Sarajevo shopping
Moderator: anex
-
kween
#2451 Re: Sarajevo shoping
U mangu bila sinoc namjenski da vidim jaknu jel ista snizeno sto sam je snimila prosle sedm ..ima je bas na mzt bez i crna s kapuljacom i krznom i ima onu zlatnu snalu na kaisu...
te jakne ni na mapi a bilo ih par prosle sedm ..onda neki haljina sjecam ih se od prosle god odjenom izbacili ..
ja sta sam god uzela pod ruku snizeno minimum i kad se odlucim za neki dzepmer ostalo samo L XL ...
uglavnom nisam nista uzela jer nije bilo izbora stavri koje su ko fol snizene sto jeste nije mi se svidjelo ,a neke jakne odjenom opet stavili a nije ih ni bilo prosle sedm ..fakat ne kontam ..
vidjecu u alti imal ova jaknda sa mzt pa vidjec cemo bila je 245 il 278 ova druga sad nijedne u gradu ..ako neko vidi u alti nek javne
te jakne ni na mapi a bilo ih par prosle sedm ..onda neki haljina sjecam ih se od prosle god odjenom izbacili ..
ja sta sam god uzela pod ruku snizeno minimum i kad se odlucim za neki dzepmer ostalo samo L XL ...
uglavnom nisam nista uzela jer nije bilo izbora stavri koje su ko fol snizene sto jeste nije mi se svidjelo ,a neke jakne odjenom opet stavili a nije ih ni bilo prosle sedm ..fakat ne kontam ..
vidjecu u alti imal ova jaknda sa mzt pa vidjec cemo bila je 245 il 278 ova druga sad nijedne u gradu ..ako neko vidi u alti nek javne
-
zamzija
#2452 Re: Sarajevo shoping
Evo nekih prijedloga za novogodišnje poklone. Možda će neka ideja sa MZT liste pomoći u potrazi za finim poklonom
http://malezensketeme.com/post/13868
http://malezensketeme.com/post/13868
-
stiklice
#2453 Re: Sarajevo shoping
Koliko je snizenje u New Yorker-u u Tusu?????
-
saga
#2454 Re: Sarajevo shoping
Ja bila juce i ne vidjeh bas nekih snizenja...
Imju jedino one neke majcice, sto haman vazda budu, snizene na 10KM
Imju jedino one neke majcice, sto haman vazda budu, snizene na 10KM
-
delina
#2455 Re: Sarajevo shoping
Bila u Mangu i nisam našla ništa što sam zapikirala prije sniženja, jedno 3-4 stvari. Stvarno sam bila
, zamislila sam svakakve teorije zavjere, i ne bi mi mrsko da zaustavim jednu što tamo radi i pitam je da mi objasni šta to oni rade kad je sniženje.
Ovako žena veli, hvala joj na strpljenju, nije morala: Sniženje počelo 15.12. imali su ludnicu prva tri dana, puno robe otišlo, tako valjda i moje stvari, kaže da ništa ne sklanjaju, eventualno može nešto doći u sniženju, ali to je rijetko, cilj im je da prodaju sve staro. Kaže da im Mango propiše datum sniženja i pošalje spisak koliko je šta sniženo. Uglavnom, sva je roba snižena od početka, samo otprilike 1/3 20%, 1/3 30% i 1/3 50%. Otprilike svake dvije sedmice novi krug sniženja sa većim popustima, krajnji je 70%. Nikad ne znaju kakav će popust biti, ljeti su počeli sa 50% na sve, jer su imali viška robe. Kako je žena pričala, ja se hladila, na kraju sam se fino zahvalila.
Meni pouka: ako nešto stvarno želim, to trebam kupiti prije sniženja ...
Ovako žena veli, hvala joj na strpljenju, nije morala: Sniženje počelo 15.12. imali su ludnicu prva tri dana, puno robe otišlo, tako valjda i moje stvari, kaže da ništa ne sklanjaju, eventualno može nešto doći u sniženju, ali to je rijetko, cilj im je da prodaju sve staro. Kaže da im Mango propiše datum sniženja i pošalje spisak koliko je šta sniženo. Uglavnom, sva je roba snižena od početka, samo otprilike 1/3 20%, 1/3 30% i 1/3 50%. Otprilike svake dvije sedmice novi krug sniženja sa većim popustima, krajnji je 70%. Nikad ne znaju kakav će popust biti, ljeti su počeli sa 50% na sve, jer su imali viška robe. Kako je žena pričala, ja se hladila, na kraju sam se fino zahvalila.
Meni pouka: ako nešto stvarno želim, to trebam kupiti prije sniženja ...
-
zamzija
#2456 Re: Sarajevo shoping
Ja ušla u mango, i htjela da probam neke stvari, kaže djevojka što stoji pored kabina, ne možete unijeti u kabine više od tri stvari. Pa reko' dobro mogu li ostaviti ostale kod vas ( a imala kod sebe 5 stvari ) kaže ne može, nedaju nam, ostale prodavačice odmah sve vraćaju nazad. Pa rekoh: jel to znači da moram da se skinem pa probam te tri stvari, pa opet da se oblačim, da odlazim ponovo do polica, i da ih tražim, nađem uzmem ostale dvije ili tri stvari ponovo se vraćam u kabinu, presvlačim, probavam...Kaže ona da, tako je
Pa rekoh: a šta ako od prve tri stvari koje probam, svidi mi se jedna, i hoću da je kupim, a hoću također da probam još te tri stvari, jel mogu tu jednu koju hoću da kupim da ponesem sa sobom ili da ostavim kod vas. Kaže ona: ništa se ne može ostaviti kod nas.
Dobro onda je nosim sa sobom u kabinu.
Ali ne smijete ponijeti više od 3 stvari u kabinu.
Ali šta ako ovu jednu hoću da KUPIM šta da radim s njom
Gleda me cura blijedo...
Znači ja tu što hoću da kupim, moram da kupim, pa da onda odem opet do ove tri preostale stvari da ih probam u kabini - ali ako mogu da ponesem samo tri stvari u kabinu, onda je ova u kesi koju svakako nosim sa sobom jer je moja kupljena po svakoj logici u kabini - četvrta
opet me cura gleda blijedo : možete u kabinu samo tri stvari
odustajem........

