ZOBS

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
kB27

#2451 Re: ZOBS

Post by kB27 »

Nema veze što auto vrijedi 4000KM a on ima 40000KM kazni. Za početak, nema čim napraviti novi prekršaj - barem neko vrijeme. Da su oni agilni sa tim oduzimanjem, ne bi on mogao nabaviti trulja koliko oni mogu oduzeti kad napravi prvi naredni prekršaj.

A to za porodicu i imovinu nema nikakvog smisla. Zašto bi ti meni likvidirao imovinu ako je moj punoljetni sin ili moj otac divljak u saobraćaju?
tempuser

#2452 Re: ZOBS

Post by tempuser »

kB27 wrote: A to za porodicu i imovinu nema nikakvog smisla. Zašto bi ti meni likvidirao imovinu ako je moj punoljetni sin ili moj otac divljak u saobraćaju?
Pa upravo je to smisao sto ovi koji nemaju nista na sebi na to i racunaju. Boli me racqu nemaju mi sta uzet, ne mogu mi nista, samo nek pisu kazne, al kad znas da bi zbog tebe babi mogli iznijet minder ispod guzice e onda je sve bitno drugacije!
kB27

#2453 Re: ZOBS

Post by kB27 »

tempuser wrote:
kB27 wrote: A to za porodicu i imovinu nema nikakvog smisla. Zašto bi ti meni likvidirao imovinu ako je moj punoljetni sin ili moj otac divljak u saobraćaju?
Pa upravo je to smisao sto ovi koji nemaju nista na sebi na to i racunaju. Boli me racqu nemaju mi sta uzet, ne mogu mi nista, samo nek pisu kazne, al kad znas da bi zbog tebe babi mogli iznijet minder ispod guzice e onda je sve bitno drugacije!
Pročitaj moje postove iznad - trebaš oduzeti vozilo (nebitno na kojem je) u kojem je taj idiot napravio novi prekršaj. A ne minder ispod guzice.
tempuser

#2454 Re: ZOBS

Post by tempuser »

kB27 wrote:
tempuser wrote:
Pročitaj moje postove iznad - trebaš oduzeti vozilo (nebitno na kojem je) u kojem je taj idiot napravio novi prekršaj. A ne minder ispod guzice.
I sta si napravio?
Na konto kazne od x hiljada KM si uzeo situdji auto vrijedan milju-dvije maraka koje ce on u roku od 2 dana nadomjestiti istim takvim i nastaviti po starom.
kB27

#2455 Re: ZOBS

Post by kB27 »

tempuser wrote: I sta si napravio?
Na konto kazne od x hiljada KM si uzeo situdji auto vrijedan milju-dvije maraka koje ce on u roku od 2 dana nadomjestiti istim takvim i nastaviti po starom.
I ako mu svaki mjesec zaplijeniš jedno auto? Sve živo treba crtati.
kakavdanakneiskustvu

#2456 Re: ZOBS

Post by kakavdanakneiskustvu »

tempuser wrote:
:thumbup:
tempuser

#2457 Re: ZOBS

Post by tempuser »

kB27 wrote:
Prvo od toga nema nista, a drugo opet nisi nista postigao, on i dalje pravi prekrsaje!
Fol je da mu dodje iz guzice u glavu da ce 10-ak milja kazne iskihati babo!
semirsar

#2458 Re: ZOBS

Post by semirsar »

tempuser wrote:
kB27 wrote:
Prvo od toga nema nista, a drugo opet nisi nista postigao, on i dalje pravi prekrsaje!
osim ako njega zivo zabole za babu il bilo koga, samozivo je to, pogan.
kB27

#2459 Re: ZOBS

Post by kB27 »

tempuser wrote: Prvo od toga nema nista, a drugo opet nisi nista postigao, on i dalje pravi prekrsaje!
Zašto od toga nema ništa?
Zašto nisi ništa postigao? Da, pravi prekršaje - ali po sistemu jedan prekršaj jedan oduzet automobil.

I, još jednom pitam, zašto bi iskihao babo, majka, tetka, brat, amidža? Zašto bi babo snosio odgovornost za svog punoljetnog sina? Jel babo ide u zatvor kad sin opljačka banku i ne mogu da ga uhapse?
tempuser

#2460 Re: ZOBS

Post by tempuser »

kB27 wrote:
tempuser wrote: Prvo od toga nema nista, a drugo opet nisi nista postigao, on i dalje pravi prekrsaje!
Zašto nisi ništa postigao? Da, pravi prekršaje - ali po sistemu jedan prekršaj jedan oduzet automobil.

