Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
nokia6170

#2451 Re: RS i vanjski politika

Post by nokia6170 »

behavac wrote:
Vidis Republika Srpska nije stvorena fasisticim metoda, iako je poslije proglasenja poceo rat u kojem jeste bilo zlocina, i previse...ali to ne znaci da RS treba biti ukinuta.
Mozda vec znas moj stav da su zlocini pocinje od Srba najveca greska srpske politike zbog koje su dosli u nepovoljan polozaj kod MZ-a, kao i da je RS(mislim na autonomiju na odredjenoj teritoriji u BIH) mogla nastati i bez zlocina...
Ti se mozda sa tim neces sloziti...ali to ne mijenja moje misljenje...
Tako ni danas zalaganje za RS nije podrzavanje zlocina i onih koji su u tom ucestvovali, ja naprotiv osudjujem sve koji su ucestvovali u zlocinima.
Tako da sto se mene tice ja nisam ni jedno ni drugo...a sto se tebe tice...pa to je tvoja stvar...

A sto se tice hobija...s obzirom da ja sebe ne smatram onim kojima ti pomazes...onda mi ne treba pomoc...al hvala u svakom slucaju...
Mozes li nam ti behavac dati definiciju RS-a od nastanka do danas?

I da li na tebe utice imalo cinjenica da je zvanicna politika RS od nastanka do 1995. godine okarakterisana kao "udruzeni zlocinacki poduhvat" i da su ciljevi zvanicne politike RS-a od 1992-95. godine bili izvor zlocinackog djelovanja u ime RS-a koje je ukljucivalo i sistemsko i individualno tesko krsenje medjunarodnog humanitarnog prava i obicaja ratovanja ukljucujuci i genocid?

Jer kako drugacije recimo ostvariti prvi ratni strateski cilj RS-a koji kaze da se etnicke skupine moraju razdvojiti nego na nacin da ili pobijes ili protjeras nesrpske etnicke skupine.

Jedino da ih teleportiras ko u Zvjezdanim stazama :roll:
seln

#2452 Re: RS i vanjski politika

Post by seln »

behavac wrote:
Vidis Republika Srpska nije stvorena fasisticim metoda, iako je poslije proglasenja poceo rat u kojem jeste bilo zlocina, i previse...ali to ne znaci da RS treba biti ukinuta.
Mozda vec znas moj stav da su zlocini pocinje od Srba najveca greska srpske politike zbog koje su dosli u nepovoljan polozaj kod MZ-a, kao i da je RS(mislim na autonomiju na odredjenoj teritoriji u BIH) mogla nastati i bez zlocina...
Tako ni danas zalaganje za RS nije podrzavanje zlocina i onih koji su u tom ucestvovali, ja naprotiv osudjujem sve koji su ucestvovali u zlocinima.
Tako da sto se mene tice ja nisam ni jedno ni drugo...a sto se tebe tice...pa to je tvoja stvar...

A sto se tice hobija...s obzirom da ja sebe ne smatram onim kojima ti pomazes...onda mi ne treba pomoc...al hvala u svakom slucaju...
Jooj, sto ne mogu ove cetnike - humaniste...
ko biva, mi smo vas klali, palili, silovali, protjerivali i to nije OK...
ali ono sto je izaslo kao rezultata tog klanja jeste OK.
Pitanje za tebe, kokardas....jeste li napravili referendum o republici srpskoj u kojem su se svi tadasnji stanovnici teritorija RS izjasnili za RS?
ili ste samo rekli "jaaano, ovo je nase, kolji turke"?
Ja pogadjam da je ovo drugo, jer RS nije ni imala neke zamisljene teritorije. Tada je iza ledja bio veliki brat, pa JNA, pa bruka tenkova i topova....
sve demokratska sredstva pogodna za stvaranje RS.
I zato, prekini mi sa tom cetnickom propagandom, i ja i ti dobro znamo da je RS mogla nastati samo silom i nikako drugacije.
mmostar

#2453 Re: RS i vanjski politika

Post by mmostar »

seln wrote:
behavac wrote:

Jooj, sto ne mogu ove cetnike - humaniste...
ko biva, mi smo vas klali, palili, silovali, protjerivali i to nije OK...
ali ono sto je izaslo kao rezultata tog klanja jeste OK.
Pitanje za tebe, kokardas....jeste li napravili referendum o republici srpskoj u kojem su se svi tadasnji stanovnici teritorija RS izjasnili za RS?
ili ste samo rekli "jaaano, ovo je nase, kolji turke"?
Ja pogadjam da je ovo drugo, jer RS nije ni imala neke zamisljene teritorije. Tada je iza ledja bio veliki brat, pa JNA, pa bruka tenkova i topova....
sve demokratska sredstva pogodna za stvaranje RS.
I zato, prekini mi sa tom cetnickom propagandom, i ja i ti dobro znamo da je RS mogla nastati samo silom i nikako drugacije.
Sve "države" su u principu nastale silom,neke prije a neke kasnije
seln

#2454 Re: RS i vanjski politika

Post by seln »

mmostar wrote:Sve "države" su u principu nastale silom,neke prije a neke kasnije
Image
Mogly

#2455 Re: RS i vanjski politika

Post by Mogly »

nokia6170 wrote:
Mislim da si malo trenutno naivan... Prvo nauci definiciju... zakljuccima Medj. mir. konferencije za bivu Jugoslaviju... silnim UN rezolucijama... presudama Haskog tribunala i Medj. suda pravde... stavovima Venecijanske komisije...
Ispucavate ove trikove kao s trake jbt. Ide pokušaj diskreditacije i fatanje za papire kojim sad već demonstriraš paniku usljed nedostatka argumenata.
Pošto se već pozivaš na tzv. međunarodni autoritet, da te samo podsjetim o slinim UN rezolucijama, bilo ih je 17 a na terenu su provedene dvije, i to jedna je embargo na uvoz oružja a druga je aerodrom u Sarajevu. Ti sad treba da se pitaš zašto nisu provedene ostale (a zašto su provedene ove dvije), zbog nemogućnosti ili nedostatka volje? Ako je nemogućnost, zašto su donošene, zašto nisu provedene mjere koje će obaviti zadatak iz rezolucije, a ako je u pitanju nedostatak volje, onda sebi samo stavi veliki upitnik iznad glave. U oba slučaja postavi si pitanje, jesi ti dečko siguran da tebi pita treba :?: Pa ta pitanja treba sebi da postaviš i o papirima za koje se fataš. A možda tebe interesuje samo teorija. U praksi svi papiri padaju u vodu jer isti taj međunarodni faktor insistira da će jedino dogovor biti relevantan, ma kakav on bio. Glava, pijesak, sranje, glava, pijesak...
Mogly wrote: Pa zar je toliko teško prihvatiti činjenicu da je nezavisnost došla kao rezultat kršenja principa ZAVNOBIHa i da je to ultimativno bio čin kršenja ustava i diskriminacija građana BiH na nacoinalnoj osnovi. Pa kad prihvatimo neke osnovne principe, nema tog fašiste koji neće biti pogođen direktno u čelo. Ovako ostaje gorak ukus u ustima da oni koji kritikuju fašizam dozvoljavaju isti u svojim redovima jer je to ipak fašizam s ljudskim licem i time ubiju antifašističku borbu prije nego je i počela. Pa kako da pravimo normalnu Bosnu ako se ne možemo složiti ni oko polazne tačke, od dokazanih antifašista iz Mrkonjića 43' :?:
Barem pokušaj dati suvisao odgovor na jako jednostavno pitenje above :!:

Abacija wrote:
1. Ne odgovori ti meni na pitanje
Abacija wrote:Ako prosta vecina moze funkcionisati u pc-u zasto ne moze na teritoriji citave BiH?
2. A nije ti smetalo sto su zastave vezali SDA i SDS kao i SDS i HDZ? :-)
Mogly wrote: Po ZAVNOBIHOVom ustavu, RS nije imala pravo na postojanje na teritoriju BiH bez saglasnosti ostavala dva konstitutivna naroda. ZAVNOBIHov dokument je jednostavan i precizan pa se poredi sa deklaracijom nezavisnosti. Pravni vakuum su uveli oni koji su vezanjem zastava, pregasavanjem prekršili ustav oslanjajući se na mišljenje Banditske komisije. Pa to mišljenje je bilo i jedan od oslonaca za formiranje RS.
Ovaj put čitaj s razumijevanjem.

behavac wrote:
Nego kojom je metodom stvorena :?: :!: Ako prihvatiš fašizam kao princip, onda očekuj da mu budeš žrtva prije ili kasnije.
jalija s bistrika

#2456 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by jalija s bistrika »

