BH vojna industrija i naoruzanje

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Vojna industrija BiH

Treba se razvijati prvenstveno radi ekonomskih razloga
399
31%
Treba se razvijati prvenstveno radi sigurnosnih razloga
782
60%
Ne treba da se razvija jer rat je zlo
77
6%
Nemam stav
11
1%
Briga me
39
3%

Total votes: 1308

mirzet87sa

#2451 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by mirzet87sa »

Pa rekao sam neki dan da ce biti strajk
https://www.youtube.com/watch?v=iGk3_zTEkXk
http://www.avaz.ba/clanak/134564/radnic ... om-strajku
http://www.oslobodjenje.ba/ekonomija/vi ... lni-strajk
http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/23563 ... trajk.html
http://www.klix.ba/vijesti/bih/vise-od- ... /140908129
http://bih.time.mk/c/0c5ac52550/na-sast ... trajk.html
evo video isjecak sa jucerasnjeg dnevnika ftv-a (8. septembar) ko nije pogledao.
https://www.youtube.com/watch?v=J9iIH_l ... Mezg#t=541
Veceras na dnevniku TV hayat/ftv vise u vezi strajka pretisa i kriminalnom desavanju unutar, a i van kruga firme.
Jesam li i dalje fahrin covjek bagro jedna, jebo li vas sda redom.
155_mm

#2452 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by 155_mm »

mirzet87sa wrote:Pa rekao sam neki dan da ce biti strajk
https://www.youtube.com/watch?v=iGk3_zTEkXk
http://www.avaz.ba/clanak/134564/radnic ... om-strajku
http://www.oslobodjenje.ba/ekonomija/vi ... lni-strajk
http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/23563 ... trajk.html
http://www.klix.ba/vijesti/bih/vise-od- ... /140908129
http://bih.time.mk/c/0c5ac52550/na-sast ... trajk.html
evo video isjecak sa jucerasnjeg dnevnika ftv-a (8. septembar) ko nije pogledao.
https://www.youtube.com/watch?v=J9iIH_l ... Mezg#t=541
Veceras na dnevniku TV hayat/ftv vise u vezi strajka pretisa i kriminalnom desavanju unutar, a i van kruga firme.
Jesam li i dalje fahrin covjek bagro jedna, jebo li vas sda redom.
nesto u zadnje vrijeme nam mnogo predlazes da se jebemo sa fahrom. ako ti je do.toga otvori temu o jebacini sa fahrom a nemoj trovati ovu temu ovdje.
mirzet87sa

#2453 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by mirzet87sa »

U redu je sefe, ti i tvoji guzni haveri koji su vrsili kampanju protiv mene da sam ja fahrin covjek i da negiram tvog idola trhulja i nermina nisu urodili plodom. Ja nisam stranacki orijentisan, meni je sda stranka nudila visoku poziciju u ovoj firmi ali sam je odbio. Ja ne radim za kriminalnce, a ni za kriminalnu vlast. Koliko god to pojedincima tesko bilo, SDA stranka je kriminalna stranka koja preferira robovlasnicko drustvo i pljacka drzavu preko bijednog naroda. Pretis, poslije rata, nije i nikada nece biti firma. Ona sluzi samo za pranje novca sda/sdp stranke. Ko je uvalio pretisove radnike u limite bez njihovog odobrenja, ko je vlasnik bbi banke, koliko kupaca je pretis prevario, u sta je potrosen zadnji kredit u iznosu od 12.5mil km, zasto je trhulj uzeo sebi 1.5mil km avansa sa pretisovog racuna, ko je ukrao kabal bakreni tezak par tona iz zasticene zone pretisa, ko je ukrao par tona exploziva odnosno baruta, zasto su se kocili svi ugovori unazad par godina i da ne nabrajam jos. Iza sve ovoga stoji SDA stranka.
Ako iko truje ovu temu ovdje onda si to licno ti koji svim silama se trudi dokazati da je TRHULJ ucinio MNOGO TOGA DOBROG za namjensku industriju, a kako je fahro taj koji je otjerao amerikancse sa naseg trzista a ne nesposobna vlast.
prog321

#2454 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by prog321 »

U pravu je Mirzet.
Samo nas Fahro moze spasiti propasti :lol:
mirzet87sa

#2455 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by mirzet87sa »

Ne moze nas niko spasiti. Koja god stranka da dodje na vlast radit ce isto. Jedino rjesenje jeste to da namjenske industrije ne smiju biti stranacki orijentisane. Sistematizacija radnih mjesta, po skoli, se uraditi mora. Ja za razliku od tebe nisam toliko bijedan da napravim novi account i trollam po temi, ja za razliku od tebe cu stati pred javnosti i govoriti ono sto znam. A ti se drzi foruma i trolanja.
155_mm

