Ricardo Baiano. Igrao u Sirokom, otisao u Rusiju kad je skupio par nastupa za repku. Otad mu se gubi svaki trag.smoki_choko wrote:sad gledam ove neke utakmice repke od prije i vidim ovog Ricardo LAGO SANTOSa da je sjedio na klupi. od kud taj kod nas. da nije zalutao. gdje ono on igrao pa mu dadosmo drzavljanstvo. poznat mi pravo
BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- jeza u ledja
#2451 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
- bingov buraz
#2452 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Valjda je jos u Rusijijeza u ledja wrote:Ricardo Baiano. Igrao u Sirokom, otisao u Rusiju kad je skupio par nastupa za repku. Otad mu se gubi svaki trag.smoki_choko wrote:sad gledam ove neke utakmice repke od prije i vidim ovog Ricardo LAGO SANTOSa da je sjedio na klupi. od kud taj kod nas. da nije zalutao. gdje ono on igrao pa mu dadosmo drzavljanstvo. poznat mi pravo
http://en.wikipedia.org/wiki/Ricardo_Santos_Lago
- Obuca9
#2453 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Sad si me iznenadio, pa bar bi ti kao navijač Željezničara trebao znati odakle ti je poznato to imesmoki_choko wrote:sad gledam ove neke utakmice repke od prije i vidim ovog Ricardo LAGO SANTOSa da je sjedio na klupi. od kud taj kod nas. da nije zalutao. gdje ono on igrao pa mu dadosmo drzavljanstvo. poznat mi pravo
- smoki_choko
#2454 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
pa nije igrao u zelji nego u sirokom. a pretpostavio sam da je negdje dole igrao jer je u sirokom emigraciona baza ovih juznoamerikanaca na putu za rusijuhz__semir wrote:Sad si me iznenadio, pa bar bi ti kao navijač Željezničara trebao znati odakle ti je poznato to imesmoki_choko wrote:sad gledam ove neke utakmice repke od prije i vidim ovog Ricardo LAGO SANTOSa da je sjedio na klupi. od kud taj kod nas. da nije zalutao. gdje ono on igrao pa mu dadosmo drzavljanstvo. poznat mi pravo
- bingov buraz
#2455 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Utakmica sa SCG,ulazi Bajano i predribla nekog Srbina-kolektivna ekstaza na tribinama vec se planira na koje rame ga istetovirati
kako bi bilo djetetu dati ime Ricardo,Baho grmi kakvog smo dragulja dobili ostalo je istorija

- Obuca9
#2456 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ali je usko vezan za jedan dio historije Željezničarasmoki_choko wrote:pa nije igrao u zelji nego u sirokom. a pretpostavio sam da je negdje dole igrao jer je u sirokom emigraciona baza ovih juznoamerikanaca na putu za rusijuhz__semir wrote:Sad si me iznenadio, pa bar bi ti kao navijač Željezničara trebao znati odakle ti je poznato to imesmoki_choko wrote:sad gledam ove neke utakmice repke od prije i vidim ovog Ricardo LAGO SANTOSa da je sjedio na klupi. od kud taj kod nas. da nije zalutao. gdje ono on igrao pa mu dadosmo drzavljanstvo. poznat mi pravo
- smoki_choko
#2457 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
ne sluzi me pamcenje bas dobro oko tog dijelahz__semir wrote: Ali je usko vezan za jedan dio historije Željezničara
- jeza u ledja
#2458 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
jel se radi o prvoj sezoni zajednicke lige, zadnje kolo?
- Obuca9
#2459 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Da.jeza u ledja wrote:jel se radi o prvoj sezoni zajednicke lige, zadnje kolo?
-
Eborg
#2460 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Baiano je jedan od onih igrača koji je prekucao našu ligu, stvarno je klasa bio. A njegov brat Wagner je isto dobar igrač, također u Širokom Brijegu. 
- jeza u ledja
#2461 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Evo pisu da Spahic zeli u Dinamo (Zagreb jakako):
"Kontaktirao sam sa Plavima. Da se ja pitam, došao bih u Dinamo. Nemam namjeru igrati u Francuskoj, čak i da me zove Marseille ili Lyon", prenosi Večernji list Spahićevu izjavu.
"Rođen sam u Hrvatskoj, imam 30 godina i želim živjeti u Zagrebu. Dinamo ima šanse, ali se klubovi prvo trebaju dogovoriti. Lijepo je što me Dinamo želi, to je veliki klub", dodao je kapiten naše reprezentacije.
Toliko o Arsenalu, Aston Villi i slicnim.
"Kontaktirao sam sa Plavima. Da se ja pitam, došao bih u Dinamo. Nemam namjeru igrati u Francuskoj, čak i da me zove Marseille ili Lyon", prenosi Večernji list Spahićevu izjavu.
"Rođen sam u Hrvatskoj, imam 30 godina i želim živjeti u Zagrebu. Dinamo ima šanse, ali se klubovi prvo trebaju dogovoriti. Lijepo je što me Dinamo želi, to je veliki klub", dodao je kapiten naše reprezentacije.
