REFERENDUM

Locked
hercegovac_pravi

#2451 Re: REFERENDUM

Post by hercegovac_pravi »

Ma jok..neda naroT svog preCednika...naroT se pita...baš kao što se vidi iz "referenduma"... :lol:
doktor78

#2452 Re: REFERENDUM

Post by doktor78 »

U "Nezavisnim" trube o velikoj diplomatskoj pobjedi Dodika & co. :lol: :lol: :lol:
Gandalf

#2453 Re: REFERENDUM

Post by Gandalf »

doktor78 wrote:U "Nezavisnim" trube o velikoj diplomatskoj pobjedi Dodika & co. :lol: :lol: :lol:
Referendumlije naše nezavisne :mrgreen:
Ljepoje

#2454 Re: REFERENDUM

Post by Ljepoje »

ESTON I PRECEDNIK : MOJA KAPITULACIJA I PORAZ

( Ona o Bosni , On o Srpskoj :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

http://lat.rtrs.tv/av/player.php?id=3223&x=0
Marija Magdalena

#2455 Re: REFERENDUM

Post by Marija Magdalena »

Ima li neko, a kome nije mrsko da prebroji koliko puta je na ovom forumu Dodiku istinski prognoziran "pocetak kraja". Ovo mozda jeste njegov kraj, pa ipak... Nemam povjerenja u MZ (ne volim ovaj pojam) ni u SAD.
hercegovac_pravi

#2456 Re: REFERENDUM

doktor78 wrote:U "Nezavisnim" trube o velikoj diplomatskoj pobjedi Dodika & co. :lol: :lol: :lol:
Pa o čemu će drugom...ta neće o povećanju peMzija ili poboljšanoj zadravstvenoj brizi...ili "nedaj bože" o smanjemnju nezaposlenosti ili da neće kakit o "nadolazećem referendumu"... :-)
Skijash

#2457 Re: REFERENDUM

Post by Skijash »

Bome ga poderaše ko krmače masnu vreću
hercegovac_pravi

#2458 Re: REFERENDUM

Skijash wrote:Bome ga poderaše ko krmače masnu vreću
I to mu je još bila bolja opcija...ipak je "mudro" izabrao... :lol:
Gandalf

#2459 Re: REFERENDUM

Post by Gandalf »

Da sumiramo referendum - Dodik reče :" Održaćemo referendum, ne bojim se sankcija, meni Inzko ništa ne može, ukinuću Sud BiH".

Rezultat izrečenih DuDukovih nebuloza - dolazi Eštonka, referenduma nidže, Inzka u PC-u ne smiju ni pomenuti, a vožd sada priča o reformi pravosuđa u skladu sa EU normama - nema više Moja Kuća CrpCka :lol: već Sud BiH po EU standardima - E moj DuDuče :mrgreen:
jeza u ledja

#2460 Re: REFERENDUM

Post by jeza u ledja »

Marija Magdalena wrote:Ima li neko, a kome nije mrsko da prebroji koliko puta je na ovom forumu Dodiku istinski prognoziran "pocetak kraja". Ovo mozda jeste njegov kraj, pa ipak... Nemam povjerenja u MZ (ne volim ovaj pojam) ni u SAD.
Ja tako nesto nisam nikad prognozirao.
Ne znam kakve veze sa tim ima MZ i SAD?
and

#2461 Re: REFERENDUM

Post by and »

precjenik je samo pokazao koliko su bile smiješne njegove priče o malo većem zalogaju,referendumu o otcjepljenju.
ne znam koliko je u njegovom interesu normalizacija i usklađivanje pravosuđa sa eu normama,jer bi po tim standardima odavno promijenio boravište :mrgreen:
hercegovac_pravi

#2462 Re: REFERENDUM

Gandalf wrote:Da sumiramo referendum - Dodik reče :" Održaćemo referendum, ne bojim se sankcija, meni Inzko ništa ne može, ukinuću Sud BiH".