#2456 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by 155_mm »

mirzet87sa wrote:U redu je sefe, ti i tvoji guzni haveri koji su vrsili kampanju protiv mene da sam ja fahrin covjek i da negiram tvog idola trhulja i nermina nisu urodili plodom. Ja nisam stranacki orijentisan, meni je sda stranka nudila visoku poziciju u ovoj firmi ali sam je odbio. Ja ne radim za kriminalnce, a ni za kriminalnu vlast. Koliko god to pojedincima tesko bilo, SDA stranka je kriminalna stranka koja preferira robovlasnicko drustvo i pljacka drzavu preko bijednog naroda. Pretis, poslije rata, nije i nikada nece biti firma. Ona sluzi samo za pranje novca sda/sdp stranke. Ko je uvalio pretisove radnike u limite bez njihovog odobrenja, ko je vlasnik bbi banke, koliko kupaca je pretis prevario, u sta je potrosen zadnji kredit u iznosu od 12.5mil km, zasto je trhulj uzeo sebi 1.5mil km avansa sa pretisovog racuna, ko je ukrao kabal bakreni tezak par tona iz zasticene zone pretisa, ko je ukrao par tona exploziva odnosno baruta, zasto su se kocili svi ugovori unazad par godina i da ne nabrajam jos. Iza sve ovoga stoji SDA stranka.
Ako iko truje ovu temu ovdje onda si to licno ti koji svim silama se trudi dokazati da je TRHULJ ucinio MNOGO TOGA DOBROG za namjensku industriju, a kako je fahro taj koji je otjerao amerikancse sa naseg trzista a ne nesposobna vlast.
mirza ba post'o si malo neurozan i agresivan kako se blize izbori. ujedas ba na sve strane i nudis sex sa fahrom svima nama.

sto se tice ovi optuzbi protiv mene, to govori samo da nisi ni procitao ovu temu od pocetka. jer za tvoju informaciju ova tema postoji duze vremena nego sto si se ti prijavio da nam pricas o kriminalu u SDA i SDP. vjereovatno nikad ne bi ni saznali da ima kriminala u tim strankama da nam ti nisi rekao. hvala ti mirza ba. :D

nego kad smo vec poceli da raspravljamo mozes mi objasniti kako si ti kao posten i nestranacki covjek uspio da dobijes posao na veoma visokoj poziciji u PRETIS-u kod tih kriminalaca iz SDA.
posto ova nepismena raja na ovom forumu misli da u drzavnoj firmi ne mozes dobiti ni posao cistacice ako nisi povezan sa strankom koja trenutno vlada. a ti koliko vidim ne da nisi stranacki covjek nego si i najveci kriticar obadvije trenutno vladajuce stranke SDA i SDP. neki kolege forumasi tvrde da cak malo tuknes na fahru.
stvarnobse pitam kako neko takav moze raditi u PRETISu na visokoj poziciji kako si sam tvrdio.
mirzet87sa

#2457 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by mirzet87sa »

Ja sam kao masinski dipl.ing radio u kovnici NK posao, sto 100% fakultetski obrazovanih kadrova NECE da radi. Vremenom sam dobio unapredjenje. Meni izbori ne predstavljaju nikakvu smetnju. Ja da sam bio SDP, SBB itd. davnih dana bi dobio otkaz, odnosno ne bih nikad bio na poziciji na kojoj sam bio. Ja sam svoju radnu poziciju stekao znanjem, a ne stelom. No, to ne vidim kakve veze ima sa temom.
Direktor pretisa je istjeran iz firme u pratnji specijalaca i security-a koji je doveo, takodjer mu je oduzeto sluzbeno auto s kojim se vozao na racun firme. Isplivao je na povrsinu kriminalni dosije navedenog direktora gdje se jasno dokazuje da je opljackao par firmi, odnosno da je isti kao i svaki dosadasnji SDA-ov direktor u pretisu. Ovo sve se ne bi desilo da se udostojio, u ovih 60dana koliko je na radnoj poziciji, obratiti direktno narodu. Smatra radnike PRETIS-a nizom vrstom, a zaboravio je da su oni ti zbog kojih firma postoji. Generalni strajk ce se nastaviti, neovisno o tome hoce li radnici dobiti platu. Glad je ta koja je ujedinila radnike pretis-a u namjeri da istjeraju kriminalce iz firme ili da je zakljucaju. Jedno od ovoga ce se desiti, to je nedvojbeno.
Ukoliko hoces da sa mnom vodis normalan razgovor odnosno da te smatram ozbiljnim forumasem predstavi se ko si. Mozes trolati i nebuloze pisati, ne zanima me. Ja sam se predstavio na samom pocetku mog postanja na ovoj temi, ne krijem se iza nick-a.

