Sarajevska zicara?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Kad ce radovi na zicari poceti?

2011
14
5%
2012
18
6%
2013
8
3%
2014
6
2%
2015
46
16%
nikad
197
68%

Total votes: 289

spree

#2451 Re: Sarajevska zicara?

Post by spree »

Edin H. wrote:
bumerangss wrote:
Podržavam više cijene strancima jer i nas deru rvati kad odemo na Jadran :D
Gdje te konkretno deru Hrvati vise u odnosu na domace, ili u ovom slucaju Crnogorci?
U dijelu posta koji nisi citirao se krije jedan od odgovora.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2452 Re: Sarajevska zicara?

Post by konektovan »

Edin H. wrote:
bumerangss wrote:
Gdje te konkretno deru Hrvati vise u odnosu na domace, ili u ovom slucaju Crnogorci?
Deru te gdje stignu i jedni i drugi. Zato ja predlazem samo da se Hrvatima i Černogorcima naplaćuje po 10 eura, ostalim strancima bih naplacivao kao i domaćinu. :mrgreen:
r_faruk

#2453 Re: Sarajevska zicara?

Post by r_faruk »

Image
predlazem jedan hamburger za 30 kuna, da se najedemo jer se praznog stomaka ne moRe raspravljat'.
Banksy

#2454 Re: Sarajevska zicara?

Post by Banksy »

Edin H. wrote:
Gdje te konkretno deru Hrvati vise u odnosu na domace
Image

Ugovorom se obvezuju građanima Dubrovnika omogućiti prijevoz žičarom po posebnoj cijeni dvosmjerne karte u iznosu od 15 kuna, pri čemu odrasla osoba može sa sobom povesti i dvoje djece mlađe od 12 godina.

Banksy

#2455 Re: Sarajevska zicara?

Post by Banksy »

Ulaznica u NP Durmitor, uključujući posjetu Centru za posjetioce, 3.00 €
Ulaznica u NP Biogradska gora, uključujući posjetu Centru za posjetioce, 3.00 €
Ulaznica u NP Lovćen, uključujući posjetu Centru za posjetioce, 2.00 €
Ulaznica u NP Skadarsko jezero, uključujući posjetu Centru za pojetioce na Vranjini i tematskim centrima u Rijeci Crnojevica i Virpazaru, 4.00
Ulaznica u NP Prokletije, uključujući posjetu Centru za posjetioce, 1.00 €

Ulaznice za organizovane grupe učenika, studenata, penzionera, sindikalnih organizacija i planinarskih društava važe samo za organizovane grupe iz Crne Gore.
Banksy

#2456 Re: Sarajevska zicara?

Post by Banksy »

Uskoro akvarijum u Kotoru - još jedna turistička atrakcija Crne Gore

Mi ćemo prilagoditi cijene,

đaci neće plaćati, studentima će cijena biti povoljna baš kao i za Kotorane, a za turiste će cijena iznositi 8 eura
I da je ovako širom svijeta, zna svako ko je bar jednom kročio nogom iz Bosne.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#2457 Re: Sarajevska zicara?

Post by Pitar sa Kariba »

Pa Crnogorci su i izmislili to deranje "stranaca" sa ekoloskom taksom pri ulasku u zemlju. A vamo se sad zale.... :D
akaunt

#2458 Re: Sarajevska zicara?

Post by akaunt »

A da li vi znate da domaći ( a domaći su svi koji pricaju i razumiju Hrvatski) imaju u skoro svim kafanama na području Dubrovnika 15 % popusta!
Hajvan

#2459 Re: Sarajevska zicara?

Post by Hajvan »

akaunt wrote:A da li vi znate da domaći ( a domaći su svi koji pricaju i razumiju Hrvatski) imaju u skoro svim kafanama na području Dubrovnika 15 % popusta!
ocigledno ne govorim “hrvatskim”, jer taj me “popust" nije nikad zakacio a vrlo sam cest gost u tom gradicu.
Dope_Man

#2460 Re: Sarajevska zicara?