Pa rekoh: a šta ako od prve tri stvari koje probam, svidi mi se jedna, i hoću da je kupim, a hoću također da probam još te tri stvari, jel mogu tu jednu koju hoću da kupim da ponesem sa sobom ili da ostavim kod vas. Kaže ona: ništa se ne može ostaviti kod nas.
Ali šta ako ovu jednu hoću da KUPIM šta da radim s njom
Gleda me cura blijedo...
Znači ja tu što hoću da kupim, moram da kupim, pa da onda odem opet do ove tri preostale stvari da ih probam u kabini - ali ako mogu da ponesem samo tri stvari u kabinu, onda je ova u kesi koju svakako nosim sa sobom jer je moja kupljena po svakoj logici u kabini - četvrta
odustajem........
- Cholina_Lokica
#2457 Re: Sarajevo shoping
Pa u haman svim prodavnicama je ta politika da se mogu samo 3 stvari unijeti, pogotovo kad su guzve na snizenjima, zbog kradje, jbg tako je lakse kontrolisati sta udje sta izadje...zamzija wrote:Ja ušla u mango, i htjela da probam neke stvari, kaže djevojka što stoji pored kabina, ne možete unijeti u kabine više od tri stvari. Pa reko' dobro mogu li ostaviti ostale kod vas ( a imala kod sebe 5 stvari ) kaže ne može, nedaju nam, ostale prodavačice odmah sve vraćaju nazad. Pa rekoh: jel to znači da moram da se skinem pa probam te tri stvari, pa opet da se oblačim, da odlazim ponovo do polica, i da ih tražim, nađem uzmem ostale dvije ili tri stvari ponovo se vraćam u kabinu, presvlačim, probavam...Kaže ona da, tako je![]()
Ali šta ako ovu jednu hoću da KUPIM šta da radim s njom![]()
![]()
Gleda me cura blijedo...
Znači ja tu što hoću da kupim, moram da kupim, pa da onda odem opet do ove tri preostale stvari da ih probam u kabini - ali ako mogu da ponesem samo tri stvari u kabinu, onda je ova u kesi koju svakako nosim sa sobom jer je moja kupljena po svakoj logici u kabini - četvrta![]()
![]()
odustajem........![]()
-
zamzija
#2458 Re: Sarajevo shoping
Ma znam ja za to i razumijem ih, nije im lako, stvarno u nekim radnjama poginu te prodavačice od posla pogotovo u ovim predprazničnim danima kad su sniženja; to je otimačina, valja to svaki dan po sto hiljada puta spremiti, očistiti, još inventura pred kraj godineCholina_Lokica wrote: Pa u haman svim prodavnicama je ta politika da se mogu samo 3 stvari unijeti, pogotovo kad su guzve na snizenjima, zbog kradje, jbg tako je lakse kontrolisati sta udje sta izadje...
Samo trebaju imati sistem malo bolje razrađen za kupovinu stvari, valjda može kod nje biti stvar koju hoću da kupim, ili da dozvole stvari koje hoću da kupim da budu kod mene u kabini, a ne da se vraćam bezbroj puta tamo - vamo...
Ili da postave brate dvije tri djevojke koje će biti na usluzi, a ne jednu, ona sama ne može da prati toliko kabina ni da jednu stvar uzme svaka djevojka za svaku kabinu - a kamoli tri... Ali to nije do njih, to je do same organizacije radnje - ja njih u potpunosti razumijem...
- Irm@
#2459 Re: Sarajevo shoping
ma nasi vishe ne znaju sta bi od sebe.. kad skontate vani akd su snizenja nema tog ogranicenja ni koliko stvari mozes unijeti ni sta ni kako..
ja u becu kad udjem u hm, zaru, mango (ali u hm najvishe bas stvari unesem) i nikad niko nije ni a rekao...
u mangu me nerviraju s tom politikom..tako da ako idem onda s nekim da mi cuva stvari koje hocu da probam i koje kupim
ja u becu kad udjem u hm, zaru, mango (ali u hm najvishe bas stvari unesem) i nikad niko nije ni a rekao...
u mangu me nerviraju s tom politikom..tako da ako idem onda s nekim da mi cuva stvari koje hocu da probam i koje kupim
- hadzinicasa
#2460 Re: Sarajevo shoping
gdje ću kupiti štrample - leopard uzorak, ali da su kvalitetnije, deblje i da se ne provide (da ne izgledaju jeftino)....
nešto ovako

