Trudio sam se biti smiren i kulturan, i ne koristiti nepotrebne epitete, ali...
Smijesni su mi ljudi koji pokusavaju naci ikakva opravdanja za ovo sto smo dobili jucer i danas. Svi postovi u nekom stilu, pa eto treba se smiriti, ocekivano je ovo, preoptereceni su, ljudi su se nakacili previse na net...? jel to problem mene kao krajnjeg korisnika ili problem struke BH Telecoma? Jel moj problem, ili bilo koga od nas, sto nisu u stanju pruziti uslugu koja nam ugovorom obecana?
Zasto se ja trebam smarati tim kakvim oni resursima raspolazu i kakvom infrastrukturom? Nisam uposlenik Telecoma i to me ne interesuje. ja sam korisnik koji im je platio toliko i toliko za odredjenu uslugu, i moje je da istu uslugu ocekujem i dobijem. Njihovo je da se zamaraju brojkama i racunjanjem hoce li pasti sistem zbog ovog ili onog, ili se zagusiti. Sta sada, trebam ih zaliti i razumjeti, jer eto ipak nisu racunali na to da ce se "toliki" broj ljudi nakaciti na net kad dodje flat? ma to je vec neko iznad rekao, to mene ne interesuje. Platio sam za odredjenu brzinu, i stvarno me ne interesuje nista vise, nikakvi njihovi problemi.
Ovdje neki pokusavaju otvoriti nekakve nebulozne teme, tipa treba li se i koliko i sta skidati. Ma to nije moj problem, da razmisljam o tome koliko ces ti skinuti, niti je tvoj da razmisljas o tome koliko cu ja i sta skinuti. I jos manje je ikakvo opravdanje za drastican pad u brzini koji se desio.
Vidim neki ljudi su zadovoljni, neki imaju blizu pune brzine, i to je super za njih. Ali isto tako ima i nas kojima je od jucer skoro pa konstantno brzina ispod 1Mb, sto je strasno za paket koji bi trebao biti 4Mb. Neko spominje netacne testove, pominju se torrenti. Dajte ljudi, ne trazite dlaku u sijenu da ih opravdate. Ima nas jos koji nismo totalni laici po pitanju ove oblasti. Ja sam testirao brzinu svaki put sa iskljucenim bilo kakvim download klijentom, i svaki put je bila ocajna brzina, i pogodite sta, kad pocnem skidati nesto, ispostavi se da mi je speedtest bio savrseno tacan. Koliko smo svi ocajni postali, vidim neki su ovdje zadovoljni i nekakvim polovnim brzinama, pa kao kometari u fazonu "dobro je kako moze biti".
Smijesno je sve ovo, i da se pohvalim jos jednom sa trenutnom brzinom dok ovo kucam, koja je savrsenstvo u odnosu na ono sto imam cijeli dan: