Haram im bilo.....
-
jasko58
#2451 Re: Haram im bilo.....
Selam aleikum i dobar dan - kako hocete, svima. Malo kasno sam se ukljucio u sve ovo, ali me interesuje da li su raja koja je sve ovo i pokrenula, svaka im cast, otvorila neki racun i kod koje banke ili eventualno nasla nacin da nekom ko bi mogao licno odnijeti damo pare?
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#2452 Re: Haram im bilo.....
Alejkumu selam i dobar dan i tebi.jasko58 wrote:Selam aleikum i dobar dan - kako hocete, svima. Malo kasno sam se ukljucio u sve ovo, ali me interesuje da li su raja koja je sve ovo i pokrenula, svaka im cast, otvorila neki racun i kod koje banke ili eventualno nasla nacin da nekom ko bi mogao licno odnijeti damo pare?
Na ovom linku http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 35&t=62153 imas sve informacije, od broja racuna do informacija sta je do sada uradjeno.
Lijep pozdrav i hvala na ucescu u akciji.
- pustopoljina
#2453 Re: Haram im bilo.....
ja bih zamolila cijenjene forumase,da cijene napore ljudi koji fizicki i psihicki ipak samo jesu ljudi i da im ne bude tesko procitati malo ove postove.ovdje je devedeset i nesto stranica teme i pitati sada ko je ajdin cubro,nakon sto je covjek nebrojeno puta stavio i ime i prezime i adresu i broj telefona,i nakon priloga sa centralnog dnevnika tv hayat koji je takodjer na ovoj temi okacen i nakon priloga sa tv vogosca koji je takodjer ovdje okacen,je stvarno malo too much...
ajdin cubro je neko kome nije tesko pored svog vlastitog zivota i obaveza trcati okolo i sto puta se kleti ljudima da nece nijedan pfening zloupotrijebiti ,eto ko je...edis hodzic je covjek koji nema kruha,a kamoli fakin racun u banci (ali imace aBd).
ako ljudima nije tesko na ledjima nostiti fasungu,odjecu,ugovarati poslove-pa ne bi ni vama trebalo biti tesko procitati nekoliko postova,prije nego sto uletite na forum i odmah lupite post.
s duznim postovanjem,pustopoljina.
ajdin cubro je neko kome nije tesko pored svog vlastitog zivota i obaveza trcati okolo i sto puta se kleti ljudima da nece nijedan pfening zloupotrijebiti ,eto ko je...edis hodzic je covjek koji nema kruha,a kamoli fakin racun u banci (ali imace aBd).
ako ljudima nije tesko na ledjima nostiti fasungu,odjecu,ugovarati poslove-pa ne bi ni vama trebalo biti tesko procitati nekoliko postova,prije nego sto uletite na forum i odmah lupite post.
s duznim postovanjem,pustopoljina.
-
Bistra_boza
#2454 Re: Haram im bilo.....
Uplate emonygram-om se mogu uplatiti i broj poslati na PM KURTY-U.BOSNA U SRCU wrote:ZDRAVO RAJA !ZANIMA ME DA LI SE NOVAC ZA POMOC EDISU HODZICU MOZE SLATI I MONEY GRAM JER SAM JA U AMERICI I OBICNO TIM PUTEM SALJEM NOVAC ZA BOSNU AKO MI MOZETE ODGOVORITI BIO BIH VAM ZAHVALAN JER SAM JA I MOJA PORODICA ZAINTERESOVANI DA POMOGNEMO EDISU I DA SE UKLJUCIMO U VASU AKCIJU NEKA VAS DRAGI ALAH NAGRADI SVAKIM DOBROM KADA IMATE VELIKO SRCE HVALA UNAPRIJED NA ODGOVORU
-
Bistra_boza
#2455 Re: Haram im bilo.....
