Dino Merlin 2011
Moderator: _BataZiv_0809
- Romanista 101%
#2451 Re: Dino Merlin 2011
zbog cega je tako pao na listama prognoza, zar je tako lose odpjevao u polufinalu?
- ladyada
#2452 Re: Dino Merlin 2011
Beste Schunkelstimmung in der Halle, als Eurovision-Veteran Dino Merlin das zweite Halbfinale eröffnete. Die Mischung aus einem relativ geradlinigen Akustikgitarre-und-Klavier-Popsong mit balkanesken Melodie-Elementen klingt schlüssig, das "Oh-wooh-ho"-Thema ist nicht originell, aber wirkungsvoll. Und auf der Bühne erinnerte der Sänger zum Glück nicht so fatal an Roger Whittaker wie auf den Pressefotos.
Mit seinem vage von der Midlife-Crisis handelnden Song könnte Dino Merlin ein Olsen-Brothers-artiger Überraschungserfolg gelingen: Die dänischen Sieger von 2000 waren bei ihrem Triumph ebenso Ende vierzig wie der Bosnier diesmal. Dino Merlin ist zum dritten Mal mit einer Komposition beim Song Contest vertreten; "Putnici", sein Duett mit der Französin Béatrice, schaffte es 1999 immerhin auf den siebten Platz.
Siegchancen: 6/10
Sympathiepunkte: 6/10
spiegel

Mit seinem vage von der Midlife-Crisis handelnden Song könnte Dino Merlin ein Olsen-Brothers-artiger Überraschungserfolg gelingen: Die dänischen Sieger von 2000 waren bei ihrem Triumph ebenso Ende vierzig wie der Bosnier diesmal. Dino Merlin ist zum dritten Mal mit einer Komposition beim Song Contest vertreten; "Putnici", sein Duett mit der Französin Béatrice, schaffte es 1999 immerhin auf den siebten Platz.
spiegel
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#2453 Re: Dino Merlin 2011
ma 'ta ce kladionice, sve ce to nasa dijaspora pozlatiti.. obecali su glasatiRomanista 101% wrote:zbog cega je tako pao na listama prognoza, zar je tako lose odpjevao u polufinalu?
- therrarrius
#2454 Re: Dino Merlin 2011
Hajd malo iz konteksta prevedi za ove koji ne ''sprehaju'' njemackiladyada wrote:Beste Schunkelstimmung in der Halle, als Eurovision-Veteran Dino Merlin das zweite Halbfinale eröffnete. Die Mischung aus einem relativ geradlinigen Akustikgitarre-und-Klavier-Popsong mit balkanesken Melodie-Elementen klingt schlüssig, das "Oh-wooh-ho"-Thema ist nicht originell, aber wirkungsvoll. Und auf der Bühne erinnerte der Sänger zum Glück nicht so fatal an Roger Whittaker wie auf den Pressefotos.
spiegel
-
rufas
#2455 Re: Dino Merlin 2011
Pao je zato sto startuje sa pozicije broj dva.Romanista 101% wrote:zbog cega je tako pao na listama prognoza, zar je tako lose odpjevao u polufinalu?
Kazu da niko jos nije pobijedio sa tim startnim brojem(ako ne lazu)
A ja kazem,e pa vrijeme je
-
Muzikjunki
#2456 Re: Dino Merlin 2011
Iskren da vam budem, kad sam prvi put cuo nasu pjesmu (na nasem predstavljanju), bio sam uvjeren u dobar plasman na Eurosongu, cak medju prvih 5. Medjutim, nakon onako lose izvedbe u polufinalu, grozne koreografije (vjerujem jedna od najlosijih na Eurosongu), a i zbog ostalih drzava koje su imale mnogo bolju prezentaciju od nase, moram priznati da ne ocekujem nista posebno. Ako udjemo u prvih 10 to ce biti premija!
Uglavnom, sretno veceras i ocekujem manje majmunisanja po bini, a vise kvalitetnog pjevanja
Uglavnom, sretno veceras i ocekujem manje majmunisanja po bini, a vise kvalitetnog pjevanja
- Obuca9
#2457 Re: Dino Merlin 2011
Ne bih ja reko da kontaš, ali nema vezeema_ wrote:KontamHtjela sam reći "Već je bio na ES, znači da zna kako to ide"
Da ne spominjem njegovu karijeru od koliko ono godina, 20, 30?