I da, svi vi koji me stavljate u isti kos sa fahrom ste smijesni. Ja da sam fahrin covjek ne bih radio u propaloj firmi SDA stranke vec bih bio u avazovom tornju i zivio ko lord :) Uozbilji se, nije ti ovo ulica pa da se koristis zargonima "Tuknes".
155_mm wrote: posto ova nepismena raja na ovom forumu misli da u drzavnoj firmi ne mozes dobiti ni posao cistacice ako nisi povezan sa strankom koja trenutno vlada. a ti koliko vidim ne da nisi stranacki covjek nego si i najveci kriticar obadvije trenutno vladajuce stranke SDA i SDP. neki kolege forumasi tvrde da cak malo tuknes na fahru.
stvarnobse pitam kako neko takav moze raditi u PRETISu na visokoj poziciji kako si sam tvrdio.
Da se osvrnem jos na ovaj dio. Nisam kriticar ni jedne stranke, iznosim cinjenice koje su tacne. Nije moj problem sto to pogadja vas lazni patriotizam i "ljubav" prema domovini. Da sam radio za dodika, lijanovica, iznosio bih i njihove kriminalne radnje ukoliko bi ih pronasao i imao jasne dokaze za desavanje istih. Vecina se boji otkaza ali ja ne jer poznajem hijerarhiju drustva i nije me strah da ostanem bez posla. Sad bih ja, kao, trebao ljubiti noge sefu i njegovoj stranci? Nikad.

Zainteresovani za namjensku industriju i opcenito stanje pretis-a mogu pogledati vise o tome u dnevniku @Hayat 19:00.
Za one koji nisu stigli pogledati
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Radnici Pretisa istjerali direktora iz firme

Nakon što je danas poslije podne Nermin Džindić, vršilac dužnosti generalnog direktora „Pretis“ d.d., štrajkačkom odboru radnika koji su od 8. septembra ove godine u generalnom štrajku saopštio da isplate jedne plate koju su radnici tražili jučerašnjim ultimatumom danas zasigurno neće biti, oni su ispred kapije „Konesa“, gdje su jutros u sedam sati nastavili štrajk, upali u upravnu zgradu ove firme i od direktora zatražili da napusti radni prostor. - Od direktora su oduzeti ključevi službenih vozila i zatraženo da napusti firmu, kaže Enes Hurić, predsjednik štrajkačkog odbora. Međutim, on se plašeći za svoju sigurnost nije htio udaljiti te smo mi zatražili od policije da ga sigurno izvede iz kruga tvornice što je on zajedno s radnicima osiguranja i učinio.

Njegova obećanja da će isplata te jedne od 30 zaostalih plaća biti sutra radnici su, kaže Hurić, shvatili kao „malo sutra“ i zatražili da on napusti firmu kako svojim indolentnim ponašanjem ne bi dodatno iritirao radnike. - Pomalo se plašim daljnjih reakcija radnika koje je teško kontrolisati. Još jednom pozivam sve one koji mogu pomoći da ova firma, konačno, prema svojim radnicima izmiri zarađene lične dohotke, isplatu zdravstvenog i penzionog osiguranja te obaveza nastalih po limitima na tekućim radnika putem kojih im je bivša uprava isplaćivala lične dohotke. Prije svih pozivam one koji upravljaju firmom Vladu Federacije BiH, Nadležno ministarstvo, Nadzorni odbor i Skupštinu firme da konačno počnu raditi svoj posao u interesu ove firme a ne njenom urušavanju. Ova situacija će dodatno zakomplikovati isporuke gotovih proizvoda po tekućim ugovorima za Maleziju i druge kupce jer jedno je sigurno, radnici više neće dati ono što su proizvelim, a da godinama čekaju da naplate svoj rad - kazao je Hurić.

Video - https://www.youtube.com/watch?v=6qNxWFQ ... r4Kw#t=647
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
TheMule

#2458 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by TheMule »

Pratio sam ovo i ne znam sta napadate covjeka, nije nista lose reko
mirzet87sa

#2459 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by mirzet87sa »

Last edited by mirzet87sa on 12/09/2014 21:22, edited 1 time in total.
siponja

#2460 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by siponja »

izdajničku marvu koja uništava bh privredu, a posebno namjensku industriju trebalo bi strijeljat.
papucar2014

#2461 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by papucar2014 »

prog321 wrote:U pravu je Mirzet.
Samo nas Fahro moze spasiti propasti :lol:
:lol:
papucar2014

