Auto salon Kramar - vasa iskustva

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
direstraits0078

#2451 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by direstraits0078 »

ElRe wrote:
direstraits0078 wrote:1.3 mJet nije imao grešaka? :oops:
Ne, ni jednu fabricku. Za razliku od konkurencije sa problemima dizni, cr pumpi, turbina i sl.
Ne bih rekao, sudeći po Fiatu.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#2452 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by mali_milojica »

ElRe wrote:
Ne, ni jednu fabricku. Za razliku od konkurencije sa problemima dizni, cr pumpi, turbina i sl.
Lanac?
ElRe

#2453 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by ElRe »

mali_milojica wrote:
ElRe wrote:
Lanac?
Nije fabricka greska i masovna pojava kao kod TSI ili BMW 2.0 motora.
NediM17

#2454 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by NediM17 »

Kolega kupio auto kod Kramara prije par mjeseci. Neki dan skonta da kljuc uopce ne moze uci u vanjske brave. Do sada ga je otkljucavao na daljinsko i palio tim kljucem (sto radi svako). Neki dan mu crkla baterija na daljinskom i da otkljuca auto kljucem, pusiona, s obje strane. :-)

A teoretski ako mu danas sutra krepa akumulator, moze samo plakat i traziti nekoga ko ce mu ga obiti.

E sad zasto, kako i zbog cega je to tako, ko zna.
Sodom1

#2455 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Sodom1 »

Kupio i moj otac sebi dvicinu. Ima centralno. Dva kljuca na jednoj halki , jedan za paljenje auta drugi za zakljucavanje auta :D
Throttle

#2456 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Throttle »

NediM17 wrote:Kolega kupio auto kod Kramara prije par mjeseci. Neki dan skonta da kljuc uopce ne moze uci u vanjske brave. Do sada ga je otkljucavao na daljinsko i palio tim kljucem (sto radi svako). Neki dan mu crkla baterija na daljinskom i da otkljuca auto kljucem, pusiona, s obje strane. :-)

A teoretski ako mu danas sutra krepa akumulator, moze samo plakat i traziti nekoga ko ce mu ga obiti.

Vjerovatno kamenac i prljavstina, ako nije neka mutljavina s bravama.. wdom se to rijesi..
mada mi cudno da ne moze ni u jednu...moze li gepek otkljucat kljucem
hladan.preminger

#2457 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by hladan.preminger »

NediM17 wrote:Kolega kupio auto kod Kramara prije par mjeseci. Neki dan skonta da kljuc uopce ne moze uci u vanjske brave. Do sada ga je otkljucavao na daljinsko i palio tim kljucem (sto radi svako). Neki dan mu crkla baterija na daljinskom i da otkljuca auto kljucem, pusiona, s obje strane. :-)

To je od nekoristenja brave. Malo WD preko noci ce rijesiti problem. Kod mene je bilo slicno, kako je auto kod mene preko 3 godine nisam kljuca koristio, ali špricnem wd-a svako malo. Malo problem prave i ova sredstva za pranje auta ako mogu uci u bravu jer skinu ulje/mast sa cim je podmazana brava.
NediM17

#2458 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by NediM17 »

Idem sad probati otkljucati kljucem auto u koji skoro 7 godina nije ubacen kljuc. Ako ne mogne, odmah cu ga staviti u oglase. :D

EDIT: Naravno bez problema, tako da te price o WD-u okacite macku o rep.
hladan.preminger

#2459 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by hladan.preminger »

NediM17 wrote:Idem sad probati otkljucati kljucem auto u koji skoro 7 godina nije ubacen kljuc. Ako ne mogne, odmah cu ga staviti u oglase. :D

Pa zavisi ti od brave, ako moze voda uci u nju lakše će doci do problema.

