Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
MaxPayne wrote:Zlatna Kap sirevi su me ugodno iznenadili.
ja redovno kupujem sireve Mljekare Livno- gaudu i livanjski… imaju još u ponudi edamer i trapist, ali ih još nisam probao.
Edamer mljekare Livno, tj. Edamec kako se kod njih zove je sličan njihovoj Gaudi i dobar je.
Livadski sir koji proizvodi Poljorad je meni takodje dobar, isplati se probati.
ludacha wrote:Po kilogramu cijena mescini izrazena - ova 3,60.
A u konzuma je to 3,64KM/kg =4pf skuplji po kg = uk. konzum skuplji 12pf/kom tegla od 2,5kg
Jesi nam to pokusavao reci jerbo ne kontam smisao...
A da su krastavci dobri - jesu vala. Jedno vrijeme su bili kao gnjilavi, al sad su ok. Daj boze da potraje
drndalo wrote:Neki dan u Interex-u naletim na sir kackavalj iz Mljekare Padjeni-Bileca (Hercegovacki naravno) i odlucih da probam, a ko prati zna da je inace kackavalj tesko mimo Srbije naci, cak ga ni od tamo nema uvijek, i prijatno sam iznenadjen. Vrlo dobar sir kackavalj, moja preporuka. Ne znam ima li ga i u drugim radnjama osim Interex-a, ali tamo ima.
prije dva tri dana je bio tekst na nekom od domacih biznis portala o toj mljekari, u svakom slucaju jedva cekam da na policama nadjem nijhov proizvod i probam
kazu da razvaljuju kvalitetom.daj boze da potraje i da se jos takvih malih mljekara otvori.pun mi kUfer plasticnih sireva.
manekenka u penziji wrote:
Nadam se da ćeš biti zadovoljna kao i ja. Ja sam čula i pohvale za brašno Nezic ali nisam ga probala.
Taman htjedoh napisati za Nezić a vidim da je spomenuto. I ja sam odustala od Klasa i probala neko iz Tešnja i pa onda Nezić i ostala pri njemu - odlično.
drndalo wrote:Neki dan u Interex-u naletim na sir kackavalj iz Mljekare Padjeni-Bileca (Hercegovacki naravno) i odlucih da probam, a ko prati zna da je inace kackavalj tesko mimo Srbije naci, cak ga ni od tamo nema uvijek, i prijatno sam iznenadjen. Vrlo dobar sir kackavalj, moja preporuka. Ne znam ima li ga i u drugim radnjama osim Interex-a, ali tamo ima.
prije dva tri dana je bio tekst na nekom od domacih biznis portala o toj mljekari, u svakom slucaju jedva cekam da na policama nadjem nijhov proizvod i probam
kazu da razvaljuju kvalitetom.daj boze da potraje i da se jos takvih malih mljekara otvori.pun mi kUfer plasticnih sireva.
pa fora je što traju i što nisu baš mala mljekara, u Hercegovini se njihovi proizvodi mogu kupiti već godinama od svježeg mlijeka u vrećici do svega ostalog, ali su tek sada izgleda proširili tržište i na Bosnu. sjećam se da sam pisala davno u ovoj temi o njihovom mladom kajmaku koji je u rangu ovog domaćinskog President što je sad popularan. mislim da za njih nema zime...
Slucajno smo otkrili ovaj kajmak prije par mjeseci u Intereksu. Cijena mu je bila ispod 4 KM za onu posudu od 300 grama (ako me dobro sjecanje sluzi). Kupili ga, probali i odusevili se. Nakon toga kupovali jos par puta i svaku put, kvalitet isti, cijena super. Nakon toga kupili novu turu tog kajmaka kad ono ukus skroz drugi, a vidim i cijena dobro skocila. Kontam moze se desiti da ova tura nije bila dobra, medjutim ni tura nakog toga ukusom nije odgovarala onim prvim turama. Nakon toga prebacimo se na President kajmak.
A u konzuma je to 3,64KM/kg =4pf skuplji po kg = uk. konzum skuplji 12pf/kom tegla od 2,5kg
A da su krastavci dobri - jesu vala. Jedno vrijeme su bili kao gnjilavi, al sad su ok. Daj boze da potraje
ti ne vidis sta pise na slikama? ili nisi ni pogledala?
ti ne vidis sta pise na slikama? ili nisi ni pogledala?
u konzumu je greska,prava cijena je 3,64km
Racunali su 3,64x2,500=9,10km,mozda kompjuterska greska,a mozda i namjerno
Ja ne znam šta računaš ali ona tegla je u Konzumu 9,10 KM a u Bingu 3,60 i tu nema neke matematike. Ako tebi zaa isti artikal naplate skoro 6KM razlike ja ne znam ko je ovdje sračunat
StupskaBitanga wrote:Ja ne znam šta računaš ali ona tegla je u Konzumu 9,10 KM a u Bingu 3,60 i tu nema neke matematike. Ako tebi zaa isti artikal naplate skoro 6KM razlike ja ne znam ko je ovdje sračunat
Oces opet procitati moj post iznad ili da ti objasnim postupak,i nacin na koji su pogrijesili?
StupskaBitanga wrote:Ja ne znam šta računaš ali ona tegla je u Konzumu 9,10 KM a u Bingu 3,60 i tu nema neke matematike. Ako tebi zaa isti artikal naplate skoro 6KM razlike ja ne znam ko je ovdje sračunat
Oces opet procitati moj post iznad ili da ti objasnim postupak,i nacin na koji su pogrijesili?
Shvatio sam ja tebe ali ja govorim jednostavno da za istu teglu u Bingu naplate 3,60KM a u Konzumu 9,10KM a mislim da si i ovim sve rekao
Ja ovaj sir ne mogu da nadjem u interexu na pofalicima nikako... vrtim se i obilazim oko frizidera i nema pa neeeeemaaaa
oprezno ko uzima brasno iz mlina ustikolina,neka ne uzima vecu kolicinu
neki dan uzeh nekoliko kg i u svakom pakovanju je bilo crva,eto cisto informativno
oldtajmer wrote:oprezno ko uzima brasno iz mlina ustikolina,neka ne uzima vecu kolicinu
neki dan uzeh nekoliko kg i u svakom pakovanju je bilo crva,eto cisto informativno
Kazu da je ucrvano brasno najbolje,prosijesh i ko dusha
oldtajmer wrote:oprezno ko uzima brasno iz mlina ustikolina,neka ne uzima vecu kolicinu
To je znak da se brasno ne tretira pesticidima i to je jedan veliki plus
To je znak da se brasno ne tretira pesticidima i to je jedan veliki plus