ZOBS
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
kB27
#2451 Re: ZOBS
Nema veze što auto vrijedi 4000KM a on ima 40000KM kazni. Za početak, nema čim napraviti novi prekršaj - barem neko vrijeme. Da su oni agilni sa tim oduzimanjem, ne bi on mogao nabaviti trulja koliko oni mogu oduzeti kad napravi prvi naredni prekršaj.
A to za porodicu i imovinu nema nikakvog smisla. Zašto bi ti meni likvidirao imovinu ako je moj punoljetni sin ili moj otac divljak u saobraćaju?
A to za porodicu i imovinu nema nikakvog smisla. Zašto bi ti meni likvidirao imovinu ako je moj punoljetni sin ili moj otac divljak u saobraćaju?
-
tempuser
#2452 Re: ZOBS
Pa upravo je to smisao sto ovi koji nemaju nista na sebi na to i racunaju. Boli me racqu nemaju mi sta uzet, ne mogu mi nista, samo nek pisu kazne, al kad znas da bi zbog tebe babi mogli iznijet minder ispod guzice e onda je sve bitno drugacije!kB27 wrote: A to za porodicu i imovinu nema nikakvog smisla. Zašto bi ti meni likvidirao imovinu ako je moj punoljetni sin ili moj otac divljak u saobraćaju?
-
kB27
#2453 Re: ZOBS
Pročitaj moje postove iznad - trebaš oduzeti vozilo (nebitno na kojem je) u kojem je taj idiot napravio novi prekršaj. A ne minder ispod guzice.tempuser wrote:Pa upravo je to smisao sto ovi koji nemaju nista na sebi na to i racunaju. Boli me racqu nemaju mi sta uzet, ne mogu mi nista, samo nek pisu kazne, al kad znas da bi zbog tebe babi mogli iznijet minder ispod guzice e onda je sve bitno drugacije!kB27 wrote: A to za porodicu i imovinu nema nikakvog smisla. Zašto bi ti meni likvidirao imovinu ako je moj punoljetni sin ili moj otac divljak u saobraćaju?
-
tempuser
#2454 Re: ZOBS
I sta si napravio?kB27 wrote:Pročitaj moje postove iznad - trebaš oduzeti vozilo (nebitno na kojem je) u kojem je taj idiot napravio novi prekršaj. A ne minder ispod guzice.tempuser wrote:Pa upravo je to smisao sto ovi koji nemaju nista na sebi na to i racunaju. Boli me racqu nemaju mi sta uzet, ne mogu mi nista, samo nek pisu kazne, al kad znas da bi zbog tebe babi mogli iznijet minder ispod guzice e onda je sve bitno drugacije!kB27 wrote: A to za porodicu i imovinu nema nikakvog smisla. Zašto bi ti meni likvidirao imovinu ako je moj punoljetni sin ili moj otac divljak u saobraćaju?
Na konto kazne od x hiljada KM si uzeo situdji auto vrijedan milju-dvije maraka koje ce on u roku od 2 dana nadomjestiti istim takvim i nastaviti po starom.
-
kB27
#2455 Re: ZOBS
I ako mu svaki mjesec zaplijeniš jedno auto? Sve živo treba crtati.tempuser wrote: I sta si napravio?
Na konto kazne od x hiljada KM si uzeo situdji auto vrijedan milju-dvije maraka koje ce on u roku od 2 dana nadomjestiti istim takvim i nastaviti po starom.
-
kakavdanakneiskustvu
#2456 Re: ZOBS
tempuser wrote:Pa upravo je to smisao sto ovi koji nemaju nista na sebi na to i racunaju. Boli me racqu nemaju mi sta uzet, ne mogu mi nista, samo nek pisu kazne, al kad znas da bi zbog tebe babi mogli iznijet minder ispod guzice e onda je sve bitno drugacije!kB27 wrote: A to za porodicu i imovinu nema nikakvog smisla. Zašto bi ti meni likvidirao imovinu ako je moj punoljetni sin ili moj otac divljak u saobraćaju?
-
tempuser
#2457 Re: ZOBS
Prvo od toga nema nista, a drugo opet nisi nista postigao, on i dalje pravi prekrsaje!kB27 wrote:I ako mu svaki mjesec zaplijeniš jedno auto? Sve živo treba crtati.tempuser wrote: I sta si napravio?
Fol je da mu dodje iz guzice u glavu da ce 10-ak milja kazne iskihati babo!
- semirsar
#2458 Re: ZOBS
osim ako njega zivo zabole za babu il bilo koga, samozivo je to, pogan.tempuser wrote:Prvo od toga nema nista, a drugo opet nisi nista postigao, on i dalje pravi prekrsaje!kB27 wrote:I ako mu svaki mjesec zaplijeniš jedno auto? Sve živo treba crtati.tempuser wrote: I sta si napravio?
-
kB27
#2459 Re: ZOBS
Zašto od toga nema ništa?tempuser wrote: Prvo od toga nema nista, a drugo opet nisi nista postigao, on i dalje pravi prekrsaje!
