BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
iceman2010

#2451 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by iceman2010 »

ipsilon wrote:Image

Ali zato prema Frankfurtu čemer pravi.
Jasno kao dan. Slabi linkovi prema vani. Cuo sam da su prije 01.03.2011. u pripremi za flat povecani nekoliko puta. Ocigledno nije dovoljno. Problem dakle nije tehnicke prirode. Problem je u tome sto Telecom nije zakupio dovoljno velike linkove da podmiri potrebe svojih korisnika. Losa procjena. Doduse, moguce je da se sve smiri kada se raja malo zasiti. U ovim stvarima se planiranje inace tako radi. Planira se da nece svi u isto vrijeme skidati sa Interneta. Niko ne planira za vrsna opterecenja. Uzmimo za primjer mobilnu telefoniju. Ona se planira za "obicne" dane, pa prilikom praznika dodje do zagusenja. Razumljivo je da niko nece duplo povecati svoje kapacitete radi recimo 15 dana, a da ostalih 350 dana pola kapaciteta ne bude iskoristeno. Medjutim, moguce je da i kada splasne "glad" za internetom trenutni linkovi ne budu dovoljni. Problem se dakle moze rijesiti na dva nacina:

1. Povecanjem linkova.
2. Nadocice samo kada navala malo popusti.
Ili kombinacija ova dva rjesenja.
mehki_kurabi

#2452 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by mehki_kurabi »

madFlava wrote:
Bobi wrote:Haj zovi pa nam reci sta su ti rekli :D.

prvo su rekli da je od kako je pusten flat ,da je doslo da zagusenja mreze pa su brzine kod vecine korisnika manje :)
a drugo sto sam objasnio da mi je to odavno,onda su rekli da su izdali nalog pa ce provjerit,pa ako bude problema da ce povecat tu brzinu :D mamu im :)
koji su to levati ...cuj "doslo do zagusenja". Pa gdje su ti inzenjeri i strucnjaci..sta su radili protekla 2 mjeseca. Kako je kod onih seljaka iz HS-a proslo OK sa FLAT-om?

Ipak ona reklama za Moju TV je fakat Lovacka prica :)
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#2453 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Entropio »

iceman2010 wrote:
Jasno kao dan. Slabi linkovi prema vani. Cuo sam da su prije 01.03.2011. u pripremi za flat povecani nekoliko puta. Ocigledno nije dovoljno. Problem dakle nije tehnicke prirode. Problem je u tome sto Telecom nije zakupio dovoljno velike linkove da podmiri potrebe svojih korisnika. Losa procjena. Doduse, moguce je da se sve smiri kada se raja malo zasiti. U ovim stvarima se planiranje inace tako radi. Planira se da nece svi u isto vrijeme skidati sa Interneta. Niko ne planira za vrsna opterecenja. Uzmimo za primjer mobilnu telefoniju. Ona se planira za "obicne" dane, pa prilikom praznika dodje do zagusenja. Razumljivo je da niko nece duplo povecati svoje kapacitete radi recimo 15 dana, a da ostalih 350 dana pola kapaciteta ne bude iskoristeno. Medjutim, moguce je da i kada splasne "glad" za internetom trenutni linkovi ne budu dovoljni. Problem se dakle moze rijesiti na dva nacina:

1. Povecanjem linkova.
I šta sad... čekaćemo da kupe linkove? LOL. Pa to bi moglo trajati mjesecima.
neo7

#2454 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by neo7 »

Entropio wrote:
Mor'o sam..... :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
fole13

#2455 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by fole13 »

iceman2010 wrote:
ipsilon wrote:Image

Ali zato prema Frankfurtu čemer pravi.

1. Povecanjem linkova.

To je tako jadno i pateticno od tako velike i snazne kompanije koja je u sve losijem stanju i ima manje korisnika.Znaju uzeti pare ,a za uzvrat ti daju zbidelj od usluge jos bi se trebalo na izmjene koristiti net. Pa nije ratno stanje da narodu daju redukcije interneta. U tom Bitchnetu ne zna se ko je veci kreten ,a imaju obraza reci da idu prvi i daju vise .Nicija nije do zore gorila tako nece ni njihova ili ce se privatizovati pa zaposliti strucnije ljude ili ce propasti kao previse koristen kauc,Otpusteni ste levati............ :lol: :D :lol:
Last edited by fole13 on 02/03/2011 22:42, edited 2 times in total.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#2456 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Entropio »

neo7 wrote:
Entropio wrote:
Mor'o sam..... :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol:
Najamnik

#2457 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Najamnik »

Posto su nam isporucili oko 8-20% obecane brzine zanima me bas hoce li BH telecom postupiti na FER osnovi koju toliko voli pa nam i napaltiti racune u iznosu od te prosjecne brzine tj da nam naplate samo 8-20% racuna :evil:
lelooo

#2458 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by lelooo »

Ja mislim da 99% ovih sto zapomazu,kukaju,placu i "sutra" idu otkazat Bitchnet i uzet LOL/Tmach/Vodafone/HT/British Telecom nema jos licnu kartu a bogami ni pravo na nju, pa valja molit babu da izlazi s posla i skace po salterima i odjavljuje, prijavljuje i maltretira se...

