Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Ajatolah_

#2451 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Ajatolah_ »

Royale wrote:
EdoI wrote:Jeste li probali šta prodavati, kakva su iskustva, nađe li se kupaca? Evo gledam ovo što bih imao prodati, neke kolekcionarske gluposti za koje mislim da ne skuplja baš puno ljudi, 192 hiljade aktivnih artikala :D :-) pa sam nešto skeptičan da će se neko zakačiti na ovo moje.
I je li bolja ideja aukcija ili fiksna cijena?
Kako misliš slati ako ti neko poruči recimo nešto iz Amerike?
Nemam pojma. Ustvari, nisam siguran ni u Hrvatsku kako bih poslao.
zlo zlo

#2452 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by zlo zlo »

kmeee za 2 dana ce bit mj dana kako cekam paket iz sad-a :sad:
mentalist

#2453 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by mentalist »

EdoI wrote:
Royale wrote:
EdoI wrote:Jeste li probali šta prodavati, kakva su iskustva, nađe li se kupaca? Evo gledam ovo što bih imao prodati, neke kolekcionarske gluposti za koje mislim da ne skuplja baš puno ljudi, 192 hiljade aktivnih artikala :D :-) pa sam nešto skeptičan da će se neko zakačiti na ovo moje.
Nemam pojma. Ustvari, nisam siguran ni u Hrvatsku kako bih poslao.
jest da laže, ima kalkulator od BH pošte
http://www.posta.ba/kalkulator/1/0/36.html
pathyeshme

#2454 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by pathyeshme »

Royale wrote:
Ako nije velika stvarčica odveze se do Neuma, ubaci je u flaši, zatvori čepom i židne u more.. Pa nek Amerikanac čeka.

Sent from my XT701 using Tapatalk 2
holowey

#2455 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by holowey »

prodao sam ja neke novcanice, kovanice i telefonske kartice... stavljao fiksnu cijenu jer je na ebayu bila neka akcija ako je fiksna cijena nema listing fee... kupci su bili iz usa, turske, francuske... na listingu stavio dva iznosa za shipping, $3 regular i $10 registered w/ tracking, svi kupci trazili regular i ja slao "na srecu"... srecom, stiglo sve bez problema...
motorola01

#2456 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by motorola01 »

Chuckie wrote:
motorola01 wrote:
un1ted wrote:Poslao sam im upit da li mogu poslati preko RoyalMail pa cemo vidjeti sta ce odgovoriti :mrgreen: Malo cu se u pauzi od spremanja isptia posvetiti trazenju nacina da me ne ogule dhlovci.
Otidji na tu stranicu sa koje si narucio i pogledaj uslove isporuke i sta ista sadrzi, odnosno da li si platio i uslugu carinjenja sa isporukom na adresu ili samo isporuku na adresu. Ako u uslovima isporuke pise da u njih spada usluga carinjenja, onda se mozes komotno kaciti sa ovim nasim dhl-ovcima jer su poznati kao lovci u mutnom i da hoce naplatiti i ono sto ne trebaju.
Kako će majketi platiti uslugu carinjenja / špeditersku uslugu prodavcu robe? :D

Ne placa je prodavcu robe, nego firmi koja vrsi dostavu robe od vrata do vrata. U vecini slucajeva u tu uslugu spada i usluga carinjenja, ali druga je sad stvar sto ovi nasi krse ugovor. Ako ne vjerujes, nadji nekog uposlenika jedne od firmi koje rade ovu vrstu usluge i potvrdit ce ti ovo
tindy_lindy

#2457 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by tindy_lindy »

Royale wrote:
tindy_lindy wrote:Porucila sam neku jaknu iz Kine prije par dana i nakon 2 dana mi je doslo obavjestenje da je posiljka poslata. Medjutim,nakon 4 dana mi je stiglo obavjestenje od ebaya ovog sadrzaja :

"We're writing to let you know that this listing for an item you won or bid on is no longer available:

261147730206 - New Lady Women Thicken Warm Winter Coat Hood Parka Overcoat Long Jacket Outwear

We understand this may be disappointing, but occasionally we need to remove listings. In some cases, the item itself is fine, but was listed in a way that didn't follow eBay's guidelines.

