Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- pink floydd
- typeOnegative
#2452 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Biti će oko 4 - 4.15 na torrentima .
- madFlava
#2453 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Odlicna epizoda. 
- guber90
#2454 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Eh odo sada odgledati ovu novu epizodu, da vidim koga su jos ubili
.
- SanskiBiser
#2455 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

ko je gledao ovu prvu epizodu zna na šta mislim

- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2456 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ja čekam da vidim koji će se titl pojaviti pa ću tu verziju skidati 
- Riddle
#2457 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Sto Cersei sprzi Lorasa, umro sam od smijeha - renowned pillow biter.
Viper ludak kako se moglo i ocekivati, Hound i Arya jos bolji, zmajevi rastu pogotovo ovaj crni... Uf, moram jos jednom pogledati. Ovaj fix nije bio dovoljan.
Viper ludak kako se moglo i ocekivati, Hound i Arya jos bolji, zmajevi rastu pogotovo ovaj crni... Uf, moram jos jednom pogledati. Ovaj fix nije bio dovoljan.
-
rise against
#2458 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Imate na hbo.ba prvu epizodu.
Mozete besplatno pogledati, naravno sa prijevodom.
Mozete besplatno pogledati, naravno sa prijevodom.
- Truba
#2459 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ovako na preskok opet izgleda šahovski sterilno
- insaneinthebrain
#2460 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
kolje arya ko velika 
- Truba
#2461 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
bez spojlanja ću reći a vjerovatno svi znaju kako će likovi i dalje umirati
ako me sjećanje dobro služi još samo 2 lika će umrijeti do kraja treće knjigr
zanima me hoće li biti u ranijim ili kasnijim epizodama ovog serijala
u posljednje dvije knjige tako malo se stvari događa da bi sve to mogli strpati u jednu sezonu...
i onda kapak...
ali se pojavljuju ideje da se snimanju filmovi na temu one radnje 90 godina prije...
uglavnom mislim da se seriji ne piše dobro sa ili bez filmova
u posljednje dvije knjige tako malo se stvari događa da bi sve to mogli strpati u jednu sezonu...
i onda kapak...
ali se pojavljuju ideje da se snimanju filmovi na temu one radnje 90 godina prije...
- Tito_i_Partija
#2462 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Dobra epizoda, ocigledno malo smanjili akciju zbog razvoja price i likova, sasvim ok za mene. Par obzervacija:
1. Ovaj novi glumac sto glumi Daaria je PUNO bolji od onog prethodnog. Po mom bolji glumac, bolje izgleda, i uopste puno simpaticniji od onog starog. Veliki plus.
2. Oberyn Martell mi je skroz cool lik, ne jebe zivu silu, ali malo mi je cudno zasto je onako otvoren sa jednim clanom familije koju ocigledno mrzi. Jos samo sto mu nije sve planove rek'o.
3. Arya jos jednom pokazala zasto mi je najomiljeniji lik u seriji. Nisam citao knjige, ali imam osjecaj da ce ova mala da jebe majku svima redom. Tako i treba, sa obzirom sta je sve pretrpjela.
1. Ovaj novi glumac sto glumi Daaria je PUNO bolji od onog prethodnog. Po mom bolji glumac, bolje izgleda, i uopste puno simpaticniji od onog starog. Veliki plus.
2. Oberyn Martell mi je skroz cool lik, ne jebe zivu silu, ali malo mi je cudno zasto je onako otvoren sa jednim clanom familije koju ocigledno mrzi. Jos samo sto mu nije sve planove rek'o.
3. Arya jos jednom pokazala zasto mi je najomiljeniji lik u seriji. Nisam citao knjige, ali imam osjecaj da ce ova mala da jebe majku svima redom. Tako i treba, sa obzirom sta je sve pretrpjela.