@LATINA NE UNOSI SMUTNJU I DAVATI POGRESNE INFORMACIJELatina wrote:Amin.BOSNA U SRCU wrote:ZDRAVO RAJA !ZANIMA ME DA LI SE NOVAC ZA POMOC EDISU HODZICU MOZE SLATI I MONEY GRAM JER SAM JA U AMERICI I OBICNO TIM PUTEM SALJEM NOVAC ZA BOSNU AKO MI MOZETE ODGOVORITI BIO BIH VAM ZAHVALAN JER SAM JA I MOJA PORODICA ZAINTERESOVANI DA POMOGNEMO EDISU I DA SE UKLJUCIMO U VASU AKCIJU NEKA VAS DRAGI ALAH NAGRADI SVAKIM DOBROM KADA IMATE VELIKO SRCE HVALA UNAPRIJED NA ODGOVORUSve najbolje i vama.
![]()
Mislim da je neko vec napisao na temi da se novac ne moze poslati putem Money Gram-a.
Last edited by Bistra_boza on 23/04/2009 11:38, edited 2 times in total.
- pustopoljina
#2456 Re: Haram im bilo.....
100 stranica
akcije koja je idejno zaceta 3.aprila,a prve pare skupljene 7.og,cini mi se...100 najljepsih stranica foruma sarajevo-x.neka vam ne bude tesko citati-ovo je melem za dusu.
p.s. kad posaljete kurty-u,tj.ajdinu cubri-javite mu na broj telefona da ste uplatili,i nekakvu sifru,posto on onda s tom sifrom ide podici,ako uplacujete preko banke-ne morate ga obavijestiti,ali mozete-zbog vas samih.
novac se jedino ne moze slati putem pay pala,jer on jos u bosni ne radi u svim svojim mogucnostima.
p.s. kad posaljete kurty-u,tj.ajdinu cubri-javite mu na broj telefona da ste uplatili,i nekakvu sifru,posto on onda s tom sifrom ide podici,ako uplacujete preko banke-ne morate ga obavijestiti,ali mozete-zbog vas samih.
novac se jedino ne moze slati putem pay pala,jer on jos u bosni ne radi u svim svojim mogucnostima.
-
Bistra_boza
#2457 Re: Haram im bilo.....
Uplatu mozes izvrsiti emonygram-om i broj poslati na PM Kurty-u.RedArmyMostar wrote:Caos!!!
I ja sam tek ovo sada sve vidio, mrsko mi listat 100 stranica, mozeli mi neko brzo reci kako da uplatim?!
Iz dijaspore.....pozz!!!
- pustopoljina
#2458 Re: Haram im bilo.....
samo da ponovim,zbog odlicnog pregleda:
75440 wrote:Da malo rasteretimo Kurty-ja evo aktuelnog stanja:
1. Stala
Uradjeno: Kurty je napravio plan. Stala ce se sastojati od dvije prostorije. Jedna prostorija ce biti 4m x 4m (za kravu/e), a druga 3m x 4m (za ovcice). Uz to ide jos jedna natkrivena prostorija, gdje bi mogao stojati motokultivator. Tavan (gdje bi se moglo drzati sijeno) bi bio velicine 9m x 4m, sa strane 1,20m visine, a u sredini 2,5m.
Planirano:
- gradnja stale - Edis da ispita da li postoji neko od povratnika (firma gdje su zaposleni povratnici), koji bi to mogli odraditi. Paralelno Kurty-ju dostaviti brojeve mogucih firmi.
- Zeljezni prozori – cini mi se da je Havana rekao da moze nesto organizovati (jeli to tacno, ili da prebacim da to jos treba?).
ruzmarn-a:Firme građevinske (za stalu):
1. '' Tehno '' Srebrenica
tel.: 065/ 606 - 971 gosp. Mladen
2. Momak iz Srebrenice – živi u Visokom- sutra s Havanom na muhabet
3. „Primorka“ Srebrenica (pronađena na internetu) ali se bojim da nije predizborno obećanje za onih 100 radnika, jer se nemogu pronaći podaci na internetu, a informacije Telekoma Srpske čas imaju čas nemaju br. telefona
Potrebno za pocetak:
- Vrata za stalu
- krava
- ovcice i ovan (ne smije biti iz istog stada) – ciko iz Visokog planira donirati dvije ovcice i dvoje janjadi, novac iz Chikaga zele da bude namjenjen za ovce
- pilici,
- stocna hrana,
- konopac za kravu, lanci itd.