Post by Dope_Man »

Hajvan wrote:
akaunt wrote:A da li vi znate da domaći ( a domaći su svi koji pricaju i razumiju Hrvatski) imaju u skoro svim kafanama na području Dubrovnika 15 % popusta!
ocigledno ne govorim “hrvatskim”, jer taj me “popust" nije nikad zakacio a vrlo sam cest gost u tom gradicu.
E pa sad, jesi li narucio kahvu, kafu ili kavu? :lol:
Thorgerson

#2461 Re: Sarajevska zicara?

Post by Thorgerson »

Edin H. wrote:
bumerangss wrote:
Dobro, a zasto smo mi toliko zabrinuti za susjede? :roll:

Pa valjda je najbitnije da gradjani ove, nase, drzave imaju popust. I poenta je u tome da bi cijena od 3 EUR bila stvarno smijesna za ovakvo nesto za turistu. Dakle, bas smijesna. Evo, reci ti i budi iskren da si turista iz bilo koje zemlje, dolazis ovdje pa valjda si pripremio jbt odredjenu svotu novca da spiskas. Za 50 EUR u Sarajevu mozes sve obavit. Zicara 10 EUR, cevapi 3-4 EUR, piva 2 EUR, kafa 1 EUR itd. Dakle, Sarajevo je jedan od najjeftinijih glavnih gradova, sto se tice ovih atrakcija za posjetiti.

Ja sam bio na eksurziji, i nisam posjetio sve sto sam htio, pa nisam kmecao. Imao toliko i toliko novca, i mislis da je talijana bolio qrac sto ja nemam 20-30 EUR za neki muzej, koloseum itd. A nisam ni ja kmecao. Posjetio ono sto sam planirao i htio, to platio.

Mislim zao mi je djece, trebali su prije pustanja napraviti te grupne popuste, tu se slazem. Ali ne kontam. Ovdje je do vodje grupe. Znas kolika je cijena pobogu. Gdje ih onda vodis onda koji djavo. Ja sam bio u Du. Kontam aj reko taman cu i tu njihovu zicaru da probam, odoh provjeriti posto su karte, kad sam vidio (sa dva klika to mozes uraditi, isto kao i za nasu zicaru), skontah jebote to za te pare se mogu i najest i napit. Nisam otisao, a nisam ni kmecao. Jednostavno ne smatram da to vrijedi toliko novca.

Dakle, cijena je 10 EUR. Kome je ok ta cijena, neka se vozi. Kome nije ko smatra da to ne vrijedi toliko logicno, neka se ne vozi.
archi_a

#2462 Re: Sarajevska zicara?

Post by archi_a »

:thumbup:
akaunt

#2463 Re: Sarajevska zicara?

Post by akaunt »

Hajvan wrote:
Moj naglasak je slicniji Madjarskom nego Hrvatskom i svaki put uredno dobijem racun sa dole nekom skracenicom , mislim DT ili slicno i citko upisano -10 ili -15 %. Sto je jos zanimljivije jedan Beogradjanin je htio posto poto da dokaze da se na njega ne odnosi i izgubio je opkladu. Tako da sam ja imao popust -100% na moju kolu a on platio dva sladoleda i kaFu da jos otplacuje kredit.
Drugi put pogledaj bolje racun. Vidjet ces.
U svim atrakcijama domaci turisti su privilegovani!
man_464

#2464 Re: Sarajevska zicara?

Post by man_464 »

Thorgerson wrote:
Edin H. wrote:
bumerangss wrote:

Pa valjda je najbitnije da gradjani ove, nase, drzave imaju popust. I poenta je u tome da bi cijena od 3 EUR bila stvarno smijesna za ovakvo nesto za turistu. Dakle, bas smijesna. Evo, reci ti i budi iskren da si turista iz bilo koje zemlje, dolazis ovdje pa valjda si pripremio jbt odredjenu svotu novca da spiskas. Za 50 EUR u Sarajevu mozes sve obavit. Zicara 10 EUR, cevapi 3-4 EUR, piva 2 EUR, kafa 1 EUR itd. Dakle, Sarajevo je jedan od najjeftinijih glavnih gradova, sto se tice ovih atrakcija za posjetiti.

