Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Moderator: anex
-
luna09
#2451 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Tabletice za unutrašnje parazite mogu se kupiti u veterinarskoj apoteci na Stupu, u pet shopu Keti kod Interexa ih isto ima. Samo tražite tabletice za parazite i dobit ćete kao i način upotrebe. Kupuju se na komad ,cijena je oko 2KM po komadu.
-
agent_001
#2452 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Trebaju li odrasle mačke piti te tablete za parazite, posebno ako svako malo ćopi živog mesa kad se nešto kuha i sl.?
- kakav nered
#2453 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Kal El wrote:Ma ovaj što sam ja imao jedan komadić "pijeska" je bio omjera 0,5mm ,sestra jučer uzela nekakav smeđi sitni,i u grudvice se skupi
meni je ovaj bijeli najbolji... on je najsitniji... jeste da se zbog toga lako raznosi po kući tj. kupatilu pa se često treba mesti... iznesu ga na šapicama... ali meni je odličan... probaj...
- kakav nered
#2454 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
agent_001 wrote:Trebaju li odrasle mačke piti te tablete za parazite, posebno ako svako malo ćopi živog mesa kad se nešto kuha i sl.?
trebaju, ali ne često kao mace koje izlaze vani... svašta možeš unijeti na obući...
-
agent_001
#2455 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Ovaj i vani proleta ponekad, dakle koliko često i gdje da uzmem..kakav nered wrote:agent_001 wrote:Trebaju li odrasle mačke piti te tablete za parazite, posebno ako svako malo ćopi živog mesa kad se nešto kuha i sl.?
trebaju, ali ne često kao mace koje izlaze vani... svašta možeš unijeti na obući...
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#2456 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
imaš u ZOO centru na grbavici, 2KM jedna, na malo mače ide četvrtina...uzmi ga oko stomaćića i ako se grći onda ima 100% parazite...ja sam prije mjesec udomio mačiča i isto tako proljevi i povraćanja dok nije jadničak ispovraćo poveću glistu...odnio ga kod veterinara u slatini i nije imao tableta inaće su kod njih 1KM...ove u ZOO su extra evo ga jede spava igra se i sve OK...alucarda wrote:
Ne dajem mu kravlje mlijeko nikako, znam da su macke netolerantne na laktozu, jer nemaju enzim koji razbija laktozni secer u energiju.
Juce sam pitala u pet shopu kod BBI, oni su mi rekli da nemaju tablete, jer to je medicinski program i njima nije dozvoljeno da to prodaju.
Znate li da li to mogu direktno kupiti u veterinarskoj apoteci ili mu treba veterinarski pregled prvo da bi dobila recept? Stvarno ne znam kako to hoda sa lijekovima i receptima za kucne ljubimce.
I ako neko zna naziv tih tableta za crve?
- kakav nered
#2457 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
agent_001 wrote:Ovaj i vani proleta ponekad, dakle koliko često i gdje da uzmem..kakav nered wrote:agent_001 wrote:Trebaju li odrasle mačke piti te tablete za parazite, posebno ako svako malo ćopi živog mesa kad se nešto kuha i sl.?
ako izlazi vani svaka 3 mjeseca, ako ne onda na pola godine otprilike...imaš kupiti u veterinarskim apotekama i nekim zoo shopovima...
- alkalna_baterija
#2458 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
rekoh ti da je samo razmažen, đubre malo čupavoEurosa wrote:Jeste li ikad u zivotu vidjeli macka koji se penje uza zid? Tacnije uz fasaduOvaj moj po metar i po se uspenje.Majke mi opalile ga veljace u septembru
![]()
![]()
Bila sam kod veterinara da pitam sta cu za mjaukanje,pregledao ga, kaze zdrav ko dren i da i mace kao i ljudi imaju svoju narav. Ovaj moj razmazen i kaze nisam ga disciplinirala dok je bio mace,da zna da mu mjaukanje ne pomaze i da reda mora biti.![]()
Sta cu kad ga volim
kako sam samo svog glavonju poželjela...
