Zeljkovic je bio direktor Toplana ne Vik-adrugi profil wrote:
Pa hebo te, 20 godina Zeljkovic i zeljkovici harce taj ViK i sad stvarno nema nikakve veze ko je direktor tamo, a i ne znam ko je. Da je Jozef Staljin tamo, kakve fajde ili stete? Otislo sve u neku stvar vec. Isti taj Zeljkovic ja postao premijer necega, odmah isposlovao poskupljenje za bivsu firmu, jer valja mu se vratiti tamo kad padne vlada... Nije v.d. direktor ViK-a donio cjenovnik nego Zeljkoviceva Vlada u kojoj nema ni jedan SDP-ovac vec ihihi odavno.
Jeste li vi SDA vojnici svi tako jaki sa logikom?
Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
- O'zone
- Globalni moderator
#2451 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2452 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
ma sdaovcima je svak drugi kriv osim njih samih
eto sad imaju vlast u kantonu nebitno... opet zlaja kriv
uvijek su pobjednici na izborima i kad izgube a uvijek neko drugi kriv
a sinoć opet redukcija
eto sad imaju vlast u kantonu nebitno... opet zlaja kriv
uvijek su pobjednici na izborima i kad izgube a uvijek neko drugi kriv
a sinoć opet redukcija
- drug_profi
#2453 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Isti klinac. neki zeljkovic je i tamo bio. Poskupice i grijanje a stanje je isto kao u vodovodu.O'zone wrote:Zeljkovic je bio direktor Toplana ne Vik-adrugi profil wrote:
Pa hebo te, 20 godina Zeljkovic i zeljkovici harce taj ViK i sad stvarno nema nikakve veze ko je direktor tamo, a i ne znam ko je. Da je Jozef Staljin tamo, kakve fajde ili stete? Otislo sve u neku stvar vec. Isti taj Zeljkovic ja postao premijer necega, odmah isposlovao poskupljenje za bivsu firmu, jer valja mu se vratiti tamo kad padne vlada... Nije v.d. direktor ViK-a donio cjenovnik nego Zeljkoviceva Vlada u kojoj nema ni jedan SDP-ovac vec ihihi odavno.
Jeste li vi SDA vojnici svi tako jaki sa logikom?
-
neki
#2454 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Jedina pozitivna stvar u toplanama u odnosu na vodovod je sto oni sistem zaista odrzavaju u dobrom stanju i sto su u postratnom periodu uspjeli remontovati i modernizovati sva postrojenja. Pogledaj sta se desava sa sistemom grijanja u drugim bh gradovima i bice ti jasno..Naravno Sarajevo ce tu cijenu skupo platitidrugi profil wrote: Isti klinac. neki zeljkovic je i tamo bio. Poskupice i grijanje a stanje je isto kao u vodovodu.
- Eleonora
#2455 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Ne mogu više držati u sebi: jebem vam majku da vam jebem! OPET NEMAM VODE BEZ IKAKVOG OBJASNJENJA I NAJAVE! Pizda vam materina svima od reda što se ne mogu umiti, oprati zube i napiti se ko insan kad to poželim a uredno plaćam račun! DaBogda pocrkali u najgorim mukama svi vi koji bez imalo griznje savjesti zavrnete stanarima vodu koji imaju osnovne fiziološke potrebe! Pička materina ološka i onima iz Toplana sto nam zavrnuše grijanje A VLADA ks-a REKLA DA ĆE PUSTITI GRIJANJE MIMO POCETKA GRIJNJE SEZONE. Hodam ko kreten po kući danima ogrnuta dekom!!! evo danas poče kašljati! Jebem vam sve!!!
Boze gdje ja zivim! Ovo je katastrofa! Nemamo grijanje (a plaćamo), nemamo ovode (a plaćamo), pa šta više hoćete??? da budemo zahvalni na zraku koji udišemo i to je to???
Uh. DOviđenja. Prijatno.
Boze gdje ja zivim! Ovo je katastrofa! Nemamo grijanje (a plaćamo), nemamo ovode (a plaćamo), pa šta više hoćete??? da budemo zahvalni na zraku koji udišemo i to je to???
Uh. DOviđenja. Prijatno.
-
smijesni_ste
#2456 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Evo i kod mene nestade opet.
Tužan je ovo grad....