#2462 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by papucar2014 »

mirzet87sa wrote:Hayat 12.septembar 2014 19:00
https://www.youtube.com/watch?v=fonKqVj ... Sd0BNOr4Kw
je li to konacno zavrsen strajk?
sta rade ovi debili od naroda :oops:
prije svega da kazem da nemam veze s namjenskom industrijom, obavljam druge poslovem, ali me ovo bas zainteresovalo...napadate jednog covjeka koji vam govori da nije stranacki, sto je vrlo moguce, jer da jeste sjedio bi negdje u nekoj udobnoj fotelji. samo me interesuje zasto si radio kao NK radnik, jesili se toliko morao truditi da bi dosao do zasluzenog mjesta, mora da si mlad i da nemas zaledjinu?
155_mm

#2463 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by 155_mm »

cuj mirzete tebe, da si fahrin sjedio bi u njegovom tornju kao lord. hahaha
to ti hoces da kazes da svi fahrini clanovi sjede u tornju i uzivaju kao lordovi.
jesi li svjestan koje gluposti valjas. to znaci da kod fahre nema stranackih boraca
koji se svim srestvima bore za stranku nego su svi lordovi u tornju. sve stranke to imaju
ali eto fahro nema. hahahahaha

ovo sto mi prigovaras za koristenje izraza "tuknes". sa kojim pravom to radis nakon
toga sto si nam porucio da se jebemo sa fahrom. ali eto da ne budem nekulturan
povlacim ono tuknes. sad cu reci ovako "neki forumasi ovdje tvrde da smrdis na fahru".

a tu tvoju pricu kako si se kao masinski inzinjer prijavio na konkurs za NK radnika u kovacnici
kod ovih SDA kriminalaca i dobio posao a nakon toga dogurao do vrlo visoke pozicije bez clanstva u SDA prodaj nekim novinama. ili bar napisi knjigu. prica je stvarno interesantna.
mirzet87sa

#2464 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by mirzet87sa »

papucar2014 wrote:
prije svega da kazem da nemam veze s namjenskom industrijom, obavljam druge poslovem, ali me ovo bas zainteresovalo...napadate jednog covjeka koji vam govori da nije stranacki, sto je vrlo moguce, jer da jeste sjedio bi negdje u nekoj udobnoj fotelji. samo me interesuje zasto si radio kao NK radnik, jesili se toliko morao truditi da bi dosao do zasluzenog mjesta, mora da si mlad i da nemas zaledjinu?
nije, strajk se nastavlja u ponedeljak. naravno, radnici ukoliko ne prime platu napravit ce haos odnostno nece dozvoliti da vec zavrsena roba ode tako da ce najvjerovatnije ugovor propasti. ja sam prije pretisa radio vani, te se vratio nazad u sa. kao zavrseni dipl.ing. masinstva nisam imao izbora biranja radnog mjesta, a radilo mi se ono sto je u mojoj struci. znao sam da se necu dugo zadrzati na nk radnoj poziciji, dobio sam promjenu radnog mjesta u roku 2-3mjeseca. i tako da ne nabrajam sad, iskustvom stecenim vani, a i obrazovanje mi je dalo odskocnu dasku na vecu poziciju.. bezveze mi sad o ovome pricati, ionako u ovoj drzavi niko nikome ne vjeruje pa nece ni meni. ja u ovoj firmi ne radim vec nekih 70tak dana, promjenu radnog mjesta sam dobio 15dana poslije otkaznog roka u pretisu. ostao sam u dobrim odnosima s vecinom radnika pa tako uvijek imam provjerene informacije o desavanju unutar firme. ne razumijem sve te silne napade i pokusaje da mene okarakterisu necijim covjekom i da ja radim za nekoga. ja da radim za nekoga ne bih izvjestavao vas forumase u vezi pretisa cca 1god. sad kad je prekipilo, kad je narodu puna kapa, kad je glad preovladavala ja sam proglasen necijim covjekom jer iznosim cinjenice ko je narusio, opljackao i ko unistava namjensku industriju. nas narod je cudan, ako im ne govoris ono sto oni ne zele da cuju odma te smatraju protivnikom. mene to ne pogadja, ja sam se zakleo samom sebi da cu iznijeti javno dokumente o svakome ko je na bilo koji nacin ostetio ovu firmu makar bio istjeran iz drzave od ovih nasih patriota
@a vi ostali, umjesto sto se hvatate svog idola fahre napisite nesto konkretno ko je to glavni krivac za trenutno stanje pretis-a? Ko je kriv sto firma ima dugovanja veca od 50mil km, a ugovori su redovno pristizali? Ko je kriv sto radnici imaju zaostatka 30+ plata, + radni staz nije uplacen + zdravstveno osiguranje nije uplaceno? Hajte, dajte nekih informacija.. Ili cete samo cekati mene kad cu napisati sta protiv SDA stranke pa da opletete raspravu kako sam ja sbb`ovac

I samo mi nemojte, molim vas, pricati o ljubavi prema firmi. Meni je ova firma duzna pare, zdravstveno, penziono! Sve cu, vrlo vjerovatno, morati uplatiti sam sebi. Sve dok guzicom makli niste nemate pravo meni ista da govorite u vezi ove firme, ja sam joj dao vise nego sto cete vi ikada uraditi.

