SDA-All about

Post Reply
novi.dan.nova.nafaka

#2451 Re: SDA-All about

Post by novi.dan.nova.nafaka »

cetmi wrote:
Postao/la Maystor
Kakva ste samo ološ pa vam ništa nije sveto, zloupotrebljavate šehidsku djecu, časnu borbu za odbranu, genocid u Srebrenici. Za mene su ove kategorije svetinja i ne mogu biti predmet dnevne politike.

Koliko sam ja sposoban, obrazovan, situiran - nije moje da govorim, koga zanima može prošvrljati po ovom forumu - nije teško izvući zaključak. A koliko ima ljudi da im ovdje pod kapom SDA sunce sija (a da sami nisu dio lopovske družine) je najbolji pokazatelj ovoga o čemu ja govorim. Ima ih veoma, veoma, malo. Nažalost.
Ako ne znaš da čitaš, onda nemoj kakiti.
Fahro zadao šiktu, pa se mora odraditi dnevnica, pošto poto... ;-)
Co0l

#2452 Re: SDA-All about

Post by Co0l »

S4mpion wrote:
Co0l wrote:
Ne samo da se rat mogao zaustavit prije samog pocinjanja nego smo mogli sad fino i slozno svi da zivimo u Velikoj Srbiji!Ko nas bre zavadi!?
Nije u tome stvar 8-) .Pare koje su trebale otici na naoruzanje su otisle u privatne dzepove(stotine miliona maraka, nestalo bez traga i glasa),da su te pare otisle na naoruzanje kao sto je i trebalo,bas me zanima ko bi bio taj sto bi nas smio napasti 8-) Uostalom,odakle Aliji pravo da sjeda za pregovaracki sto sa teroristima :? Odakle mu pravo da dijeli Bosnu kao da je kolac :? ccccc
E da mi je jednom vise vidjet te racune za pare namijenjene kupovini oruzja a ne da se samo o tome prica a niko ne zna ko je kome dao te pare i o kojim se iznosima radi.
S4mpion

#2453 Re: SDA-All about

Post by S4mpion »

Co0l wrote:
S4mpion wrote:
Co0l wrote:
Ne samo da se rat mogao zaustavit prije samog pocinjanja nego smo mogli sad fino i slozno svi da zivimo u Velikoj Srbiji!Ko nas bre zavadi!?
Nije u tome stvar 8-) .Pare koje su trebale otici na naoruzanje su otisle u privatne dzepove(stotine miliona maraka, nestalo bez traga i glasa),da su te pare otisle na naoruzanje kao sto je i trebalo,bas me zanima ko bi bio taj sto bi nas smio napasti 8-) Uostalom,odakle Aliji pravo da sjeda za pregovaracki sto sa teroristima :? Odakle mu pravo da dijeli Bosnu kao da je kolac :? ccccc
E da mi je jednom vise vidjet te racune za pare namijenjene kupovini oruzja a ne da se samo o tome prica a niko ne zna ko je kome dao te pare i o kojim se iznosima radi.
Odlicno se zna da su astronomske pare bile u igri,odlicno se zna kome su date(meni nisu sigurno,a nisu ni drugim smrtnicima),ali te racune fizicki neces vidjeti nikada,jer su se kriminalci odlicno pobrinuli da ih maknu sa lica Zemlje,a logicki ih mozes vidjeti vrlo lahko.Pitaj SDA da ti ispostave spisak donacija tokom rata,pa ces vidjeti sta ce ti reci :lol: :lol:
Co0l

#2454 Re: SDA-All about

Post by Co0l »

S4mpion wrote: Odlicno se zna da su astronomske pare bile u igri,odlicno se zna kome su date(meni nisu sigurno,a nisu ni drugim smrtnicima),ali te racune fizicki neces vidjeti nikada,jer su se kriminalci odlicno pobrinuli da ih maknu sa lica Zemlje,a logicki ih mozes vidjeti vrlo lahko.Pitaj SDA da ti ispostave spisak donacija tokom rata,pa ces vidjeti sta ce ti reci :lol: :lol:
Ev onda da i ja kazem-ja sam dao za odbranu BiH SDA bagri milione,ma sta milione-milijarde dolara koje su oni strpali u svoje dzepove!Odlicno se to sve zna.Svi to znaju,pogotovo Avaz.Doduse,nema nikakvih dokaza ni svjedoka spremnih svjedociti da se to desilo a vi vjerujte ako hocete,ako necete sta cu vam ja.
PAZI

