FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Salah ad-Din

#2451 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Salah ad-Din »

Ponosan što sam navijač Sarajeva :)

Hvala klubu, upravi, igračima, posebno navijačima :)
johnny_blazze

#2452 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by johnny_blazze »

nego sta ce biti sa zlatkovicem ?
Jokericious

#2453 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Jokericious »

just principe wrote:fakat ne znam sta je Said Husejnovic radio po Germaniji pa da nije dobio sansu.
Jesu li uopce njegovi bivsi timovi Werder i Klautern vidjeli njegov gol veceras, pa da se upitaju sta su oni to imali i koga su se tek tako odrekli :-)
Ocigledno je ne voli trenirati. :D
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#2454 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by bordo gandalf »

Biti dio ovog veceras....neprocjenjivo
igru nisam mogao bas pratiti sa sjevera ali sam rezultati govori za sebe...idemo sad u CG na izlet
Hedg

#2455 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Hedg »

kaže Marjan : "Evo i navijača Levskog, kažu da su došli u velikom broju, ali ja sam ih izbrojao, jedno 12-13, ali koga sada interesuje za Bugare, nisu potrebni"

znači oplakao sam mu :lol:
Dide

#2456 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Dide »

Ljudi moji mene kad večeras herc nije opalio neće nikad
Image Image Image
hljebarnik

#2457 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by hljebarnik »

Neke od izjava Marijana :D

"idemo u studio da se vas komentator malo osvezi vodom i zapali jednu cigaretu...idemo,idemo Bugari ce se povijati ko u balkanskim ratovima...Prohaska,umislio si da si Messi...samo ih saterajte u misiju rupu,divovi...Boze,pogledaj nas,pa da li je moguce da nije gol...nikada ne komentarisem sudjenje,ali neke stvari se vide iz boinga 747...Bugari,dobrodosli u pakao...ljubi te majka,tako se igra,a i mene evo neko poljubio...u Slobodi se dobar zanat izuci,bravo Sajide...pa tako je,u kost,u meso...pa kako Belosevic nema srece,taj dobri momak...ulazi Karamatic,prepoznatljiv je po frizuri,ne mogu se setiti ko nosi ovaku fruzuru ko Karamaic,ako ko zna neka mi javi na mail,bicu mu zahvalan...600 sekundi do kraja i sudacke nadoknade...kakva lopta,kao profesor za katedrom...mogu li da dodbijem papirnu maramicu,ovo je pitanje za mog asistenta,mnogo sam se oznojio...u tom Travniku se radjaju talenti,pa Ćiro,pa Jovic,pa Vajta dobro peva...halo gospodin sudija,moze li 20 sekundi ranije,faul faul,kraj kraj"
medvjed23

#2458 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by medvjed23 »

medvjed23 wrote:Kod nas su, koliko je meni poznato, dosta strogi uslovi za dobijanje posla pa me ne čudi kad pročitam da je poništen postupak nabavke jer

Nijedna od primljenih ponuda nije prihvatljiva

Što se teme tiče, nadam se ofanzivnoj igri Sarajva i pobjedi od 2-0 ili 3-1 :D
Produžeci i penali nisu dobri za živce :D
Taman :D

Onaj naš treći go je stvarno vrh vrhova... :shock:
Vidim da neki forumaši porede Saidovu solo akciju sa Papetovim akcijama... Isto to radi i moj stari koji je najintenzivnije pratio Sarajevo u periodu kad je za njega igro Pape. Znači, nema dalje :D
just principe

#2459 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by just principe »

Ocigledno je ne voli trenirati.:D
pa da vjerovatno ne voli trenirati ali i pored toga zna sa loptom kao malo koji bh igrac.
Mislim onakvu lucidnost i bezobrazluk ala Messi nema nijedan nas igrac bilo u premier ligi bilo u reprezentaciji. Onakve driblinge zaista nema niko :shock:
chsk

#2460 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by chsk »

Kad sam krenuo za Sarajevo, ispisano otprilike 85 stranica, dođem kući 100

nenormalna bordo braća :mrgreen:

