Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#2451 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2015/16
Nije ni pocelo, vec rat. 
-
Ras Al Ghul
#2452 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2015/16
Mi imamo osam,, sad će deveta u LukaviciNije bitno šta drugi kažu, nego šta mi mislimo...Rock n roll
, brojim deset titula Sarajeva, tu ubrajam i one kad smo bili vicešampioni, jer tako mi mislimo
![]()
Da se uozbiljimo, jer je ovo malo reći neozbiljno i djetinjasto, ne slažem se da Slobodu treba baš toliko dizati, jesam i ja bio pisao da bi mogli hit, ali tu ne ubrajam moguću titulu majka mu stara, nego neko 4-6 mjesto što je za njih golem iskorak....Kakvi crni kandidati za sami vrh tabele pobogu
![]()
Definitivno je jasno da će ove godine svima biti zajebano na gostovanjima kod ekipa koje su glavni kandidati za ispadanje, tu će se ići na nož od domaćina ko nikad, ali valjda su davno završena vremena kad se nije moglo nikako dobiti u Travniku ili sličnim gostovanjima, jer ostaneš bez pola tima usljed povreda![]()
Valjda mi nećemo po onom starom receptu dobi u Banja Luci ili na derbiju, pa kiksaj odmah poslije u Kaknju, Vitezu ili Travniku
- Logovan
#2453 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Ili deseta ili osma... Zavisi kako ko misli, podijeljeni ste. Jedni vjeruju u 7, drugi u 8, treci u 9 titula.
- cvrčak_na_hedonizmu
#2454 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Jebiga, neko vjeruje da FKŽ ima 7, a neko vjeruje da FKŽ ima 8 titula, a neko misli da je ligu uzeo pošteno
Zablude, zablude, svuda oko nas 
Baš me zanima hoće li Salem nastaviti da igra u dresu boje truhle višnje.
- Sarajevski-Seljak
#2455 Re: Fudbal u BiH (općenito)
cvrčak_na_hedonizmu wrote:Jebiga, neko vjeruje da FKŽ ima 7, a neko vjeruje da FKŽ ima 8 titula, a neko misli da je ligu uzeo poštenoZablude, zablude, svuda oko nas
Cvrle lose ti ide ovih dana, haman da je do ramazana
- jeza u ledja
#2456 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2015/16
Kako mislis broje te titule? Mislis kao titule prvaka? Nije tacno. To je samo slucaj u Hrvatskoj sa Hajdukom.Ras Al Ghul wrote:Pa kažem nije bitno šta ti i ostali mislite, nego šta mi brojimo, svi ostali iz zemalja u okruženju broju te titule, imamo je i mi!Velkoski wrote:De ba, razigravanje tri ekipe za plasman u Saveznu ligu = titula?![]()
Pa šta misliš što su vam se čelnici Saveza oglušili na inicijativu za priznavanje toga...
Plavi, ako nije frka da premjestiš ove postove.
Ostale zemlje, niti klubovi u kojima se radi, ih ne priznaju u smislu osvojenih titula prvaka te zemlje. Otvori stranicu Crvene Zvezde (pobjednika srbijanskog republickog prvenstva 1946e) i vidjeces na samom vrhu ispod slike kupa pise broj titula prvaka - 26, sto znaci da je ne priznaju (otvori na Wikipediji i naces isti broj i godine osvajanja, a u njoj nema 1946e. Otvori stranicu Vardara, koji je kao tadasnja "Pobeda" osvojio to takmicenje za Makedoniju i vidjeces da na vrhu kad kliknes na "Klub" imaju siluete osvojenih titula, sto Makedonije, sto Jugoslavije, i nigdje nema te titule iz 1946e.
Nafta iz slovenacke Lendave se raspala, ali na wiki stranici mozes naci da su 1946 bili pobjednici "trece jugoslovenske lige".
Buducnost Podgorica takodje, otvori Wiki stranicu i pise da su dva puta bili nacionalni prvaci (izgleda da im websajt ne radi).
Jedino Hajduk i Hrvatska zvanicno priznaju tu neku "titulu" iz 1946, i to ne samo tu vec i neku iz 1945 ako sam dobro shvatio.
Dakle, nije tacno da "svi ostali iz okruzenja broje te titule", vec naprotiv.
O ovome sam vec pisao pa od vas nije uspio dokazati suprotno. Ako mozes dokazati - bujrum. Inace hiljadu puta ponovljena laz ne moze potati istina.