![]()
No, eto, imao je savršen nastup, da me ne napadne ko
- plain vanilla
#2458 Re: Dino Merlin 2011
Niti mi se svidja pjesma, ni Dino, ni nastup, ni njegov engleski, ali navijat cu za nas kao da smo najboljiMuzikjunki wrote:Iskren da vam budem, kad sam prvi put cuo nasu pjesmu (na nasem predstavljanju), bio sam uvjeren u dobar plasman na Eurosongu, cak medju prvih 5. Medjutim, nakon onako lose izvedbe u polufinalu, grozne koreografije (vjerujem jedna od najlosijih na Eurosongu), a i zbog ostalih drzava koje su imale mnogo bolju prezentaciju od nase, moram priznati da ne ocekujem nista posebno. Ako udjemo u prvih 10 to ce biti premija!![]()
Nekad pobijedi fin pjesmuljak, nekad ne, nema veze mnogo kvalitet s pobjedom
- BegA_
#2459 Re: Dino Merlin 2011
Sa pozicije broj 2 do sada niko nije pobijedio, jedino je 2002. godine UK zavrsila treca. Turska je 2003. godine sa pozicije broj 4 pobijedila.rufas wrote:Pao je zato sto startuje sa pozicije broj dva.Romanista 101% wrote:zbog cega je tako pao na listama prognoza, zar je tako lose odpjevao u polufinalu?
Kazu da niko jos nije pobijedio sa tim startnim brojem(ako ne lazu)![]()
A ja kazem,e pa vrijeme je
Sve u svemu mislim da startni broj vise i ne znaci puno, jer se odmah od pocetka moze glasati.
-
AmSel
#2460 Re: Dino Merlin 2011
Pjesma nije losa. Tipicna njegova melodija, pogotovo kad pjeva "go to schoooool." Ja ipak mislim da bi bila bolja na bosanskom (kad to kazem, mislim da bi pjesma imala drugu temu, a ne o premotavanju ljubavi), zato sto melodija pase nasem jeziku bolje. To je barem moje misljenje.
Najgora pjesma je bila ona iz Slovacke, mada su cure bile prelijepe. Steta, stvarno steta. Skroz jednostavna i zvuci kao neka losa pjesma iz 90ih.
Najgora pjesma je bila ona iz Slovacke, mada su cure bile prelijepe. Steta, stvarno steta. Skroz jednostavna i zvuci kao neka losa pjesma iz 90ih.
-
EnisAdemovic
#2461 Re: Dino Merlin 2011
Go Go Go Dino
I will give you a vote from Denmark and my family too.

I will give you a vote from Denmark and my family too.
- just principe
#2462 Re: Dino Merlin 2011
EnisAdemovic wrote:Go Go Go Dino
I will give you a vote from Denmark and my family too.![]()
![]()
5 glasova je maximalno mislim, tako ako mozes 5 puta
- Ajatolah_
#2463 Re: Dino Merlin 2011
Večeras će Francuza pogurati žiri, i to dobro. Ali u svakom slučaju će ove godine biti gusto.
Za nas predviđam ono klasično, od 6. do 11. mjesta. Ulasku u prvih 5 se više ni ne nadam, pogotovo nakon što smo dobili drugo mjesto, a i čitam po ovim stranim forumima, skoro nas niko ne spominje kao svog favorita. Uglavnom Francuska, Azerbajdžan, Irska, UK.
Za nas predviđam ono klasično, od 6. do 11. mjesta. Ulasku u prvih 5 se više ni ne nadam, pogotovo nakon što smo dobili drugo mjesto, a i čitam po ovim stranim forumima, skoro nas niko ne spominje kao svog favorita. Uglavnom Francuska, Azerbajdžan, Irska, UK.
- medvjed23
#2464 Re: Dino Merlin 2011
Najbolji lepršav raspoloženje u dvorani kada je veteran Dino Merlin € Vizija otvorio drugi polufinale. mješavina relativno jednostavan akustična gitara i klavir-pop pjesma s balkana esque melodijskih elemenata zvuči uvjerljiv, "O-ho-wooh" tema nije originalno, ali učinkovit. A na pozornici podsjetio pjevačica sreću nije kobno za Roger Whittaker kao press fotografije.therrarrius wrote:Hajd malo iz konteksta prevedi za ove koji ne ''sprehaju'' njemackiladyada wrote:Beste Schunkelstimmung in der Halle, als Eurovision-Veteran Dino Merlin das zweite Halbfinale eröffnete. Die Mischung aus einem relativ geradlinigen Akustikgitarre-und-Klavier-Popsong mit balkanesken Melodie-Elementen klingt schlüssig, das "Oh-wooh-ho"-Thema ist nicht originell, aber wirkungsvoll. Und auf der Bühne erinnerte der Sänger zum Glück nicht so fatal an Roger Whittaker wie auf den Pressefotos.
spiegel
Sa svojim maglovito od midlife krize, djelujući pjesma mogla uspjeti Dino Merlin Olsen Brothers-kao iznenađenje uspjeh: Danski pobjednik 2000 su u svojim kasnim četrdesetim trijumf, kao i Bosanci u ovom trenutku. Dino Merlin predstavlja po treći put s kompozicije na Song Contest, "putnici", njegov duet s francuskim Beatrice, uspio sedmi u 1999 nakon što je cijelo mjesto.
