sam vidio da bez invite ga ne mozes dobiti prije augusta/septembra, nisam vise 100% siguran
-
jahh
#2455 Re: Smartphone diskusije
Da je po' inca - inc manji bio bi idealan telefon. Ovako ... 
-
Fauja Singh
#2456 Re: Smartphone diskusije
Joj sto ih kinezi prave
-
Fauja Singh
#2458 Re: Smartphone diskusije
Cekaj da ih Apple krene praviti te velicine, vidjet ces kako ce ti biti taman.
- seoBIH
#2459 Re: Smartphone diskusije
stroga normala wrote:Cekaj da ih Apple krene praviti te velicine, vidjet ces kako ce ti biti taman.
-
PureNatural
#2460 Re: Smartphone diskusije
Pozdrav,
razmišljam koji od ova tri mobitela da kupim (kao poklon), pa ako se neko bolje razumije, molila bih za pomoć.
Samsung Galaxy G350 Core Plus
Samsung Galaxy Ace 3 S7270
Samsung Galaxy S3 mini I8190
Hvala.
razmišljam koji od ova tri mobitela da kupim (kao poklon), pa ako se neko bolje razumije, molila bih za pomoć.
Samsung Galaxy G350 Core Plus
Samsung Galaxy Ace 3 S7270
Samsung Galaxy S3 mini I8190
Hvala.
- agent_zero
#2461 Re: Smartphone diskusije
Evo jedan za Qlera, da se okane nokie i windows phone-a 

U pitanju je novi model, galaxy K zoom. Više na: http://mob.hr/samsung-galaxy-k-zoom-sluzbeno/

U pitanju je novi model, galaxy K zoom. Više na: http://mob.hr/samsung-galaxy-k-zoom-sluzbeno/
- Qler
#2462 Re: Smartphone diskusije
Ma neprakticno je ovo za mobitela.. proslu zoom se dobro obrukao, imao je losiji senzor od S4, samo sto je imao opticki zoom.. bas me zanima koliko su ih prodali...
A i ne svidja mi se samsung, dizajn a ni touchwiz... da je HTC vrijedilo bi pogledati.
A i ne svidja mi se samsung, dizajn a ni touchwiz... da je HTC vrijedilo bi pogledati.
- Qler
#2463 Re: Smartphone diskusije
Sad sam malo citao i gledao o ovom Galaxy K, osim optickog zuma, sve je lose, realno.. vidjet cemo kakve ce slike biti ali sumnjam da ce biti bolje od 808PV...
-
Kralj Tvrtko I.
-
The BEN10
#2465 Re: Smartphone diskusije
http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=5213
Narode, imam dilemu između ova dva telefona. Šta biste vi preporučili?
http://www.pik.ba/artikal/11926009/huawei-p2-kao-nov/ i
[url]http://mobil_shop.pik.ba/artikal/11826277/galaxy-s2-plus/[/url]
Nisam nešto plaho zahtjevan korisnik, surfanje, tu i tamo neka igrica, poneka fotkica, video i tako.
Hvala unaprijed!
Nisam nešto plaho zahtjevan korisnik, surfanje, tu i tamo neka igrica, poneka fotkica, video i tako.
Hvala unaprijed!
- dinooh
#2466 Re: Smartphone diskusije
ja bi uzeo Huawei, ima bolje specifikacije.The BEN10 wrote:http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=5213
Hvala unaprijed!
- Qler
#2467 Re: Smartphone diskusije
Evo, brus se vrti na 8000rpm slikano sa 808 PV

- shalla
#2468 Re: Smartphone diskusije
Jedno pitanjce?
Zasto je HTC One skuplji od Lg g2, kojom se logikom vode prodaavnice po Sarajevu (fontele, univerzalno i sl)?
Ja htio da zamijenim svoj One za g2, pogledam usporedbu cijena pa se malo zbunih i jos pritom pitam prijatelja koji se bavi servisiranjem mobitela koja je njemu tu logika kad i on mi mrtav hladan napisa "i po meni je One bolji"...
Ne kontam, moj prijatelj ima g2 i uzimao sam nedavno malo da procackam po mobitelu i cini se da je zvjerka ali on mi nije mjerodavan jer je manje zahtjevan korisnik, daj wifi, daj osnovne funkcije i to je to, nit mi je znao reci o kameri, ni o bateriji, nista...
Ima li neko ko je koristio oba mobitela, kakva su njegova iskustva?