Bujrum korisnik @155_mm pozivam te javno da u toku sljedece sedmice obidjes sa mnom krug pretisa i da se sam uvjeris u stanje. Necu ti ja rijeci reci. Ukoliko budem mogao, rado cu te sprovesti i kroz pogonsku halu.

Image
Cisto da vidis da nisam nikakav prevarant koji uopste nije imao dodira sa namjenskom industrijom.
I ne boj se, ova slika nije nikakvo odavanje "vojnih tajni" Sve ovo se moglo vidjeti u nedavnoj reportazi na tv-u.

Za ostale forumase, proizvod na slici je kalibar 155mm. Naravno, nije uradjeno nabijanje bakrenog prstena, farbanje, punjenje, navrtanje upaljaca. Takve slike vam vec ne mogu pokazati ali ovo je sasvim blizu gotovog proizvoda.
Za one koji ne znaju, a interesuje ih
https://www.youtube.com/watch?v=VK-KOKmZPJg ispaljivanje
https://www.youtube.com/watch?v=0HDoqcA727o udar

Nemoj da ovu temu upropastimo glupostima, ako ti smeta sto ja pricam protiv kriminala slobodno reci. Budi siguran da vise rijeci necu napisati. Ja uvijek imam svjeze informacije i rado ih prenesem na forum, najmanji mi je problem prestati pisati.. Cak sta vise, postedit cu samog sebe maltretiranja s vama.
TheMule

#2465 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by TheMule »

Ma samo nastavi pisati
papucar2014

#2466 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by papucar2014 »

mirzet87sa wrote:
papucar2014 wrote:
nije, strajk se nastavlja u ponedeljak. naravno, radnici ukoliko ne prime platu napravit ce haos odnostno nece dozvoliti da vec zavrsena roba ode tako da ce najvjerovatnije ugovor propasti. ja sam prije pretisa radio vani, te se vratio nazad u sa. kao zavrseni dipl.ing. masinstva nisam imao izbora biranja radnog mjesta, a radilo mi se ono sto je u mojoj struci. znao sam da se necu dugo zadrzati na nk radnoj poziciji, dobio sam promjenu radnog mjesta u roku 2-3mjeseca. i tako da ne nabrajam sad, iskustvom stecenim vani, a i obrazovanje mi je dalo odskocnu dasku na vecu poziciju.. bezveze mi sad o ovome pricati, ionako u ovoj drzavi niko nikome ne vjeruje pa nece ni meni. ja u ovoj firmi ne radim vec nekih 70tak dana, promjenu radnog mjesta sam dobio 15dana poslije otkaznog roka u pretisu. ostao sam u dobrim odnosima s vecinom
radnika pa tako uvijek imam provjerene informacije o desavanju unutar firme. ne razumijem sve te silne napade i pokusaje da mene okarakterisu necijim covjekom i da ja radim za nekoga. ja da radim za nekoga ne bih izvjestavao vas forumase u vezi pretisa cca 1god. sad kad je prekipilo, kad je narodu puna kapa, kad je glad preovladavala ja sam proglasen necijim covjekom jer iznosim cinjenice ko je narusio, opljackao i ko unistava namjensku industriju. nas narod je cudan, ako im ne govoris ono sto oni ne zele da cuju odma te smatraju protivnikom. mene to ne pogadja, ja sam se zakleo samom sebi da cu iznijeti javno dokumente o svakome ko je na bilo koji nacin ostetio ovu firmu makar bio istjeran iz drzave od ovih nasih patriota
@a vi ostali, umjesto sto se hvatate svog idola fahre napisite nesto konkretno ko je to glavni krivac za trenutno stanje pretis-a? Ko je kriv sto firma ima dugovanja veca od 50mil km, a ugovori su redovno pristizali? Ko je kriv sto radnici imaju zaostatka 30+ plata, + radni staz nije uplacen + zdravstveno osiguranje nije uplaceno? Hajte, dajte nekih informacija.. Ili cete samo cekati mene kad cu napisati sta protiv SDA stranke pa da opletete raspravu kako sam ja sbb`ovac

I samo mi nemojte, molim vas, pricati o ljubavi prema firmi. Meni je ova firma duzna pare, zdravstveno, penziono! Sve cu, vrlo vjerovatno, morati uplatiti sam sebi. Sve dok guzicom makli niste nemate pravo meni ista da govorite u vezi ove firme, ja sam joj dao vise nego sto cete vi ikada uraditi.