- Kal El
#2459 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Moj otišao na spavanje
Pa ću ga probuditi oko 11 pa da odigra nekih dva-tri sata pa da spava
Šejtan uvijek nađe da me zeza kad JA hoću da spavam,pa će sada malo po mome režimu ,ne mogu na miru spavati kad se probudi u dva sata i poludi:mrgreen:
Šejtan uvijek nađe da me zeza kad JA hoću da spavam,pa će sada malo po mome režimu ,ne mogu na miru spavati kad se probudi u dva sata i poludi:mrgreen:
- kakav nered
#2460 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
je li ti to prva mala maca?? ja sam sebi obećala da više nikad neću uzeti mače, ako budem htjela još mačaka uzet ću neku odraslu... sve male mace su noću hiperaktivne, ali se kasnije prilagode tvom ritmu... samo treba to dočekati... uglavnom, naspavat ćeš se za nekih pola godine hehehehheKal El wrote:Moj otišao na spavanjePa ću ga probuditi oko 11 pa da odigra nekih dva-tri sata pa da spava
![]()
par sličica tek toliko da znaš da smo svi to prošli (bar jednom):

- Kal El
#2461 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Ne bi bio problem da se seta po meni ili da nekako skace po meni,ali on se nekako zavuce ispod deke moje pa me pocinje grebati i gristi 
Doslo mi je da poludim, sviju mi
Ali evo sada spava, pa ga budim za jedno sat max,da se igramo i da se pentra po namjestaju, da me grize i šta već ne
Danas ga jedva pronasao,trazim ga po kuci, nema ga nigdje, kad on se zavukao u kauc u dnevnoj i spava,vidim kasnije nešto izlazi iz kauca
Ali evo sada spava, pa ga budim za jedno sat max,da se igramo i da se pentra po namjestaju, da me grize i šta već ne
Danas ga jedva pronasao,trazim ga po kuci, nema ga nigdje, kad on se zavukao u kauc u dnevnoj i spava,vidim kasnije nešto izlazi iz kauca
- kakav nered
#2462 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Kal El wrote:Ne bi bio problem da se seta po meni ili da nekako skace po meni,ali on se nekako zavuce ispod deke moje pa me pocinje grebati i gristi
heheheheh preslatko
- alkalna_baterija
#2463 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Ne znam kako, ali ja s tim nisam imala problema... Preko dana je bio stvarno hiperaktivan i uvijek sam se trudila da mu nađem neku zanimaciju što nije bio problem jer je pravi mali zloćo
tako da je u toku noći spavao... bar mislim da jeste, jer mene nije budio, a i nije bilo ujutro nereda po sobi 
poslije je dobio uređenu "sobicu" u podrumu sa raznim daskama, dekicama, krevetom, lopticama i ostalim čudima s kojima smo se igrali
poslije je dobio uređenu "sobicu" u podrumu sa raznim daskama, dekicama, krevetom, lopticama i ostalim čudima s kojima smo se igrali
-
proljece101
#2464 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Nabavi mu druga za igru - jos jedno mace i onda ce te sigurno pustiti na miruKal El wrote:Ne bi bio problem da se seta po meni ili da nekako skace po meni,ali on se nekako zavuce ispod deke moje pa me pocinje grebati i gristi
- VenomousV
#2465 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Moje zivotinje spavaju tokom noci bez problema
Cak i dok su bili mali...
Okej, moram priznat' da se nekad u 4-5 ujutro zna dogoditi period glasnog mjaukanja kada bi htjeli vani (ne u wc jer im je dostupan, nego da hajvanisu) al' im ne dam zbog lutalica pa skuliraju kad vide da nema hajra... vise ni ne brojim koliko mi je maca stradalo zbog lutalica tokom godina...
Cak i dok su bili mali...
Okej, moram priznat' da se nekad u 4-5 ujutro zna dogoditi period glasnog mjaukanja kada bi htjeli vani (ne u wc jer im je dostupan, nego da hajvanisu) al' im ne dam zbog lutalica pa skuliraju kad vide da nema hajra... vise ni ne brojim koliko mi je maca stradalo zbog lutalica tokom godina...
- Kal El
#2466 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Evo moj se igrao malo i opet legao spavati,bio kod burazera u sobi i kaže mi da je četri puta zaredom(4 puta od jednom i to brzo) kao kašljao ili slično tome,odkad sam ga zavolio od tada se i brinem puno da mu se nešto ne desi..
Gdje sve ima veterinara u Sarajevu? Za svaki slučaj ako nešto primjetim,maloprije mu pogledao stolicu sve super,solidno,nije povracao,stomak mu je malo veći (ili mi se čini),ali to je sigurno jer sam pretjerao sa hranom
Pa ću mu malkice smanjiti dozu hrane
Gdje sve ima veterinara u Sarajevu? Za svaki slučaj ako nešto primjetim,maloprije mu pogledao stolicu sve super,solidno,nije povracao,stomak mu je malo veći (ili mi se čini),ali to je sigurno jer sam pretjerao sa hranom
- alkalna_baterija
#2467 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Može biti da je našao nešto što je progutao, pa se malo zaglavilo dok nije prošlo 
- Kal El
#2468 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Ganjao je muhu,eh sada je li je uhvatio, ne znamalkalna_baterija wrote:Može biti da je našao nešto što je progutao, pa se malo zaglavilo dok nije prošlo
Last edited by Kal El on 06/09/2014 01:44, edited 1 time in total.