- veterinar da pregleda zivotnje (ima li neko medju nama da je veterinar i da bi to mozda uradio dobrovoljno?)…
istina ziva:(veterinar iz ustikoline se ponudio da pregleda sav stocni fond kad se skupi).
Novac ulozen u ovu sekciju: ?
2. Obrada zemljista
Uradjeno: Havana je pronasao motokultivator. Kompletna cijena je 8,300 KM.
Planirano: Zlatiborka je poslala pismo mogucem donatoru. Cekamo na odgovor.
dogovoreno: havana dogovorio s Matom(prodavac),taj motokultivator ce biti kupljen,bilo od sakupljenih para,bilo od donatora kojeg je zlatiborka kontaktirala.
Potrebno za pocetak:
- asov,
- krampa,
- lopata,
- grablje,
- rukavice,
- sikira,
- najloni,( drugarica ucesnica ORA 2009Nanny-se zauzela da momentalno nabavi lopatu,grablje,rukavice,sjekire, najloni.inace,ko i sav posten svIt ceka platu za drugi vid pomoci
)
- sjeme (pitati Edisa sta treba i sta zeli) …
ruzmarin-a:Sekcija 2: za sjemena i alatke, i ostali materijal, također poslala zahtjev poljoprivreda.ba, pozitivne su reakcije, čekamo odgovor, tako da možda bude donacija ili neki vid pomoći...
Novac ulozen u ovu sekciju: ?
3. Kuca
Uradjeno: familija Hodzic je dobila od nepoznatog donatora 16 vreca brasna (8 vreca je podjeljeno u komsiluku sa Edisove strane). Cijevi za kanalizaciju su postavljene i zatrpane. Dobili su zito (da li je to donirano ili se mora jos platiti?). Pri prvoj posjeti kupljene su namirnice u iznosu od 340 KM i garderoba od forumasa je donirana
Potrebno/ planirano:
- kauc na razvlacenje – rodica od teAMICA donira, treba neko da prebaci. A&L je ponudila dvosjed i trosjed – ko ovo moze prebaciti do Printexa?
- protocni bojler – melbaa zeli donirati(protocni bojler i frizider,senad-drug od lejlatab)
- vodokotlic – melbaa zeli donirati
- stiropror za izolaciju na krovu i drvo za podkovicu – donira otac od Kurty-jeve djevojke
- zamrzivac – Lerdi je bio u pregovorima sa jednom tetom, ima li update?
- Bojler za kupatilo – cini mi se da Papacja zeli da to donira.
- Bunar, da bi se mogli sami snadbjevati vodom, jer inace imaju vodu samo 2-3 sata na dan
- Pod u kuci
- Kuhinja – mogucnost doniranja od Domavije – Kurty jesi dobio vise detalja?
- Prozori – Havana je u pregovorima
- Treba li jos sta? Posudje, serpe, serpice, krpe, sudopere itd.?
- ves masina/perilica rublja![]()
Novac ulozen u ovu sekciju: 340 KM
4. Ostalo
- Odjeca – Edis je visok 180cm, Elvis 170-175 cm. Broj obuce Edis 42, Elvis 39. Mama?
- Penzija – HakimO je proslijedio detalje u Tuzlu. Pravo na penziju postoji. Ceka se na papir iz PIO RS-a i nakon toga moze poceti isplata. Izostala penzija ce biti placena, od dana podnosenja zahtjeva.
- Mobilni telefon – teAMICA ima stariji telefon koji moze posluziti kao zamjena za Kurty-jev broj.