Bujrum korisnik @155_mm pozivam te javno da u toku sljedece sedmice obidjes sa mnom krug pretisa i da se sam uvjeris u stanje. Necu ti ja rijeci reci. Ukoliko budem mogao, rado cu te sprovesti i kroz pogonsku halu.

Image
Cisto da vidis da nisam nikakav prevarant koji uopste nije imao dodira sa namjenskom industrijom.
I ne boj se, ova slika nije nikakvo odavanje "vojnih tajni" Sve ovo se moglo vidjeti u nedavnoj reportazi na tv-u.

Za ostale forumase, proizvod na slici je kalibar 155mm. Naravno, nije uradjeno nabijanje bakrenog prstena, farbanje, punjenje, navrtanje upaljaca. Takve slike vam vec ne mogu pokazati ali ovo je sasvim blizu gotovog proizvoda.
Za one koji ne znaju, a interesuje ih
https://www.youtube.com/watch?v=VK-KOKmZPJg ispaljivanje
https://www.youtube.com/watch?v=0HDoqcA727o udar

Nemoj da ovu temu upropastimo glupostima, ako ti smeta sto ja pricam protiv kriminala slobodno reci. Budi siguran da vise rijeci necu napisati. Ja uvijek imam svjeze informacije i rado ih prenesem na forum, najmanji mi je problem prestati pisati.. Cak sta vise, postedit cu samog sebe maltretiranja s vama.
rekao si da ne radis vise u pretisu, a nudis 155-tici da ga provodas, pa kako ces uci u pogon? Ne shvatam...Zadnjih dana sam cuo da ima novo obezbijedjenje, bruje mediji, i da oni ne daju uci onima koji su dobili otkaze (njih 20-tak)...
Sto se tice pisanja samo nastavi, ove kriminalce treba razotkriti. Kod mene u firmi (doduse je privatna) samo strance smije uvesti neki strucnjak :lol: (nesto kao tehnicki direktor-zamjenik direktora :evil: )
mirzet87sa

#2467 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by mirzet87sa »

papucar2014 wrote:
rekao si da ne radis vise u pretisu, a nudis 155-tici da ga provodas, pa kako ces uci u pogon? Ne shvatam...Zadnjih dana sam cuo da ima novo obezbijedjenje, bruje mediji, i da oni ne daju uci onima koji su dobili otkaze (njih 20-tak)...
Sto se tice pisanja samo nastavi, ove kriminalce treba razotkriti. Kod mene u firmi (doduse je privatna) samo strance smije uvesti neki strucnjak :lol: (nesto kao tehnicki direktor-zamjenik direktora :evil: )
Pretis nije samo 1 hala, pretisova povrsina se prostire na 10tak km. Ja licno u pogon mogu uci kada hocu, pitanje je moze li on.. u sto ne vjerujem.. nije tema za foruma.
Cuj kako ces uci u pogon, zivot te jebo toliko dao ovoj firmi sad mi treba zabranit pristup? Pa nije CIA
A delegaciju kroz firmu sprovodi, takodjer kao u tvojoj firmi, zamjenik direktora ili licno direktor.
Ako imas sta konkretno da me pitas, pitaj. Nemoj me gluposti pitati
Interesantno je da si napravio novi profil i sva tri posta koja imas su ti na ovoj temi. Ko god da si, na tvoja podjebavanja vise odgovarati necu.
papucar2014

#2468 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by papucar2014 »

.
Last edited by papucar2014 on 15/09/2014 14:18, edited 2 times in total.
prog321

#2469 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by prog321 »

Ovakav dojam je kod mene.
Mirza prica puno o malverzacijama , a jos nije donio ni jedan dokaz.
Primjer je recimo vojni sanduci za municiju. Pa svaki klinac sa 8 razreda skole zna da ne mozes municiju pakovati u obicnim sanducima. Mora biti po MIL- standardu. Posebna daska sa posebnim okovima.
Ranije kaze da radi na visokoj poziciji u Pretisu. Sad kaze da je vec 3 mjeseca otpusten.
Da li mu je Fahro obecao da ce ga vratiti na posao ako mu pomogne,. ne znam? Ali se meni cini puno izglednim.