Ne mora znaciti da je kod tvog prjatelja taj slucaj, ali je najjeftiniji za provjeriti. :-D
NK33

#2460 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by NK33 »

NediM17 wrote:Idem sad probati otkljucati kljucem auto u koji skoro 7 godina nije ubacen kljuc. Ako ne mogne, odmah cu ga staviti u oglase. :D

Kakav genijalan zakljucak - sva su auta ista i kod svakog mora raditi kao kod mene :lol: :run:
NediM17

#2461 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by NediM17 »

Vidi ovih Kramar-ovaca sto se pale ko hepo kockica. Ako na cetiri godine starom autu zakuje brava, to je onda karina od auta, pa hajde s jedne strane i Boze pomozi, ali s obje. :-) Nece tu pomoci nikakav WD, jednostavno ko zna kako i zasto je tu neko mijenjao brave.
klaki

#2462 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by klaki »

kod mene je bio isti problem, i wd je pomogao (nema veze sa kramarom auto)

nemoj bezveze srat ljudi ti pokusavaju pomoci
ado-šampion

#2463 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by ado-šampion »

Pa jednostavan je zakljucak, Kramar je promijenio obje brave, ko zna zasto, i sad kljuc ne moze uci. :D Ili su raskopili plastiku pa ostavili modul za daljinsko od tog auta a ubacili kljuc od drugog. :D Jos samo da skontamo za sta im to treba. :-)

Iskustvo licno, auto kupljeno kod Kramara, 5 godina staro, akumulator prazan, isisan totalno verglanjem, ne moze se zakljucat auto na daljinski, dvoja prednja vrata zakljucana bez problema kljucem. Auto nije moje, ali sam bio nazocan situaciji.

Ali neka traca i podmetanja, nema veze ni sto je mubarek mjesec, pa cemo se onda sutra pitati sto ne idemo naprijed. Samo iscitavanjem ove teme, i tom enormnom kolicnom pljuvanja ljudi koji s Kramarom uglavnom nisu imali nikakve dodirne tacke, iole pametnom ce biti jasno zasto smo tu gdje jesmo i zasto jos dugo necemo ici naprijed.
amar1994

#2464 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by amar1994 »

ado-šampion wrote:Pa jednostavan je zakljucak, Kramar je promijenio obje brave, ko zna zasto, i sad kljuc ne moze uci. :D Ili su raskopili plastiku pa ostavili modul za daljinsko od tog auta a ubacili kljuc od drugog. :D Jos samo da skontamo za sta im to treba. :-)

Iskustvo licno, auto kupljeno kod Kramara, 5 godina staro, akumulator prazan, isisan totalno verglanjem, ne moze se zakljucat auto na daljinski, dvoja prednja vrata zakljucana bez problema kljucem. Auto nije moje, ali sam bio nazocan situaciji.

Ali neka traca i podmetanja, nema veze ni sto je mubarek mjesec, pa cemo se onda sutra pitati sto ne idemo naprijed. Samo iscitavanjem ove teme, i tom enormnom kolicnom pljuvanja ljudi koji s Kramarom uglavnom nisu imali nikakve dodirne tacke, iole pametnom ce biti jasno zasto smo tu gdje jesmo i zasto jos dugo necemo ici naprijed.
upravo radi takvih banalnih gluposti nikad kod njega uzeti necu i inace >100000km auta :wink: :D
a nabio cijene maksimalno u zadnju godinu-dvije :-) :-)
ado-šampion

#2465 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by ado-šampion »

Amare, prvi dio most posta je bio ironican. :)

To gdje ces ti uzeti, ako ces uopste uzeti, za ovu pricu nije bitno. Ako pratis temu o uvozu vidis kakva su sranja s carinom, mozda da pretpostavis da je i Kramar digao cijene jer ima vise troskova pri uvozu? Ili je jednostavno lakse pretpostavit suprotno i popljuvati? :-)

Ali hajde, po tvojim postovimia se da zakljuciti da si vrlo mlad i nije ti uzeti za zlo. Mene vise brinu ovi odrasli pljuvaci. :-)
NediM17

#2466 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by NediM17 »

Nikog ja ne pljujem, samo prenosim neugodno iskustvo. Mozda je neko dirao te brave dok je jos auto bio vani, mozda je Kramar, mozda kolega ne vidi ubosti kljuc...