Šanse za pobjedu: 6 / 10
Simpatija Bodovi: 6 / 10
ogledalo
- Zlata M.
#2465 Re: Dino Merlin 2011
medvjed23 wrote:Najbolji lepršav raspoloženje u dvorani kada je veteran Dino Merlin € Vizija otvorio drugi polufinale. mješavina relativno jednostavan akustična gitara i klavir-pop pjesma s balkana esque melodijskih elemenata zvuči uvjerljiv, "O-ho-wooh" tema nije originalno, ali učinkovit. A na pozornici podsjetio pjevačica sreću nije kobno za Roger Whittaker kao press fotografije.therrarrius wrote:Hajd malo iz konteksta prevedi za ove koji ne ''sprehaju'' njemacki
Sa svojim maglovito od midlife krize, djelujući pjesma mogla uspjeti Dino Merlin Olsen Brothers-kao iznenađenje uspjeh: Danski pobjednik 2000 su u svojim kasnim četrdesetim trijumf, kao i Bosanci u ovom trenutku. Dino Merlin predstavlja po treći put s kompozicije na Song Contest, "putnici", njegov duet s francuskim Beatrice, uspio sedmi u 1999 nakon što je cijelo mjesto.
Šanse za pobjedu: 6 / 10
Simpatija Bodovi: 6 / 10
ogledalo
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#2466 Re: Dino Merlin 2011
Realno izmedju 7 i 12 pozicije.
Uopste mi nije jasna ta neka vjestacki napravljena kao eufofrija,šrije svega od strane Dejana i Maje...a raja popusila pricu i uletila u sve to...pobjeda,zetra,ludilo i slicno.
Spustmo se ,svi zajedno,na zemlju budimo uz naseg predstavnika ( bez obzira sto niti volim njegove pjesme niti njega i njegovo stalno filozofiranje),budimo uz njega ali i budimo i realni

Uopste mi nije jasna ta neka vjestacki napravljena kao eufofrija,šrije svega od strane Dejana i Maje...a raja popusila pricu i uletila u sve to...pobjeda,zetra,ludilo i slicno.
Spustmo se ,svi zajedno,na zemlju budimo uz naseg predstavnika ( bez obzira sto niti volim njegove pjesme niti njega i njegovo stalno filozofiranje),budimo uz njega ali i budimo i realni
- plain vanilla
#2467 Re: Dino Merlin 2011
zasto bi bili realni dok navijamo?-LIBERO- wrote:Realno izmedju 7 i 12 pozicije.
Spustmo se ,svi zajedno,na zemlju budimo uz naseg predstavnika ( bez obzira sto niti volim njegove pjesme niti njega i njegovo stalno filozofiranje),budimo uz njega ali i budimo i realni![]()
Pa ne navijam ja za njega jer je najbolji nego jer je iz BiH
ko bi se realan mlatio po utakmicama nase lige? pa se opet lemaju
e onda mozemo i mi euforicno navijati za Dinu
- bijela
#2468 Re: Dino Merlin 2011
ja ba
ja upravo pravim
da možemo večeras bolje navijati kada se najedemo 
ja upravo pravim
da možemo večeras bolje navijati kada se najedemo - vee-jay
#2469 Re: Dino Merlin 2011
jao jel' moze recept za ovo?
- smoki_choko
#2470 Re: Dino Merlin 2011
od cega ti je ova krema unutra

- amrica
#2471 Re: Dino Merlin 2011
jao sta je ovo 'vako dobro 
- ema_
#2472 Re: Dino Merlin 2011
sanabe wrote:ne znam zeno, dodje mi da temu otvorim o onomeamrica wrote:jao sta je ovo 'vako dobro![]()
dje ona bijela nestade?
Ima na temi Šta ste kuhali danas, i recept na Recepti
- Ajatolah_
#2473 Re: Dino Merlin 2011
Ma mene ona krema zanima, ufff, uvijek sam bio slab na kreme, a ovi hljebasti dijelovi mi dođu k'o bespotrebni dodatak. 
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#2474 Re: Dino Merlin 2011
Sta ovo uradiste
zbunih se 
- bijela
#2475 Re: Dino Merlin 2011
ode dino u drugi plan, slabi ste navijači
recept na temi "šta ste kuhali"