- Stipendija za Elvisa – Bistra Boza garantuje Elvisu USD 100 mjesecno za dalje skolovanje
- Kontakt telefoni – 5ar 5rovic (063-895 015), Munira (062-419 388), Kurty (061-788 614)
- Izdavac za Munirinu knjigu
Ako ima negdje greske u tekstu, javite, da to prepravim. Inace aktualizirat cemo ovu listu zavisno od broja prijedloga/ promjene itd.
Last edited by pustopoljina on 23/04/2009 13:15, edited 7 times in total.
-
Bistra_boza
#2459 Re: Haram im bilo.....
@pustopoljina
-
in33sa
#2460 Re: Haram im bilo.....
familija Hodzic je dobila od nepoznatog donatora 16 vreca brasna (8 vreca je podjeljeno u komsiluku sa Edisove strane)
- HAVANA
#2461 Re: Haram im bilo.....
_ja_ wrote:Mislim da je Latina 100% upravu. Akcija koja je trenutno u toku i novac koji se skupi je za Edisa a njegovo je da vidi sta ce dalje. I na kraju krajeva, tamam i da je viska (toga nikad nije viska).Latina wrote:Ovo je akcija za Edisa Hodzica i njegovu porodicu, i svi koji smo uplatili novac uplatili smo ga za njih.Samo malo razmisljati da ne bi bilo problema poslije i da raja koja odradjuje stvari ne popada s nogu, a kamo li da se nadju u nekom problemu bez razloga. Znam da je 55 pominjao da ce se sva neutrosena sredstva/visak proslijediti u Dobro.ba ... ili nesto u tom smislu, pa o tim stvarima treba malo razmisliti i imati odgovor, pa onda i jasno naglasiti svuda, da poslije ne bi bilo problema, itd ...
Mislim da novac koji preostane treba uplatiti na Edisov racun - jer njima pripada, a ne preusmjeravati ga bilo kome drugome. Svaka cast Dobru.ba, ali mislim da niko nema pravo da raspolaze njihovim novcem. Vjerujem da ce Edis nakon toga sam pomoci svom rodjaku ( odnosno neka sam odluci sta s novcem ) , a mi mozemo nastaviti sa akcijom za neke druge ljude kad se ova akcija zavrsi.
Sto se tice zamora, mi nismo obavezni napraviti stalu, kupiti im junicu i ovce, popraviti prozore, kupiti im motokultivator i sl. Sve to je stvar dobre volje. Dovoljno je da im predamo uplaceni novac, a onda Edis sam moze kupiti sta zeli, platiti majstore i sl.![]()
Pozz
P.S. A raji svaka cast na ovoj , kao i na svakoj drugoj akciji.![]()
Akcija je za porodicu hodžić a novac će se utrošiti na najbolji mogući način što je i želja porodice hodžić.
Ovo sve je krenulo sa namjerom da im se omoguče sredstva za rad(štala,motokultivator,stoka...)a svi su oni jedna porodica
i sutra će i djeca od ovog rođaka koji je imao infarkt biti u istoj situaciji kao edis.
Srećom skupilo se dovoljno novca da se svi obezbijede i da mogu živjeti od svog rada.
Edis nije ni tražio novac,dijete traži da RADI, što će mu se ovom akcijom i omogučiti.
Slažem se sa piu piu i ne treba pretjerivati i objavljivati podatke,svi mi pomažemo i trudimo se da privedemo akciju kraju na najbolji mogući način.Ima tu dosta posla i obaveza ali na kurty-u je najveći teret a momak studira i ima puno svojih obaveza.Novac će biti upotrbljen na najbolji moguči način i na forumu ima dosta stručnih ljudi koji su svojim savjetima i prilozima dali ovoj akciji najbolji mogući tok.Uglavnom,super se stvar uradila i svi zajedno možemo biti ponosni na ono što smo svi zajedno učinili.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#2462 Re: Haram im bilo.....
