Snajperisti u Sarajevu..
-
trocadero
#2451 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Онај Шваба што си говорио за њега да је био толико добар, тј. са Јеврејског извртао конзерве по Марин двору?
-
goran16v
#2453 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Dozer wrote:Ne znam sta ti znaci "nas Svaba"...?
A nije to ni bila formacija, krenulo se prema ulazu u hotel kada su se culi pucnji odozgo, i onda se samo tu stalo i uperilo gore, a ostali su ufurali unutra
Koliko me orjentacija sluzi ovi gledaju i imaju upereno oruzje otprilike prema jednom od 2 nebodera u Franca Lehara.
- Dozer
#2454 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Ma jok. To je bio Skoro Spaso.trocadero wrote:Онај Шваба што си говорио за њега да је био толико добар, тј. са Јеврејског извртао конзерве по Марин двору?
- agent_zero
#2455 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Tačno tako, ex bulevar borisa kidriča, a u ta dva nebodera je bilo dosta vojnih stanova.goran16v wrote:Dozer wrote:Ne znam sta ti znaci "nas Svaba"...?
A nije to ni bila formacija, krenulo se prema ulazu u hotel kada su se culi pucnji odozgo, i onda se samo tu stalo i uperilo gore, a ostali su ufurali unutra
Koliko me orjentacija sluzi ovi gledaju i imaju upereno oruzje otprilike prema jednom od 2 nebodera u Franca Lehara.
- Ramzess Veliki
#2456 Re: Snajperisti u Sarajevu..
E ovo morate pogledati ... na Discovery ili National blabla ... emisija Batterfield Brothers (u prevodu "Braća po bojištu"), marinci u Afganistanu, marisana uživo. Nije mi bilo mrsko da to gledam nekih sat vremena - akcije marinaca iz prve ruke . sa kamera na šljemovima.
J...ga, ako trojica naših malo blesavijih ne bi završili taj rat.
Viri nekakav komadić žice iz zemlje, frka velika, jes' mina nije mina (jes' al u k....
), zovi tenjak da tu žičicu odvali granatom.
Morate pogledati.

J...ga, ako trojica naših malo blesavijih ne bi završili taj rat.
Viri nekakav komadić žice iz zemlje, frka velika, jes' mina nije mina (jes' al u k....
Morate pogledati.
- Pitar s Kariba
#2457 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Pogledah i ja to, baš taj dio .. Ali ispade da jeste mina 
- Ramzess Veliki
#2458 Re: Snajperisti u Sarajevu..
To bi kod nas djeca pokupila i donijela u komandu.Pitar s Kariba wrote:Pogledah i ja to, baš taj dio .. Ali ispade da jeste mina
-
AR15
#2459 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Ramzess Veliki wrote:E ovo morate pogledati ... na Discovery ili National blabla ... emisija Batterfield Brothers (u prevodu "Braća po bojištu"), marinci u Afganistanu, marisana uživo. Nije mi bilo mrsko da to gledam nekih sat vremena - akcije marinaca iz prve ruke . sa kamera na šljemovima.![]()
J...ga, ako trojica naših malo blesavijih ne bi završili taj rat.![]()
![]()
![]()
Viri nekakav komadić žice iz zemlje, frka velika, jes' mina nije mina (jes' al u k....), zovi tenjak da tu žičicu odvali granatom.
![]()
![]()
![]()
Morate pogledati.![]()
![]()
Gledam to inače,i zaključio sam da su njihovi obični prašinari isto ništa
Pucaju iračani po njima,a oni hladno stoje otkriveni,prepotentni i podcijenili svoje neprijatelje..nije ni čudo što ih gine onoliko.
Sorry na OT
- Gojeni H
#2460 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Ne slazem se. Njihove infantry (pjesadija) i ostale jedinice direktno ukljucene u borbe su veoma disciplinovane sa ponekim wanna-be kaubojem. Cak i na video snimcima gdje ih Juba skida se vidi ta relativno dobra gotovost i disciplina.AR15 wrote: Gledam to inače,i zaključio sam da su njihovi obični prašinari isto ništa
Pucaju iračani po njima,a oni hladno stoje otkriveni,prepotentni i podcijenili svoje neprijatelje..nije ni čudo što ih gine onoliko.
