U domu zdravlja možeš ili u nekoj privatnoj klinici (npr. MimoMedical u Hrasnom - 50 KM je cijena)balooon wrote:gdje ste vadili dokaz o radnoj sposobnosti vezano za program za pripravnike?..
KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Moderator: anex
-
ispravan_put
#2451 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
-
balooon
#2452 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
hoce li mi sigurno trebati dokaz o radnoj sposobnosti?dakle ako sam shvatio koja god firma da me primi preko programa taj dokaz o radnoj sposobnosti ce mi trebati..dakle mogu otici da vadim iako nisam jos razgovarao sa poslodavcem o dokumentima koji mi trebaju..ostalo sve je djaba cini mi se.jedino se taj nalaz placa 50 km zato i pitam
-
balooon
#2453 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
je li u domu zdravlja besplatno?..ima li nekih redova cekanje itd..ako sam shvatio u privatnim klinikama se za pola sata sve zavrsi..inace koji se sve nalazi vade?ispravan_put wrote:U domu zdravlja možeš ili u nekoj privatnoj klinici (npr. MimoMedical u Hrasnom - 50 KM je cijena)balooon wrote:gdje ste vadili dokaz o radnoj sposobnosti vezano za program za pripravnike?..
- hmmmbla
#2454 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Sretno svima koji sutra idu na intervju u fmbi.gov.ba.
- Hemera
#2455 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
balooon wrote:hoce li mi sigurno trebati dokaz o radnoj sposobnosti?dakle ako sam shvatio koja god firma da me primi preko programa taj dokaz o radnoj sposobnosti ce mi trebati..dakle mogu otici da vadim iako nisam jos razgovarao sa poslodavcem o dokumentima koji mi trebaju..ostalo sve je djaba cini mi se.jedino se taj nalaz placa 50 km zato i pitam
valjda kad te prime vadiš ljekarsko,ništa prije,kakve su to izmišljotine,
-
ispravan_put
#2456 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
nigdje nije besplatno, a u privatnim klinikama ide brže nego u domu zdravlju... Pa eto, ja sam za sat vremena završio sve u privatnoj klinici. Ma EKG, nalaz krvi i urina, vid malo pregleda, neuropsihijatar i opšti pregled...balooon wrote:je li u domu zdravlja besplatno?..ima li nekih redova cekanje itd..ako sam shvatio u privatnim klinikama se za pola sata sve zavrsi..inace koji se sve nalazi vade?ispravan_put wrote:U domu zdravlja možeš ili u nekoj privatnoj klinici (npr. MimoMedical u Hrasnom - 50 KM je cijena)balooon wrote:gdje ste vadili dokaz o radnoj sposobnosti vezano za program za pripravnike?..
-
beca071
#2457 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Poslodavac mi je neki dan potpisao ugovor sa KZZZ pa me interesuje koja je dalja procedura, sta mi je dalje ciniti??? Hvala
-
bbianconero
#2458 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
ima li kakvih vijesti iz porezne uprave, jesu li poceli slati odbijenice?
- p206
#2459 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
pa trebao bi popričati sa poslodavcem, on sad treba potpisati ugovor sa tobombeca071 wrote:Poslodavac mi je neki dan potpisao ugovor sa KZZZ pa me interesuje koja je dalja procedura, sta mi je dalje ciniti??? Hvala
-
po_reznac
#2460 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
bio na interjvuu. nisam dobio jos nikakav odgovor.bbianconero wrote:ima li kakvih vijesti iz porezne uprave, jesu li poceli slati odbijenice?
- Atlant
#2461 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
dali neko zna kako ide placanje ovih pripravnika preko ovoga sto je proveo zavod?
samo ovih 600 od zavoda, i kad se odbiju doprinosi na ruke se dobije nekih 300-400 i to je to ili je poslodavac ''duzan'' da doplati razliku do onih 60-80% najnize plate istog ranga, odnosno iste spreme?
samo ovih 600 od zavoda, i kad se odbiju doprinosi na ruke se dobije nekih 300-400 i to je to ili je poslodavac ''duzan'' da doplati razliku do onih 60-80% najnize plate istog ranga, odnosno iste spreme?