Here's what you can do next:

-- If you already paid, received your item, and you're satisfied, please disregard this notice.
-- If you won the item but haven't paid, don't pay. Since eBay removed the listing, you're no longer obligated to go through with the transaction.
-- If you already paid for this item through eBay, and it's past the estimated delivery time, you can open a case in our Resolution Center. Click the link below, and select the "I haven't received it yet" option. This will guide you through the process of opening a case.
http://resolutioncenter.ebay.com"

Sta da radim,da li da otvorim case sad iako je ocekivano vrijeme dostave izmedju 23. januara i 6. februara ili da sacekam da vidim hoce li ipak stici? Nisu neke pare,ali bih voljela da ipak stigne.Postoji li neki drugi nacin da stupim u kontakt s prodavcem,s obzirom da nema vise nalog na ebayu?
Ja da sam na tvom mjestu odmah bih otvorio case, ako je obrisao akaunt, sve je jasno, ako dobiješ jaknu, lahko ti je poslati lovu ponovo na njegov paypal account. :)
U pravu si,to sam i uradila,za svaki slucaj.Mislila sam da se ne moze tako rano otvoriti case,ali sad vidjeh da moze :)
Chuckie

#2458 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Chuckie »

motorola01 wrote: Ne placa je prodavcu robe, nego firmi koja vrsi dostavu robe od vrata do vrata. U vecini slucajeva u tu uslugu spada i usluga carinjenja, ali druga je sad stvar sto ovi nasi krse ugovor. Ako ne vjerujes, nadji nekog uposlenika jedne od firmi koje rade ovu vrstu usluge i potvrdit ce ti ovo
Pa kako da uplati unaprijed uslugu carinjenja kad ne zna hoce li uopste biti carinjenja robe, kad na granicu dodje sve je lutrija, stotinu puta sam se uvjerio u to. Za stvari koje sam mislio 100% da ce biti ocarinjene nisu bile i obratno.
motorola01

#2459 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by motorola01 »

Chuckie wrote:
motorola01 wrote: Ne placa je prodavcu robe, nego firmi koja vrsi dostavu robe od vrata do vrata. U vecini slucajeva u tu uslugu spada i usluga carinjenja, ali druga je sad stvar sto ovi nasi krse ugovor. Ako ne vjerujes, nadji nekog uposlenika jedne od firmi koje rade ovu vrstu usluge i potvrdit ce ti ovo
Pa kako da uplati unaprijed uslugu carinjenja kad ne zna hoce li uopste biti carinjenja robe, kad na granicu dodje sve je lutrija, stotinu puta sam se uvjerio u to. Za stvari koje sam mislio 100% da ce biti ocarinjene nisu bile i obratno.
Kad platis onih 10 eura/funti/dolara postarine od vrata do vrata, u tu cijenu najcesce spada i usluga carinjenja, ako je treba izvrsiti u zavisnosti od visine vrijednosti robe i zakona drzave u koju se isporucuje. Shvatas?
_Reds_

#2460 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by _Reds_ »

Chuckie wrote:Eto da se ko ne iznenadi i kaže bio mi je paket poklon ili mala vrijednost a opet ga ocarinili.
Nem potrebe da napadas ljude.

Ono sto je on rekao, je ok, i prolazi u pola slucajve bas, pogotovo kad se nesto ne salje u originalnoj kutiji, zamolis prodavca da ga salje drugacije.

Ili tipa kad ti salje neku odjecu i sl, za koju carinik nema pojma koliko bas kosta. Pa ako na paketu pise 150 dolara, naravno da ce ti puci carinu na tih 150 dolara. Eh ako pise 50 dolara, postoji dobra sansa da ocarinuje kao 50 dolara, a postoji i da carini po nekoj svojoj stopi, katalogu, ili da trazi da doneses racun.

Dakle nista ne gubi neko ako pokusa.
wall3

#2461 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by wall3 »

Kineska nova godina je 10.2 pa im vjerovatno(kao i prošlih godina) pošta neće slati pakete poslije 1.2 odnosno slanje će se odužiti(zavisno od toga preko čega šalju) tako da probajte kupiti šta vam treba do kraja januara ako ne želite čekati. :thumbup:
lajkujMe

#2462 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by lajkujMe »

Napokon stigla i moja posiljka, poslata 29.11.2012 bila sretno upakovana u sanducetu.
badalpur

#2463 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by badalpur »