#2455 Re: SDA-All about

Post by PAZI »

Co0l wrote:
S4mpion wrote:
Co0l wrote:
Možda znaju:Šaja,Čengići babo i sin,Živalji,Šačirbejiii opet babo i sin,Izetbegović,Timur Numić,Bakir Alispahić... :-) kažem možda :roll:
Co0l

#2456 Re: SDA-All about

Post by Co0l »

PAZI wrote: Možda znaju:Šaja,Čengići babo i sin,Živalji,Šačirbejiii opet babo i sin,Izetbegović,Timur Numić,Bakir Alispahić... :-) kažem možda :roll:
Nista,znaci....tako sam i mislio.
Doktor29

#2457 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

Co0l wrote:
S4mpion wrote:
Co0l wrote:
Bosanska posla, svi sve znaju, oni osjecaju da je njima netko slao taj novac i da je nesto "ukradeno" od njih samih :dance:
S4mpion

#2458 Re: SDA-All about

Post by S4mpion »

Doktor29 wrote:
Bosanska posla, svi sve znaju, oni osjecaju da je njima netko slao taj novac i da je nesto "ukradeno" od njih samih :dance:
Ma jok,gdje bi bilo ukradeno,nema veze sto su tokom rata profiteri na opcini Ilidza izresetali 2 Arapa zajedno sa hodzom koji su u BiH donijeli kofer para namjenjenih za naoruzanje,(arapi su vidjeli sa kakvom bagrom imaju posla pa su uzeli hodzu nadajuci se da ce im on biti neka sigurnost),ako ne vjerujes,eno ti spomenik poginulima pa se cudi i uvjeravaj kako je sve to slucajnost.Vjerujem ti doktore pravo,ipak je Bakir danas siromasan covjek,sta ces tek se iz rata izaslo 8-)
Jest da je i Michael Jackson donirao 2 miliona dolara za djecu bez roditeljskog staranja i sto ta djeca ni marke od toga nisu vidjeli,,mi samo umisljamo da je to neko pokrao??Silna humanitarna pomoc je dolazila do naroda tek nakon sto lopovi sebi uzmu ono sto valja.-al po tvojoj prici,mi smo to sve umislili,ni rata nije bilo,i to smo umislili 8-)
Last edited by S4mpion on 09/09/2012 23:22, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#2459 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Co0l wrote:E da mi je jednom vise vidjet te racune za pare namijenjene kupovini oruzja a ne da se samo o tome prica a niko ne zna ko je kome dao te pare i o kojim se iznosima radi.
Hoćeš li i to pokušati relativizirati? :-) Dobro, znamo priču, niko nije osuđen i to...
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#2460 Re: SDA-All about

Post by prljavi Hare »

Mene ovi iz SDA nerviraju zato što sve daju invalidima,borcima,penzionerima...., a na sebe nikad ne misle.
Ko ne zna sebi,ne zna ni drugima! :lol: :lol: :lol:
prljavi Hare

#2461 Re: SDA-All about

Post by prljavi Hare »

ultima_palabra wrote:
Co0l wrote:E da mi je jednom vise vidjet te racune za pare namijenjene kupovini oruzja a ne da se samo o tome prica a niko ne zna ko je kome dao te pare i o kojim se iznosima radi.
Hoćeš li i to pokušati relativizirati? :-) Dobro, znamo priču, niko nije osuđen i to...
Presude na sto @ultima,samo crno na bijelo! :mrgreen:
Doktor29

#2462 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

S4mpion wrote:
Doktor29 wrote:
Ma jok,gdje bi bilo ukradeno,nema veze sto su tokom rata profiteri na opcini Ilidza izresetali 2 Arapa zajedno sa hodzom koji su u BiH donijeli kofer para namjenjenih za naoruzanje,(arapi su vidjeli sa kakvom bagrom imaju posla pa su uzeli hodzu nadajuci se da ce im on biti neka sigurnost),ako ne vjerujes,eno ti spomenik poginulima pa se cudi i uvjeravaj kako je sve to slucajnost.Vjerujem ti doktore pravo,ipak je Bakir danas siromasan covjek,sta ces tek se iz rata izaslo 8-)
Jest da je i Michael Jackson donirao 2 miliona dolara za djecu bez roditeljskog staranja i sto ta djeca ni marke od toga nisu vidjeli,,mi samo umisljamo da je to neko pokrao??Silna humanitarna pomoc je dolazila do naroda tek nakon sto lopovi sebi uzmu ono sto valja.-al po tvojoj prici,mi smo to sve umislili,ni rata nije bilo,i to smo umislili 8-)
Reci mi koliko je tko ukrao od tebe ili bolje za ovo sto tvrdis imas li neke dokaze, datume, mjesto, vrijeme, imena ista osim Avaza??
ultima_palabra

