Par pitanja za one koji poznaju islam

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
ljubav_aha

#2451 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam

Post by ljubav_aha »

BHF_Manijak wrote:
ljubav_aha wrote:
ne mozes tako sa mnom razgovarati,vrlo si drzak

Serijat nije 100% dan od strane Boga,vec je baziran na 4 izvora

hadisi su jedini izvor o zivotu Muhameda,a mnogi hadisi su netacni ,stoga se tebi divim sto slijedis necije price

Oo ti veliki autoritetu,ja vam se izvinjavam sto s vama razgovaram na ovakav nacin :lol: :lol: :roll:

Ono sto sam ti citirao je AJET,a ne hadis!!!Jos te jednom pitam,kako tumacis to slijedjenje Poslanika koje je naredjeno u ajetu,i iz cega crpis to slijedjenje Poslanika odnosno te postupke koje slijedis! :wink:

Kad shvatis da bez sunneta Poslanika nema ni ispravnog vjerovanja,i kad sputas svoj nefs,onda cemo moci i normalno razgovarati,a do tad,slijedi enciklopedije... :mrgreen:

PS mnogi hadisi NISU netacni,uzmi Buharijnu zbirku ili Muslimovu,koje su sahih,tj 100% tacno prenesene!A po tvojoj logici,ko sumnja u vjerodostojnost hadisa sumnja i u tacnost Kur`ana,jer su istim nacinom preneseni,zar ne?! :-?

a kamenovanje za blud je dio sunneta :!: :?:

sunnet je nacin prakticiranja vjerovanja,i koji se vjeruje da je najbolji,a ostali ljudi na ovoj planeti koji nisu msulimani ,a koji su dobri ljudi ,prema tvom misljenju,zive u zabludi

davno sam napsiala,mnogi izvori su namjerno ili ne, prenosili informacije koje su naravno bile pod konstatnim rizikom promjena a koje i danas mnogi pokusavaju otkriti
BHF_Manijak

#2452 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam

Post by BHF_Manijak »

arzuhal wrote:
ljubav_aha wrote: za blud smrtna kazna :lol:
Naravno, o tome se i radi :D

Treba klanjati, ali samo ako ti se baš hoće i imaš nesnosnu potrebu da to učiniš, al' ne treba pretjerivati ni s tim pa da klanjaš svaki dan par puta...Heftično ubodi koji namaz i veselio te Bog. Pa nije namaz naređeni vid pokornosti kojim mi, bez obzira na naše trenutno duhovno i duševno stanje, raspoloženost ili lijenost, iskazujemo predanost Allahu kao Uzvišenom Stvoritelju, nego duhovna štaka kojom se pripomognemo kada nam je tešku u duši...ali, velim, ne treba pretjerivati, jer postoje obrazovani ljudi danas, psiholozi, koji nam pomažu u takvim problemima...u vrijeme objave Kur'ana nije bilo psihologa i kauča, zato se tada i klanjalo..danas je drukčije..

I čuj, blud kažnjiv? :lol: Jel to što neko malo umoči, neko dadne guze i zato valaj biti bjen!? :lol: Zar u današnjem vremenu, 21-om stoljeću može neko bit normalan musliman, musliman uopće, ako ne bi mogao malo zguzit šta, sa strane, i bit rahat...Uz valjanu zaštitu, naravno..

Uostalom, kakav je to musliman koji ne bi mogao prihvatiti da, pored Allaha, ima još nekoliko bogova, ali manjih u odnosu na Njega...Zar u današnje vrijeme muslimani fakat vjeruju da, pored tolikog svemirskog beskraja, ima samo Jedan Bog!?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Volim te o dobri ArzulaŠe,noc si mi popravio nakon sto su je Spanci pokvarili!!! :lol: :lol: :lol:
ljubav_aha

#2453 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam

Post by ljubav_aha »

arzuhal wrote:
ljubav_aha wrote: za blud smrtna kazna :lol:
Naravno, o tome se i radi :D

Treba klanjati, ali samo ako ti se baš hoće i imaš nesnosnu potrebu da to učiniš, al' ne treba pretjerivati ni s tim pa da klanjaš svaki dan par puta...Heftično ubodi koji namaz i veselio te Bog. Pa nije namaz naređeni vid pokornosti kojim mi, bez obzira na naše trenutno duhovno i duševno stanje, raspoloženost ili lijenost, iskazujemo predanost Allahu kao Uzvišenom Stvoritelju, nego duhovna štaka kojom se pripomognemo kada nam je tešku u duši...ali, velim, ne treba pretjerivati, jer postoje obrazovani ljudi danas, psiholozi, koji nam pomažu u takvim problemima...u vrijeme objave Kur'ana nije bilo psihologa i kauča, zato se tada i klanjalo..danas je drukčije..