Sve mi se cini da me je jedan Kinez dobro izlevatio :-? . Znaci kupila nesto od njega, proizvod bio loseg kvaliteta i ostavila sam mu negativan feedback. Javio se on meni i ponudio da posalje novi proizvod i ja pristala. Nakon toga trazio da mu revidiram feedback, bash ono insistirao i ja nisam htjela dok ne dodje novi proizvod i tako...ni njega vise da se javi, a bogami ni proizvoda. Pretpostavljam da je sad kasno za neku zalbu jer je proslo vise od mjesec dana otkako mi je navodno poslao zamjenski proizvod :-?
Royale

#2464 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Royale »

badalpur wrote:Sve mi se cini da me je jedan Kinez dobro izlevatio :-? . Znaci kupila nesto od njega, proizvod bio loseg kvaliteta i ostavila sam mu negativan feedback. Javio se on meni i ponudio da posalje novi proizvod i ja pristala. Nakon toga trazio da mu revidiram feedback, bash ono insistirao i ja nisam htjela dok ne dodje novi proizvod i tako...ni njega vise da se javi, a bogami ni proizvoda. Pretpostavljam da je sad kasno za neku zalbu jer je proslo vise od mjesec dana otkako mi je navodno poslao zamjenski proizvod :-?
A šta ti dobiješ što ostaviš negativan dojam ? Zar ti nije mudrije zatražiti povrat novca ili otvoriti slučaj pa ga proslijediti eBayu ? Tako možeš izvuči deblji kraj a ovako je on dobio negativan dojam i sad ga boli briga. Najlakše je opaliti negativan dojam al je on nikakvo rješenje. Ja kupujem godinama ne eBayu a ostavio sam samo dosad 2 negativna dojma i to nedavno nekom kinezu ali mi se nije htio javiti na poruke, pa sta onda uraditi nego refund i negativni. :)
TurioSamGa

#2465 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by TurioSamGa »

Pomoc,

Narucio sam 4. januara sa Dinodirect.com sat od 6 dolara. Danas mi stize mail od njih da su za taj proizvod "out of stock". Nude mi da narucim neki drugi sat u toj vrijednosti, ili da mi vrate pare. Ja hocu da narucim drugi sat, ali me interesuje kako to da uradim. Naime mail koji sam dobio je automatski i ne mogu na njega odg. Da pokrenem case ili? Stranica im cudna ne znam gdje da se obratim i na koju adresu?
Royale

#2466 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Royale »

TurioSamGa wrote:Pomoc,

Narucio sam 4. januara sa Dinodirect.com sat od 6 dolara. Danas mi stize mail od njih da su za taj proizvod "out of stock". Nude mi da narucim neki drugi sat u toj vrijednosti, ili da mi vrate pare. Ja hocu da narucim drugi sat, ali me interesuje kako to da uradim. Naime mail koji sam dobio je automatski i ne mogu na njega odg. Da pokrenem case ili? Stranica im cudna ne znam gdje da se obratim i na koju adresu?
Moj ti je savjet da prihvatis refund pa onda ponovo kupis sta vec zelis iz razloga sto neces moci poslije dobiti pare nazad u slucaju da ne stigne artikal jer ce proci previse vremena.
badalpur

#2467 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by badalpur »

Royale wrote:
badalpur wrote:Sve mi se cini da me je jedan Kinez dobro izlevatio :-? . Znaci kupila nesto od njega, proizvod bio loseg kvaliteta i ostavila sam mu negativan feedback. Javio se on meni i ponudio da posalje novi proizvod i ja pristala. Nakon toga trazio da mu revidiram feedback, bash ono insistirao i ja nisam htjela dok ne dodje novi proizvod i tako...ni njega vise da se javi, a bogami ni proizvoda. Pretpostavljam da je sad kasno za neku zalbu jer je proslo vise od mjesec dana otkako mi je navodno poslao zamjenski proizvod :-?
A šta ti dobiješ što ostaviš negativan dojam ? Zar ti nije mudrije zatražiti povrat novca ili otvoriti slučaj pa ga proslijediti eBayu ? Tako možeš izvuči deblji kraj a ovako je on dobio negativan dojam i sad ga boli briga. Najlakše je opaliti negativan dojam al je on nikakvo rješenje. Ja kupujem godinama ne eBayu a ostavio sam samo dosad 2 negativna dojma i to nedavno nekom kinezu ali mi se nije htio javiti na poruke, pa sta onda uraditi nego refund i negativni. :)
Jos sam neiskusna kad je kupovina na eBayju u pitanju. Na greskama se uci
Royale

