Chisum wrote:samko1974 wrote:KatarinaKosaca wrote:
P.S.Koje ti kanale gledas ne znam ni ti me zanima, al kad podrzavas onog ko kaze da nasi kanali ne valjaju a valja neka Nova TV il b92 onda naravno da podrzavas susujedske kanale.
Evo kažem ja da valja i Nova i b92. U odnosu na Hayat CNN i ABC

Treba prvo znati šta je medij, šta je tv, šta je program, šta je novinarstvo. Onako, imati osnovnog pojma.
Dalje, patriotizam se ne dokazuje ni pokazuje gledanjem domaćeg smeća. Patriotizam se ispoljava na druge načine, ali da ne objašnjavam sad to.
Što se tiče vrijeđanja prvi si počeo na ovoj temi i to kolektivno da je tukmak haman i izdajnik svatko ko ne gleda Švrakićevo otimanje para sa amaterima pokupljenim sa ulice.
MI, jarane u ovoj zemlji plaćamo poreze i nemamo nikakve potrebe gledanjem lošeg TV programa sebe zaglupljivati, a kome li dokazivati patriotizam. Pobrkao si babe i žabe skroz. Gledam i američki ID često. Jesam li zbog toga manje Bosanka

Kopiraj gdje sam rekao da je neko izdajnik i gdej ja bas Svrakica spominjem, ako to nadjes ja se odjavljujem sa foruma jel moze al ako ne bude mogla kopirati onda se ti djavi.Jel fer?
Ruzno je reci , ali jos gore je namjerno tako lagati da bi svoje tvrdnje opravdala.Ja nisam nikad samo o hayatu pricao govorim o svim bh kanalima i cvinjenica je da siv ne mogu biti losi a ovi susjedni skoro svi dobri.To tako nije niti ce biti bez obzira koliko vas dvije to zeljele.Ja nisam rekao ko gleda novu il b92 da nije bosanac i to je laz koju mi pokusvas staviti u kontest recenice, nego ko samo hvali srpske i hrvatske kanale a bosanski mu bas niti jedan nevalja osim AJ balkan , koja se juce pocela emitovati, onda vjerovatno da te osobe i nisu bosanci i hercegovci nego srbi i hrvati.Ako tebi ne valja nijedan bh kanal nemoj pokusavati onda da to nametnes drugima i ako oni to tako ne prhvataju i ne gledaju kao ti onda ne treba da se tako uzrujuvas, svadjas i raspravljas 3 dana.Ja sam samo rekao ako nekom ne valja hayat ima ftv ako ne valja FTV ima BHT il OBN il TV1 il neki treci, ne moguce je da nijedan ne valja.Sta to na novoj ima sto na nekom od nasi kanala nema, sta?????Imaju cak i serije i na toj novoj al eto bolje gledati nasu malu kliniku il LZN na novoj nego na FTV , jel de?

Auuuu.... Nisam znao da nam je dijaspora ovako pala kurcu zausi

, pa da im se identitetom bavi jedan Hayat (ustvari, kad covjek malo razmisli, ovo uopste nije smijesno.... Ovo je tuzno i porazavajuce...)
Ja sve mislim lik sljaka na Hayatu, ili mu neko sljaka na Hayatu, pa, jebiga, ne shapi se tamo gdje se jede.... Kad ono - Americki drzavljanin dosao da nam malo odrzi lekciju iz patriotizma...

Ja te opet pitam, ko je to moj u ovoj prici? I sta je "NASE" u ovoj prici?

Dezerter Svrakic, maloumne turske serije za besposlene domachice, seoske narikace ZMBT, kopija prekodrinskog seljakluka, ili "muslimanski program" - Hankin sin narkoman, koji krizira za vrijeme iftara, dok nam ona drzi lekciju iz islama?
Jedno je to sto ti, bio ovdje ili preko okeana, izgleda, ne mozes izaci iz tog ZMBT miljea... Sto se toga tice, to je tvoj problem, ali i tvoje puno pravo... Ali prodji nas se s tim americkim lekcijama o tome sta je nase, kako se drzi do tog neceg naseg, ili "naseg", u ovom slucaju.... Zvuci smijesno.[/quote]
Vidis zalosno i porazvajuce je to sto se ti izrazavas kao neki jalijas ovdje i prolazi to kod moderatora cak i bez opomene.U nodstatku fonda rjeci a da bi bio sto upecatljiviji ti moras spomenuti rijec ku..c.
Prema tome to je zalosno, a ono sto ja hocu i zelim da gledam je moja stvar, i onaj kome je to zalosno vise govori o njemu jer se on bavi stvarima i zeli da odredjuje i namece drugima sta ce ko gledati.To sto se pitas sta je "NASE" da ti odgovorim jer vidim da se pravis lud.Pretpostavljam da si rodom, porjeklom ,zivis il vise ne u njoj, nije ni bitno iz BiH .Dalje ovdje se prica i govori cjelo vrijeme o BiH tv kanalima , trece ovaj portal je Srajaevo-x a Sarajevo je glavni grad BiH , sta jos treba reci ovdje da skontas sta je zajednicko svemu ovome sto povezujem i sta je to svih nas , dakle "NASE"??????? Jesi sad skontao???
Drago mi je ako jesi a ako nisi potrazi pomoc kod strucnijih ljudi

, ja ipak takav strucnjak nisam.
To sto Svrakici , Izetbegovici i milioni drugih ljudi eto recimo i Dodik zive toj nasoj BiH nema nikakve veze niti bi trebalo biti briga na ovoj temi.Ja kad sam govorio o hayatu , sad ga to trebam bojkotvati jer su mu vlasnici familija Svrakic , jel?Pa zasto bi, ne moze meni Svrakic biti veci zlikovac i zlocinac od Milosevica, Karadzica, Mladica, Tudjamana i drugih slicnih njima, ne moze.A ti ako ces radije lovu davati da gledas kanale Novu TV i B92 izvoli daji ako zelis uplacuj svojevoljno po 1000 eura svaki mjesec na njihove racune i zato me nije briga ali ja necu i ako zbog ovog sto ti ja govorim tebi zvuci da se pravim patriotom i da nekom solim pamet i to je opet tvoja stvar jer ja to ne cinim , ja samo iznosim svoje misljenje na koje imam pravo.Znaci "NASE" je sve sto je bosanskohercegovacko , bez obzira ko i sta i kako sacinjavao tu zemlju , volio je manje il vise , svi koji zive u njoj il su porjeklom iz nje ona je njihova , to jest nasa jer ja idem od toga da svi koji ovdje diskutujemo smo bosanci i hercegovci il porjeklom goegrafskim iz te zemlje , zivjeli jos uvijek u njoj il ne al ona je nasa sviju nas ovdje, svidjelo se to tebi il ne, to je tako.
A ti gospodine pametni kad sve tako lijepo znas i kad si tako pametna i strucna osoba zasto ti onda ne otvoris neki svoj program televizijski il kanal i ne prilagodis sadrzaj takav za kojeg ti smatras da ce vecina voljeti i zelejti i biti gledan il ga opet prilagodi samo sebi pa ko hoce nek gleda a ko nece ne mora, ha ja, sta kazes na to?