I čuj, blud kažnjiv? :lol: Jel to što neko malo umoči, neko dadne guze i zato valaj biti bjen!? :lol: Zar u današnjem vremenu, 21-om stoljeću može neko bit normalan musliman, musliman uopće, ako ne bi mogao malo zguzit šta, sa strane, i bit rahat...Uz valjanu zaštitu, naravno..

Uostalom, kakav je to musliman koji ne bi mogao prihvatiti da, pored Allaha, ima još nekoliko bogova, ali manjih u odnosu na Njega...Zar u današnje vrijeme muslimani fakat vjeruju da, pored tolikog svemirskog beskraja, ima samo Jedan Bog!?
arzulah ,podrzavas li kamenovanje :?: DA ili NE :?:
BHF_Manijak

#2454 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam

Post by BHF_Manijak »

ljubav_aha wrote:

sunnet je nacin prakticiranja vjerovanja,i koji se vjeruje da je najbolji,a ostali ljudi na ovoj planeti koji nisu msulimani ,a koji su dobri ljudi ,prema tvom misljenju,zive u zabludi

davno sam napsiala,mnogi izvori su namjerno ili ne, prenosili informacije koje su naravno bile pod konstatnim rizikom promjena a koje i danas mnogi pokusavaju otkriti
:lol: :lol: Al cuj KOJI SE VJERUJE da je najbolji!ti si moj idol! :lol: :roll: Nema se tu sta vjerovati sinko dragi,zar moze neko bolje praktikovati din bolje od Poslanika as?! :shock: A ti sa svojim "dobrim ljudima koji nisu muslimani" si mi fakat na vrh glave,nije tvoje da sudis,o tome je Allah jos prije 1400 godina donio sud i odluku,Kur`an u ruke pa proucavaj ajet po ajet,a manje tabiri internet gluposti!Imas hejbet ajeta o tim stvarima,samo sto ti je haman mrsko Uzvisenu Knjigu citati... :zzzz:
ljubav_aha

#2455 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam

Post by ljubav_aha »

BHF_Manijak wrote:
ljubav_aha wrote:

:lol: :lol: Al cuj KOJI SE VJERUJE da je najbolji!ti si moj idol! :lol: :roll: Nema se tu sta vjerovati sinko dragi,zar moze neko bolje praktikovati din bolje od Poslanika as?! :shock: A ti sa svojim "dobrim ljudima koji nisu muslimani" si mi fakat na vrh glave,nije tvoje da sudis,o tome je Allah jos prije 1400 godina donio sud i odluku,Kur`an u ruke pa proucavaj ajet po ajet,a manje tabiri internet gluposti!Imas hejbet ajeta o tim stvarima,samo sto ti je haman mrsko Uzvisenu Knjigu citati... :zzzz:

ti klanjas pet puta dnevno i u stanju si nekoga kamenovati :skoljka:
BHF_Manijak

#2456 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam

Post by BHF_Manijak »

Woooooooow,jes vidjela zlocinca moje malenkosti,tj mene,grrrr treba me na giljotinu odmah! :x :lol: U izvrsenju Allahova zakona nema milosti,kriv je onaj ko je kriv i tacka!A eto,ako neces kamenovati,hoces bicovati,i to nije humano :roll:
arzuhal

#2457 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam

Post by arzuhal »

ljubav_aha wrote: arzulah ,podrzavas li kamenovanje :?: DA ili NE :?:
Šta, kamenovanje? Ciglovanje!
arzuhal

#2458 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam

Post by arzuhal »

ljubav_aha, a podržavaš li ti spolni odnos izvan braka? DA ili NE :?:
ljubav_aha

#2459 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam

Post by ljubav_aha »

arzuhal wrote:ljubav_aha, a podržavaš li ti spolni odnos izvan braka? DA ili NE :?:

NE
ljubav_aha

#2460 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam

Post by ljubav_aha »

arzuhal wrote:
ljubav_aha wrote: arzulah ,podrzavas li kamenovanje :?: DA ili NE :?:
Šta, kamenovanje? Ciglovanje!
fazon je sto je kamenovanje duzi i bolniji akt od jedne cigle koja sve to skrati,stoga ne treba 10 minuta kamenovanja,dovoljno je 10 sekundi :D
arzuhal

#2461 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam

Post by arzuhal »

ljubav_aha wrote:
arzuhal wrote:ljubav_aha, a podržavaš li ti spolni odnos izvan braka? DA ili NE :?:

NE
pokvari mi koncepciju :D :lol:

A podržavaš li u braku?
salihh

#2462 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam

Post by salihh »

fakat, sta pise u kuranu o preljubi...
BHF_Manijak

#2463 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam

Post by BHF_Manijak »

arzuhal wrote:
ljubav_aha wrote:

NE

A podržavaš li u braku?
U braku se sejhu svakako talambači,nego mislis podrzavli preljubu DA ILI NE :?: :!: :mrgreen:
ljubav_aha