Rezultat izrečenih DuDukovih nebuloza - dolazi Eštonka, referenduma nidže, Inzka u PC-u ne smiju ni pomenuti, a vožd sada priča o reformi pravosuđa u skladu sa EU normama - nema više Moja Kuća CrpCka :lol: već Sud BiH po EU standardima - E moj DuDuče :mrgreen:
PA preCednik je vajk (još od malehinh nogu) samo želiJo da ima Sud po Eu standardima... :lol: :lol: :lol: Kakvo ukidanje suda..ta nisu to borački doda'ci u "boljem entitetu" pa da se ukida tako olaHko... :lol:
hercegovac_pravi

#2463 Re: REFERENDUM

and wrote:precjenik je samo pokazao koliko su bile smiješne njegove priče o malo većem zalogaju,referendumu o otcjepljenju.
ne znam koliko je u njegovom interesu normalizacija i usklađivanje pravosuđa sa eu normama,jer bi po tim standardima odavno promijenio boravište :mrgreen:
Pa ima 3 godine blokira bilo kakvu reformu po EU standardu...koliko mu je u interesu da uradi ono što odbija već tri godine, sam zaključi...
ali preCednik je pobedEo..breeeeee (ili bleeeeeee)
convict

#2464 Re: REFERENDUM

Post by convict »

evo ja sad iz kafane. imao sam s dvojicom jarana dijalog o pravosođu i tako to... dijalog je čudo :D

:bih:
Marija Magdalena

#2465 Re: REFERENDUM

Post by Marija Magdalena »

jeza u ledja wrote:
Marija Magdalena wrote:Ima li neko, a kome nije mrsko da prebroji koliko puta je na ovom forumu Dodiku istinski prognoziran "pocetak kraja". Ovo mozda jeste njegov kraj, pa ipak... Nemam povjerenja u MZ (ne volim ovaj pojam) ni u SAD.
Ne znam ko je prognozirao, ali se prognoziralo cesto. MZ i SAD imaju veze sa tim onoliko koliko mi ocekujemo da oni nesto urade po pitanju "zdravlja" BiH. Zalosno je sto se moramo jedni drugima zaliti tzv. MZ i SAD, umjesto da to rjesavamo sami. Naravno, jasno mi je da odredjene aspiracije po pitanju raspada BiH nisu nestale, ali, kao sto neko u prethodnim postovima rece, neka se Zagreb i Beograd ograde od BiH ( ono istinski), pa cemo lakse dalje. Tu je glavni problem.
hercegovac_pravi

#2466 Re: REFERENDUM

Marija Magdalena wrote:
jeza u ledja wrote:
Ne znam ko je prognozirao, ali se prognoziralo cesto. MZ i SAD imaju veze sa tim onoliko koliko mi ocekujemo da oni nesto urade po pitanju "zdravlja" BiH. Zalosno je sto se moramo jedni drugima zaliti tzv. MZ i SAD, umjesto da to rjesavamo sami. Naravno, jasno mi je da odredjene aspiracije po pitanju raspada BiH nisu nestale, ali, kao sto neko u prethodnim postovima rece, neka se Zagreb i Beograd ograde od BiH ( ono istinski), pa cemo lakse dalje. Tu je glavni problem.
Zagreb se već ogradio...oni nije baš svojevoljno ali et...bitno da jeste...a Beograd nije niti će još nekih 10-tak godina...a "onda spektakl"...
Prepametni

#2467 Re: REFERENDUM

Post by Prepametni »

Manji entitet je ostvario još jedan uspjeh.Naravno,neće biti nikakvih formalnih reformi tj.promjena zakona o sudu i tužilaštvu BiH ali je manji entitet uspio da ih EU predstavi kao pristrane.Teško da će sud i tužilaštvo imati bezrezervnu podršku EU kao što je to do sad bio slučaj.Druga i ne manje važna stvar je da je EU pristala da pregovara sa entitetom bez obzira što je ovo vandredna situacija.Do sad je EU insistirala na "jednoj adresi" tj.vladi države.Vrlo lako bi EU sutra mogla pristati i na pregovore o pridruživanju u kojima bi glavnu riječ vodile entitetske vlade a entitetski parlamenti usvajali potrebne zakone dok bi institucije BiH u tom poslu bi imale samo ulogu posmatrača.
Last edited by Prepametni on 13/05/2011 23:48, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#2468 Re: REFERENDUM

Post by ultima_palabra »

convict wrote:evo ja sad iz kafane. imao sam s dvojicom jarana dijalog o pravosođu i tako to... dijalog je čudo :D