Sent from my HTC One
Zasto je HTC One skuplji od Lg g2, kojom se logikom vode prodaavnice po Sarajevu (fontele, univerzalno i sl)?
Ja htio da zamijenim svoj One za g2, pogledam usporedbu cijena pa se malo zbunih i jos pritom pitam prijatelja koji se bavi servisiranjem mobitela koja je njemu tu logika kad i on mi mrtav hladan napisa "i po meni je One bolji"...
Ne kontam, moj prijatelj ima g2 i uzimao sam nedavno malo da procackam po mobitelu i cini se da je zvjerka ali on mi nije mjerodavan jer je manje zahtjevan korisnik, daj wifi, daj osnovne funkcije i to je to, nit mi je znao reci o kameri, ni o bateriji, nista...
Sent from my HTC One
- Maharadza
#2469 Re: Smartphone diskusije
Za g2 ti mogu potvrditi kako je zvjerka. Koristim ga već nepun mjesec dana i nikakvih problema nema. Ranije imao s3 i razlika je da ne kažem primjetna.shalla wrote:Jedno pitanjce?
Sent from my HTC One
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
- zateznistub
#2470 Re: Smartphone diskusije
Mislim da je glavni razlog Al kuciste naspram plastike kod G2 (kojeg imam) i nenadjebiv zvuk Beats audio koji nema ni jedan drugi telefon...shalla wrote:Jedno pitanjce?
Sent from my HTC One
- shalla
#2471 Re: Smartphone diskusije
Dobro, to su i meni dvije jasne prednosti One-a al da li je to bas dovoljno da prevlada nad ociglednim prednostima g2 kao sto su bolja kamera, jaci procesor, izdrzljivija baterija i sl...zateznistub wrote:Mislim da je glavni razlog Al kuciste naspram plastike kod G2 (kojeg imam) i nenadjebiv zvuk Beats audio koji nema ni jedan drugi telefon...shalla wrote:Jedno pitanjce?
Sent from my HTC One
Ne znam, ja sam svojim One-om stvarno prezadovoljan ali eto kako mi g2 dodje u ruke nekidan pocelo me opasno kopkati da ga sebi zbavim
P.s. maharadza, nisam te skontao to za slusalice, ja recimo imam sony dbr500 slusalice (one velike) i jako cesto slusam muziku na mobitelu preko njih, nemoj mi reci da ne bi mogle na lg g2, odmah bi odustao od zamjene jer mi je to iskreno bas bitan faktor...
Hvala u svakom slucaju obojici
Sent from my HTC One
- zateznistub
#2472 Re: Smartphone diskusije
Kod dosta ljudi finalna obrada i materijal koji se koristi pri izradi jeste jak faktor kod izbora. Tvornicama je itekako bitno od cega je uređaj napravljen sa ekonomske strane jer nabavka aluminijuma i plastike nije isto. pogotovo onog koji se koristi za telefoniiju.shalla wrote: Dobro, to su i meni dvije jasne prednosti One-a al da li je to bas dovoljno da prevlada nad ociglednim prednostima g2 kao sto su bolja kamera, jaci procesor, izdrzljivija baterija i sl...
Ne znam, ja sam svojim One-om stvarno prezadovoljan ali eto kako mi g2 dodje u ruke nekidan pocelo me opasno kopkati da ga sebi zbavim
P.s. maharadza, nisam te skontao to za slusalice, ja recimo imam sony dbr500 slusalice (one velike) i jako cesto slusam muziku na mobitelu preko njih, nemoj mi reci da ne bi mogle na lg g2, odmah bi odustao od zamjene jer mi je to iskreno bas bitan faktor...
Sent from my HTC One
Sto se tice "unutarnjihorgana" cini mi se da to i nije neka jako bitna stavka pri formiranju cijene gotovog proizvoda.
Mene licno je jako fascinirao zvuk kod jedinice ali je ipak prevagnula cijena... i ona zajebancija kod kucanja po displeju da bi se otklljucao.
- shalla
#2473 Re: Smartphone diskusije
Da, to sa otkljucavanjem je genijalan fazon. Ma jbg i ekran je veci, kamera je realno takodjer bolja...zateznistub wrote:Kod dosta ljudi finalna obrada i materijal koji se koristi pri izradi jeste jak faktor kod izbora. Tvornicama je itekako bitno od cega je uređaj napravljen sa ekonomske strane jer nabavka aluminijuma i plastike nije isto. pogotovo onog koji se koristi za telefoniiju.shalla wrote: Dobro, to su i meni dvije jasne prednosti One-a al da li je to bas dovoljno da prevlada nad ociglednim prednostima g2 kao sto su bolja kamera, jaci procesor, izdrzljivija baterija i sl...