Sorry na OT
Tehnicka nadmoc i taktika manjih jedinica je neprikosnovena. To se moze vidjeti i u javno predstavljenim izvjestajima.
Jedno je vozac kamiona u Iraku ili Afganistanu, a 82-a padobranska npr. je nesto sasvim drugo.
-
AR15
#2461 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Ne,ovo je bila neka jedinica iz USMC..Znači bukvalno oni stoje na kraju naselja,a u polju ispred njih tj. naselja pucaju po njima..Gojeni H wrote:Ne slazem se. Njihove infantry (pjesadija) i ostale jedinice direktno ukljucene u borbe su veoma disciplinovane sa ponekim wanna-be kaubojem. Cak i na video snimcima gdje ih Juba skida se vidi ta relativno dobra gotovost i disciplina.AR15 wrote: Gledam to inače,i zaključio sam da su njihovi obični prašinari isto ništa
Sorry na OT
Tehnicka nadmoc i taktika manjih jedinica je neprikosnovena. To se moze vidjeti i u javno predstavljenim izvjestajima.
Jedno je vozac kamiona u Iraku ili Afganistanu, a 82-a padobranska npr. je nesto sasvim drugo.
- madner
#2462 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Trenutno nema bolje vojske, tako da nisam bas siguran da smo jaci. 
- Dozer
#2463 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Al' bismo ih zasigurno podobro nagrdili, upravo radi njihove vjere u sebe i svoju superiornost, tj. prepotenciju 
Lako se qrcit po Iraku i Afganistanu, za koje se zna kakva je obucenost i opremljenost. Hajd' udji u Siriju mangupe...ili Iran, pa da vidis kako se sva ta tehnicko-tehnoloska nadmoc lako gubi.
Lako se qrcit po Iraku i Afganistanu, za koje se zna kakva je obucenost i opremljenost. Hajd' udji u Siriju mangupe...ili Iran, pa da vidis kako se sva ta tehnicko-tehnoloska nadmoc lako gubi.
-
sumirprimus
#2464 Re: Snajperisti u Sarajevu..
pa kad jesu nadmocni..
- Dozer
#2465 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Cinjenica. Ali, kako rekoh, nadmoc ne znaci automatski i pobjedu.
Bili su oni nadmocni i u Vijetnamu, nadmocni su i u Iraku i Afganistanu, a vidimo svi kako to ide...
Nije problem negdje uci i zauzeti, ali je problem tu i ostati, a u tom ostanku prezivjeti
Bili su oni nadmocni i u Vijetnamu, nadmocni su i u Iraku i Afganistanu, a vidimo svi kako to ide...
Nije problem negdje uci i zauzeti, ali je problem tu i ostati, a u tom ostanku prezivjeti
- Red Wolf
#2466 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Vijetnam je najbolji pokazatelj njihove nemoci,razbili ih ljudi u zepicama,oni avioni,helikopteri,i na kraju noga,nije sve ni u tehniciDozer wrote:Cinjenica. Ali, kako rekoh, nadmoc ne znaci automatski i pobjedu.
-
sumirprimus
#2467 Re: Snajperisti u Sarajevu..
joj stari odosmo u off,a i vijetnam bio prije 50 godina...
ove sad "gerile"padaju ko kruske..kreni redom...tako i inferiornije drzave...
- Red Wolf
#2468 Re: Snajperisti u Sarajevu..
pa evo ti primjer iraka,mnogo blize,friskije,sta su uradili,ili bolje sta nisu uradili,protutnjali tehnikom kroz irak(sto jest jest)superiorno,al sta poslije,kako su odrzavali tu premoc u tehnici,jedva ili nikako, i na kraju su se povukli,tako ce biti i u afganistanu samo dok razrade izlaznu strategijusumirprimus wrote:joj stari odosmo u off,a i vijetnam bio prije 50 godina...
-
sumirprimus
#2469 Re: Snajperisti u Sarajevu..
nisi u pravu i ne slazem se,ali da ne idemo u off prestajem.. 