Jel strukturiran bio?
hercegovac_pravi

#2469 Re: REFERENDUM

Prepametni wrote:Manji entitet je ostvario još jedan uspjeh.Naravno,neće biti nikakvih formalnih reformi tj.promjena zakona o sudu i tužilaštvu BiH ali je manji entitet uspio da ih EU predstavi kao pristrane.Teško da će sud i tužilaštvo imati bezrezervnu podršku EU kao što je to do sad bio slučaj.Druga i ne manje važna stvar je da je EU pristala da pregovara sa entitetom bez obzira što je ovo vandredna situacija.Do sad je EU insistirala na "jednoj adresi" tj.vladi države.Vrlo lako bi EU sutra mogla pristati i na pregovore o pridruživanju u kojima bi glavnu riječ vodile entitetske vlade a entitetski parlamenti usvajali potrebne zakone dok bi institucije BiH u tom poslu bi imale samo ulogu posmatrača.
Pa to i mi pričamo cijeli dan...preCednik jope pobedio...breeee :lol:
Skijash

#2470 Re: REFERENDUM

Post by Skijash »

convict wrote:evo ja sad iz kafane. imao sam s dvojicom jarana dijalog o pravosođu i tako to... dijalog je čudo :D

Ali dijalog je pičkin dim za strukturirani dijalog kakvog ćemo da vodimo kad dođe Füle. Ima sve da varniči. Samo Tihića staviti na kratak konopac da ne može daleko lutati i pustiti njega da pregovara.
Prepametni

#2471 Re: REFERENDUM

Post by Prepametni »

hercegovac_pravi wrote:
Prepametni wrote:Manji entitet je ostvario još jedan uspjeh.Naravno,neće biti nikakvih formalnih reformi tj.promjena zakona o sudu i tužilaštvu BiH ali je manji entitet uspio da ih EU predstavi kao pristrane.Teško da će sud i tužilaštvo imati bezrezervnu podršku EU kao što je to do sad bio slučaj.Druga i ne manje važna stvar je da je EU pristala da pregovara sa entitetom bez obzira što je ovo vandredna situacija.Do sad je EU insistirala na "jednoj adresi" tj.vladi države.Vrlo lako bi EU sutra mogla pristati i na pregovore o pridruživanju u kojima bi glavnu riječ vodile entitetske vlade a entitetski parlamenti usvajali potrebne zakone dok bi institucije BiH u tom poslu bi imale samo ulogu posmatrača.
Oni kojima, je cjelovita Bosna i Hercegovina na srcu,nemaju razloga za radost i smijeh.
Last edited by Prepametni on 13/05/2011 23:53, edited 1 time in total.
hercegovac_pravi

#2472 Re: REFERENDUM

Prepametni wrote:
hercegovac_pravi wrote:
Onima kojima je cjelovita Bosna i Hercegovina na srcu,nemaju razloga za radost i smijeh.
Ma hebo to....bitno da je preCednik jope pobedEo... :lol:
mO k3

#2473 Re: REFERENDUM

Post by mO k3 »

Gandalf wrote:Da sumiramo referendum - Dodik reče :" Održaćemo referendum, ne bojim se sankcija, meni Inzko ništa ne može, ukinuću Sud BiH".

:thumbup:
dzukela koja laje ne ujeda.. ;)
veker

#2474 Re: REFERENDUM

Post by veker »

A s kim bi ti da pregovara majke ti sa Suljom Tihićem ili Nikoga Šljivićem...kojoj bolan vladi kad je nema :zoka:
ultima_palabra

#2475 Re: REFERENDUM

Post by ultima_palabra »

Prepametni wrote:Do sad je EU insistirala na "jednoj adresi" tj.vladi države.Vrlo lako bi EU sutra mogla pristati i na pregovore o pridruživanju u kojima bi glavnu riječ vodile entitetske vlade a entitetski parlamenti usvajali potrebne zakone dok bi institucije BiH u tom poslu bi imale samo ulogu posmatrača.
:lol: :lol: :lol:
Ovo mi je promaklo... e moj Rajkane, kakve nam ovo bolide šalješ? Nekad su bili bar malo intelEgentniji...
Locked