- alkalna_baterija
#2469 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Samo se ne brini previše bez razloga... Mačka kad se razboli, promjena je previše očita. Sve dok se normalno ponaša, nije joj ništa. Ili se glupira, ili ima svoje neke procese 
- pici
#2470 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
evo spisak pa izaberi...gledaj da pripada tvojoj opŠĆini...nekad je djaba pregledKal El wrote:Evo moj se igrao malo i opet legao spavati,bio kod burazera u sobi i kaže mi da je četri puta zaredom(4 puta od jednom i to brzo) kao kašljao ili slično tome,odkad sam ga zavolio od tada se i brinem puno da mu se nešto ne desi..
Gdje sve ima veterinara u Sarajevu? Za svaki slučaj ako nešto primjetim,maloprije mu pogledao stolicu sve super,solidno,nije povracao,stomak mu je malo veći (ili mi se čini),ali to je sigurno jer sam pretjerao sa hranomPa ću mu malkice smanjiti dozu hrane
http://mp.ks.gov.ba/veterinarske_stanice
nećeš vjerovat ova odrasla maca micka potamani sve kukce i muhe po kući...iz milja je zovem muholovica...a ovaj mali žderonja mi danas napo frižider...otvorio da mu dam salame i zatvorio, izrezo salamu i ja po kući se derem ko hajvan tiki pa tiki pa tiki...vračam salamu a on u doljnjoj latici frižidera gricka kupusKal El wrote: Ganjao je muhu,eh sada je li je uhvatio, ne znam
- Kal El
#2471 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Hvala ti za spisakpici wrote:evo spisak pa izaberi...gledaj da pripada tvojoj opŠĆini...nekad je djaba pregledKal El wrote:Evo moj se igrao malo i opet legao spavati,bio kod burazera u sobi i kaže mi da je četri puta zaredom(4 puta od jednom i to brzo) kao kašljao ili slično tome,odkad sam ga zavolio od tada se i brinem puno da mu se nešto ne desi..
Gdje sve ima veterinara u Sarajevu? Za svaki slučaj ako nešto primjetim,maloprije mu pogledao stolicu sve super,solidno,nije povracao,stomak mu je malo veći (ili mi se čini),ali to je sigurno jer sam pretjerao sa hranomPa ću mu malkice smanjiti dozu hrane
![]()
http://mp.ks.gov.ba/veterinarske_stanice
nećeš vjerovat ova odrasla maca micka potamani sve kukce i muhe po kući...iz milja je zovem muholovica...a ovaj mali žderonja mi danas napo frižider...otvorio da mu dam salame i zatvorio, izrezo salamu i ja po kući se derem ko hajvan tiki pa tiki pa tiki...vračam salamu a on u doljnjoj latici frižidera gricka kupusKal El wrote: Ganjao je muhu,eh sada je li je uhvatio, ne znam![]()
![]()
![]()
Ne mogu da vjerujem
Prvi dan kad sam ga uzeo otvorio sam ormar da uzmem nešto i zatvorim(onako brzo) kad vidim nema mace a cujem mjauce,kad on nekako uspio za veoma malo vremena da se popne i ude
Zavlaci se iza kreveta,kauca,ulazi u kauc,uh kako se boji usisivaca
- pici
#2472 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
a usisivač je posebna priča...kad samo vide da ide usisavanje nije ni upaljen to panika...atomski s desna na lijevo 
- Kal El
#2473 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Ah da, jučer sam svog hajvana odnio na date kod sestrine mace, iste su dobi (1.5-2 mj)
Al su se svađali brate dragi
bilo je ludo ih gledati
Kad ono ispade "Gay" date
Udomili su noć prije macu od neke djevojke, rekla je da je žensko,i pogledah da vidim šta je,kad ono mužjak
E radovanja kod njih kad su saznali da je mužjak:lol:
Moj se zove Loki, zet ga iz zajebancije sada zove "Thor" jer je muško, a do tada Šapica
(Thor film,Loki mu brat)
Al su se svađali brate dragi
Moj se zove Loki, zet ga iz zajebancije sada zove "Thor" jer je muško, a do tada Šapica
(Thor film,Loki mu brat)
- htcxone
#2474 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
kad spomenu lutalice, meni moju macu napali, tj napali nju i njena tri mačića i ona skočila na jednog psa a drugi je ujede... ova tri šejtana se sakriju srecom i ja izletim napolje
mace nigdje... vidim je kako ide niz cestu i nije je bilo 7-8 dana ja mislio uginula... ne sjecam se kad sam zaplakao . al tu noc jesam... i proslo 7-8 dana kad ide ona... ahdj sto je pas izgrizao nego i auto je udarilo...