- Red Wolf
#2470 Re: Snajperisti u Sarajevu..
oksumirprimus wrote:nisi u pravu i ne slazem se,ali da ne idemo u off prestajem..
- Repetitor
#2471 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Kad Dozer spomenu Siriju,pa ja sam totalno razočaran u ono što gledam preko YT o obučenosti svih vojski u Siriji.
Ono je gore nego kod nas 92-ge. Od mozda stotina pregledanih klipova našao sam samo jedan,gdje se jedinice (Mudžahedini su u pitanju neka njihova jedinica),ponašaju po nekom mom mišljenju onako skroz vojnički.
Svi ostali mi djeluju kao kakva rulja,koja galami,troši municiju kao da je imaju kamionima,i bezveze-gine...
A što se opet tiče zapadnjačke pješadije.Pa pošalji njihovu četu na Igman,naše ojačano odjeljenje na Igman(veterane koji su prošli nešto),pobucat ćemo ih ko peder erotiku
Ali danas se ratovi dobijaju tehnikom
Ono je gore nego kod nas 92-ge. Od mozda stotina pregledanih klipova našao sam samo jedan,gdje se jedinice (Mudžahedini su u pitanju neka njihova jedinica),ponašaju po nekom mom mišljenju onako skroz vojnički.
Svi ostali mi djeluju kao kakva rulja,koja galami,troši municiju kao da je imaju kamionima,i bezveze-gine...
A što se opet tiče zapadnjačke pješadije.Pa pošalji njihovu četu na Igman,naše ojačano odjeljenje na Igman(veterane koji su prošli nešto),pobucat ćemo ih ko peder erotiku
- Dozer
#2472 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Ovako izgleda rat u Siriji.
Ali, ovo snimaju pobunjenici, i lijepo se vidi koja je tu (ne)organizacija.
A upratite sta im rade Asadovi snajperi...
WARNING - ima @ebenih scena, pa ko nema zeludac...
Ali, ovo snimaju pobunjenici, i lijepo se vidi koja je tu (ne)organizacija.
A upratite sta im rade Asadovi snajperi...
WARNING - ima @ebenih scena, pa ko nema zeludac...
Last edited by Dozer on 16/01/2014 14:04, edited 1 time in total.
- madner
#2473 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Nije to nista novo. Nisu Izrealci toliko dobri, koliko su Arapi losi.Repetitor wrote:Kad Dozer spomenu Siriju,pa ja sam totalno razočaran u ono što gledam preko YT o obučenosti svih vojski u Siriji.
A što se opet tiče zapadnjačke pješadije.Pa pošalji njihovu četu na Igman,naše ojačano odjeljenje na Igman(veterane koji su prošli nešto),pobucat ćemo ih ko peder erotiku![]()
Glavni uzrok tome je vjerovatno generalna nepismenost u tim krajevima, ne samo u formalnom smislu.
Sto se nas tice, ne ratuje njima ceta bez 2 predatora iznad glave i 4 haubice na dohvat ruke.
- Gojeni H
#2474 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Valjda bi ti od svih na temi trebao znati sta je profesionalizam.Dozer wrote:Cinjenica. Ali, kako rekoh, nadmoc ne znaci automatski i pobjedu.
Iako su na videu klasicni "mercs" iz Blackwater-a/XE, ipak svi koji su bili na krovu imaju najmanje 8 godina u specijalnim jedinicama, Marine Recon, itd. Nema panike, trke, frke. Ima spotter i covjek radi posao. Bitka u Najaf-u, cini mi se 2004-a. Napad Mahdijeve armije.
To je razlika izmedju razuzdane gomile i ljudi koji treniraju toliko da upad u zatvoren prostor ili gadjanje pokretnog cilja postaje prirodna reakcija. Mudima se brani narod koji je prinudjen da se brani. Ozbiljni poslovi se rade od strane obucenih ljudi kojima je to posao.
Ameri ne gube. Gubi njihova javnost koja ne moze podnijeti dugi angazman jedinica, a politicari se savijaju da bi osvojili izbore.
-
ob433
#2475 Re: Snajperisti u Sarajevu..
al ih ovaj poskida....