Izvor informacije FTV CITAT: SIPA: Krivična prijava protiv Dodika i ministara
Banja Luka, 19.02.2009 - Beta
Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) BiH podnijela je krivičnu prijavu protiv premijera Republike Srpske Milorada Dodika i nekoliko ministara i osoba iz RS-a jer su nanijeli štetu budžetima BiH i RS-a u iznosu od 145 miliona konvertibilnih maraka. Kako agencija Beta saznaje u Tužilaštvu BiH, SIPA je provela istragu u vezi s određenim građevinskim projektima u RS-u i utvrdila da su Vlada i određene institucije tog entiteta BiH počinile nezakonite radnje u realizaciji tih projekata. U krivičnoj prijavi dostavljenoj Tužilaštvu BiH se navodi da je "učinjeno više krivičnih djela organizovanog kriminala, pranja novca, kao i zloupotreba službenog položaja i ovlaštenja", čime su budžeti RS-a i BiH oštećeni za 145 miliona KM. Krivična prijava podnijeta je protiv jedanaest osoba "udruženih u zločinačku organizaciju s premijerom Miloradom Dodikom na čelu". Među onima koji su obuhvaćeni krivičnom prijavom nalazi se i nekoliko ministara i osoba iz poslovnog svijeta RS-a.
:dance: :bih:
dallton

#2457 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

jalija s bistrika wrote:Izvor informacije FTV CITAT: SIPA: Krivična prijava protiv Dodika i ministara
Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) BiH podnijela je krivičnu prijavu protiv premijera Republike Srpske Milorada Dodika i nekoliko ministara i osoba iz RS-a jer su nanijeli štetu budžetima BiH i RS-a u iznosu od 145 miliona konvertibilnih maraka. Kako agencija Beta saznaje u Tužilaštvu BiH, SIPA je provela istragu u vezi s određenim građevinskim projektima u RS-u i utvrdila da su Vlada i određene institucije tog entiteta BiH počinile nezakonite radnje u realizaciji tih projekata. U krivičnoj prijavi dostavljenoj Tužilaštvu BiH se navodi da je "učinjeno više krivičnih djela organizovanog kriminala, pranja novca, kao i zloupotreba službenog položaja i ovlaštenja", čime su budžeti RS-a i BiH oštećeni za 145 miliona KM. Krivična prijava podnijeta je protiv jedanaest osoba "udruženih u zločinačku organizaciju s premijerom Miloradom Dodikom na čelu". Među onima koji su obuhvaćeni krivičnom prijavom nalazi se i nekoliko ministara i osoba iz poslovnog svijeta RS-a.
:D :D

a ja sve kontam sto ivanic i ostala navodno opoziciona kompanija bjeze od dode glavom bez obzira kad ja tamo :D kad tamo medjutim
harka

#2458 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by harka »

a zato Dodo navalio na podjelu imovine BiH
hoce li biti povucen iz prudskih razgovora?
mmostar

#2459 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mmostar »

harka wrote:a zato Dodo navalio na podjelu imovine BiH
a isti qrac,ko da će doći neko bolji :roll:
harka

#2460 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by harka »

mmostar wrote:
harka wrote:a zato Dodo navalio na podjelu imovine BiH
a isti qrac,ko da će doći neko bolji :roll:
ja se nadam neko kulturniji
u Dode je rijecnik da insan povrati.
dallton

#2461 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

sad ces vidjeti kad stigne dodinoj saopcenje za stampu povodom krivicne prijave, nesto u stilu

"antisrpska propaganda iz sarajeva usmjerena na razbijanje pc-a cija je pozicija jasno zagarantovana ustavom...jos jedan pokusaj stvaranja unitarne blblblaaaa...sarajevo ne moze da sudi srpskoj....blblaaaa" ...doduse kad budu pitanja uzivo vjerovatno ce odgovoriti sa "nek se hebu" ili nesto tako suptilno ...a mozda kaze "gregorijan mi je obecao imunitet"...bice smjeha dok se bude gledalo :D
burek_in_space

#2462 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by burek_in_space »

jalija s bistrika wrote:Izvor informacije FTV CITAT: SIPA: Krivična prijava protiv Dodika i ministara
Samo ti fali dio citata u kojem se istiche da FTV saznaje da Dodik planira napushtiti BiH uskoro! :shock:
karanana

#2463 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by karanana »

pa vec je on prije nekoliko dana napravio podlogu za izvlakushu kada je rekao da nece dozvoliti da mu sude muslimanske sudije.
suncica24

