Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
little_bit_confused wrote:Malo sam pogledala ovo o kani, izgleda mi super.. I da, sjetih se da sam vidjela tu kanu na rukama neke djevojke...
Moja kosa je malo kraca od tvoje pa bilo bi i meni to pakovanje za 2 puta.
Uglavnom hvala puno na savjetu. Trebala bih se uskoro farbati, pa cu ili pokusati prvo kombinaciju crvene i narandzaste, sto mi je jedna djevojka ovdje rekla (jer vec kupih crvenu farbu) ili cu uzeti kanu. Ali u svakom slucaju probam oboje, valjda nesto upali
ja sam se farbala jedno vrijeme kanom (doduse, onom sa pijace, u onim kesicama) i bude kosa crvenkasta (jer bi je tada podloga bila smedja), ili nekako tamno crvena. a ja sam tada ganjala neku drecavu crvenu
meni su sada vise sve crvene boje postale iste, kupim onu koja bude u prodavnici
Mezopotamija wrote:Koliko dug post i opet mi nije sve stalo, sramota.
Sad opet planiram da se ofarbam, kupila sam vec neku L'oreal feria 58(shining brozne), ali se kolebam zbog tog toplog(crvenkastog)pigmenta, jer mi i je i ova na ambalazi tete na slici vec nekako khmmmm, kao i moja ta topla smedja . Pa imate li ideju kako malo ovu vrstu smedje "usiviti" tj. da poprimi onaj fini sivi pigment, nadam se da sam ovo fino objasnila.
ako bjezis od crvenkastog tona a zelis svijetlo smedju boju...moje iskustvo.
pronadji neke boje koje se zovu ash dark blond i dark blond i pomjesaj, uz to koristi 3% hidrogen.
ja sam tako dugo bila srednje na svijetlo smedja bez crvenog odsjaja. to sam izvodila sa revlonisimo farbama.
sad sam na 5.3 i 6.3 i dobijem tamno smedju.
ovdje imas sve boje, kliknes da uvecas. ako mozes nabaviti ove boje mislim da bi dobila odgovarajucu boju. meni frizerka naruci od dobavljaca. http://www.e-cosmetics.ro/index.php/rev ... =2a&page=2
Hvala na savjetu, probacu i to, jer mi je nocna mora taj bakreni odsjaj
Ne znam kako bi djelovalo da se ove ash farbe mijesaju sa ovim smedjim ili ehoton sivi ubaciti
Kupih Lush Caca Brun da probam to cudo.
Mogu li je "zakuhati" sa neskafom ili ostacima koji ostanu u ampulama iz dolce gusta? (mislim da nemam kafu pravu kuci) ili da uzmem crni caj?
je prirodna, i bude smedja. kod mene cokoladno smedja ispadne, ma bas ista boja u koju sam se i farbala.
za crvenu ne znam, jer je nisam koristila, pretpostavljam da da...
google ti je majka
dodaj malo i jogurta, znas kako se fino po kosi stavlja sa jogurtom (ja stavljam uvijek na mokru kosu). a dodam i ja kako mi naleti kafe, kakao, cimet, vaniliju....vala bas ko sto kazes sta god mi padne na pamet, ja stavim.
alica.k wrote:dodaj malo i jogurta, znas kako se fino po kosi stavlja sa jogurtom (ja stavljam uvijek na mokru kosu). a dodam i ja kako mi naleti kafe, kakao, cimet, vaniliju....vala bas ko sto kazes sta god mi padne na pamet, ja stavim.
pa zato su ti dovoljne dvije kocke
i boja je drugacija meni bar potpuno tipa sa kakaom i bez njega
ova boja na prvoj slici mi je slicna boji kose od Ashlee Simpson ... narandjasto crvena boja kose koja se meni nenormalno svidja i koju sam imala samo 7 dana i prefarbala opet u tamno jer mi ne stoji pif
ljubomorna sam na vas kojima skoro sve boje kose stoje ... meni nema koristi ici dalje od tamno smedje xD
moze li se ovakva boja ocuvati sa knom? slika je slikana sa blicem
hm...zavisi kakva ti je podloga, ako je ovakva, mozda ona caca rouge bi ti dala slicnu nijansu, ona caca maroon bi ti vec bila pretamna, jedino isprobaj na 1 pramenu pa vidi, ne moze ti niko bas reci da ces dobiti bas tu nijansu mozda malo svjetliju/tamniju...ali mozda je bolji taj kompromis i zdravija kosa? Ono sto znam inace kod kane jeste da sto je svjetlija podloga to i kana da svjetliju nijansu koja vuce na narandzasto