Gluposti kao drzavna vojna industrija ne treba biti stranacki orijentisana je za malu djecu.
Drzavne firme ce uvijek biti stranacki orijentisane. U tome je i sama svrha stranaka.
mirzet87sa

#2470 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by mirzet87sa »

Uredu je, zavrsena tema. Svi ste vi u pravu, pretis cijeli pod hipotekom bbi banke s dugom od 50+miliona. Otac me jebo sto cu vise rijeci na ovu temu napisat. Jebo vas i fahro i pretis, ne daju mi oni hljeba da jedem. Iznosenje podataka o ugovirima je striktno zabranjeno i za to mogu dobiti zatvora, ko si ti da ja tebi pokazujem pretisove ugovore?! Niko i nista, goli anonimac. Kakav mil standard, o cemu ti pricas? Koristi se cpc daska sa okovima koji kostaju 26km i prica zavrsena. Kontrolni pregled kada prodje i dobije nato`ov broj kao takav je uporabljiv. Ja sam radio u pretisu od 2012, a ne od jucer!
Opet te pitam, ko si ti pa da ja iznosim poslove podatke pretisa i da budem optuzen za izdaju pa da snosim posljedice cisto da bih zadovoljio interes anonimca! Bujrum pred masu koja strajkuje pa pitaj jesam li ja bio radnik i na kojoj sam poziciji radio! Ja otkaz dobio nisam, ja sam firmu napustio jer od ljubavi ziviti ne mogu u rjesenju mi stoji tehnoloski visak, a da bsam samovoljno napustio ne bih prispio nigdje! Ti si mi naso pricati o pretisu, o firmi koja mi duguje a toliko sam joj dao i sve joj halal bilo. Ponavljam opet, direktno tebi, vise rijeci jedne necu napisati na ovoj temi jer mi je pun kurac anonimusa koji upadaju sa datumom registracije prije par dana cisto da mene podjebavaju glupostima! Je li sud, sipa stranacki orijentisan?! Da jeste, kurac bi ikad lijanovic i ostali bili uhapseni! Vojna industrija nije granap pa da je pod moranjem da bude stranacki orijentisana! Ona predstavlja kicmeni stub jedne drzave i kao takva ne smije biti manipulisana. Kada sam pisao da je u pretisu dobro, da se radi, tad sam valj'o sada kada kazem da je katastrofalno stanje da je firma pokradena sada ne valjam! Bolesnici jedni, mars svi do jednog

Samo mi jedno reci KAKAV PRIMJER ti hoces o losem poslovanju pretisa? Je li dovoljna cinjenica da duguju zdravstvu 10miliona, da duguju radnicima 30plata x200 ljudi x prosjecna plata 750km, da duguju penziono, da radni staz nije uplacen i s toga su automatski radnici postali zatvorenici jer napustit ne mogu! Je li dovoljna cinjenica da pretis u zadnjih 5godina je uspio prodati samo par hiljada (2000) komada granata u vrijednosti 3miliona?! Halo otvori oci, kakve gluposti ti valjas? Jebo te fahro bolesnici jedni napaceni, jesam fahrin sam covjek i raspravljam se s vama preko klixa o tome kako je pretis u LOSEM stanju. Kakva logika, u picku materinu! Prvo me proglase taksistom, pa da mrzim kerove, sada necijim pijunom?! Nije ni cudo sto je firma propala s ljudima kakvi ste vi, bolje nismo ni zasluzili.
bierkof

#2471 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by bierkof »

Mirzete, nemoj se sekirati. Mene iskreno zanima sta se desava tamo i jedino si ti vec duze vrijeme pisao bilo sta o pretisu. Steta je da prestanes.
Shvatio sam da je nas narod paranoican a uz to i zestoko glup. Projecni IQ nam je ispod 90, samo 4-5 bodova iznad ranga "usporenih i mentalno nerazvijenih" osoba.
Neki dan je neko na temi "prevaranti na PIK-u" optuzio nekog covjeka da prodaje losu audio opremu, na osnovu necega sto je po mom misljenu bilo neosnovano. I kada sam rekao da to nema smisla odmah su me napali da sam to ustvari ja, ili da sam mu prijatelj, haver, iako ne znam uopste covjeka i prvi put vidim njegovu prodavnicu na internetu...

Znaj da cak i kada bi im pokazao ugovore, i sve sto oni traze opet ti nebi vjerovali, jer su u startu odlucili koja je njihova pozicija. Zato, nemoj da se sekiras.
papucar2014

#2472 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by papucar2014 »

