Nemaljubijankic wrote: ↑09/02/2024 12:03 Ima li neki novi film gdje afroamericka ili zena žutog tena nije u fokusu filma?

Moderator: _BataZiv_0809
Nemaljubijankic wrote: ↑09/02/2024 12:03 Ima li neki novi film gdje afroamericka ili zena žutog tena nije u fokusu filma?

Serija nije u istom Univerzumu u kojem je igrica, sto bi rekli "other timeline".AleksoMKD wrote: ↑09/02/2024 12:39 HALO nije los ali ne mogu da produzim jer sam bio veliki fan igrica i price u istima tako da ovo nije HALO.
Bolje da su prilagodili ODST kao uvod u HALO univerzum jer je prica sa fokusom na John 117 jednostavno nemoguca. Najbolje da je bio misteriozna figura koja se pojavljuje samo u retkim prelomnim scenama sa drugim supervojnicima a da glavna prica sledi "obicne" ljude.
+ gay/trans/ono nešto ni žensko ni muško itd?ljubijankic wrote: ↑09/02/2024 12:03 Ima li neki novi film gdje afroamericka ili zena žutog tena nije u fokusu filma?
fmovies, lookmovie.foundation
Ko zna kako će ispasti kada stignu do Halo prstena, sada tek stižu do Reach-a.
Da, no kako kazes ovo je alternativni univerzum.axe22 wrote: ↑12/02/2024 12:25 Najveca zamjerka je meni skidanje kacige.
Ali ovdje se malo vise pokusava prikazati MC kao obicno ljudsko bice s svim svojim unutrasnjim problemima, dok u igrama je ubica koji jedino ima neka osjecanja prema Cortana
Opet u igri masterC upoznajemo tek nakon pada Reach-a, sto daje veliku mogucnost da ce se citav like promjeniti, osobine.
Mozda se desi nekim spin, prva epizoda pokazuje na pocetku masterC spojenog na aparate, bore se za njegov zivot (nesto sto ce se mozda desiti ili je vec bilo kad su cortanu izvukli iz njega), mozda to ostavi kakve posljedice po lika.AleksoMKD wrote: ↑12/02/2024 12:43Da, no kako kazes ovo je alternativni univerzum.axe22 wrote: ↑12/02/2024 12:25 Najveca zamjerka je meni skidanje kacige.
Ali ovdje se malo vise pokusava prikazati MC kao obicno ljudsko bice s svim svojim unutrasnjim problemima, dok u igrama je ubica koji jedino ima neka osjecanja prema Cortana
Opet u igri masterC upoznajemo tek nakon pada Reach-a, sto daje veliku mogucnost da ce se citav like promjeniti, osobine.
Meni je jako dobra prica u igricama kad shvatis da su svi supervojnici kidnapovani kao deca i pretvoreni su u zivo oruzje i da u stvawri svi pate od PTSD na neki nacin. Kad su u tranzitu ih drze maltene smrznute u cryo sleep dok ne treba ratovati.
Kako Cortana stari ona postaje sve "ljudskija" na neki nacin dok MC postaje sve povuceniji. Mozda najbolja recenica je kad mu Cortana kaze "ne zaboravljaj ko je masina od nas dvoje".
A ovaj novi MC koristi javni prevoz, ima svoj stan i sexa se![]()
Zivi bili. Inace za mene su HALO 1, 2, i 3 + ODST + Reach najbolji a ostale nisu trebali ni praviti.
Ma poslje toga i prica je vec postala losa, ja sam to sve odigrao,
Najveci problem u danasnje vrijeme je pocet gledati neku seriju i onda samo otkazu snimanje, pricu ne zavrse.