Tužan je ovo grad....
-
FrozenCastle
#2457 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Eto ti sad. Kiša pade, a vode nema. Paradoks.
Da nam Bog nije poslao ljepše vrijeme i čistiji zrak, još bi i pocrkali od zime zbog Toplana i pogušili se od ovog njesra što ljudi lože pa zrak smrdi.
Mašina mi stade usred pranja.
Mašina mi stade usred pranja.
- akcid
#2458 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
šefica wrote:Eto ti sad. Kiša pade, a vode nema. Paradoks.Da nam Bog nije poslao ljepše vrijeme i čistiji zrak, još bi i pocrkali od zime zbog Toplana i pogušili se od ovog njesra što ljudi lože pa zrak smrdi.
Sarajevski paradoks je i da RAD cisternama pere pojedine sarajevske ulice neposredno nakon kiše, ili par sati prije
-
sokkia
#2459 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
još mako pa cedonjeti odluku da se i to placaEleonora wrote:Ne mogu više držati u sebi: jebem vam majku da vam jebem! OPET NEMAM VODE BEZ IKAKVOG OBJASNJENJA I NAJAVE! Pizda vam materina svima od reda što se ne mogu umiti, oprati zube i napiti se ko insan kad to poželim a uredno plaćam račun! DaBogda pocrkali u najgorim mukama svi vi koji bez imalo griznje savjesti zavrnete stanarima vodu koji imaju osnovne fiziološke potrebe! Pička materina ološka i onima iz Toplana sto nam zavrnuše grijanje A VLADA ks-a REKLA DA ĆE PUSTITI GRIJANJE MIMO POCETKA GRIJNJE SEZONE. Hodam ko kreten po kući danima ogrnuta dekom!!! evo danas poče kašljati! Jebem vam sve!!!
Uh. DOviđenja. Prijatno.
- drug_profi
#2460 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Sistem vrele vode pod pritiskom se mora odrzavati, a da ne mora, klinac bi feninga ulozili. I vecinu toga sto su uradili stiglo je kao pomoc. Nego, u mojoj opasci mislio sam na prekobrojne zaposlene, napumpane plate firme gubitasa, indolencija kod naplate racuna i neplacanje gasa. Dakle necemo platiti gas, ali cemo nabiti plate sebi, a onda cemo traziti poskupljenje. Za remonte cemo se obratiti nekom donatoru.neki wrote:Jedina pozitivna stvar u toplanama u odnosu na vodovod je sto oni sistem zaista odrzavaju u dobrom stanju i sto su u postratnom periodu uspjeli remontovati i modernizovati sva postrojenja. Pogledaj sta se desava sa sistemom grijanja u drugim bh gradovima i bice ti jasno..Naravno Sarajevo ce tu cijenu skupo platitidrugi profil wrote: Isti klinac. neki zeljkovic je i tamo bio. Poskupice i grijanje a stanje je isto kao u vodovodu.
-
FrozenCastle
#2461 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Hah, u pravu si. Oni bolje znaju kad ce kisa nego meteroloski zavod.akcid wrote:šefica wrote:Eto ti sad. Kiša pade, a vode nema. Paradoks.Da nam Bog nije poslao ljepše vrijeme i čistiji zrak, još bi i pocrkali od zime zbog Toplana i pogušili se od ovog njesra što ljudi lože pa zrak smrdi.
Sarajevski paradoks je i da RAD cisternama pere pojedine sarajevske ulice neposredno nakon kiše, ili par sati prije
- starii
#2462 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
haj ba sta se zalite, sad ce snijeg napunis klozet punog snijega i cekas da se otopi 
- Nisrin
#2463 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Kakve su vam cijene racuna za vodu za mjesec septembar??? Jos uvijek nisam dobila pa me zanima je li se sta promijenilo 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2464 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
da ne ureknem manje no prije za 3 marke 
-
hecimnadri
#2465 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Mjesec septembar 2013 za 33m3 došlo 63 KM-7članovaNisrin wrote:Kakve su vam cijene racuna za vodu za mjesec septembar??? Jos uvijek nisam dobila pa me zanima je li se sta promijenilo
mjesec april 2013 za 33m3 došlo 43Km- 7 članova
Razlika 20KM iako je potrošena količina po članu manja od 5m3(Tačnije 4,7M3)
- Nisrin
#2466 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
hecimnadri wrote:Mjesec septembar 2013 za 33m3 došlo 63 KM-7članovaNisrin wrote:Kakve su vam cijene racuna za vodu za mjesec septembar??? Jos uvijek nisam dobila pa me zanima je li se sta promijenilo
mjesec april 2013 za 33m3 došlo 43Km- 7 članova
Razlika 20KM iako je potrošena količina po članu manja od 5m3(Tačnije 4,7M3)
Super, nastavili su krasti....nama (na Vratniku) jos nema racuna...mozda ce obracunati dupli_ za sept i oktobar
- Dozer
#2467 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Ja im opet platio samo pola racuna. 