Sent from my HTC One
Sto se tice "unutarnjihorgana" cini mi se da to i nije neka jako bitna stavka pri formiranju cijene gotovog proizvoda.
Mene licno je jako fascinirao zvuk kod jedinice ali je ipak prevagnula cijena... i ona zajebancija kod kucanja po displeju da bi se otklljucao.
Ne znam, lomim se opasno iako me maharadza poprilicno ohladio sa ovim komentarom oko slusalica...
Sent from my HTC One
- zateznistub
#2474 Re: Smartphone diskusije
Pazi, sve sto moze G2 moze i htc One, mozda nijansu sporije sto sigurno ne smeta normalnoj personi. Onima koji gledaju bencmark i ostala stanja pa skontaju da je neki model brzi 5 milisekundi i onda formiraju misljenje o istom nisu bitni.shalla wrote: Da, to sa otkljucavanjem je genijalan fazon. Ma jbg i ekran je veci, kamera je realno takodjer bolja...
Ne znam, lomim se opasno iako me maharadza poprilicno ohladio sa ovim komentarom oko slusalica...
Sent from my HTC One
( ne mislim na mahadžu). To za slusalice nisam znao, mada sam i ranije nalijetao na aparate koji "ne trpe" druge slusalice.
One oje dođu uz G" su sasvim solidne bar po mome misljenju i ne vidim potrebe za gurnjem drugih ako bas nisi neki frik audiofil... Ja opet kazem da imam One ne bi mi padalo na pamet G2 niti bilo koji drugi telefon iz razloga njegovog zvuka kojeg je milina slusati. A priznaces, aluminij ipak duze traje od bilo koje plastike...
- Maharadza
#2475 Re: Smartphone diskusije
Nije samo benchmark, pa valjda taj hardver ima neki uticaj u radu čovječe, multitasking itd. Nije ovo balkon iOS!zateznistub wrote:Pazi, sve sto moze G2 moze i htc One, mozda nijansu sporije sto sigurno ne smeta normalnoj personi. Onima koji gledaju bencmark i ostala stanja pa skontaju da je neki model brzi 5 milisekundi i onda formiraju misljenje o istom nisu bitni.shalla wrote: Da, to sa otkljucavanjem je genijalan fazon. Ma jbg i ekran je veci, kamera je realno takodjer bolja...
Sent from my HTC One
( ne mislim na mahadžu). To za slusalice nisam znao, mada sam i ranije nalijetao na aparate koji "ne trpe" druge slusalice.
One oje dođu uz G" su sasvim solidne bar po mome misljenju i ne vidim potrebe za gurnjem drugih ako bas nisi neki frik audiofil... Ja opet kazem da imam One ne bi mi padalo na pamet G2 niti bilo koji drugi telefon iz razloga njegovog zvuka kojeg je milina slusati. A priznaces, aluminij ipak duze traje od bilo koje plastike...
Veći i bolji ekran (True HD-IPS), MNOGO bolja kamera (13MP, 1080p@60fps video recording) i OGROMNA baterija (3000mAh)!
@shalla: JEDINO što te može otjerati od G2 jesu dizajn i/ili zvučnici! Mada za ovo "šuštanje" u pozadini kod drugih slušalica nije kod' svakog modela (ovisno od Firmware-a i regije odakle je telefon - moj je iz BH telecoma) i najbolje da provjeriš prije nego kupiš uređaj! Nećeš ga valjda uzeti a da ga ne isprobaš?!
PS. PONAVLJAM: G2 podržava SVE slušalice, samo eto pojavio se taj problem "šuštanja" koje se čuje na lijevoj strani i DOSTA JE TIHO (barem kod mene), i čim pojačaš pjesmu ne primjeti se! Pratim na XDA forumu G2 temu i tamo kažu da je LG priznao tu grešku i obećao vremenom izbaciti fix kroz update a koji neki po EU već dobili (oni sa software version: D80220D dok je u mene D80220B i još nema update-a ali vjerujem da će doći uskoro)!
Inače imam ove Behringer sluše:
http://s.productreview.com.au/products/ ... 6374_3.jpg
Ove naravno isključivo kod kuće koristim, dok one in-ear vani!