#2464 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by suncica24 »

Samo ti fali dio citata u kojem se istiche da FTV saznaje da Dodik planira napushtiti BiH uskoro! :shock:
?????
dallton

#2465 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

burek_in_space wrote:
mislis ovaj dio:
Milorad Dodik je upoznat s činjenicom da je prijava predata Državnom tužilaštvu. Kako FTV nezvanično saznaje, sumnja se da Dodik ima namjeru napustiti Bosnu i Hercegovinu, a kao moguće destinacije spominju se Srbija, Rusija i Kipar. Iz Tužilaštva nisu htjeli ni potvrditi niti demantirati da su zaprimili ovu prijavu.
pa ima covjek avion nece biti problem da se makne
Drvosjeca iz Dejcica

#2466 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

burek_in_space wrote:
Ako Bog da. :wink:
jalija s bistrika

#2467 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by jalija s bistrika »

Evo da dopunim FTV javlja da MIle Laktasenko bjezi u Srbiju ili Rusiju.Je li sad OK. :run: :bih:
burek_in_space

#2468 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by burek_in_space »

jalija s bistrika wrote:Evo da dopunim FTV javlja da MIle Laktasenko bjezi u Srbiju ili Rusiju.Je li sad OK. :run: :bih:
NIje ok,ja bih ga u Lukavicu deportov'o! :D
dallton

#2469 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

jalija s bistrika wrote:Evo da dopunim FTV javlja da MIle Laktasenko bjezi u Srbiju ili Rusiju.Je li sad OK. :run: :bih:
pa mozda je bolje u bjelorusiju da ide, osjecat ce se ko kod kuce, a srbija dugo krije pa na kraju preda, kipar je u EU, znaci nema sakrivanja...ili rusija ili bjelorusija ...ili da se raspita kod gasija da ga ovaj skloni u tursku pa moze navijat za BiH reprezentaciju kad dodju na gostovanje :D

nego najnovije iz OHR-a neuobicajeno ostar ton za njih, izgleda kako je lajci otisao popili su red bull daje ti krila :D
Pljuska OHR-a banjolučkom voždu: Dodika nitko ne pita o Lajčakovom nasljedniku
SARAJEVO - Vlada Republike Srpske bi trebalo znati da nema nikakve kompetencije pri izboru visokog predstavnika, odgovoreno je danas Feni iz Ureda visokog predstavnika na molbu da prokomentiraju jučerašnje saopćenje Vlade Republike Srpske da se službena Banja Luka snažno protivi mogućnosti da novi visoki predstavnik bude iz Velike Britanije.
Podsjetimo, Vlada Republike Srpske pod vodstvom Milorada Dodika usprotivila se imenovanju Britanca na dužnost visokog predstavnika, obrazlažući to navodno lošim iskustvima koje je imala s Paddy Ashdownom. Osim toga Vlada RS predlaže da sadašnji Ured visokog međunarodnog predstavnika (OHR) bude transformiran u ured specijalnog predstavnika EU, naravno bez izvršnih ovlasti.

"Ukoliko, usprkos jasnim argumentima, do imenovanja ipak dođe, Vlada RS smatra neprihvatljivim da na mjesto visokog predstavnika dođe osoba koja bi pokušala da djeluje izvan mandata koji je jasno definiran Aneksom 10 Daytonskog sporazuma", priopćili su iz vlade u Banjoj Luci.

Inače, po pisanju tiska, Emyr Parry Jones, bivši veleposlanik Velike Britanije pri UN-u i NATO-u ima najviše šanse biti izabran za novog visokog međunarodnog predstavnika i specijalnog predstavnika Europske unije (EUSR) u BiH. Navodno su ključne zemlje članice Europske unije, uključujući Francusku i Njemačku, postigle visok stupanj suglasnosti o Jonesovom imenovanju.
Last edited by dallton on 19/02/2009 15:56, edited 1 time in total.
behavac

#2470 Re: RS i vanjski politika

Post by behavac »

nokia6170 wrote:
behavac wrote:

Mozes li nam ti behavac dati definiciju RS-a od nastanka do danas?

I da li na tebe utice imalo cinjenica da je zvanicna politika RS od nastanka do 1995. godine okarakterisana kao "udruzeni zlocinacki poduhvat" i da su ciljevi zvanicne politike RS-a od 1992-95. godine bili izvor zlocinackog djelovanja u ime RS-a koje je ukljucivalo i sistemsko i individualno tesko krsenje medjunarodnog humanitarnog prava i obicaja ratovanja ukljucujuci i genocid?