I jebe mi se za Kramara, znaci to je za mene nesto nebitno u zivotu, sto se mene tice moze poslovati najbolje u BiH, a moze i sutra zatvoriti, ne bi me dotaklo u bilo kojem slucaju. Ti ako mislis da je meni cilj ovdje nekome "tracati i podmetati", idi pa se lijeci.

Ti si se za istog zapalio kao da ti je to babo, i ovdje poceo prosipati neke sarkazme.
Last edited by NediM17 on 04/07/2016 15:15, edited 1 time in total.
NK33

#2467 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by NK33 »

NediM17 wrote:Vidi ovih Kramar-ovaca sto se pale ko hepo kockica. Ako na cetiri godine starom autu zakuje brava, to je onda karina od auta, pa hajde s jedne strane i Boze pomozi, ali s obje. :-).
Valjda se za to treba obratiti proizvodjacu auta a ne Kramaru? :lol:
NediM17 wrote:Nikog ja ne pljujem, samo prenosim neugodno iskustvo. Mozda je neko dirao te brave dok je jos auto bio vani, mozda je Kramar, mozda kolega ne vidi ubosti kljuc...

I jebe mi se za Kramara, znaci to je za mene nesto nebitno u zivotu, sto se mene tice moze poslovati najbolje u BiH, a moze i sutra zatvoriti, ne bi me dotaklo u bilo kojem slucaju.

Ti si se za istog zapalio kao da ti je to babo, i ovdje poceo prosipati neke sarkazme.
A ti bio u prolazu na temi onako pa bacio komentar? Nisi dosao bas razlogom da pljujes? :-)
preludezalude

#2468 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by preludezalude »

amar1994 wrote:
ado-šampion wrote:Pa jednostavan je zakljucak, Kramar je promijenio obje brave, ko zna zasto, i sad kljuc ne moze uci. :D Ili su raskopili plastiku pa ostavili modul za daljinsko od tog auta a ubacili kljuc od drugog. :D Jos samo da skontamo za sta im to treba. :-)

upravo radi takvih banalnih gluposti nikad kod njega uzeti necu i inace >100000km auta :wink: :D
a nabio cijene maksimalno u zadnju godinu-dvije :-) :-)
Nemoj zaboraviti i na celouston gume na gotovo svim autima. Sve vjerujem da su takva stigla iz vana i da se takva smiju voziti vani.
amar1994

#2469 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by amar1994 »

ado-šampion wrote:Amare, prvi dio most posta je bio ironican. :)

To gdje ces ti uzeti, ako ces uopste uzeti, za ovu pricu nije bitno. Ako pratis temu o uvozu vidis kakva su sranja s carinom, mozda da pretpostavis da je i Kramar digao cijene jer ima vise troskova pri uvozu? Ili je jednostavno lakse pretpostavit suprotno i popljuvati? :-)

Ali hajde, po tvojim postovimia se da zakljuciti da si vrlo mlad i nije ti uzeti za zlo. Mene vise brinu ovi odrasli pljuvaci. :-)
ne plujem ja njega, nego je mnogo poskupio auta :roll:
naleti tu i kvalitetnih vozilica :thumbup:
a sto se carine tice, sta ces zfalilo im za plata :mrgreen: , uvijek im je malo,
btw. mene bi to cekalo svakako, jer sam se nameracio na noviju trojku da nekad dovucem, ako ne bude na piku kakva :oops: :P 8-)
:)
klaki

#2470 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by klaki »

odakle ti pare buraz :razz:
NediM17

#2471 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by NediM17 »

@klaki

Nema potrebe za takvim izrazavanjem. Prvo auto nije moj i cijenim pomoc, drugo kao sto rekoh, tu nikakav WD ne pomaze. Kljuc udje cenat i nema dalje, ascare mijenjana ili kontakt brava ili vanjske brave. Uglavnom nidje veze jedno s drugim. Jedino ako je neko u brave nabio sibica ili betona. :lol:

@NK33

Bacio sam komentar dobronamjerno, jer meni je draza raja, nego neki Kramar. Ko je mijenjao brave, da li Kramar, neko vani, jebe mi se. Kramar mu je prodao takav auto!