I, još jednom pitam, zašto bi iskihao babo, majka, tetka, brat, amidža? Zašto bi babo snosio odgovornost za svog punoljetnog sina? Jel babo ide u zatvor kad sin opljačka banku i ne mogu da ga uhapse?
Zato sto je broj auta koja je policija oduzela u ovih 10-ak god smijesan u odnosu na delikvenciju na cestama i zato sto se time ne rjesava pitanje placane izrecenih kazni.
Zato sto takvi tipovi upravo iz predostroznosti da im se nema sta uzeti svu imovinu prebacuju na druge.
Taj zakon obuhvata sve od najvecih do najmanjih i ovih pilicara sto nabesaju kazne.
kB27

#2461 Re: ZOBS

Post by kB27 »

tempuser wrote:
kB27 wrote:

Zato sto je broj auta koja je policija oduzela u ovih 10-ak god smijesan u odnosu na delikvenciju na cestama i zato sto se time ne rjesava pitanje placane izrecenih kazni.
Zato sto takvi tipovi upravo iz predostroznosti da im se nema sta uzeti svu imovinu prebacuju na druge.
Taj zakon obuhvata sve od najvecih do najmanjih i ovih pilicara sto nabesaju kazne.
Bravo, problem je u malom broju oduzetih auta. Znači da rješenje 'oduzmi auto kojim je napravljen prekršaj' nije loše nego je loša njegova realizacija.
Bravo, ako oduzmeš auto kojim je napravio prekršaj bez da te interesuje što nije registrovano na njega riješit ćeš taj problem 'predostrožnosti'.

I ne odgovori mi, zašto bi babo po bilo kojem osnovu snosio odgovornost za punoljetnog sina?
supercali

#2462 Re: ZOBS

Post by supercali »

Pa i ovako placa s kamatama jos
On mora kupiti to auto nekako ne radja ih sto znaci da daje pare drzavi
E sad drzava mora naci nacin kako da se tih auta rijesi dal aukcijama dal da ima "svoju autokucu" ili otpad pitanje je
tempuser

#2463 Re: ZOBS

Post by tempuser »

kB27 wrote:
Bravo, problem je u malom broju oduzetih auta. Znači da rješenje 'oduzmi auto kojim je napravljen prekršaj' nije loše nego je loša njegova realizacija.
Bravo, ako oduzmeš auto kojim je napravio prekršaj bez da te interesuje što nije registrovano na njega riješit ćeš taj problem 'predostrožnosti'.

I ne odgovori mi, zašto bi babo po bilo kojem osnovu snosio odgovornost za punoljetnog sina?
Nije problem samo realizacija, citaj pazljivije, problem je sto oduzimanjem vozila ne rjesavac naplatu kazni vec privremeno kao neku prevenciju od ponavljanja prekrsaja!

Odgovorio sam ti. Taj zakon obuhvata sve, od najvecih lopova do ovih policara, a ne samo naplatu kazni po saobracaju.
Upravo zato da se ne bi desio jos jedan Alemko, izvarao BH banku za 17 miliona, osudjen, kad je trebalo naplatiti stetu prc - sva njegova imovina formalno u vlasnistvu majke i rodjaka!
shandrprcSA

#2464 Re: ZOBS

Post by shandrprcSA »

auto se ne moze preuzeti ako nije placen iznos zbog kojeg se i oduzelo
kB27

#2465 Re: ZOBS

Post by kB27 »

tempuser wrote:
kB27 wrote:

Nije problem samo realizacija, citaj pazljivije, problem je sto oduzimanjem vozila ne rjesavac naplatu kazni vec privremeno kao neku prevenciju od ponavljanja prekrsaja!

Odgovorio sam ti. Taj zakon obuhvata sve, od najvecih lopova do ovih policara, a ne samo naplatu kazni po saobracaju.
Upravo zato da se ne bi desio jos jedan Alemko, izvarao BH banku za 17 miliona, osudjen, kad je trebalo naplatiti stetu prc - sva njegova imovina formalno u vlasnistvu majke i rodjaka!
Hajd malo razmisli. Zaplijeniš recimo trulju Golf 4 i prodaš za 4000KM - ne rješavaš naplatu kazni? Naravno da rješavaš.