Jer kako drugacije recimo ostvariti prvi ratni strateski cilj RS-a koji kaze da se etnicke skupine moraju razdvojiti nego na nacin da ili pobijes ili protjeras nesrpske etnicke skupine.

Jedino da ih teleportiras ko u Zvjezdanim stazama :roll:
Da ti dam definiciju nastanka...pa i ne mogu bas...kako se definise nastanak...daj ti definiciju nastanka BIH...

Da li je na mene ta cinjenica uticala? Jeste!
Ja se sa tom politikom ne slazem, ne podrzavam je, ogradjujem se od nje i osudjujem je...i mislim da je u krajnjoj liniji puno i Srbima stetila zbog polozaja prema MZ-u.
Takodje se ne slazem ni sa tim ciljevima...

A ovo je vec toliko puta prezvakano...i svi smo vec ucestvovali u raspravi....da bi na kraju ostali na zakljucku da neki smatraju kako RS mora biti ukinuta, a drugi kako ne mora...
Zato ne vidim svrhu da se opet ponavljamo ako nema nista novo...
A za one koji nisu upuceni nek neko da link il kopira taj dio te rasprave(ne sjecam se tacno kako se tema zvala)...ne da mi se sve ponavljati...

A @selnu nemam potrebu ni odgovarati...on je vec sam sebi kategoricno dao odgovor koji je jedini nacin kako je RS mogla nastati...
Mogly wrote: Ako prihvatiš fašizam kao princip.
Ja ovo nisam prihvatio kao princip!

Sto se Dode tice ako je ostetio budzet RS-a onda i te kako treba odgovarati...
Last edited by behavac on 19/02/2009 15:59, edited 1 time in total.
burek_in_space

#2471 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by burek_in_space »

dallton wrote: mislis ovaj dio:
Milorad Dodik je upoznat s činjenicom da je prijava predata Državnom tužilaštvu. Kako FTV nezvanično saznaje, sumnja se da Dodik ima namjeru napustiti Bosnu i Hercegovinu, a kao moguće destinacije spominju se Srbija, Rusija i Kipar. Iz Tužilaštva nisu htjeli ni potvrditi niti demantirati da su zaprimili ovu prijavu.
pa ima covjek avion nece biti problem da se makne
Uh preletio sam u brzini preko ovog posta :-) ..bash na to sam mislio Dalltone. :-?
karanana

#2472 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by karanana »

ako bi kojim slucajem shmugno za srbiju, rusiju, kipar ili bilo gdje drugo, u sta ja licno sumnjam jer je on ovdje najjaci, da li bi interpol imao ingerencije da ga tamo hapsi i vrati vamo?

a sto se tice ovog novog visokog predstavnika, vidim covjek se zove emir, mozda se dodo prepao da nije musliman.
mmostar

#2473 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mmostar »

karanana wrote:ako bi kojim slucajem shmugno za srbiju, rusiju, kipar ili bilo gdje drugo, u sta ja licno sumnjam jer je on ovdje najjaci, da li bi interpol imao ingerencije da ga tamo hapsi i vrati vamo?

a sto se tice ovog novog visokog predstavnika, vidim covjek se zove emir, mozda se dodo prepao da nije musliman.
Ima državljanstvo Srbije
dallton

#2474 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

karanana wrote:ako bi kojim slucajem shmugno za srbiju, rusiju, kipar ili bilo gdje drugo, u sta ja licno sumnjam jer je on ovdje najjaci, da li bi interpol imao ingerencije da ga tamo hapsi i vrati vamo?

interpol ga trazi, to proslijedi domacim organima pa te oni kao uhvate pa predaju interpolu...u slucaju srbije oni vjerovatno ne bi znali gdje se dodo nalazi jedno 10 godina, dok mu ne narastu brada i brkovi
seln

#2475 Re: RS i vanjski politika

Post by seln »

behavac wrote: A @selnu nemam potrebu ni odgovarati...on je vec sam sebi kategoricno dao odgovor koji je jedini nacin kako je RS mogla nastati...
RS je nastala kad je Radovan po preporuci one babe gatare zakopao 1389 krstova po zamisljenoj granicnoj liniji.
Posto prakticiranje vjerovanja nije fasizam, ne moze se reci da je RS nastala fasizmom.
Idi pa to diplaj na Guchi.
Locked