BiH proizvodi (domaće je najbolje)

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
kox

#2451 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by kox »

Hajvan wrote:
MaxPayne wrote:Zlatna Kap sirevi su me ugodno iznenadili.

ja redovno kupujem sireve Mljekare Livno- gaudu i livanjski… imaju još u ponudi edamer i trapist, ali ih još nisam probao.
Edamer mljekare Livno, tj. Edamec kako se kod njih zove je sličan njihovoj Gaudi i dobar je.
Livadski sir koji proizvodi Poljorad je meni takodje dobar, isplati se probati.
StupskaBitanga

#2452 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by StupskaBitanga »

Ciprol wrote:
ludacha wrote:Po kilogramu cijena mescini izrazena - ova 3,60.
A u konzuma je to 3,64KM/kg =4pf skuplji po kg = uk. konzum skuplji 12pf/kom tegla od 2,5kg

Jesi nam to pokusavao reci jerbo ne kontam smisao...

A da su krastavci dobri - jesu vala. Jedno vrijeme su bili kao gnjilavi, al sad su ok. Daj boze da potraje
ja mislim da su obje cijene po komadu.
da po tegli
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2453 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Truba »

razmišljam o smokiju 8)
Suzie Q

#2454 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Suzie Q »

sir Marija zvijezda od trapista iz BL, vrijedi svaku marku
drndalo

#2455 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by drndalo »

Uh, dobro me podsjeti, nisam ga odavno mlatnuo... :thumbup:
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#2456 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Domaci izdajnik »

Suzie Q wrote:sir Marija zvijezda od trapista iz BL, vrijedi svaku marku
Amin, Aleluja i Inšalah! :tooo:
kanocale

#2457 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by kanocale »

quarterback wrote:
drndalo wrote:Neki dan u Interex-u naletim na sir kackavalj iz Mljekare Padjeni-Bileca (Hercegovacki naravno) i odlucih da probam, a ko prati zna da je inace kackavalj tesko mimo Srbije naci, cak ga ni od tamo nema uvijek, i prijatno sam iznenadjen. Vrlo dobar sir kackavalj, moja preporuka. Ne znam ima li ga i u drugim radnjama osim Interex-a, ali tamo ima.
prije dva tri dana je bio tekst na nekom od domacih biznis portala o toj mljekari, u svakom slucaju jedva cekam da na policama nadjem nijhov proizvod i probam
kazu da razvaljuju kvalitetom.daj boze da potraje i da se jos takvih malih mljekara otvori.pun mi kUfer plasticnih sireva.
safran

#2458 Re: Odg: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by safran »

manekenka u penziji wrote:
Nadam se da ćeš biti zadovoljna kao i ja. Ja sam čula i pohvale za brašno Nezic ali nisam ga probala.
Taman htjedoh napisati za Nezić a vidim da je spomenuto. I ja sam odustala od Klasa i probala neko iz Tešnja i pa onda Nezić i ostala pri njemu - odlično.
Suzie Q

#2459 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Suzie Q »

kanocale wrote:
quarterback wrote:
drndalo wrote:Neki dan u Interex-u naletim na sir kackavalj iz Mljekare Padjeni-Bileca (Hercegovacki naravno) i odlucih da probam, a ko prati zna da je inace kackavalj tesko mimo Srbije naci, cak ga ni od tamo nema uvijek, i prijatno sam iznenadjen. Vrlo dobar sir kackavalj, moja preporuka. Ne znam ima li ga i u drugim radnjama osim Interex-a, ali tamo ima.
prije dva tri dana je bio tekst na nekom od domacih biznis portala o toj mljekari, u svakom slucaju jedva cekam da na policama nadjem nijhov proizvod i probam
kazu da razvaljuju kvalitetom.daj boze da potraje i da se jos takvih malih mljekara otvori.pun mi kUfer plasticnih sireva.

pa fora je što traju i što nisu baš mala mljekara, u Hercegovini se njihovi proizvodi mogu kupiti već godinama od svježeg mlijeka u vrećici do svega ostalog, ali su tek sada izgleda proširili tržište i na Bosnu. sjećam se da sam pisala davno u ovoj temi o njihovom mladom kajmaku koji je u rangu ovog domaćinskog President što je sad popularan. mislim da za njih nema zime...
quiqui

#2460 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by quiqui »