#2464 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam

Post by ljubav_aha »

arzuhal wrote:
ljubav_aha wrote:

NE

A podržavaš li u braku?

izvan braka,u braku,na pauzi od braka,na godisnjem odmoru od braka :mrgreen:

NE
Static-X

#2465 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam

Post by Static-X »

:lol: nekad nemogu da vjerujem u ono sto vidim
ljubav_aha

#2466 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam

Post by ljubav_aha »

Static-X wrote::lol: nekad nemogu da vjerujem u ono sto vidim
znas vic : udje muz u spavacu sobu,ugleda zenu sa ljubavnikom,sokiran,kaze : ne mogu da vjerujem sto vidim ,kaze zena: zar ti dragi vise vjerujes svojim ocima od mene ;-)
Static-X

#2467 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam

Post by Static-X »

ljubav_aha wrote:
Static-X wrote::lol: nekad nemogu da vjerujem u ono sto vidim
znas vic : udje muz u spavacu sobu,ugleda zenu sa ljubavnikom,sokiran,kaze : ne mogu da vjerujem sto vidim ,kaze zena: zar ti dragi vise vjerujes svojim ocima od mene ;-)
hehe

(sad znam :D)
frfi.

#2468 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam

Post by frfi. »

ljubav_aha wrote:
frfi. wrote:
ljubav_aha wrote:

podzravas li kamenovanje :?:
ja to nisam spominjala niti zelim ulaziti u diskusiju s tobom u vezi te teme. navela sam ti sta mislim o postu i klanjanju-sto je naredjeno od Allaha dz.s., i savrseno je jasno na sta sam mislila kada sam rekla da se o nekim stvarima ne raspravlja i na koje sam to stvari mislila

:-) :lol: ne opovorgavam nesto sto je obaveza,vec sto je smisao obavljanja obaveze ako je ona naredjenja i ako se sudionik ne osjeca zadovoljnim u komletnom procesu klanjaja ili posta

ha ha ha da bas sam nesto smijesno rekla :-) lolcina prava :-)
jok ne opovrgavas, samo govoris da se ne mora klanjati ako se nije zadovoljno :-?
e'o..kad sam vec pocela pisati... sto se tice tog zadovoljstva-ja kada sam pocela klanjati, sto se desilo relativno nedavno, nisam bila nesto aman sretna zbog ustajanja u 4 ujutro na sabah :D to dodje vremenom, ako zelis da dodje... ako zelis da vjerujes-On te uputi i da povecava ti vjerovanje(samim time i zelju za molitvom)...
ovo je ukratko nadam se da shvatas sta zelim reci... razumijem do neke mjere sta govoris u vezi tog nezadovoljstva...ali nisi upravu, namaz je naredjen od Boga i ko smo mi da raspravljamo o rome...
ako ne shvatas super :-) :thumbup: :-)
toliko od mene, rijec vise neces cuti/procitati u vezi ove rasprave :D
alibaba_i_30_godina

#2469 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam

Post by alibaba_i_30_godina »

Oko cega se vi raspravljati. Naravno da treba biti protiv kamenovanja, bicevanja ili slicnih kaznenih mjera. Ima dosta drugih efikasnijih kazni. Ko smo mi da nekom mozemo uzeti zivot kamenovanjem ili slicno?!!! :roll: :roll:
Static-X

#2470 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam

Post by Static-X »

A jel ista kazna prije braka?
arzuhal

#2471 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam

Post by arzuhal »

Nego, da pitam ove koji poznaju islam, može li se bit musliman a da se ne izvršavaju islamski šarti?
salihh

#2472 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam

Post by salihh »

arzuhal wrote:Nego, da pitam ove koji poznaju islam, može li se bit musliman a da se ne izvršavaju islamski šarti?
eeeee, nemoj suditi....
BHF_Manijak

#2473 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam

Post by BHF_Manijak »

arzuhal wrote:Nego, da pitam ove koji poznaju islam, može li se bit musliman a da se ne izvršavaju islamski šarti?
Mislim da ne mERe,ili moRe al` si fasik,sta ti velis dobri ArzulaŠe?! :mrgreen:
arzuhal

#2474 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam

Post by arzuhal »

salihh wrote:
eeeee, nemoj suditi....
Ne sudim, daleko od tog. Pitam. Ako hoćeš, mogu i ovako reći: može li čovjek bit musliman ukoliko islamske šarte ne smatra obaveznim?
arzuhal

#2475 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam

Post by arzuhal »

BHF_Manijak wrote:
Mislim da ne mERe,ili moRe al` si fasik,sta ti velis dobri ArzulaŠe?! :mrgreen:
Bit samo fasik je, čini mi se, u današnjem, savremenom dobu, 21-om stoljeću, deredža!
Locked