Poruka za kurtyja:
Znamo svi da si vrijedan, i sigurno si dobar student, ali brate mili ako ti bude trebalo opravdanje na faxu (ako ne daj Boze popustis jer od akcije nisi stigao da se spremis), javi, i to cemo ti zvanicno organizovati.
PS Znaju li ti profesori da vec sad primjenjujes ono sto si ucio na faxu?
Znamo svi da si vrijedan, i sigurno si dobar student, ali brate mili ako ti bude trebalo opravdanje na faxu (ako ne daj Boze popustis jer od akcije nisi stigao da se spremis), javi, i to cemo ti zvanicno organizovati.
PS Znaju li ti profesori da vec sad primjenjujes ono sto si ucio na faxu?
-
istina živa
#2463 Re: Haram im bilo.....
Potpuno si u pravu HAVANA
Dobro jutro narode moj dragi.Evo samo da vas pozdravim na brzinu i furam dalje.Najviše vremena provedem čitajući napisano a naravno nesmijem propustiti niti jednu poruku jer je svaka na svoj način jedinstvena i vrijedna.
Sve vas puno volim.
Ako neko još uvijek ima imalo sumnje u ovu akciju nek mi se javi da idemo zajedno na teren i nakon tog će znati istinski cijeniti ovu akciju i sve ostale koje su organizovane za bolje sutra naših povratnika.
-
eman-a
#2464 Re: Haram im bilo.....
Svaka čast svima koji su na bilo koji način učestvovali u ovoj akciji.
-
pogresna
#2465 Re: Haram im bilo.....
Uživam u svih dosadašnjih 100 stranica!!!
Toliko pozitvne energije na jednom mjestu...SVAKA ČAST!
Toliko pozitvne energije na jednom mjestu...SVAKA ČAST!
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#2466 Re: Haram im bilo.....
oho 100 strana, masala
dobar dan dobri narode
eno nas i na portalu
o komentarima necu...
dobar dan dobri narode
eno nas i na portalu
o komentarima necu...
- _ja_
#2467 Re: Haram im bilo.....
- pustopoljina
#2468 Re: Haram im bilo.....
@nanny:update-ovana si ruzicastim,a povratna informacija,najbolje obavijestiti mIRCerku,havanu,5ra 5rovica,kurty-a,muniru-istinu,lejlutab,teAmicu i amricu...oni su umrezeni i on the face of te place
bilo PM-om,a ovo troje imaju i brojeve mobitela:
Kontakt telefoni – 5ar 5rovic (emir) (063-895 015), Munira(istina ziva) (062-419 388), Kurty (ajdin)(061-788 614)
Kontakt telefoni – 5ar 5rovic (emir) (063-895 015), Munira(istina ziva) (062-419 388), Kurty (ajdin)(061-788 614)
- maybelline
#2469 Re: Haram im bilo.....
Kurty-ja smo, naravno pitali prije nego sto smo uopce ista poceli raditi oko stranice na engleskom i pristao je. Pored toga, ja sam stavila i svoj e-mail pa ko zeli da se informise vise moze se meni obratiti. Ukoliko bude efekta od od stranaca, tj ako bude uplata do 10.5. super, znaci pomoglo je, a ako zakljucimo da zelimo definitvno stati sa akcijom i ne zelimo se vise siriti ni poslije desetog, nije tesko ukinuti grupu i ostale podatke. Makar ja tako mislim...piupiu wrote:OK, ljudi, samo jedno pitanje -- koja je svrha daljnjeg sirenja akcije putem FB-a (ovoga puta medju strancima)? Ne pitam ovo zato sto ne treba raditi, nego sto se ovo pretvara u stihiju, a na 'terenu' je 10-ak ljudi koji stvarno nose sve na svojim ledjima?foreigndude wrote:Daj adresu da maznem tekst za Facebook, da ne moram sam pisatimaybelline wrote:Napravljena stranica na engleskom, proslijedjena u Svedsku, Dansku, Norvesku, Svicarku, Emirate, Australiju, Njemacku...... Nadamo se da ce imati odziva!![]()
Love you, people!!!Merci unapred.