Taj 'zakon' što ti spominješ ne postoji. Jedna stvar je izvarati nekoga i te pare proslijediti rodbini - pa se naravno kasnije taj novac/imovina oduzme, a sasvim drugo je praviti prekršaje i očekivati da se naplati od babe.

Nemoj me molim te više quote-ati, nemam želju da diskutujem bilo šta sa takvim profilom ljudi. Mada znam da hoćeš. :roll:
kB27

#2466 Re: ZOBS

Post by kB27 »

shandrprcSA wrote:auto se ne moze preuzeti ako nije placen iznos zbog kojeg se i oduzelo
Ma ja. Ako ne bude plaćen za x dana, javna prodaja i naplata (dijela) potraživanja. Pa ti opet divljaj, da vidimo ko će duže izdržati.
tempuser

#2467 Re: ZOBS

Post by tempuser »

kB27 wrote:
Hajd malo razmisli. Zaplijeniš recimo trulju Golf 4 i prodaš za 4000KM - ne rješavaš naplatu kazni? Naravno da rješavaš.

Taj 'zakon' što ti spominješ ne postoji. Jedna stvar je izvarati nekoga i te pare proslijediti rodbini - pa se naravno kasnije taj novac/imovina oduzme, a sasvim drugo je praviti prekršaje i očekivati da se naplati od babe.

Nemoj me molim te više quote-ati, nemam želju da diskutujem bilo šta sa takvim profilom ljudi. Mada znam da hoćeš. :roll:

Razmisli ti prvo. Kome uzimaju auta, onima sto nabesaju 100 prekrsaja i 15-20 milja kazne i to kad ih uhvate, a kad ih uhvate to bude u autu od 3 -4 milje. Osim sto ce on za mejsec dva opet biti na cesti sta se desava sa ovim sto imaju 500-1000-2000-5000 KM neplacenih kazni. Njima nit ko sta uzima nit oni sta placaju, a voze li voze.

Naravno da postoji zakon i to cak kod susjeda u HR. To sto je tebi razlicito se svede na isto, presuda suda za isplatu, ako nemas da platis ide ovrha!
Mislim da malo raspravljas napamet...
kB27

#2468 Re: ZOBS

Post by kB27 »

Potvrdio si da sam dobro procijenio kojem profilu ljudi pripadaš. :-)
tempuser

#2469 Re: ZOBS

Post by tempuser »

Kad sam vec takav profil sto se hvatas mojih komentara jer si ti prvi poceo da quotas i komentarises????
Neise, ni od tvoje ni od moje varijante nema nista...
kakavdanakneiskustvu

#2470 Re: ZOBS

Post by kakavdanakneiskustvu »

shandrprcSA wrote:auto se ne moze preuzeti ako nije placen iznos zbog kojeg se i oduzelo
tacno
KB9

#2471 Re: ZOBS

Post by KB9 »

samo uzimat klosarima, kako oni uzimaju drzavi tim sto ne placaju tako i njima uzimat
tempuser

#2472 Re: ZOBS

Post by tempuser »

kakavdanakneiskustvu wrote:
tacno
Uzeo si mu auto od 2-3 hiljade, a on ima 10 i vise hiljada kazne, a obicno su to takvi slucajevi, mislis da ce ikad platiti?! :run:
nookey

#2473 Re: ZOBS

Post by nookey »

tempuser wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
tacno
Uzeo si mu auto od 2-3 hiljade, a on ima 10 i vise hiljada kazne, a obicno su to takvi slucajevi, mislis da ce ikad platiti?! :run:
ali neće ni voziti, jer ako sjedne u drugo auto i to mu oduzmeš i u krug dok ne plati...
tempuser

#2474 Re: ZOBS

Post by tempuser »

nookey wrote:
tempuser wrote:
ali neće ni voziti, jer ako sjedne u drugo auto i to mu oduzmeš i u krug dok ne plati...

Djes sta ima, ako ne bude vise vozio osta kazna neplacena, a sljedeci ce mu auto uzeti u limburgu, prvo sto nasa auta uzima 2 auta u 3 godine, a drugo sto je vec obradjen pa dok ponovo dodje na red!
supercali

#2475 Re: ZOBS

Post by supercali »

Pa nek promjene tu praksu i imas ovo sto kb govori
Uzmi mu auto pa makar po parkingu ga vozao pa ce ili platiti kazne ili ce auta poklanjati drzavi
Post Reply