#2468 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Royale »

badalpur wrote:
Royale wrote:
Jos sam neiskusna kad je kupovina na eBayju u pitanju. Na greskama se uci
Da, trebaš biti mudra, i gledati da riješiš problem tako što ćeš samo sebi pomoći, tebi ne igra ulogu taj negativan dojam, ako te još neka odluka bude smarala slobodno pitaj. :)
Don Zivconi

#2469 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Don Zivconi »

Svi imaju problema sa posiljkama iz kine jer su glavesine napravile blokadu :D odnosno carinjenje robe iz Kine ce se vrsiti samo u Tuzli Mostaru i Bosanskoj Gradisci a ne kao prije :-) tako da sad sva roba iz kine stoji u vakumu dok se mi nadamo dolasku :x . Od robe iz EU nema vise neke zarade tako da su uveli ovo sranje jer najvise robe dolazi iz Kine tako da je i Sarajevo osteceno ovom novom metodom al neka sad bar roba iz velike britanije stize za 5 dana ;). A dobro je i kad ti roba stigne u Sarajevo da je odvezes na carinjenje u mostar npr :lol:
Melami

#2470 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Melami »

Don Zivconi wrote:Svi imaju problema sa posiljkama iz kine jer su glavesine napravile blokadu :D odnosno carinjenje robe iz Kine ce se vrsiti samo u Tuzli Mostaru i Bosanskoj Gradisci a ne kao prije :-) tako da sad sva roba iz kine stoji u vakumu dok se mi nadamo dolasku :x . Od robe iz EU nema vise neke zarade tako da su uveli ovo sranje jer najvise robe dolazi iz Kine tako da je i Sarajevo osteceno ovom novom metodom al neka sad bar roba iz velike britanije stize za 5 dana ;). A dobro je i kad ti roba stigne u Sarajevo da je odvezes na carinjenje u mostar npr :lol:
JOj koja je ovo glupost,ovo nema nigdje na svijetu. Koje samo nebuloze i cime s eoni bave, totalno nebitnim stvarima.
Ovo je necija igra, neko ima velike koristi u ovome.
motorola01

#2471 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by motorola01 »

Mogu samo oni imati koristi jer mi otvorimo slucaj i dobijemo pare nazad. Oni klepe sebi to sto je doslo i gledajuci dugorocno, mi smo ga popu.i jer kinezi vise nece htjeti slati free za BIH-a ili nece dati nikako.
holowey

#2472 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by holowey »

odluka da se carini na samo tri mjesta je prvenstveno uradjena da se dobije na kontroli uvoza slepera i kontejnera potcijenjene kineske robe... ova odluka o kineskoj robi nema veze sa sitnim narudzbama koje dobijate postom...
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#2473 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by un1ted »

Pa kako da se ne carini u Saraejvu !? Znaci narudzba dodje u Sarajevo, pa se salje u Tuzlu, pa se vraca u Sarajevo :shock:
TheArn3s

#2474 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by TheArn3s »

Da li je neko imao iskustva s ovom stranicom http://www.wholesale-dress.net/ ?
Chuckie

#2475 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Chuckie »

motorola01 wrote:Kad platis onih 10 eura/funti/dolara postarine od vrata do vrata, u tu cijenu najcesce spada i usluga carinjenja, ako je treba izvrsiti u zavisnosti od visine vrijednosti robe i zakona drzave u koju se isporucuje. Shvatas?
Usluga špedicije je minimum 25KM, sama, bez troškova poštarine, kod nekih kurira i skuplja. Jesi li ikad uvozio DHLom, Fedexom, UPSom i sličnim kuririma?
Religious Fantastic wrote: Moj artikl od $350 dolara, placen 11 Decembra, a poslan 14 jos nije stigao. Pazi ovo. Nakon tacno 30 dana, tracking pokazuje da se pojavio u New Yorku (poslan iz Majamija). Otvorio sam slucaj, prosla sedmica dana, i eskalirao sam / da bi mi ebay customer support stavio slucaj na cekanje daljnjih 15 dana...pa da popizdis...

Priority mail international?! Aha... :run:
Priority mail tracking radi i na bhp.ba, čim paket sleti u Sarajevo vidjet ćeš na trackingu. Ako ga nema tu, nije još u državi, ali je 100% pouzdan, vjeruj da ćeš dobiti paket, ja sam neke vrijedne pakete dobijao i nakon 2 mj, nikad se ni jedan nije izgubio.
Post Reply