nešto ovako

-
lajk
#2461 Re: Sarajevo shoping
Muske zimske jakne do 60-70 km ? Alta mozda ?
- Irm@
#2462 Re: Sarajevo shoping
koliko sam vidjela ima u New Yorkeruhadzinicasa wrote:gdje ću kupiti štrample - leopard uzorak, ali da su kvalitetnije, deblje i da se ne provide (da ne izgledaju jeftino)....
nešto ovako
- hadzinicasa
#2463 Re: Sarajevo shoping
nema u AltiIrm@ wrote:koliko sam vidjela ima u New Yorkeruhadzinicasa wrote:gdje ću kupiti štrample - leopard uzorak, ali da su kvalitetnije, deblje i da se ne provide (da ne izgledaju jeftino)....
nešto ovako
- hadzinicasa
#2465 Re: Sarajevo shoping
haj. al' 'oću deblje, bar 20 dena.*mima* wrote:hos da pogledam ima li na pijaci?
našla u Wolfordu (ali nije to to) jedne

- hadzinicasa
#2466 Re: Sarajevo shoping
haj. al' 'oću deblje, bar 20-30-40 dena.hadzinicasa wrote:*mima* wrote:hos da pogledam ima li na pijaci?
- alica.k
#2467 Re: Sarajevo shoping
znas gdje sam ih jos vidjela? i tiffanyju, al nisam odavno bila tamo. mescini il onaj na ilidzi il u robotu u hrasnom, pa nazovi pitaj i njih.
bile su i u accessorize prosle zime, a evo vidim ima ih i ove na stranici, tak da pogledaj i to. al tanke.
ima ih i na asosu par vrsta, al to vjerovatno nije opcija.
bile su i u accessorize prosle zime, a evo vidim ima ih i ove na stranici, tak da pogledaj i to. al tanke.
- me22
#2468 Re: Sarajevo shoping
a terranova, meni se cini da je imalo nekih, ali nisam sigurna za debljinu
mislim da ima na siranu kod onog jednog cike sto ima samo carapice, salove, rukavice i tako te stvari
mislim da ima na siranu kod onog jednog cike sto ima samo carapice, salove, rukavice i tako te stvari
- hadzinicasa
#2469 Re: Sarajevo shoping
nema ni u Accessorize ni u Tiffany nigdjealica.k wrote:znas gdje sam ih jos vidjela? i tiffanyju, al nisam odavno bila tamo. mescini il onaj na ilidzi il u robotu u hrasnom, pa nazovi pitaj i njih.
- hadzinicasa
#2470 Re: Sarajevo shoping
zvala Terranovu - imajume22 wrote:a terranova, meni se cini da je imalo nekih, ali nisam sigurna za debljinu![]()
- alica.k
#2471 Re: Sarajevo shoping
to ti treba za novu godinu?
- hadzinicasa
#2472 Re: Sarajevo shoping
si!alica.k wrote:to ti treba za novu godinu?
-
Gospoda Ministarka
#2473 Re: Sarajevo shoping
Nekad je neko na ovoj temi trazio push up za guicu
, cini mi se da bjese forumasica idealnolosa, pa evo draga moja za 20 KM imas guzu ala JLo.

- 6.april
#2474 Re: Sarajevo shoping
Postoji li neki Push down?
- niko_niko_kao_ja
#2475 Re: Sarajevo shoping
Gospoda Ministarka wrote:Nekad je neko na ovoj temi trazio push up za guicu, cini mi se da bjese forumasica idealnolosa, pa evo draga moja za 20 KM imas guzu ala JLo.
![]()
katastrofa, pravo udobno izgleda