Dres reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Koja marka za novi BH dress????

Poll ended at 31/07/2009 23:13

Umbro
17
9%
Le qoc sportif
17
9%
Hummel
4
2%
Nike
46
24%
Adidas
59
30%
Puma
26
13%
Kappa
12
6%
Lotto
2
1%
Legea
6
3%
Reebok
5
3%

Total votes: 194

phillie

#2451 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by phillie »

burekodsira wrote: kako se nike izgovara :D najk, najki, najke, nike :D :-)
adidas :D
burekodsira

#2452 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by burekodsira »

irac300 wrote:Majko mila što mi ovdje imamo delegata sa prijedlozima. Podsjećaju me na izvjesnog ''kemu'' s jednog drugog foruma, gdje čovjek mrtav hladan predloži da platimo adidasu da nam bude sponzor. Čuj domaće firme da nam šiju, a ovamo se treba izboriti vjerovatno za milionske sponzorske ugovore zbog reklame na Mundijalu. O 'bem te živote. :-)
ako se na mene odnosio odgovor, isto to sam i ja napisao.

@KvaziExpert
:thumbup: video :-) mada sam ja to vise figurativno komentarisao da docaram da nema samo leđea problema sa izgovaranjem naziva (na konstataciju @Crvena Tifoza)
elmirčo

#2453 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by elmirčo »

pa dobro majku mu, jel nama bitna ta šara koja će biti na dresu, izgleda da je dres sa što više boja i što više šara po dresu najbitniji...

ne vidim nijednu domaću kompaniju ( nažalost ) koja bi mogla obezbijediti lagane dresove, specijalne tkanine, vlakna, trice i kučine, pa kad se igrači oznoje, nek ne osjećaju još 2 kg na ledjima.. :-)
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#2454 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by mali_milojica »

elmirčo wrote:pa dobro majku mu, jel nama bitna ta šara koja će biti na dresu, izgleda da je dres sa što više boja i što više šara po dresu najbitniji...

ne vidim nijednu domaću kompaniju ( nažalost ) koja bi mogla obezbijediti lagane dresove, specijalne tkanine, vlakna, trice i kučine, pa kad se igrači oznoje, nek ne osjećaju još 2 kg na ledjima.. :-)
Ja ne vidim domacu kompaniju koja ce istresti milione € za sponzorstvo,mozda Prevent,ali bi nam onda dres izgledao kao sjediste od Golfa,ostalo je manje vise ne vazno. Materijali i ostalo se lako nabavi.
Paul F.

#2455 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Paul F. »

Crvena Tifoza wrote: Sta covjek nece procitati. :roll:
Pa ne čitaj onda.
Ali obavezno pročitaj pravila foruma.
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#2456 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by anthraxQ »

KvaziExpert wrote:
burekodsira wrote:
kako se nike izgovara :D najk, najki, najke, nike :D :-)
:mrgreen:

hahahaa :lol: :lol: :lol:
holowey

#2457 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by holowey »

gdje dodje ofisl fan sop reprezentacije? dobio sam molbu da kupim ofisl dzersi pa da se ne ofiram dupljacima sa carsije nego bas da zbavim ofisl... pls help :D
BHF_Manijak

#2458 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by BHF_Manijak »

Na Carsiji, blizu Begove dzamije...
holowey

#2459 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by holowey »

BHF_Manijak wrote:Na Carsiji, blizu Begove dzamije...
tnx, ali ne zamjeri pls, moze li sta preciznije? jucer sam lutao carsijom i uspio da "ubodem" samo fks fan sop u bezistanu, ovog reprezentativnog ne vidjeh... doduse vidio sam masu radnjica koje prodaju bh dres, ali i nejmarov, mesijev, ronaldov, runijev... cisto sumnjam da je u tim radnjicama ista ofisl pa da se ne zalijecem bezze...
BHF_Manijak

#2460 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by BHF_Manijak »

Znaci od one cesme ispred Begove dzamije, ides prema dole (ne prema Saracima, vec nize, prema pekari Imaret), proci ces pored javnog wc-a, na dnu te ulicice imas cevabdzinicu Specijal, eh desno od cevabdzinice ti je fan shop, ne mozes fuliti.
Hordaš1946

#2461 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Hordaš1946 »

Reklamom na SP taa moguća domaća firma bi zaradila i da poradi i na kvaliteti.Ali đabe naši se vole trpat strancima i nekim glupostima o kvaliteti dresa.Ako imaš dobre igraće dres ti neće na to puno utjecat :bih:
Finansijski to jest problem al valjda to nekako mogu skrpiti,samo da je domaće 8)
holowey

#2462 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by holowey »

BHF_Manijak wrote:Znaci od one cesme ispred Begove dzamije, ides prema dole (ne prema Saracima, vec nize, prema pekari Imaret), proci ces pored javnog wc-a, na dnu te ulicice imas cevabdzinicu Specijal, eh desno od cevabdzinice ti je fan shop, ne mozes fuliti.
:thumbup: hvala do neba :)
BHF_Manijak

#2463 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by BHF_Manijak »