:bih:
swatch

#2461 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by swatch »

kanocale wrote:
quarterback wrote:
Slucajno smo otkrili ovaj kajmak prije par mjeseci u Intereksu. Cijena mu je bila ispod 4 KM za onu posudu od 300 grama (ako me dobro sjecanje sluzi). Kupili ga, probali i odusevili se. Nakon toga kupovali jos par puta i svaku put, kvalitet isti, cijena super. Nakon toga kupili novu turu tog kajmaka kad ono ukus skroz drugi, a vidim i cijena dobro skocila. Kontam moze se desiti da ova tura nije bila dobra, medjutim ni tura nakog toga ukusom nije odgovarala onim prvim turama. Nakon toga prebacimo se na President kajmak.
SSemir

#2462 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by SSemir »

A u konzuma je to 3,64KM/kg =4pf skuplji po kg = uk. konzum skuplji 12pf/kom tegla od 2,5kg

A da su krastavci dobri - jesu vala. Jedno vrijeme su bili kao gnjilavi, al sad su ok. Daj boze da potraje
ti ne vidis sta pise na slikama? ili nisi ni pogledala?
saiks

#2463 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by saiks »

SSemir wrote:

ti ne vidis sta pise na slikama? ili nisi ni pogledala?
u konzumu je greska,prava cijena je 3,64km
Racunali su 3,64x2,500=9,10km,mozda kompjuterska greska,a mozda i namjerno
StupskaBitanga

#2464 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by StupskaBitanga »

Ja ne znam šta računaš ali ona tegla je u Konzumu 9,10 KM a u Bingu 3,60 i tu nema neke matematike. Ako tebi zaa isti artikal naplate skoro 6KM razlike ja ne znam ko je ovdje sračunat
saiks

#2465 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by saiks »

StupskaBitanga wrote:Ja ne znam šta računaš ali ona tegla je u Konzumu 9,10 KM a u Bingu 3,60 i tu nema neke matematike. Ako tebi zaa isti artikal naplate skoro 6KM razlike ja ne znam ko je ovdje sračunat
Oces opet procitati moj post iznad ili da ti objasnim postupak,i nacin na koji su pogrijesili?
quarterback

#2466 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by quarterback »

aplikacija koja poredi razlicite cijene i razlicite gramaze istog proizvoda i gleda koja je povoljnija ponuda

https://play.google.com/store/apps/deta ... pare&hl=en
StupskaBitanga

#2467 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by StupskaBitanga »

saiks wrote:
StupskaBitanga wrote:Ja ne znam šta računaš ali ona tegla je u Konzumu 9,10 KM a u Bingu 3,60 i tu nema neke matematike. Ako tebi zaa isti artikal naplate skoro 6KM razlike ja ne znam ko je ovdje sračunat
Oces opet procitati moj post iznad ili da ti objasnim postupak,i nacin na koji su pogrijesili?
Shvatio sam ja tebe ali ja govorim jednostavno da za istu teglu u Bingu naplate 3,60KM a u Konzumu 9,10KM a mislim da si i ovim sve rekao
mozda kompjuterska greska,a mozda i namjerno
drndalo

#2468 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by drndalo »

Ja sam ga na Stupu uzeo...

EDIT: Pravi sam Ninja, odgovaram i prije nego sam upitan... :roll:
zubi

#2469 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by zubi »

Ja ovaj sir ne mogu da nadjem u interexu na pofalicima nikako... vrtim se i obilazim oko frizidera i nema pa neeeeemaaaa
oldtajmer

#2470 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by oldtajmer »

oprezno ko uzima brasno iz mlina ustikolina,neka ne uzima vecu kolicinu
neki dan uzeh nekoliko kg i u svakom pakovanju je bilo crva,eto cisto informativno
mekaba

#2471 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by mekaba »

oldtajmer wrote:oprezno ko uzima brasno iz mlina ustikolina,neka ne uzima vecu kolicinu
neki dan uzeh nekoliko kg i u svakom pakovanju je bilo crva,eto cisto informativno
Kazu da je ucrvano brasno najbolje,prosijesh i ko dusha ;-)
klixo

#2472 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by klixo »

oldtajmer wrote:oprezno ko uzima brasno iz mlina ustikolina,neka ne uzima vecu kolicinu
To je znak da se brasno ne tretira pesticidima i to je jedan veliki plus :thumbup:
bosniamaj

#2473 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by bosniamaj »

klixo wrote:
To je znak da se brasno ne tretira pesticidima i to je jedan veliki plus :thumbup:
Jest, jest :lol: :lol:
oldtajmer

#2474 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by oldtajmer »

:lol: bas se ismijah
zamisljam sad reklamu za brasno: "Brasno tip-500 obogaceno crvima" :D
klixo

#2475 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by klixo »

Reci mi koja je zdravija jabuka
-ona koju su napadali crvi
-ona koja je prskana pesticidima i izgleda ko sa reklame
Post Reply