Jasno je da je ova pozitivnost zarazna,, samo sad je vec toliko toga u igri da treba misliti o svakom koraku unaprijed. Sta ce Kurty kad legne na racun jos 10,000 -- hoce li samo proslijediti Hodzicima? Ili ce se dijeliti dalje? Kako i kome? Itd ...
Samo malo razmisljati da ne bi bilo problema poslije i da raja koja odradjuje stvari ne popada s nogu, a kamo li da se nadju u nekom problemu bez razloga. Znam da je 55 pominjao da ce se sva neutrosena sredstva/visak proslijediti u Dobro.ba ... ili nesto u tom smislu, pa o tim stvarima treba malo razmisliti i imati odgovor, pa onda i jasno naglasiti svuda, da poslije ne bi bilo problema, itd ...
Drugo, Kurty-jeve osobne podatke trenutno ima 10,000 ljudi na Facebooku! Vjerovatno ga treba pitati da li zeli da ih ima jos 10,000 stranaca,
-
strongwoman
#2470 Re: Haram im bilo.....
Dobila sam poruku od Zuberovic Fadila da je uplatio 500,00 KM. Veliko hvala
-
bosna123
#2471 Re: Haram im bilo.....
I ja htjedoh cestitati na 100-toj stranici. 
- pustopoljina
#2472 Re: Haram im bilo.....
ma da,ja sam definitivno za odredjen datum,kao kraj-jedino je tako moguce podvuci crtu i dati transparentan izvjestaj i krenuti u drugu fazu:pretvaranje papira u ciglu,malter,kravu,ovce...sve sto kasnije stigne-mora se tacno znati-ide li njima na osobni racun,koji ce se otvoriti,neko rece da ce edis u bratuncu otvoriti racun ,ili se osniva taj sa-x fond za ljude poput edisa,elvisa i njihove mame...jer,svi znamo da ih ima.
znaci 10.05.2009. sudija svira kraj
a onda before/after slike
znaci 10.05.2009. sudija svira kraj
a onda before/after slike
-
mokerock
#2473 Re: Haram im bilo.....
Da dobro pitanje! Ako možete razjasniti ko je Ajdin Čubro i koja je njegova uloga u svemu ovome, samo da budemo sigurni i da znamo o čemu se radi jer nemamo vremena čitati 100 stranica postova!!!! Hvala na razumijevanju!!!!
- melbaa
#2474 Re: Haram im bilo.....
Opet ja
U startu da se izvinem ako ulijecem, ali zbog obveza ne mogu redovito da pratim postove, pa malo na brzake procitam tako da se desi da nesto preskocim, pa uskocim....
Ja bih imala prijedlog da napravimo radnu akciju (ali onu pravu radnu akciju ko nekada) kad se stala bude gradila.
Predlazem da se nadje "majstor iz sela" kojem bi se platila dnevnica.
Za placeno majstoru se moze napraviti jedna potvrda da je primio navac (eto da nije ugovor), tako da bi se mogao "pravdati" taj iznos.
S druge strane, ovoliki ljudi su "naslijepo" dali novac za ovako nesto (ma nije bas "naslijepo" prepostavljam da su vidjeli prilog i fotografije) a da nisu ni posumnjali gdje ce i kako otici taj novac.
Slazem se da, na kraju kad se sve zavrsi, napravi jedna rekapitulacija i svaka sitnica unese u nju tako da se moze pokazati ljudima koji bi zeljeli da znaju sta i kako je uradjeno sa tim novcem.
S druge strane tu ce sigurno biti i prilog na tv i to, pretpostavljam, vise tv kuca, pa onda fotografije.