- Truba
#2463 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
to što si napisao potvrđuje da se opet ništa ne događa
a još 9 epizoda... a onda slijede 2 knjige od 1000 stranica gdje se opet ništa ne događa
a još 9 epizoda... a onda slijede 2 knjige od 1000 stranica gdje se opet ništa ne događa
- SanskiBiser
#2464 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Po onom sto sam ja citao 7 sezona je planirano, to su producenti vec najavili u martu, sesta i sedma sezona bi trebale biti The Winds of Winter i A Dream of Spring dakle svaka knjiga jedna sezona (valjda ce ih Martin zavrsiti do kraja 5 sezone), a peta bi trebala biti dvije knjige u jednoj sezoni pokrivene i onda kapak.Black swan wrote:bez spojlanja ću reći a vjerovatno svi znaju kako će likovi i dalje umirati
i onda kapak...
- Truba
#2465 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
pa već 3 godine se čeka 6. knjiga a najavio je za godinu
a 1991. je počeo pisati serijal najavivši tri knjige
vidite li trend?
a 1991. je počeo pisati serijal najavivši tri knjige
vidite li trend?
- Tito_i_Partija
#2466 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Eh jebiga sad, sta to treba da se dogadja? Po meni je ova serija primarno ono sto se na engleskom zove "character study", objasnjavajuci razne likove iz raznih pozadina i kako se konflikti, da li oni bili fizicki ili psiholoski, odrazavaju na njihov razvoj u svijetu u kojem gotovo nema pravde. I to je nesto sto me u ovoj seriji najvise interesuje.
Da li ocekujes vise makljanja i klanja, ili nesto skroz drugo? Ne znam, ali po mom je ova serija i dalje na fantasticnom nivou, i ima smisla da stvari ne pocnu eksplozivno nakon sto su se tek skoro na bas takav nacin zavrsile.
Da li ocekujes vise makljanja i klanja, ili nesto skroz drugo? Ne znam, ali po mom je ova serija i dalje na fantasticnom nivou, i ima smisla da stvari ne pocnu eksplozivno nakon sto su se tek skoro na bas takav nacin zavrsile.
- Truba
#2467 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
u redu je šefe
promašio si fudbal
cijeli
ona sa zmajevima treba doći u vesteros... evo koliko sezona to ne uspijeva... i samo se vrti u krug
starkovi razbijeni... samo se vrte u krug
oni iza zida dolaze nekoliko sezona kao i u knjizi
stanis hoda okolo ne zna ni sam kuda i kamo
ukratko ako ništa pametno ne naprave neće se proslaviti... ni pisac ni scenaristi...
još ima šokova... ako okruženi mrtvima može egzistrirati ni na čemu može i serija u kojoj ginu glavni likovi
međutim ništa se ne događa... koje čitao ples sa zmajevima zna šta pričam
ono što se može objasniti u 10 redova... traje čitavo poglavlje
a dolazak a točke a na točku b koji se može objasniti u jednom poglavlju traje pola knjige...
a između se ništa ne događa... umjesto da radnju privodi kraju... da zmajeve prebaci u vesteros... pojavljuju se neki novi likovi iz prošlosti...
vjerovatno će se raditi na prikvelima kad sustignu martinove knjige... ili na te famozne filmove će se bazirati
ko zna
ona sa zmajevima treba doći u vesteros... evo koliko sezona to ne uspijeva... i samo se vrti u krug
starkovi razbijeni... samo se vrte u krug
oni iza zida dolaze nekoliko sezona kao i u knjizi
stanis hoda okolo ne zna ni sam kuda i kamo
ukratko ako ništa pametno ne naprave neće se proslaviti... ni pisac ni scenaristi...
još ima šokova... ako okruženi mrtvima može egzistrirati ni na čemu može i serija u kojoj ginu glavni likovi
međutim ništa se ne događa... koje čitao ples sa zmajevima zna šta pričam
ono što se može objasniti u 10 redova... traje čitavo poglavlje
a dolazak a točke a na točku b koji se može objasniti u jednom poglavlju traje pola knjige...
a između se ništa ne događa... umjesto da radnju privodi kraju... da zmajeve prebaci u vesteros... pojavljuju se neki novi likovi iz prošlosti...