Jadan Bihnet :lol: :lol: :lol:
Nermin_BH

#2459 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Nermin_BH »

mehki_kurabi wrote:
madFlava wrote:
Bobi wrote:Haj zovi pa nam reci sta su ti rekli :D.

prvo su rekli da je od kako je pusten flat ,da je doslo da zagusenja mreze pa su brzine kod vecine korisnika manje :)
a drugo sto sam objasnio da mi je to odavno,onda su rekli da su izdali nalog pa ce provjerit,pa ako bude problema da ce povecat tu brzinu :D mamu im :)
koji su to levati ...cuj "doslo do zagusenja". Pa gdje su ti inzenjeri i strucnjaci..sta su radili protekla 2 mjeseca. Kako je kod onih seljaka iz HS-a proslo OK sa FLAT-om?

Ipak ona reklama za Moju TV je fakat Lovacka prica :)
Hvala građaninu.
Ponosan

#2460 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Ponosan »

jao katastrofe interneta!!!! ne mogu pratiti utakmicu na netu,kud ces dalje...stopa bruka jedna,a tuge i sramote! jobe vas neogranicen internet,nista ne mogu gledati na njemu! zaista jedno veliko razocarenje bh telekoma! hvalio sam ih za Moju tv,prije svega za 4 sportska kanala,ali internet je 3 puta sporije nego sto je bio do prvog marta!!! sramota!
rossoner

#2461 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by rossoner »

jes' da steka tu i tamo, ali evo ja skinuo ratne nadrealiste, 3 - 4 filma sa manjim problemima... I sada idem na odmor dok ovo sve pregledam. Dakle jedan "skidač" manje neko vrijeme :) :mrgreen: :skoljka: :run: :zoka: :zjev: :razz: 8) :sax: :bih:
Nermin_BH

#2462 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Nermin_BH »

rossoner wrote:jes' da steka tu i tamo, ali evo ja skinuo ratne nadrealiste, 3 - 4 filma sa manjim problemima... I sada idem na odmor dok ovo sve pregledam. Dakle jedan "skidač" manje neko vrijeme :) :mrgreen: :skoljka: :run: :zoka: :zjev: :razz: 8) :sax: :bih:
I ja sam skino nadrealiste 11.5 GB, jesi skido s thepiratebay ? ma glupi ratni nadrealisti pregledo 3-4 epizode dosadilo.
mehki_kurabi

#2463 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by mehki_kurabi »

lelooo wrote:Ja mislim da 99% ovih sto zapomazu,kukaju,placu i "sutra" idu otkazat Bitchnet i uzet LOL/Tmach/Vodafone/HT/British Telecom nema jos licnu kartu a bogami ni pravo na nju, pa valja molit babu da izlazi s posla i skace po salterima i odjavljuje, prijavljuje i maltretira se...

Jadan Bihnet :lol: :lol: :lol:
Tu je izgleda i babo donji
Brankovac

#2464 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Brankovac »

Ljudi ruke su mi svezane. Pomazite. Jučer sam skinuo 5 GB, a na netFlat 2 paketu sam. Meni starci kažu da je to puno što sam skinuo. Jel to puno? I koliki je limit sada, šta znači fair osnova?
Pitarrr82

#2465 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Pitarrr82 »

Dobra im optimizacija pravo :D, meni su rekli da trebam izbrisati ikonu tj napraviti novu konekciju i resetovati modem i sve ce biti u dure hehe...

Ovako izgleda kad je sve u dure po njihovom a 20gb je paket...

Image
mr.torture

#2466 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by mr.torture »

Trudio sam se biti smiren i kulturan, i ne koristiti nepotrebne epitete, ali...