- p206
#2462 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
poslodavac nije ništa dužan da doplati, nit će ti doplatiti... što bi kad ima legalnog roba džabaAtlant wrote:dali neko zna kako ide placanje ovih pripravnika preko ovoga sto je proveo zavod?
budi sretan da te zapadne da radiš svoj posao za koji su proveo godine na fakultetu... a ne ovako ko ja... radim nešto što sam mogao raditi i sa završenom srednjom, jer je šefica očekivala "da će dobiti djevojku a ne momka"
jebo te život i diskriminacija
- Atlant
#2463 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
znam da nije duzan, stoga je i stavljeno pod navodnike, vise sam mislio kakva je praksa u javnim preduzecima... u svakom slucaju hvala na odgovorup206 wrote:poslodavac nije ništa dužan da doplati, nit će ti doplatiti... što bi kad ima legalnog roba džabaAtlant wrote:dali neko zna kako ide placanje ovih pripravnika preko ovoga sto je proveo zavod?
budi sretan da te zapadne da radiš svoj posao za koji su proveo godine na fakultetu... a ne ovako ko ja... radim nešto što sam mogao raditi i sa završenom srednjom, jer je šefica očekivala "da će dobiti djevojku a ne momka"
jebo te život i diskriminacija
-
Ponosan
#2464 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
kad se odbiju doprinosi ostaje ti "na ruke" ili neto negdje izmedju 365-385 KM,a Poslodavac moze ako hoce nadoknaditi taj iznos,platiti topli obrok i sl.ali naravno nije duzan,tako da....Atlant wrote:dali neko zna kako ide placanje ovih pripravnika preko ovoga sto je proveo zavod?
- budva
#2465 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
da li su poslodavci (drzavni organi) duzni dostaviti odgovor za konkurs pa makar bio on i negativan??
-
anita_vis
#2466 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
da li je iko dobio bilo kakav odgovor iz ministarstva odbrane BiH ili direkcije za evropske integracije???
-
aaynaa
-
po_reznac
#2468 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
nit se javljaju niti dolaze 
ni parlament federacije takodje
ni parlament federacije takodje
- Not My Idea
#2469 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Da.budva wrote:da li su poslodavci (drzavni organi) duzni dostaviti odgovor za konkurs pa makar bio on i negativan??
- budva
#2470 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
ja evo cekam odgovor mjesec i pol od dana zatvaranja konkursa...Not My Idea wrote:Da.budva wrote:da li su poslodavci (drzavni organi) duzni dostaviti odgovor za konkurs pa makar bio on i negativan??
-
almir1987
#2471 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Posto se sad kao pripravnicki, prema novom zakonu o volontiranju, racuna i volonterski rad, mene zanima, jel se moze u nekoj FIRMI volonterski raditi, da se potpise volonterski ugovor, a da poslije isteka od godine dana, taj volonzterski rad racuna kao odradjen pripravnicki staz ?
-
nuki_cika
#2472 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Ne vjerujem da možeš u privatnoj firmi da volontiraš ,jer prema tom novom zakonu volontiranje je doozvoljeno samo u državnim institucijama ,
-
Ponosan
#2473 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
ma dozvoljeno je i u privatnim firmama,odakle to lupi majke ti!?nuki_cika wrote:Ne vjerujem da možeš u privatnoj firmi da volontiraš ,jer prema tom novom zakonu volontiranje je doozvoljeno samo u državnim institucijama ,
- alphonse kauders
#2474 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Zakon o volontiranju FBiH:Ponosan wrote:ma dozvoljeno je i u privatnim firmama,odakle to lupi majke ti!?nuki_cika wrote:Ne vjerujem da možeš u privatnoj firmi da volontiraš ,jer prema tom novom zakonu volontiranje je doozvoljeno samo u državnim institucijama ,
"Član 6. (Organizator volontiranja)
(2) Organizator dugoročnog volontiranja može biti isključivo:
a) Organ uprave, upravna organizacija, organ izvršne vlasti, organ zakonodavne
vlasti, ombudsmen, organ sudske vlasti, tužilaštvo, pravobranilaštvo, ustanova za
izvršenje krivičnih sankcija, zatvor i organ za prekršaje Federacije, kantona, grada i
općine,
b) javna ustanova,
c) pravno lice registrirano u skladu sa Zakonom o udruženjima i fondacijama
Federacije BiH ili Zakonom o udruženjima i fondacijama BiH.
(3) Organizator volontiranja mora biti akreditiran od Ministarstva pravde za organiziranje
dugoročnog volontiranja, u skladu s članom 26.
ČLAN 10 (Princip zabrane iskorištavanja volontera)
(1) Zabranjeno je volontiranje kojim se zamjenjuje rad koji obavljaju radnici zaposleni u
skladu sa Zakonom o radu, kao i volontiranje koje zamjenjuje poslove koje obavljaju
izvršioci poslova na osnovu ugovora o djelu...
Zabranjeno je volontera iskorištavati i zloupotrebljavati u svrhu stjecanja ili povećanja
profita."
- loodiak
#2475 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Ima li neki konkurs za pravnika-pripravnika?