#2463 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

prljavi Hare wrote:
ultima_palabra wrote:
Presude na sto @ultima,samo crno na bijelo! :mrgreen:
I nezavisno pravosuđe :D
prljavi Hare

#2464 Re: SDA-All about

Post by prljavi Hare »

Nije SDA ništa ukrala,samo ih u ratu a i poslije,krenula kladionica. :-)
Innovation

#2465 Re: SDA-All about

Post by Innovation »

S4mpion wrote:Ma jok,gdje bi bilo ukradeno,nema veze sto su tokom rata profiteri na opcini Ilidza izresetali 2 Arapa zajedno sa hodzom koji su u BiH donijeli kofer para namjenjenih za naoruzanje,(arapi su vidjeli sa kakvom bagrom imaju posla pa su uzeli hodzu nadajuci se da ce im on biti neka sigurnost),ako ne vjerujes,eno ti spomenik poginulima pa se cudi i uvjeravaj kako je sve to slucajnost
Pa gdje povedose jadnog hodzu, ko sigurnost na Ilidzu u to doba. Zna li se ko ih izreseta i ko uze pare? :mrgreen: Mora da je SDA tada bila glavna na Ilidzi. :mrgreen:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#2466 Re: SDA-All about

Post by -LIBERO- »

prljavi Hare wrote:Nije SDA ništa ukrala,samo ih u ratu a i poslije,krenula kladionica. :-)

Rodbina iz insotranstva slala :D , zato ni jedan jedini, barem osrednji kadrovik iz ove stranke nema da nema :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2467 Re: SDA-All about

Post by Chmoljo »

jah... u Hrvatskoj su neki generali zaglavili zatvora zbog nekih dijamanata... ali, ja vjerujem da se takve stvari ne bi kod nas nikada desile.

prepošteni smo mi za takve stvari.

ja vjerujem da Šaja negdje krije KUF i KIF, i samo čeka da zlobnici budu na vrhuncu sa svojim lažima, i da im ga onda šukne, ono momački.
S4mpion

#2468 Re: SDA-All about

Post by S4mpion »

Innovation wrote:
S4mpion wrote:Ma jok,gdje bi bilo ukradeno,nema veze sto su tokom rata profiteri na opcini Ilidza izresetali 2 Arapa zajedno sa hodzom koji su u BiH donijeli kofer para namjenjenih za naoruzanje,(arapi su vidjeli sa kakvom bagrom imaju posla pa su uzeli hodzu nadajuci se da ce im on biti neka sigurnost),ako ne vjerujes,eno ti spomenik poginulima pa se cudi i uvjeravaj kako je sve to slucajnost
Pa gdje povedose jadnog hodzu, ko sigurnost na Ilidzu u to doba. Zna li se ko ih izreseta i ko uze pare? :mrgreen: Mora da je SDA tada bila glavna na Ilidzi. :mrgreen:
:lol: A kad SDA nije bila glavna na Ilidzi? :lol: Izresetali ih lokalne sitne ribe.
Co0l

#2469 Re: SDA-All about

Post by Co0l »

ultima_palabra wrote:
Sta konkretno relativiziram?Nema se tu sta relativizirati sve dok se prica o nekakvim pricama koje 'carsija zna' i 'svi znaju' a ustvari niko nista konkretno da kaze.Pa ne zivimo u doba inkvizicije gdje su se ljudi bez dokaza na lomacama spaljivali.
Svi pricaju o nekakvoj pravnoj drzavi a razapinjali bi ljude samo zato sto 'znaju' da su lopovi.Ne ide to bas tako.
ultima_palabra

#2470 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Co0l wrote:
ultima_palabra wrote:
Sta konkretno relativiziram?Nema se tu sta relativizirati sve dok se prica o nekakvim pricama koje 'carsija zna' i 'svi znaju' a ustvari niko nista konkretno da kaze.Pa ne zivimo u doba inkvizicije gdje su se ljudi bez dokaza na lomacama spaljivali.
Svi pricaju o nekakvoj pravnoj drzavi a razapinjali bi ljude samo zato sto 'znaju' da su lopovi.Ne ide to bas tako.
Niko ništa ne zna, krhko je znanje :mrgreen:
hrastov žižak