Smijesni su mi ljudi koji pokusavaju naci ikakva opravdanja za ovo sto smo dobili jucer i danas. Svi postovi u nekom stilu, pa eto treba se smiriti, ocekivano je ovo, preoptereceni su, ljudi su se nakacili previse na net...? jel to problem mene kao krajnjeg korisnika ili problem struke BH Telecoma? Jel moj problem, ili bilo koga od nas, sto nisu u stanju pruziti uslugu koja nam ugovorom obecana?
Zasto se ja trebam smarati tim kakvim oni resursima raspolazu i kakvom infrastrukturom? Nisam uposlenik Telecoma i to me ne interesuje. ja sam korisnik koji im je platio toliko i toliko za odredjenu uslugu, i moje je da istu uslugu ocekujem i dobijem. Njihovo je da se zamaraju brojkama i racunjanjem hoce li pasti sistem zbog ovog ili onog, ili se zagusiti. Sta sada, trebam ih zaliti i razumjeti, jer eto ipak nisu racunali na to da ce se "toliki" broj ljudi nakaciti na net kad dodje flat? ma to je vec neko iznad rekao, to mene ne interesuje. Platio sam za odredjenu brzinu, i stvarno me ne interesuje nista vise, nikakvi njihovi problemi.
Ovdje neki pokusavaju otvoriti nekakve nebulozne teme, tipa treba li se i koliko i sta skidati. Ma to nije moj problem, da razmisljam o tome koliko ces ti skinuti, niti je tvoj da razmisljas o tome koliko cu ja i sta skinuti. I jos manje je ikakvo opravdanje za drastican pad u brzini koji se desio.
Vidim neki ljudi su zadovoljni, neki imaju blizu pune brzine, i to je super za njih. Ali isto tako ima i nas kojima je od jucer skoro pa konstantno brzina ispod 1Mb, sto je strasno za paket koji bi trebao biti 4Mb. Neko spominje netacne testove, pominju se torrenti. Dajte ljudi, ne trazite dlaku u sijenu da ih opravdate. Ima nas jos koji nismo totalni laici po pitanju ove oblasti. Ja sam testirao brzinu svaki put sa iskljucenim bilo kakvim download klijentom, i svaki put je bila ocajna brzina, i pogodite sta, kad pocnem skidati nesto, ispostavi se da mi je speedtest bio savrseno tacan. Koliko smo svi ocajni postali, vidim neki su ovdje zadovoljni i nekakvim polovnim brzinama, pa kao kometari u fazonu "dobro je kako moze biti".
Smijesno je sve ovo, i da se pohvalim jos jednom sa trenutnom brzinom dok ovo kucam, koja je savrsenstvo u odnosu na ono sto imam cijeli dan:

Image
mr.torture

#2467 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by mr.torture »

Pitarrr82 wrote:Dobra im optimizacija pravo :D, meni su rekli da trebam izbrisati ikonu tj napraviti novu konekciju i resetovati modem i sve ce biti u dure hehe...

Image
Kralju moj optimizirali su ti, sta hoces ti? :D
Danas je bilo 0.16 kod nekih! :D
Pitarrr82

#2468 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Pitarrr82 »

mr.torture wrote:
Pitarrr82 wrote:Dobra im optimizacija pravo :D, meni su rekli da trebam izbrisati ikonu tj napraviti novu konekciju i resetovati modem i sve ce biti u dure hehe...

Image
Kralju moj optimizirali su ti, sta hoces ti? :D
Danas je bilo 0.16 kod nekih! :D

U pravu si optimizacija na nivou, ako ovako nastave mozda do kraja mjeseca nesto i naprave :D
Zovem se Zelena

#2469 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Zovem se Zelena »

Nisam neki freak što se tiče skidanja... Internet koristim svakodnevno za pronaći što mi treba, skinuti neku literaturu, poslušati pjesmicu, pogledati neki video. Od uvođenja flat-a, bogu hvala da ne ureknem :mrgreen: , nije bilo problema. Sasvim normalno učitavanje stranica, normalno fercera youtube, a blackjack... K'o nikad do sad, leeeeeeeeetiiiiiiiii :-) Ne mogu da pohvatam one karte :-D
Nermin_BH

#2470 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Nermin_BH »

Brankovac wrote:Ljudi ruke su mi svezane. Pomazite. Jučer sam skinuo 5 GB, a na netFlat 2 paketu sam. Meni starci kažu da je to puno što sam skinuo. Jel to puno? I koliki je limit sada, šta znači fair osnova?

Koja ti je brzina nije puno 5 GB fer osnova ti je 50 % od mogućeg limita po brzini da je brzina stalna 24/7/30 :D
spree

#2471 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by spree »

juce bilo sve u redu skino 8 gb :oops: , ali danas zavrnuli pipu. kao popravit ce se kako vrijeme prolazi :-) . mozda pred kraj mjeseca, ali ja hocu sad! :x .
Image :x
mr.torture

#2472 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by mr.torture »

Waiting for optimisation... :shock: :? :shock:
The Realist

#2473 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by The Realist »

Brankovac wrote:Ljudi ruke su mi svezane. Pomazite. Jučer sam skinuo 5 GB, a na netFlat 2 paketu sam. Meni starci kažu da je to puno što sam skinuo. Jel to puno? I koliki je limit sada, šta znači fair osnova?
Zato što si previše na netu su ti to rekli :D.

Da toliko svaki dan skidaš, nećeš ni na najslabijem paketu preći dozvoljeni limit.
Nermin_BH

#2474 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Nermin_BH »

The Realist wrote:
Zato što si previše na netu su ti to rekli :D.

Da toliko svaki dan skidaš, nećeš ni na najslabijem paketu preći dozvoljeni limit.
Ako predje fer osnovu brzina mu ide 256/256 kb/s :) do kraja mjeseca :)
Last edited by Nermin_BH on 02/03/2011 22:40, edited 1 time in total.
Ponosan

#2475 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Ponosan »

ovo uvodjenje Flat,bh telekom je izvrsio veliku prevaru! ali nadam se da ce to ispraviti sto prije inace je ovo sramota sto rade!
Locked