Zašto nisi ništa postigao? Da, pravi prekršaje - ali po sistemu jedan prekršaj jedan oduzet automobil.
I, još jednom pitam, zašto bi iskihao babo, majka, tetka, brat, amidža? Zašto bi babo snosio odgovornost za svog punoljetnog sina? Jel babo ide u zatvor kad sin opljačka banku i ne mogu da ga uhapse?
-
tempuser
#2460 Re: ZOBS
Zato sto je broj auta koja je policija oduzela u ovih 10-ak god smijesan u odnosu na delikvenciju na cestama i zato sto se time ne rjesava pitanje placane izrecenih kazni.kB27 wrote:Zašto od toga nema ništa?tempuser wrote: Prvo od toga nema nista, a drugo opet nisi nista postigao, on i dalje pravi prekrsaje!
Zašto nisi ništa postigao? Da, pravi prekršaje - ali po sistemu jedan prekršaj jedan oduzet automobil.
I, još jednom pitam, zašto bi iskihao babo, majka, tetka, brat, amidža? Zašto bi babo snosio odgovornost za svog punoljetnog sina? Jel babo ide u zatvor kad sin opljačka banku i ne mogu da ga uhapse?
Zato sto takvi tipovi upravo iz predostroznosti da im se nema sta uzeti svu imovinu prebacuju na druge.
Taj zakon obuhvata sve od najvecih do najmanjih i ovih pilicara sto nabesaju kazne.
-
kB27
#2461 Re: ZOBS
Bravo, problem je u malom broju oduzetih auta. Znači da rješenje 'oduzmi auto kojim je napravljen prekršaj' nije loše nego je loša njegova realizacija.tempuser wrote:Zato sto je broj auta koja je policija oduzela u ovih 10-ak god smijesan u odnosu na delikvenciju na cestama i zato sto se time ne rjesava pitanje placane izrecenih kazni.kB27 wrote:Zašto od toga nema ništa?tempuser wrote: Prvo od toga nema nista, a drugo opet nisi nista postigao, on i dalje pravi prekrsaje!
Zato sto takvi tipovi upravo iz predostroznosti da im se nema sta uzeti svu imovinu prebacuju na druge.
Taj zakon obuhvata sve od najvecih do najmanjih i ovih pilicara sto nabesaju kazne.
Bravo, ako oduzmeš auto kojim je napravio prekršaj bez da te interesuje što nije registrovano na njega riješit ćeš taj problem 'predostrožnosti'.
I ne odgovori mi, zašto bi babo po bilo kojem osnovu snosio odgovornost za punoljetnog sina?
- supercali
#2462 Re: ZOBS
Pa i ovako placa s kamatama jos
On mora kupiti to auto nekako ne radja ih sto znaci da daje pare drzavi
E sad drzava mora naci nacin kako da se tih auta rijesi dal aukcijama dal da ima "svoju autokucu" ili otpad pitanje je
On mora kupiti to auto nekako ne radja ih sto znaci da daje pare drzavi
E sad drzava mora naci nacin kako da se tih auta rijesi dal aukcijama dal da ima "svoju autokucu" ili otpad pitanje je
-
tempuser
#2463 Re: ZOBS
Nije problem samo realizacija, citaj pazljivije, problem je sto oduzimanjem vozila ne rjesavac naplatu kazni vec privremeno kao neku prevenciju od ponavljanja prekrsaja!kB27 wrote:
Bravo, problem je u malom broju oduzetih auta. Znači da rješenje 'oduzmi auto kojim je napravljen prekršaj' nije loše nego je loša njegova realizacija.
Bravo, ako oduzmeš auto kojim je napravio prekršaj bez da te interesuje što nije registrovano na njega riješit ćeš taj problem 'predostrožnosti'.
I ne odgovori mi, zašto bi babo po bilo kojem osnovu snosio odgovornost za punoljetnog sina?
Odgovorio sam ti. Taj zakon obuhvata sve, od najvecih lopova do ovih policara, a ne samo naplatu kazni po saobracaju.
Upravo zato da se ne bi desio jos jedan Alemko, izvarao BH banku za 17 miliona, osudjen, kad je trebalo naplatiti stetu prc - sva njegova imovina formalno u vlasnistvu majke i rodjaka!
-
shandrprcSA
#2464 Re: ZOBS
auto se ne moze preuzeti ako nije placen iznos zbog kojeg se i oduzelo
-
kB27
#2465 Re: ZOBS
Hajd malo razmisli. Zaplijeniš recimo trulju Golf 4 i prodaš za 4000KM - ne rješavaš naplatu kazni? Naravno da rješavaš.tempuser wrote:Nije problem samo realizacija, citaj pazljivije, problem je sto oduzimanjem vozila ne rjesavac naplatu kazni vec privremeno kao neku prevenciju od ponavljanja prekrsaja!kB27 wrote:
Bravo, problem je u malom broju oduzetih auta. Znači da rješenje 'oduzmi auto kojim je napravljen prekršaj' nije loše nego je loša njegova realizacija.
Odgovorio sam ti. Taj zakon obuhvata sve, od najvecih lopova do ovih policara, a ne samo naplatu kazni po saobracaju.