Proud to be tarpi!
SmokingMan

#2461 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by SmokingMan »

Dide wrote:Ljudi moji mene kad večeras herc nije opalio neće nikad
Image Image Image
Najgore je bilo od 85,htio sam se politi kieslom vodom od muke...
art vandeley

#2462 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by art vandeley »

Image
Petit_Beurre

#2463 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Petit_Beurre »

Čestitam na igri i prolazu.
quarterback

#2464 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by quarterback »

hljebarnik wrote:Neke od izjava Marijana :D
ma meni je Marjan legao ko budali samar, znam da ga neki vole a neki mrze medjutim za mene kao laika boljeg nema, uzivam slusati tekme kada on prenosi (mada kako rekoh ranije - rijetko gledam)
Jokericious

#2465 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Jokericious »

just principe wrote:
Ocigledno je ne voli trenirati.:D
pa da vjerovatno ne voli trenirati ali i pored toga zna sa loptom kao malo koji bh igrac.
Mislim onakvu lucidnost i bezobrazluk ala Messi nema nijedan nas igrac bilo u premier ligi bilo u reprezentaciji. Onakve driblinge zaista nema niko :shock:
Sigurno. I mislim da je ocigledno da prije zasluzuje poziv od npr. Ibricica.
Reglan

#2466 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Reglan »

Karamatic i Sesar k'o na modnoj pisti poslije utakmice.
Reklamiraju boxerice. :lol:
So What!

#2467 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by So What! »

Kakav podvig: Zeta u trećem kolu, naredni protivnik Sarajevo!

Zeta slavlila 1:0, fantastičnim volej udarcem Borisa Došljaka u 82. minutu, nakon izvrsnog centaršuta Boljevića.
Kakav podvig: Zeta u trećem kolu, naredni protivnik Sarajevo! Uvecaj!
(Foto: Savo Prelević)

Nastavlja se evropska bajka - fantastičnim volej udarcem Borisa Došljaka, nakon izvrsnog centaršuta Aleksandra Boljevića, Zeta je savladala finski JJK sa toliko željenih 1:0 i čekirala vizu za treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Igrao se 82. minut - Finci su u tropskoj podgorčkoj noći sve više dolazili do daha i opasno prijetili iz kontranapada, dok su napadi Zete sve više slabili. A onda je ekipa Rada Vešovića izvukla posljednji atom snage, 16-godišnji Boljević sjajno je povukao kontru po lijevoj strani i vrhunskim centaršutem krunisao maestralnu partiju. Došljak je u punom trku poklopio loptu desnom nogom, i mreža se zatresla - skoro cijela klupa golubovačkog tima završila je u terenu, uz delirijum na tribinama.

O kakvom podvigu je riječ, najbolje govori podatak da su fudbaleri Zete postali su prvi crnogorski tim od sticanja nezavisnosti koji je istog ljeta preskočio dvije prepreke na evrosceni.

Nakon jermenskog Pjunika, Zeta je eliminisala i finskog predstavnika JJK iz Jivaskile, pa su Golubovčani dobili “produženo” evropsko ljeto, na međunarodnoj sceni dočekaće čak i avgust.

Naredno protivnik je - Sarajevo. Ekipa iz Bosne i Hercegovine sinoć je takođe napravila podvig, eliminisala je Levskog iz Sofije pobjedom 3:1 na domaćem terenu, nakon poraza od 1:0 u prvoj utakmici.

Ako je ekipa Sarajeva prošlogodišnji šampionat BiH završila na 4. mjestu, iza Borca iz Banjaluke kojeg je nedavno izbacio Čelik, onda Vešovićevi momci, ako ništa drugo, nisu bez šansi.

- Zaslužili smo da prođemo dalje, ovo je nagrada za moje igrače, koji su napravili istorijski uspjeh. Pobijedili smo izuzetno jaku ekipu. Pokušali da postignemo brzi gol, ali su Finci igrali „bunker“, pa nije bilo lako. Ipak, pogodili smo u pravom trenutku - zadovoljno je prokomentarisao Vešović nakon meča.