Odmah bih predlozila (mada sumnjam da sam prva kojoj je to palo na pamet) da se napravi i jedan foto album (i hard copy as well as elektronski).
Malocas se sjetih da nisam nigdje vidjela na listi masinu za ves u onoj rubrici potrebnih stvari za kucu. Mislim da bi dobro dosla.
A sto se tice ostalih potrepstina/sitnica za kucu, mozda da neko tko bude isao ovaj vikend (a cini mi se da kolegica mi po struci rece neki dan da ce mozda ici ovaj vikend sa familijom) u posjetu, pomislih da bi mogla "snimiti" situaciju za te sitne potrepstine pa da se nas par "zenjskinja" skupi i ode to nabaviti.
Ako se jos sta sjetim, bitu cu slobodna da "uletim" a vi me trpite malcice
U startu da se izvinem ako ulijecem, ali zbog obveza ne mogu redovito da pratim postove, pa malo na brzake procitam tako da se desi da nesto preskocim, pa uskocim....
Ja bih imala prijedlog da napravimo radnu akciju (ali onu pravu radnu akciju ko nekada) kad se stala bude gradila.
Predlazem da se nadje "majstor iz sela" kojem bi se platila dnevnica.
Za placeno majstoru se moze napraviti jedna potvrda da je primio navac (eto da nije ugovor), tako da bi se mogao "pravdati" taj iznos.
S druge strane, ovoliki ljudi su "naslijepo" dali novac za ovako nesto (ma nije bas "naslijepo" prepostavljam da su vidjeli prilog i fotografije) a da nisu ni posumnjali gdje ce i kako otici taj novac.
Slazem se da, na kraju kad se sve zavrsi, napravi jedna rekapitulacija i svaka sitnica unese u nju tako da se moze pokazati ljudima koji bi zeljeli da znaju sta i kako je uradjeno sa tim novcem.
S druge strane tu ce sigurno biti i prilog na tv i to, pretpostavljam, vise tv kuca, pa onda fotografije.
Odmah bih predlozila (mada sumnjam da sam prva kojoj je to palo na pamet) da se napravi i jedan foto album (i hard copy as well as elektronski).
Malocas se sjetih da nisam nigdje vidjela na listi masinu za ves u onoj rubrici potrebnih stvari za kucu. Mislim da bi dobro dosla.
A sto se tice ostalih potrepstina/sitnica za kucu, mozda da neko tko bude isao ovaj vikend (a cini mi se da kolegica mi po struci rece neki dan da ce mozda ici ovaj vikend sa familijom) u posjetu, pomislih da bi mogla "snimiti" situaciju za te sitne potrepstine pa da se nas par "zenjskinja" skupi i ode to nabaviti.
Ako se jos sta sjetim, bitu cu slobodna da "uletim" a vi me trpite malcice
- maybelline
#2475 Re: Haram im bilo.....
mokerock wrote:Da dobro pitanje! Ako možete razjasniti ko je Ajdin Čubro i koja je njegova uloga u svemu ovome, samo da budemo sigurni i da znamo o čemu se radi jer nemamo vremena čitati 100 stranica postova!!!! Hvala na razumijevanju!!!!
Joj, ljudi dragi, pa kao sto neko vec ranije spomenu, toliko ljudi se FIZICKI satra da odradi dosta toga, pa mozete i vi. vala, par stranica procitati, ne morate sve, ali toliko da steknete dojam o cijeloj akciji. Ajdin je momak koji je svoj racun ustupio za ovu akciju za Edisa, zato njegovo ime stoji, Edis jos nema svoj racun. Sto se tice Ajdinovog postenja - da nije bilo njega (naravno i ostalih) ovoga svega ne bi ni bilo! Momak je toliko toga na sebe preuzeo... Imate klipove, imate postove, imate racune. Ko vjeruje u postenje ovih ljudi, neka pomogne, ko ne vjeruje, ne mora. Kao sto i sam Edis rece "Hvala svima koji su pomogli a i onima koji i nisu."