Upravo zato da se ne bi desio jos jedan Alemko, izvarao BH banku za 17 miliona, osudjen, kad je trebalo naplatiti stetu prc - sva njegova imovina formalno u vlasnistvu majke i rodjaka!
Taj 'zakon' što ti spominješ ne postoji. Jedna stvar je izvarati nekoga i te pare proslijediti rodbini - pa se naravno kasnije taj novac/imovina oduzme, a sasvim drugo je praviti prekršaje i očekivati da se naplati od babe.
Nemoj me molim te više quote-ati, nemam želju da diskutujem bilo šta sa takvim profilom ljudi. Mada znam da hoćeš.
-
kB27
#2466 Re: ZOBS
Ma ja. Ako ne bude plaćen za x dana, javna prodaja i naplata (dijela) potraživanja. Pa ti opet divljaj, da vidimo ko će duže izdržati.shandrprcSA wrote:auto se ne moze preuzeti ako nije placen iznos zbog kojeg se i oduzelo
-
tempuser
#2467 Re: ZOBS
kB27 wrote:
Hajd malo razmisli. Zaplijeniš recimo trulju Golf 4 i prodaš za 4000KM - ne rješavaš naplatu kazni? Naravno da rješavaš.
Taj 'zakon' što ti spominješ ne postoji. Jedna stvar je izvarati nekoga i te pare proslijediti rodbini - pa se naravno kasnije taj novac/imovina oduzme, a sasvim drugo je praviti prekršaje i očekivati da se naplati od babe.
Nemoj me molim te više quote-ati, nemam želju da diskutujem bilo šta sa takvim profilom ljudi. Mada znam da hoćeš.
Razmisli ti prvo. Kome uzimaju auta, onima sto nabesaju 100 prekrsaja i 15-20 milja kazne i to kad ih uhvate, a kad ih uhvate to bude u autu od 3 -4 milje. Osim sto ce on za mejsec dva opet biti na cesti sta se desava sa ovim sto imaju 500-1000-2000-5000 KM neplacenih kazni. Njima nit ko sta uzima nit oni sta placaju, a voze li voze.
Naravno da postoji zakon i to cak kod susjeda u HR. To sto je tebi razlicito se svede na isto, presuda suda za isplatu, ako nemas da platis ide ovrha!
Mislim da malo raspravljas napamet...
-
kB27
#2468 Re: ZOBS
Potvrdio si da sam dobro procijenio kojem profilu ljudi pripadaš. 
-
tempuser
#2469 Re: ZOBS
Kad sam vec takav profil sto se hvatas mojih komentara jer si ti prvi poceo da quotas i komentarises????
Neise, ni od tvoje ni od moje varijante nema nista...
Neise, ni od tvoje ni od moje varijante nema nista...
-
kakavdanakneiskustvu
#2470 Re: ZOBS
tacnoshandrprcSA wrote:auto se ne moze preuzeti ako nije placen iznos zbog kojeg se i oduzelo
- KB9
#2471 Re: ZOBS
samo uzimat klosarima, kako oni uzimaju drzavi tim sto ne placaju tako i njima uzimat
-
tempuser
#2472 Re: ZOBS
Uzeo si mu auto od 2-3 hiljade, a on ima 10 i vise hiljada kazne, a obicno su to takvi slucajevi, mislis da ce ikad platiti?!kakavdanakneiskustvu wrote:tacnoshandrprcSA wrote:auto se ne moze preuzeti ako nije placen iznos zbog kojeg se i oduzelo
-
nookey
#2473 Re: ZOBS
ali neće ni voziti, jer ako sjedne u drugo auto i to mu oduzmeš i u krug dok ne plati...tempuser wrote:Uzeo si mu auto od 2-3 hiljade, a on ima 10 i vise hiljada kazne, a obicno su to takvi slucajevi, mislis da ce ikad platiti?!kakavdanakneiskustvu wrote:tacnoshandrprcSA wrote:auto se ne moze preuzeti ako nije placen iznos zbog kojeg se i oduzelo
-
tempuser
#2474 Re: ZOBS
nookey wrote:ali neće ni voziti, jer ako sjedne u drugo auto i to mu oduzmeš i u krug dok ne plati...tempuser wrote:
Uzeo si mu auto od 2-3 hiljade, a on ima 10 i vise hiljada kazne, a obicno su to takvi slucajevi, mislis da ce ikad platiti?!
Djes sta ima, ako ne bude vise vozio osta kazna neplacena, a sljedeci ce mu auto uzeti u limburgu, prvo sto nasa auta uzima 2 auta u 3 godine, a drugo sto je vec obradjen pa dok ponovo dodje na red!
- supercali
#2475 Re: ZOBS
Pa nek promjene tu praksu i imas ovo sto kb govori
Uzmi mu auto pa makar po parkingu ga vozao pa ce ili platiti kazne ili ce auta poklanjati drzavi
Uzmi mu auto pa makar po parkingu ga vozao pa ce ili platiti kazne ili ce auta poklanjati drzavi