-
amir_zg
#2462 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Šta bi mu falilo ovdje? Maminjo plaća ko lud... a svaka velika momčad Dinama je imala barem jednog Bosanca..jeza u ledja wrote:Evo pisu da Spahic zeli u Dinamo (Zagreb jakako):
![]()
- KPNCTNJAH
#2463 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Cujte decki, to bi bas cool bilo, zamislite repku s kapitenom koji igra u VELIKOM Dinamo Zagrebu, tek bi onda imala smisla euforija nakon nekog pozitivnog rezultata... Pjanketa trazi Chelsea, ali ako se tu ukljuci Drina iz Zvornika ili jos jedan velikan Hajduk, Abramovic ne bi imao sta da trazi u toj utrci...
- jeza u ledja
#2464 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Njemu nista ne bi falilo. Ali nama bi.amir_zg wrote:Šta bi mu falilo ovdje? Maminjo plaća ko lud... a svaka velika momčad Dinama je imala barem jednog Bosanca..jeza u ledja wrote:Evo pisu da Spahic zeli u Dinamo (Zagreb jakako):
![]()
Toliko o Arsenalu, Aston Villi i slicnim.![]()
-
Eborg
#2465 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Eh, da nam je jednu prijateljsku ovako sa Makedonijom ili Austrijom, uglavnom da je u blizini, tj. da nema puno troškova za Savez što je njima vrlo bitno. I onda da pozovemo B ekipu ali koja neće biti isključivo sastavljena od ovih PLBiH klenova već od ovih mladića iz Austrije, U-21 talenata te rezervi A-reprezentacije tipa Subašić, Štilić i sl.
- Charuga
- Globalni moderator
#2466 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Gostovanje na Pecari i borba za titulu sa Leotarom. Invazija manijaka na Pecaru, odlicna atmosfera, navijanje, za.ebancija a onda sut gore spomenutog sa veeelike udaljenosti, losa intervencija Hasagica i hladan tus za sve nas koji smo bili dole kao i za ostale pored tranzistora ..smoki_choko wrote:ne sluzi me pamcenje bas dobro oko tog dijelahz__semir wrote: Ali je usko vezan za jedan dio historije Željezničara
- shalla
#2467 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Nije bio šut sa baš velike udaljenosti, jedno 40mPlavih_11 wrote:Gostovanje na Pecari i borba za titulu sa Leotarom. Invazija manijaka na Pecaru, odlicna atmosfera, navijanje, za.ebancija a onda sut gore spomenutog sa veeelike udaljenosti, losa intervencija Hasagica i hladan tus za sve nas koji smo bili dole kao i za ostale pored tranzistora ..smoki_choko wrote:ne sluzi me pamcenje bas dobro oko tog dijelahz__semir wrote: Ali je usko vezan za jedan dio historije Željezničara
- ramiral
#2468 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ja sa jaranima išao, Željovci me zvali i zato što su par puta prije bili samnom na Sjeveru, reko' idem.smoki_choko wrote:ne sluzi me pamcenje bas dobro oko tog dijelahz__semir wrote: Ali je usko vezan za jedan dio historije Željezničara
Nismo stigli na tekmu jer smo u Posušju zapeli.
Bilans : razbijeno auto i par glava, boravak u muriji...
U međuvremenu tekma bila pred završetkom, slušali na radiju.
Kasnije sam im puštao onu ''Plavo oko plakalo je''
Ali ipak sam više volio da Željo osvoji nego Lištica..
- ramiral
#2469 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
A znalo se da će Leotar pobijediti u Ugljeviku mislim tada... puka formalnost..

- smoki_choko
#2470 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
bio sam i ja kraj radija al nisam znao da nam je doticni dao gol. ako ga je daoPlavih_11 wrote:Gostovanje na Pecari i borba za titulu sa Leotarom. Invazija manijaka na Pecaru, odlicna atmosfera, navijanje, za.ebancija a onda sut gore spomenutog sa veeelike udaljenosti, losa intervencija Hasagica i hladan tus za sve nas koji smo bili dole kao i za ostale pored tranzistora ..smoki_choko wrote:ne sluzi me pamcenje bas dobro oko tog dijelahz__semir wrote: Ali je usko vezan za jedan dio historije Željezničara
- puharska
#2471 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Jooj kad se Maminjo i Spaha iskrve 
-
Mobile_Disco
#2472 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Pozelio Spaha domovine
Jebiga nema u francuskoj klubova kao sto ima u zagrebu, a i Bosna je blizu, jebes treninge bolje do zore lumpovati 
- ganjeta
#2473 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Smoki pao k'o sobaricaPlavih_11 wrote:Gostovanje na Pecari i borba za titulu sa Leotarom. Invazija manijaka na Pecaru, odlicna atmosfera, navijanje, za.ebancija a onda sut gore spomenutog sa veeelike udaljenosti, losa intervencija Hasagica i hladan tus za sve nas koji smo bili dole kao i za ostale pored tranzistora ..smoki_choko wrote:ne sluzi me pamcenje bas dobro oko tog dijelahz__semir wrote: Ali je usko vezan za jedan dio historije Željezničara
-
klixober
-
klixober
#2475 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ima li novosti za Štilića?