i dosla i gleda mačiće , tačno vidiš sretna što su zivi...
a ja kako ne radim, nemam marke da je vodim veterinaru... i eto nekako se desi i za dan zaradim 50
i ujutro je odmah u I Sarajevo odvedem jer je tamo jeftinije... kad sam je doveo kaze covjek, pokusat cemo al tesko, ona bi do jutra uginula... ima tesku infekciju na nekoliko mejsta, uhvatilo cijelo tijelo... ja je gledam onako na stolu, stomaj joj sav viri , razderan... i odem ja , vratim se nakon sat i pol, kaze on zavrsili smo ako prezivi tri dana i pocne se oporavljati, dobro je, ako nema napretka, uspavati je...
dao mi injekcije antibiotika da joj dajem tri dana...prvi dan dam joj injekciju, ona ne mice....samo ono me pogleda i legne... ja reko nema nista... proslo sat vremena ja se vratio ona spava... ja stavim mlijeko kozije i malo hrane, reko ako slucajno bude htjela , ja se vratim za 20 min nigdje ni mlijeka ni hrane
nastavio sa injekcijama, nakon tri dana puno bolje... kupim joj sprej bivacin, i tako ... evo vec mjesec dana se borim za nju, potrosio sve para sto imam al mi nije zao, ona se udebljala ko bumbar, ima jos na stomaku ranu al bit ce dobro to, ide redovno na kontrole
a tri mačića, ne zna se koji je medeniji
i sda kad vidim kako se igraju sa njom tacno mi srce puno.... sto je sudbina, ona je kod mene dosla prije dvije godine, auto je udarilo i dosla do moje avlije jedva na prednjim nogama, na zadnje nije mogla i tad je mi hranili i oporavi se... i evo opet se oporavila mada je veterinar rekao da skor opa nema šanse da prezivi
eto, ko bi rekao... do prije dvije godine nisam nesto volio mace, a sad ovo četvero volim nenormalno...
mace nigdje... vidim je kako ide niz cestu i nije je bilo 7-8 dana ja mislio uginula... ne sjecam se kad sam zaplakao . al tu noc jesam... i proslo 7-8 dana kad ide ona... ahdj sto je pas izgrizao nego i auto je udarilo...
i dosla i gleda mačiće , tačno vidiš sretna što su zivi...
a ja kako ne radim, nemam marke da je vodim veterinaru... i eto nekako se desi i za dan zaradim 50
dao mi injekcije antibiotika da joj dajem tri dana...prvi dan dam joj injekciju, ona ne mice....samo ono me pogleda i legne... ja reko nema nista... proslo sat vremena ja se vratio ona spava... ja stavim mlijeko kozije i malo hrane, reko ako slucajno bude htjela , ja se vratim za 20 min nigdje ni mlijeka ni hrane
nastavio sa injekcijama, nakon tri dana puno bolje... kupim joj sprej bivacin, i tako ... evo vec mjesec dana se borim za nju, potrosio sve para sto imam al mi nije zao, ona se udebljala ko bumbar, ima jos na stomaku ranu al bit ce dobro to, ide redovno na kontrole
eto, ko bi rekao... do prije dvije godine nisam nesto volio mace, a sad ovo četvero volim nenormalno...
- Kal El
#2475 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Dusa jadna :/ Bit će to aBd sve dobro
Ja se bojim da mi nekako ne ode iz dvorista (jedva pred vrata izade,al eto
) Ima puno lutalica u mojoj ulici,prosle godine neki "djecaci" bacili macica od komsije pred lutalice,ovaj jadan se dere a oni ga ne cuju,i ubi ga lutalica
Kako je komso poludio, a oni se kao pravdaju da nisu znali da je njegova, pa jebo te i da ste znali ne baca se macic pred lutalicom
((
Ja se bojim da mi nekako ne ode iz dvorista (jedva pred vrata izade,al eto
Kako je komso poludio, a oni se kao pravdaju da nisu znali da je njegova, pa jebo te i da ste znali ne baca se macic pred lutalicom