vjerovatno će se raditi na prikvelima kad sustignu martinove knjige... ili na te famozne filmove će se bazirati
ko zna
- Tito_i_Partija
#2468 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Mozda mi je Walking Dead smanjio ocekivanja u vezi sta je sad u raji prihvatljivo kao "desavanja" (jer je to ta serija koja je dosadna i bez desavanja), ali ja vjerujem da se radnja i dalje odvija jako dobro i u odredjenoj brzini. Naprimjer, meni licno je jako interesantno gledati kako Daenerys sve vise i vise gubi tu neku djevojacku nevinost i naivnost i postaje sve vise i vise svjesna svoje moci i sta zeli da napravi, iako je ta moc pomalo pocela da je zaludjuje, kao sto je isto uradila sa Rob Starkom (sto je morao drago platit'). Pa sad i problemi sa zmajevima, nekad su bili prava odlika moci, a sada se polako vidi kako se i ne daju bas kontrolisat' i postaju veliki problem. I tako dalje sa svim vaznijim likovima serije. Jednostavno ima jako puno prica koje su lijepo povezane i interesantne i sve ide fino svojim tokom.
Ne znam, opet kazem da je to sve do licnog ukusa i sta licno ocekujes od serije. Ja zapravo ni ne vjerujem da ce oni napraviti sve isto kao po knjizi, cujem promijenili (i cak poboljsali) su dosta stvari u adaptaciji knjiga, tako da vjerujem da dobro znaju sta rade. Ali sad napraviti konstataciju da se nista ne desava je totalno pogresno, po mom misljenju.
Ne znam, opet kazem da je to sve do licnog ukusa i sta licno ocekujes od serije. Ja zapravo ni ne vjerujem da ce oni napraviti sve isto kao po knjizi, cujem promijenili (i cak poboljsali) su dosta stvari u adaptaciji knjiga, tako da vjerujem da dobro znaju sta rade. Ali sad napraviti konstataciju da se nista ne desava je totalno pogresno, po mom misljenju.
- Truba
#2469 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
da je to serija sa 24 epizode po sezoni... to bi imalo smisla ovako opet seriju prave za budućnost kad neko bude sve odjednom pogledao u mjesec dana
a mi koji smo čekali iz godine u godinu pušimo
a mi koji smo čekali iz godine u godinu pušimo
- Tito_i_Partija
#2470 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ma nista se ne sikiraj, sve ce to ispast' odlicno. 
- shmizlica
#2471 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
dragi blaki, čovjek se zapita zašto ti uopšte pratiš seriju.....sav si mi negativan
uživaj u momentu, a stvari će se ionako odvijati kako se već odvijaju
meni daario i dalje nije daario, totalno drugačije lik opisan u knjigama.....joffrey dražestan kao i obično.....zmajčeki
rastu.....
i da, ovi što nisu pročitali knjige.......KAKO MOŽETE DA ODOLITE????
meni daario i dalje nije daario, totalno drugačije lik opisan u knjigama.....joffrey dražestan kao i obično.....zmajčeki
i da, ovi što nisu pročitali knjige.......KAKO MOŽETE DA ODOLITE????
- Legollas
#2472 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
meni je ova nova epizoda prejaka
drago mi je što su zamjenili Daria, al koliko ja znam, on u knjizi ima plavu kosu ( baš plavu
)
dalje, izgleda da su u seriji počeli koristiti novije izraze, recimo kad je Hound rekao "What the fu*k is
Lommy?"
drago mi je što su zamjenili Daria, al koliko ja znam, on u knjizi ima plavu kosu ( baš plavu
dalje, izgleda da su u seriji počeli koristiti novije izraze, recimo kad je Hound rekao "What the fu*k is
Lommy?"
-
brain bubbles
#2473 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ne znam je li predobra epizoda, ili je razlog sto sam zadnji gledao TWD 
- Tito_i_Partija
#2474 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ako mislis na rijec "fuck", s tim su poceli od prve epizode, ali mi uvijek zvuci malo neobicno. Malo previse savremeno.Legollas wrote:meni je ova nova epizoda prejaka![]()
drago mi je što su zamjenili Daria, al koliko ja znam, on u knjizi ima plavu kosu ( baš plavu)
Lommy?"
A sto se tice ove zadnje epizode, scene sa Aryom i Houndom su mi bile fantasticne.
- Truba
#2475 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
nije mi jasno što su mijenjali glumca
to me podjeća na divlju ružu emperatriz i ostale sapunice
to me podjeća na divlju ružu emperatriz i ostale sapunice