Jest pa zato preko 90% reprezentacija nosi Adidas ili Nike... Daj ba, pa da su to mizerne cifre, kao da ne bi ostali furali to koristimo domace, prvi Turci, koji se extra pale na taj fazon domace ekonomije...
Herr Flick

#2464 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Herr Flick »

Hordaš1946 wrote:Reklamom na SP taa moguća domaća firma bi zaradila i da poradi i na kvaliteti.Ali đabe naši se vole trpat strancima i nekim glupostima o kvaliteti dresa.Ako imaš dobre igraće dres ti neće na to puno utjecat :bih:
Finansijski to jest problem al valjda to nekako mogu skrpiti,samo da je domaće 8)
Jel tebi tesko shvatit da se nas savez nikome ne trpa :-) :-) Svaki fudbalski savez na svijetu dobije ponude od proizvodjaca sportske opreme da nose njihovu opremu.Taj koji ponudi najvise ce i opremat..Nece sad nas savez nazvat Nike ili Addidas i pitat:Halo Nike da li bi ste vi opremali nasu repku :lol: :lol: .

Danas je sve u novcu.Recimo da Addias ponudi nasem savezu 10 miliona eura za 5 godina a nas neki domaci ponudi milionkoga bi ste vi prihvatili 8-) 8-)
sinuhe

#2465 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by sinuhe »

Adidas i drugi ce vec ove jeseni predstaviti dresove za prvenstvo. To sa legeom treba rijesiti vec ovih dana a ne u maju kad istice ugovor.
zenny

#2466 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by zenny »

ne znam dokle ste sa raspravom, mrsko mi se vracat i citat pa ne znam jel iko spominjao ovo... :-D
drug isao prije par dana u onaj shop reprezentacije i trazio dres da kupi nekoj rodbini, teta mu rekla da dresova nema i on je poceo prat na ruke sto nema pa to je glavno, kad da dodjem moram hitno uzet bla bla... i ona mu rekla da je potpisan ugovor sa adidasom tako da ne ide vise isporuka legee...
pokusajte prat i vi tetu, mozda vam prizna :D
TheMule

#2467 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by TheMule »

Da li vi imate neki dokaz ili bar glasinu da ce Adidas placati ekstra lovu? Lahko je reci to je biznis, ali to vazi samo za velike. Ne bi me iznenadilo da ima repki koje ne dobijaju nista sem opreme.

Evo jedno hipoteticko pitanje:

Adidas daje 300 000
Nike 350 000
Legea 320 000
domaca kompanija X 250 000

Koga bi ste vi izabrali?
R9..

#2468 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by R9.. »

Pa adidas, naravno :D
Amir_sabanovic

#2469 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Amir_sabanovic »

Najkiii :kiselavoda:
phillie

#2470 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by phillie »

Yassa-u 8)
Paul F.

#2471 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Paul F. »

TheMule wrote:
Evo jedno hipoteticko pitanje:

Adidas daje 300 000
Nike 350 000
Legea 320 000
domaca kompanija X 250 000

Koga bi ste vi izabrali?
Domaću ako je ozbiljna i pouzdana.
Odlično postavljeno pitanje.
Samo ne znam da li bi u tom slučaju Adidas
i ostali imali elemenata za pritužbe.
luckylaka

#2472 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

Neka jos Legeaeaeea :-D dok mi se ovi dresovi ne isperu
Herr Flick

#2473 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Herr Flick »

Daj te ba ljudi,koja jos domaca kompanija na svijetu sponzorise svoju nacionalnu selekciju :lol: :lol: :lol:

Dobro,imamo Addidas koji je Njemacki pa oprema domacu reprezentaciju i Nike koji oprema Ameriku..Pa mnogo razvijenije i ekonomski jace drzave od BiH koriste strane poizvodjace tipa Nike,Addias ili Puma..Pa jedna Francuska koristi Nike,pa jedna Italija koji je svjetski centar mode koristi Pumu 10 godina.. :lol:

Danas je sve u novcu.Pa jedan Inter produzi ugovor sa Nikeom za 10 godina i pri tome dobije 200m €..Fakat je smijesna ta prica da nas u ovoj napacenoj i jadnoj zemlji nasu nacionalnu selekciju oprema neka domaca firma.Ja biih bio najsretniji da nas oprema,ali pitanje je jeli ta firma spremna ponuditi vise novca od najvecih svjetskih brendova..Evo vam odgovora:NIJE nit ce ikad biti..I zavrsite tu pricu o sponzorstvu domace firme jer je fakat žalosna :lol: :lol:
5 0 5

#2474 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by 5 0 5 »

Herr Flick wrote:Daj te ba ljudi,koja jos domaca kompanija na svijetu sponzorise svoju nacionalnu selekciju :lol: :lol: :lol:
njemacka i amerika.
missko

#2475 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by missko »

holowey wrote:
BHF_Manijak wrote:Znaci od one cesme ispred Begove dzamije, ides prema dole (ne prema Saracima, vec nize, prema pekari Imaret), proci ces pored javnog wc-a, na dnu te ulicice imas cevabdzinicu Specijal, eh desno od cevabdzinice ti je fan shop, ne mozes fuliti.
:thumbup: hvala do neba :)
Ofisl zahvalnica :D
Post Reply