-
Ras Al Ghul
#2457 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2015/16
1946. године, освојено је Првенство Србије. У завршном такмичењу у мају и јуну 1946. године, учествовало је шест тимова. Црвена звезда је освојила прво место победивши Железничар у Нишу, Металац у Београду, Јединство у Смедереву и Раднички у Крагујевцу. Једини меч који је наш тим изгубио био је против Борца из Чачка.jeza u ledja wrote:Kako mislis broje te titule? Mislis kao titule prvaka? Nije tacno. To je samo slucaj u Hrvatskoj sa Hajdukom.Ras Al Ghul wrote:Pa kažem nije bitno šta ti i ostali mislite, nego šta mi brojimo, svi ostali iz zemalja u okruženju broju te titule, imamo je i mi!Velkoski wrote:De ba, razigravanje tri ekipe za plasman u Saveznu ligu = titula?![]()
Pa šta misliš što su vam se čelnici Saveza oglušili na inicijativu za priznavanje toga...
Plavi, ako nije frka da premjestiš ove postove.
Ostale zemlje, niti klubovi u kojima se radi, ih ne priznaju u smislu osvojenih titula prvaka te zemlje. Otvori stranicu Crvene Zvezde (pobjednika srbijanskog republickog prvenstva 1946e) i vidjeces na samom vrhu ispod slike kupa pise broj titula prvaka - 26, sto znaci da je ne priznaju (otvori na Wikipediji i naces isti broj i godine osvajanja, a u njoj nema 1946e. Otvori stranicu Vardara, koji je kao tadasnja "Pobeda" osvojio to takmicenje za Makedoniju i vidjeces da na vrhu kad kliknes na "Klub" imaju siluete osvojenih titula, sto Makedonije, sto Jugoslavije, i nigdje nema te titule iz 1946e.
Nafta iz slovenacke Lendave se raspala, ali na wiki stranici mozes naci da su 1946 bili pobjednici "trece jugoslovenske lige".
Buducnost Podgorica takodje, otvori Wiki stranicu i pise da su dva puta bili nacionalni prvaci (izgleda da im websajt ne radi).
Jedino Hajduk i Hrvatska zvanicno priznaju tu neku "titulu" iz 1946, i to ne samo tu vec i neku iz 1945 ako sam dobro shvatio.
Dakle, nije tacno da "svi ostali iz okruzenja broje te titule", vec naprotiv.
O ovome sam vec pisao pa od vas nije uspio dokazati suprotno. Ako mozes dokazati - bujrum. Inace hiljadu puta ponovljena laz ne moze potati istina.
- omega369
#2458 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Ja, i sta ti sad mislis da si "dokazao"??
Prognoziram da ce ove incijative kolejorza iz doline cigli postajati sve intenzivnije kako vrijeme bude odmicalo
za 2 godine, protesti pred savezom da im se "uknjizi" i ona iz druge lige, jer valja stici...

Prognoziram da ce ove incijative kolejorza iz doline cigli postajati sve intenzivnije kako vrijeme bude odmicalo
- cvrčak_na_hedonizmu
#2459 Re: Fudbal u BiH (općenito)
8-4, loše računašomega369 wrote:Ja, i sta ti sad mislis da si "dokazao"??
Prognoziram da ce ove incijative kolejorza iz doline cigli postajati sve intenzivnije kako vrijeme bude odmicaloza 2 godine, protesti pred savezom da im se "uknjizi" i ona iz druge lige, jer valja stici...
![]()
Doduše, kad saez ne prizna našu titulu, a prizna vašu ( a dva šampiona bila - kroasani i vi ) onda možemo reći da politika i SDA nemaju apsolutno nikakve veze sa fudbalom
U tebe se kunemo, Pušina Jusufe
-
salle_eh1986
#2460 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2015/16
ihRas Al Ghul wrote:Osam je iz najvišeg ranga, znam da vi nama ne pikate iz 1946. godine, ali tada su se igrale samo Republičke lige, odnosno najviše rang svake jugoslovenske republike bila je republička liga, zato titule imaju Hajduk i Partizan ja mislim iz te godine! Godinu kasnije oformljenja je Prva liga Jugoslavije! Znači imamo osam titula i niko nam neće titulu oduzeti, bitno je šta mi brojimo, a ne šta drugi oduzimaju!
lahko je bilo tad osovjiti titulu kad nije bilo divova
- omega369
#2461 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Pa nek vam tata sredi i tu titulu, sta je problem? 
- cvrčak_na_hedonizmu
#2462 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Kako će nam vratiti kad se titule priznaju, a šampionat nije završen, nit play off odigran. BiH savez se fura na Ruandu 
- omega369
#2463 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Zna tata, ne sekiraj se ti 
- cvrčak_na_hedonizmu
#2464 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Znači idemo logikom, nismo odigrali play off, bila dva šampiona na kraju, al mi smo divovi pa smo shodno tome šampioni jer nas je Jusuf pogurao ( jal Popaj, jal Jusuf, Jal Salem, stalno neka guranja)
, a s druge strane titula 46 nije titula, jer je savez nije priznao, isti onaj savez koji je priznao političku titulu kad nije bilo šampiona države. Veliko ludilo u hiljadama malih ludila 
- slucajan
#2465 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Kakva utopija
Nije valjda još samo ovo ostalo za utjehu
Fascinantno!