Ja sam bio na eksurziji, i nisam posjetio sve sto sam htio, pa nisam kmecao. Imao toliko i toliko novca, i mislis da je talijana bolio qrac sto ja nemam 20-30 EUR za neki muzej, koloseum itd. A nisam ni ja kmecao. Posjetio ono sto sam planirao i htio, to platio.

Mislim zao mi je djece, trebali su prije pustanja napraviti te grupne popuste, tu se slazem. Ali ne kontam. Ovdje je do vodje grupe. Znas kolika je cijena pobogu. Gdje ih onda vodis onda koji djavo. Ja sam bio u Du. Kontam aj reko taman cu i tu njihovu zicaru da probam, odoh provjeriti posto su karte, kad sam vidio (sa dva klika to mozes uraditi, isto kao i za nasu zicaru), skontah jebote to za te pare se mogu i najest i napit. Nisam otisao, a nisam ni kmecao. Jednostavno ne smatram da to vrijedi toliko novca.

Dakle, cijena je 10 EUR. Kome je ok ta cijena, neka se vozi. Kome nije ko smatra da to ne vrijedi toliko logicno, neka se ne vozi.
Svaka ti je za teftera. :thumbup:
konektovan

#2465 Re: Sarajevska zicara?

Post by konektovan »

Potpis... :thumbup:
karanana

#2466 Re: Sarajevska zicara?

Post by karanana »

moram se sloziti
zateznistub

#2467 Re: Sarajevska zicara?

Post by zateznistub »

Od do :thumbup:
Banksy

#2468 Re: Sarajevska zicara?

Post by Banksy »

To je to.
bumerangss

#2469 Re: Sarajevska zicara?

Post by bumerangss »

Banksy wrote:
Edin H. wrote:
Gdje te konkretno deru Hrvati vise u odnosu na domace
Image

Ugovorom se obvezuju građanima Dubrovnika omogućiti prijevoz žičarom po posebnoj cijeni dvosmjerne karte u iznosu od 15 kuna, pri čemu odrasla osoba može sa sobom povesti i dvoje djece mlađe od 12 godina.

To je cjenik iz 2011-te godine! ažuriraj podatke :D
insomnia78

#2471 Re: Sarajevska zicara?

Post by insomnia78 »

Jel to se vi poredite sa Dubrovnikom? :lol:
Eto vas ko ona sa tepsijom pite od 40€
insomnia78

#2472 Re: Sarajevska zicara?

Post by insomnia78 »

U mom selu ima izreka za takve situacije. “Daj ti kurac da izbiješ oči” :-D
konektovan

#2473 Re: Sarajevska zicara?

Post by konektovan »

Samo ih treba klepati, znaci posebno hrvate, dušu im uzeti. :mrgreen:
hurmasica

#2474 Re: Sarajevska zicara?

Post by hurmasica »

Cijena sasvim realna i ok i za domace i za strance...ne znam uopste u cemu je problem.
Problem bi bio da su pukli cijene svima cvaja pa da.imate razlog za kuknjavu...
Edin H.

#2475 Re: Sarajevska zicara?

Post by Edin H. »

Thorgerson wrote:
Edin H. wrote:
bumerangss wrote:

Prije svega radi se o diskriminaciji, u ovom slucaju gostiju tvog grada, a niti jedna diskriminacija nije opravdana.
Tebe Talijani nisu diskriminirali, cijena ulaze je ista i za Rimljanku i za tebe.
Da su barem ovi balvani koji donose odluke barem ispostovali svoj prijedlog, pa uveli loyalty cards, pa i nekako. Nego otvoreno. :lol:
Imas li ti ijednoga prijatelja stranca kojeg ces pozvati da dodje u posjetu Sarajevu? Mene bi pravo sramota bilo da odvedem prijatelja na zicaru i meni naplate kartu sest ,a prijatelju cvaju.

Poput sarajevskih revizora, prodji pored lokalnog mangupa bez karte, a maltretiraj stranca da mu naplate kaznu, a ne covjeku da pomognu i objasne kako da ponisti kartu, kad vec nema dovoljno infomacija na stranim jezicima.
Post Reply