BHF_Manijak wrote:ljubav_aha wrote:
ne mozes tako sa mnom razgovarati,vrlo si drzak
Serijat nije 100% dan od strane Boga,vec je baziran na 4 izvora
hadisi su jedini izvor o zivotu Muhameda,a mnogi hadisi su netacni ,stoga se tebi divim sto slijedis necije price
Oo ti veliki autoritetu,ja vam se izvinjavam sto s vama razgovaram na ovakav nacin![]()
![]()
![]()
Ono sto sam ti citirao je AJET,a ne hadis!!!Jos te jednom pitam,kako tumacis to slijedjenje Poslanika koje je naredjeno u ajetu,i iz cega crpis to slijedjenje Poslanika odnosno te postupke koje slijedis!![]()
Kad shvatis da bez sunneta Poslanika nema ni ispravnog vjerovanja,i kad sputas svoj nefs,onda cemo moci i normalno razgovarati,a do tad,slijedi enciklopedije...![]()
PS mnogi hadisi NISU netacni,uzmi Buharijnu zbirku ili Muslimovu,koje su sahih,tj 100% tacno prenesene!A po tvojoj logici,ko sumnja u vjerodostojnost hadisa sumnja i u tacnost Kur`ana,jer su istim nacinom preneseni,zar ne?!
a kamenovanje za blud je dio sunneta
sunnet je nacin prakticiranja vjerovanja,i koji se vjeruje da je najbolji,a ostali ljudi na ovoj planeti koji nisu msulimani ,a koji su dobri ljudi ,prema tvom misljenju,zive u zabludi
davno sam napsiala,mnogi izvori su namjerno ili ne, prenosili informacije koje su naravno bile pod konstatnim rizikom promjena a koje i danas mnogi pokusavaju otkriti