Nije valjda još samo ovo ostalo za utjehu
Fascinantno!
- cvrčak_na_hedonizmu
#2466 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Jah, utopija, slažem se, Salem je na pošteno uzeo titulu 
-
LSD
#2467 Re: Fudbal u BiH (općenito)
ma ne vjeruju ni sami pitari u tu titulu iz 1999-te....znaju da uopšte nije odigran playoff i da je nisu osvojili na terenu.cvrčak_na_hedonizmu wrote:Znači idemo logikom, nismo odigrali play off, bila dva šampiona na kraju, al mi smo divovi pa smo shodno tome šampioni jer nas je Jusuf pogurao ( jal Popaj, jal Jusuf, Jal Salem, stalno neka guranja), a s druge strane titula 46 nije titula, jer je savez nije priznao, isti onaj savez koji je priznao političku titulu kad nije bilo šampiona države. Veliko ludilo u hiljadama malih ludila
- cvrčak_na_hedonizmu
#2468 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Jah, nisu ni ovu zadnju "osvojili na terenu" pa slave ko da jesu. Pitarski mozak je to, nemoj takve "sitnice" zanemarivatiLSD wrote:ma ne vjeruju ni sami pitari u tu titulu iz 1999-te....znaju da uopšte nije odigran playoff i da je nisu osvojili na terenu.cvrčak_na_hedonizmu wrote:Znači idemo logikom, nismo odigrali play off, bila dva šampiona na kraju, al mi smo divovi pa smo shodno tome šampioni jer nas je Jusuf pogurao ( jal Popaj, jal Jusuf, Jal Salem, stalno neka guranja), a s druge strane titula 46 nije titula, jer je savez nije priznao, isti onaj savez koji je priznao političku titulu kad nije bilo šampiona države. Veliko ludilo u hiljadama malih ludila
- Logovan
#2469 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Nismo mi ništa osvojili na terenu.
- emigrazione
#2470 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Zeljeznicar je tek pedesetcetvrte odigrao prvu utakmicu u prvoj ligi, o kakvim titulama ceteresseste strumfovi pricaju 
-
north
#2471 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Pa šampioni druge lige, kako ti nije jasno? Kud ćeš bolji dokaz da je titula regularna kad je na cigli uredno ispisana...Trebu na sud odnijeti tu ciglu da se to uredno ovjeri....a možda još malo kroz istoriju zaviriti, možda i deveta odnekle izviri
....
- avetinja
#2472 Re: Fudbal u BiH (općenito)
E, moja neznalico. Željo je prvi put u Prvenstvu SFRJ igrao u sezoni 1946/1947. Nakon toga se desilo ono što svi znamo, i što je za svaku osudu. Ponižavajući čin, prvenstveno za FK Sarajevo. Što se tiče titule FK Sarajeva iz 1999. mora se priznati da nije osvojena na način kao što dolikuje jednom prvaku. Titula jeste u vitrini, ali zašto recimo jedna isti takav pehar ne krasi prostorije Hrvatskog športskog kluba Posušje?!
-
leo karan
#2473 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Jel to ti nama ovdje na forumu nudis opciju da vam aminujmo tu neku fantomsku titulu iz 46, pa cete i vi nama sluzbenu?cvrčak_na_hedonizmu wrote:Znači idemo logikom, nismo odigrali play off, bila dva šampiona na kraju, al mi smo divovi pa smo shodno tome šampioni jer nas je Jusuf pogurao ( jal Popaj, jal Jusuf, Jal Salem, stalno neka guranja), a s druge strane titula 46 nije titula, jer je savez nije priznao, isti onaj savez koji je priznao političku titulu kad nije bilo šampiona države. Veliko ludilo u hiljadama malih ludila
morat cemo te odbit, zalim slucaj, ne pristajemo.
-
Ras Al Ghul
#2474 Re: Fudbal u BiH (općenito)
A koja je u to vrijeme bila Prva liganorth wrote:Pa šampioni druge lige, kako ti nije jasno? Kud ćeš bolji dokaz da je titula regularna kad je na cigli uredno ispisana...Trebu na sud odnijeti tu ciglu da se to uredno ovjeri....a možda još malo kroz istoriju zaviriti, možda i deveta odnekle izviri....
-
leo karan
#2475 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Nadjite dva svjedoka iz 46. i na sud
Ja bi' tako
Ja bi' tako