#2471 Re: SDA-All about

Post by hrastov žižak »

Neka pobjedi SDA, sam zato što su ultimi mrski!
:-D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#2472 Re: SDA-All about

Post by -LIBERO- »

Co0l wrote: Svi pricaju o nekakvoj pravnoj drzavi a razapinjali bi ljude samo zato sto 'znaju' da su lopovi.Ne ide to bas tako.
Pravnoj drzavi,tj. "pravnoj drzavi" i sistemu koji bi je trebao poduprijeti, koji je uspostavila sa svojim kadrovima ista ta SDA :D .

Ti hoces da kazes da ja od Suade Paravlic ili Mirsada Cemana koj su direktno iz SDA stranke dosli na najvece moguce pozicije u sudstvu, da ocekujem od njih da nesto pokrenu, ili u krajnoj liniji i kada neko drugi pokrene da oni aminuju ?

Zezas nas je l' da :D :lol:

Isto je tako piramidalno po raznim tuzilastvima, sudstvima i slicno.
Last edited by -LIBERO- on 10/09/2012 00:24, edited 1 time in total.
prljavi Hare

#2473 Re: SDA-All about

Post by prljavi Hare »

-LIBERO- wrote:
Co0l wrote: Svi pricaju o nekakvoj pravnoj drzavi a razapinjali bi ljude samo zato sto 'znaju' da su lopovi.Ne ide to bas tako.
Pravnoj drzavi,tj. "pravnoj drzavi" i sistemu koji bi je trebao poduprijeti, koji je uspostavila sa svojim kadrovima ista ta SDA :D .

Ti hoces da kazes da ja od Suade Paravlic ili Mirsada Ceman koj su direktno iz SDA stranke dosli na najvece moguce pozicije u sudstvu, da ocekujem od njih da nesto pokrenu, ili u krajnoj liniji i kada neko drugi pokrene da oni aminuju ?

Isto je tako piramidalno po raznim tuzilatvima, sudstvima i slicno.
Ne zeza te,to je klasična priča uhljebljenika koja se uči na prvoj godini SDA akademije.Ma koliko neko davao
argumente kako je bilo nemoguće da ovi razbojnici budu osuđeni jer su sudstvo kontrolirali drugi razbojnici iz iste
jazbine,uvijek će se vratiti na prvo opravdanja(presude :oops: ) jer dalje od toga na akademiji ne uče.
To je posljedica viđenja Bošnjaka kao ovaca koje su šišali tolike godine i potcjenjivanja istih do bezobrazluka,
stoga ša imaju oni nepismenom i kokuznom narodu išta objašnjavati i pravdati se.Ko ih hebe! :wink:

P.S.Ovo sve napisano ne odnosi se na @Cool,on je neutralan i čak nije ni gasač SDA! :lol: :lol: :lol:
Co0l

#2474 Re: SDA-All about

Post by Co0l »

-LIBERO- wrote:

Ti hoces da kazes da ja od Suade Paravlic ili Mirsada Ceman koj su direktno iz SDA stranke dosli na najvece moguce pozicije u sudstvu, da ocekujem od njih da nesto pokrenu, ili u krajnoj liniji i kada neko drugi pokrene da oni aminuju ?

Isto je tako piramidalno po raznim tuzilatvima, sudstvima i slicno.
Ne.Ne govorim o tome nego zamisli hipotetsku situaciju da su u pravosudju sve kadrovi Nase stranke (kad vec hipotetski govorimo da bas i fantaziramo :D ) I kad bi oni pokretali postupke i donosili presude na osnovu carsijskih prica kako se ovdje na forumu donose presude kakva bi to onda bila pravna drzava kojoj,navodno,tezimo!?

Niko od gore navedenih mutnih likova iz ratne proslosti ni meni nije drag ali ne mozemo prema pricama ljude osudjivati,svi smo toga svjesni.Osim verbalno a nesto mi govori da im do verbalnog priznanja ili osude je stalo ko do lanjskog snijega.

Edit:isto vazi i za ostale iz drugih stranaka tipa reketasa utajivaca poreza i slicno-od prica nema selameta.
Last edited by Co0l on 10/09/2012 00:28, edited 1 time in total.
prljavi Hare

#2475 Re: SDA-All about

Post by prljavi Hare »

Opet sud?Ha? :lol: :lol: :lol:
Post Reply