- Nisrin
- azurna_obala
#2469 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Zašto nema vode?

- insaneinthebrain
#2470 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
i ovaj mjesec mi nagurali preko 30 dana obracunski period. prosli 35 a ovaj 33. sve sa namjerom da predjem 10 kubika. majku im lopovsku
- kloniran
#2471 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Da li je neko primjetio jednu veoma bitnu stavku, nisam citao prije ovu temu, a to je da je uz vodu dignuta i cijena odvođenja otpadnih voda, sto je blago receno smjesno, a tu je cijena otisla 50% gore
Koje li im je objasnjenje za to? Vjerovatno gravitacija isporučuje manje količine sile VIK-u
Koje li im je objasnjenje za to? Vjerovatno gravitacija isporučuje manje količine sile VIK-u
- perfect_guy
#2472 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
cijena je UVIJEK bila podijeljena na distibuciju i odvođenje u omjeru 70:30. prva cijena do 5 kubika je i ostala 0,70 i 0,30, a druge dvije tarife u istom omjeru dijele cijenu na ovo dvojekloniran wrote:Da li je neko primjetio jednu veoma bitnu stavku, nisam citao prije ovu temu, a to je da je uz vodu dignuta i cijena odvođenja otpadnih voda, sto je blago receno smjesno, a tu je cijena otisla 50% gore![]()
- kloniran
#2473 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
To stoji, al ako su morali vodu poskupiti, nema opravdanja za poskupljenje otpadnih voda, jednostavno nema, to im je cista lova.perfect_guy wrote:cijena je UVIJEK bila podijeljena na distibuciju i odvođenje u omjeru 70:30. prva cijena do 5 kubika je i ostala 0,70 i 0,30, a druge dvije tarife u istom omjeru dijele cijenu na ovo dvojekloniran wrote:Da li je neko primjetio jednu veoma bitnu stavku, nisam citao prije ovu temu, a to je da je uz vodu dignuta i cijena odvođenja otpadnih voda, sto je blago receno smjesno, a tu je cijena otisla 50% gore![]()
- Dozer
#2474 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Kao sto je i onaj "Fiksni iznos" od 2 KM cista lova. Nisam siguran jesam li dobro upratio sta znaci ovaj fiksni iznos, ali cini mi se da neko rece da je to za odrzavanje vodomjera...
AKo je ovo tacno, onda je i ovo samo jos jedna bezocna pljacka stanara u zgradama. Razlog jednostavan - koja je logika jedan zajednicki vodomjer naplacivati svakom domacinstvu po 2KM?!
AKo je ovo tacno, onda je i ovo samo jos jedna bezocna pljacka stanara u zgradama. Razlog jednostavan - koja je logika jedan zajednicki vodomjer naplacivati svakom domacinstvu po 2KM?!
- kloniran
#2475 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
A jos kad skontas da smo mi u individualnim objektima platili oko 2000 maraka tu vodu i kanalizaciju i jos kupili taj sat na koji dajemo 2 KM, tek onda vidis koliko je sve ovo otislo do đavola.Dozer wrote:Kao sto je i onaj "Fiksni iznos" od 2 KM cista lova. Nisam siguran jesam li dobro upratio sta znaci ovaj fiksni iznos, ali cini mi se da neko rece da je to za odrzavanje vodomjera...
Prije nekoliko dana odem do vodovoda i cekajuci gore vidim da balavci od po 20 do 23 godine, jer garantovani nijedan od onih 5 nije imao vise, voze sluzbene dzipove od 80+ hiljada maraka, mrak mi na oci pao, sve to mi placamo a oni konstantno u gubicima