mirzet87sa wrote:Uredu je, zavrsena tema. Svi ste vi u pravu, pretis cijeli pod hipotekom bbi banke s dugom od 50+miliona. Otac me jebo sto cu vise rijeci na ovu temu napisat. Jebo vas i fahro i pretis, ne daju mi oni hljeba da jedem. Iznosenje podataka o ugovirima je striktno zabranjeno i za to mogu dobiti zatvora, ko si ti da ja tebi pokazujem pretisove ugovore?! Niko i nista, goli anonimac. Kakav mil standard, o cemu ti pricas? Koristi se cpc daska sa okovima koji kostaju 26km i prica zavrsena. Kontrolni pregled kada prodje i dobije nato`ov broj kao takav je uporabljiv. Ja sam radio u pretisu od 2012, a ne od jucer!
Opet te pitam, ko si ti pa da ja iznosim poslove podatke pretisa i da budem optuzen za izdaju pa da snosim posljedice cisto da bih zadovoljio interes anonimca! Bujrum pred masu koja strajkuje pa pitaj jesam li ja bio radnik i na kojoj sam poziciji radio! Ja otkaz dobio nisam, ja sam firmu napustio jer od ljubavi ziviti ne mogu u rjesenju mi stoji tehnoloski visak, a da bsam samovoljno napustio ne bih prispio nigdje! Ti si mi naso pricati o pretisu, o firmi koja mi duguje a toliko sam joj dao i sve joj halal bilo. Ponavljam opet, direktno tebi, vise rijeci jedne necu napisati na ovoj temi jer mi je pun kurac anonimusa koji upadaju sa datumom registracije prije par dana cisto da mene podjebavaju glupostima! Je li sud, sipa stranacki orijentisan?! Da jeste, kurac bi ikad lijanovic i ostali bili uhapseni! Vojna industrija nije granap pa da je pod moranjem da bude stranacki orijentisana! Ona predstavlja kicmeni stub jedne drzave i kao takva ne smije biti manipulisana. Kada sam pisao da je u pretisu dobro, da se radi, tad sam valj'o sada kada kazem da je katastrofalno stanje da je firma pokradena sada ne valjam! Bolesnici jedni, mars svi do jednog

Samo mi jedno reci KAKAV PRIMJER ti hoces o losem poslovanju pretisa? Je li dovoljna cinjenica da duguju zdravstvu 10miliona, da duguju radnicima 30plata x200 ljudi x prosjecna plata 750km, da duguju penziono, da radni staz nije uplacen i s toga su automatski radnici postali zatvorenici jer napustit ne mogu! Je li dovoljna cinjenica da pretis u zadnjih 5godina je uspio prodati samo par hiljada (2000) komada granata u vrijednosti 3miliona?! Halo otvori oci, kakve gluposti ti valjas? Jebo te fahro bolesnici jedni napaceni, jesam fahrin sam covjek i raspravljam se s vama preko klixa o tome kako je pretis u LOSEM stanju. Kakva logika, u picku materinu! Prvo me proglase taksistom, pa da mrzim kerove, sada necijim pijunom?! Nije ni cudo sto je firma propala s ljudima kakvi ste vi, bolje nismo ni zasluzili.

!?
papucar2014

#2473 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by papucar2014 »

mirzet87sa wrote:Uredu je, zavrsena tema. Svi ste vi u pravu, pretis cijeli pod hipotekom bbi banke s dugom od 50+miliona. Otac me jebo sto cu vise rijeci na ovu temu napisat. Jebo vas i fahro i pretis, ne daju mi oni hljeba da jedem. Iznosenje podataka o ugovirima je striktno zabranjeno i za to mogu dobiti zatvora, ko si ti da ja tebi pokazujem pretisove ugovore?! Niko i nista, goli anonimac. Kakav mil standard, o cemu ti pricas? Koristi se cpc daska sa okovima koji kostaju 26km i prica zavrsena. Kontrolni pregled kada prodje i dobije nato`ov broj kao takav je uporabljiv. Ja sam radio u pretisu od 2012, a ne od jucer!

Joj ja mislio ti dao zivot za pretis koliko kukas i da si tu 30godina, pa sam si rekao da si tu od 2012 god i nekoliko mjeseci radio kao NK pa sta si to ti doprino majketi pretisu?! Ne kontam te, neki dug , te plate neisplacene...ma 30 plata nisi mogao zaraditi za 24mjeseca :lol: i jos si napisao ovu recenicu " promjenu radnog mjesta sam dobio 15dana poslije otkaznog roka u pretisu" kako to dobiti otkaz pa promjenu radnog mjesta?
Meni ovo sve lici da ti nemas pojma i da si pravi kompleksas, da jos ne radis kao NK a sanjas o inzinjeru i propustenoj prilici :D
Ej jesili ti ikada radio u pretisu, bolje receno :run:
RahatHurmašica

#2474 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by RahatHurmašica »

šta bi sa štrajkom, idu li te granate ili ne?
punosvega

#2475 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by punosvega »

Obicno ne radim ovo, ali nakon procitanih par zadnjih stranica ne mogu se oteti utisku da je tesko odrediti koji je od ove trojice veci idiot.
papucar2014
prog321
155_mm
Hajde momci poredajte se: glup, gluplji, najgluplji. Ima ih jos koji su konkurencija ali vas trojica ubjedljivo zauzimate prve pozicije. Ili ste fakat bas idioti, ili vam je duznost da razvodnite stranacki kriminal kada ga se javno razotkrije, treceg nema. Jeb'o vas bakir, da vas jeb'o...
Post Reply