Dakle bacio sam komentar cisto da se ubuduce obrati paznja i na takve "sitnice". Znaci kao sto vec napisah x puta, nije tu nista zakovalo. Kljuc udje cenat u bravu i nema dalje, dakle potpuno drugacije narezan kljuc.
amar1994

#2472 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by amar1994 »

klaki wrote:odakle ti pare buraz :razz:
ma jok sad, ako mislis na mene, to ja zamisljam :lol: :lol: :lol: :bih: , al tako bi :)
ovo ce da gura dokle moze, ne bi je mijenjo ni za šta kolko mi je sjela 8) :)
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/ma ... ommend_DES
:cry: :cry: :roll:

otprilike tako :lol: :lol:
baja

#2473 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by baja »

Ovo s bravom mi nikad ne bi naumpalo, a ne bih volio to saznat nakon istovara 20K z aauto-i niko noramalan ne bi!!
Ozbiljan prodavac bi to trebao reći, a ne prešutit. U slučaju nekompatibilne brave ide priča "pa dobro-može li 5 glava jeftinije, moždaje ovo, možda je ono"- a onda bi vidjeli pravo lice prodavca (bilo kojeg ne samo kramara)

dvojica kolega s posla uzeli tamo auto, relativno novije 4-5god oba zadovoljni
NediM17

#2474 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by NediM17 »

Ado bi prvi probao skinuti cijenu za to, ali posto se njemu nije desilo, onda razvije teoriju zavjere kako ja za mubarek mjesec (i to je bilo bitno naglasiti, valjda da bih ja osjecao jos neku vecu krivicu za nesto, sta li je vec pisac zelio da kaze) tracam i podmecem.

Isto kao sto Ado kaze da je na njegovom BMW-u rijesen problem sa lancem, a da sutra prozvekece (ako vec nije) ne bi sigurno to ispricao na forumu, nego bi rijesio problem i sutio ko kurva.
ado-šampion

#2475 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by ado-šampion »

Buraz koji je tvoj problem zivota ti? :-)

Javio si se na temu "Auto salon Kramar" da kazes kako je tvoj neko kupio auto kod Kramara i ne moze otkljucat vrata. Sta je sad tu cilj da se popljuje Kramar, ili proizvodjac auta, ili neko treci? :-) Onda si skonto da si se zaletio pa sad povlacis rucnu, pravis se toso, i nabrajas bezveze.

Pa nego sta je nego tracanje i podmetanje? Ne moze se otkljucat i odmah si okrivio Kramara. Evo ja imam slucaj bratovog auta isto od Kramara da se ispraznio akumulator i brave na oboja prednja vrata su radile. Kako to objasnjavas? Teorija zavjere je to tvoje, cuj mijenjao Kramar brave, mijenjali kljuc, sta vec. :-) Pa to je zadnje sto bi normalan dobronamjeran insan pomisio. Jel ti fakat mislis da Kramar ne svakom autu skine onu plastiku sa steke i provjeri otkljucava li kljuc? Ili da iko od kupaca to provjerava? Smijesno.

Sto se tice mog auta, ne vidim potrebu za spomenom toga u ovoj prici (tipicno skretanje teme kad nemas vise sta reci), ali ja sam auto kupio prije godinu, tad se lanac nije cuo, ne cuje se ni sad. Ako se procuje jedino mogu krivit BMW a nikako Kramara. Ja logike jbt. :-) Znaci sve sto mi se na autu sjebe do nekih 5 godina od kupovine kriv je Kramar. :D Pa jbt u najmanju ruku ko da Kramar sam proizvodi ta auta. :-) Zanimljivo takva je logika i vecine ostalih pljuvaca na ovoj temi. :) Nego ja sam svakako spustio za oko milje, bez da sam uopste vidio auto (dalje nije trebalo jer je sve bilo uredu) tako da sasvim dovoljno da pokrije taj lanac i jos ponesto. :D
Locked