Pod Goricom je gledan ne toliko kvalitetan koliko dramatičan meč. Zeta je imala više od igre, Došljak i Korać su promašili šanse u prvom poluvremenu, ali su se Finci kako je vrijeme odmicalo sve više oslobađali stega.

Poutijaninen je u samoj završnici prvog poluvremena imao sjajnu šansu da kazni Zetu, ali nije pogodio cilj. Bila je to najava opasnih kontri Finaca u drugom poluvremenu, koje nisu krunisali Vusu u 54, opet Poutijaninen u 59, te Tuoamanen u 72. minutu.

Zeta, ipak, nije gubila glavu. Korać je u 54. minutu umalo pogodio glavom nakon centaršuta Došljaka, ali se strpljenje isplatilo osam minuta prije kraja.

Ni tu, međutim, nije bio kraj. Zeta je drhtala u trećem minutu sudijske nadoknade, kada je rezervista Linjala promašio sa peterca, dok je u narednom napadu Boljević propustio idealnu šansu da kruniše sjajnu partiju.

Neka bude da se čuvao za Sarajevo. Slavlje Zete moglo je da počne...

ZETA - JJK 1:0 (prvi meč 2:3)

Podgorica - Stadion pod Goricom. Gledalaca: 3.000. Sudija: Matej Jug (Slovenija). Pomoćnici: P. Ahar i B. Ul (Slovenija). Strijelac: Došljak u 83. minutu. Žuti kartoni: Vujačić, Korać, Došljak (Zeta), Reintam (JJK).

Zeta: Brnović 7, M. M. Radulović 6,5 (Knežević), M. B. Radulović 7, Vujačić 6 (V. Peličić), Novović 7, Zlatičanin 6 (Peličić), Božović 7, Burzanović 7, Došljak 8, Boljević 7,5, Korać 7.

JJK: Korhonenen 6, Reintam 6, Van Gelderuv 5,5, Pasoja 6,5, Tuoamanen 6 (Linjala), Inanen 6 (Hilska), Grubrovič 5,5, Markula 6, Vusu 6,5, Markanen 6 (Turpeinem), Poutianinen 7.

vijesti.me
quarterback

#2468 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by quarterback »

glupo pitanje - a kada se igra Sarajevo - Zeta ?

hvala
hljebarnik

#2469 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by hljebarnik »

quarterback wrote:glupo pitanje - a kada se igra Sarajevo - Zeta ?

hvala
2.8
Koshpa

#2470 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Koshpa »

quarterback wrote:glupo pitanje - a kada se igra Sarajevo - Zeta ?

hvala

2.8. (AFH) i 9.8.2012
quarterback

#2471 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by quarterback »

hvala !
todd_smith

#2472 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by todd_smith »

NEZVANICNO SAZNAJEM:Nažalost, od prevelikog uzbuđenja na istoku je umro jedan navijač Sarajeva, ustvari pozlilo mu je,ali nije preživio do KUM-a. Navodno se zvao Jasmin, imao nekih tridesetak godina, stari mu drži neku hemijsku čistionicu
:(
Mračajski proto

#2473 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Mračajski proto »

SVI U PODGORICU.
Hedg

#2474 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Hedg »

čuj 3.000 gledalaca na stadionu "Pod Goricom"
to tamo neki mali teferič bio, Mevlud prije bih rekao :D
Opetja033

#2475 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Opetja033 »

todd_smith wrote:
NEZVANICNO SAZNAJEM:Nažalost, od prevelikog uzbuđenja na istoku je umro jedan navijač Sarajeva, ustvari pozlilo mu je,ali nije preživio do KUM-a. Navodno se zvao Jasmin, imao nekih tridesetak godina, stari mu drži neku hemijsku čistionicu
:(
Ovo sam i ja cuo, ali niko da potvrdi pa sam kontao da je suplja... Daj Boze.
Post Reply