Fala vjesticeAzer12 wrote:Zna li iko dokle su rijesili ovaj 11 mjesec na Ambasadi.
Citam na grupi 25.11
To rade vec 15 dana
Fala vjesticeAzer12 wrote:Zna li iko dokle su rijesili ovaj 11 mjesec na Ambasadi.
I ja to stalno govorim...a svi se raduju.Darh Wader wrote:Novi zakon koji je u petak izglasan ako ovako ostane je još više otežao odlazak u Njemačku.
skafiskafsnjak wrote:
I ja to stalno govorim...a svi se raduju.
Samo oni sa diplomama ce moci..a danas je vecina bez diploma, tj rade poslove za koje nemaju diplomu. Bit ce nivo jezika obavezan,a do sada nije... i plus morat ces imati eurica za 6 mj...
Ja ocekujem termin za 3 mjeseca..nadam se da cu zavrsit to....
U zakonu.skafiskafsnjak wrote:Gdje si procitao da ce traziti b2 ? To je van svake pameti...
„(11a) Gute deutsche Sprachkenntnisse entsprechen dem Niveau B2 des Gemeinsamen Europäischen Referenzrahmens für Sprachen.“
Koje su sve promjene u odnosu na sadašnje stanje? Da li će biti smanjen peropdi čekanja za prvu vizu?Darh Wader wrote:Novi zakon koji je u petak izglasan ako ovako ostane je još više otežao odlazak u Njemačku.
Nemas cekanja uopste... odmah dobijes da ides 6 mjeseci tamo...purgatorio wrote:Koje su sve promjene u odnosu na sadašnje stanje? Da li će biti smanjen peropdi čekanja za prvu vizu?Darh Wader wrote:Novi zakon koji je u petak izglasan ako ovako ostane je još više otežao odlazak u Njemačku.
Pa do sada za radnu vizu....bar mom muzu....nisu trazili uopste poznavanje jezika.....meni priznali isla u skolu u de a i poslom bila vezana za ambasadu .....za malca c1 rekliDarh Wader wrote:U zakonu.skafiskafsnjak wrote:Gdje si procitao da ce traziti b2 ? To je van svake pameti...
„(11a) Gute deutsche Sprachkenntnisse entsprechen dem Niveau B2 des Gemeinsamen Europäischen Referenzrahmens für Sprachen.“
1.Imaš 6 mjeseci na raspolaganju da nađeš posao.purgatorio wrote:Koje su sve promjene u odnosu na sadašnje stanje? Da li će biti smanjen peropdi čekanja za prvu vizu?Darh Wader wrote:Novi zakon koji je u petak izglasan ako ovako ostane je još više otežao odlazak u Njemačku.
Mene zanima stavka 3, jer ona je do sad bila najveći problem. Ako se sve može završiti u Njemačkoj, to bi bilo super.Darh Wader wrote:1.Imaš 6 mjeseci na raspolaganju da nađeš posao.purgatorio wrote:Koje su sve promjene u odnosu na sadašnje stanje? Da li će biti smanjen peropdi čekanja za prvu vizu?Darh Wader wrote:Novi zakon koji je u petak izglasan ako ovako ostane je još više otežao odlazak u Njemačku.
2.Trebaš imati dokaz da se možeš finansirati tih 6 mjeseci (iznos nije naveden).
3.Na ambasadi nema čekanja važno je da dobiješ radni ugovor,vjerovatno će se tamo moći sve završiti.
4.VSS,SSS i zanati sve priznato.
5.Nema više restrikcije na deficitarne zanate ili dobro poznati zustimmung.Znači konkuriše za radno mijesto kao i svaki švabo.
6.Potreban jezik nivo B2.
Za stavke 2 i 6 nemam komentar, jer ako ovako ostane onda će bgm biti veoma teško tamo otići.
Ma ja sam siguran da ce spustiti ljestvicu bar sto se tice znanja jezika..sta ce fasaderu, moleru, variocu nivo b2..skafiskafsnjak wrote:Ma u svakom slucaju, vise je otezano nego olaksano.
Ovo je zakon za sve,a ne samo Balkan kao sto je do sad bilo...
Sreca pa mi je termin za koji mjesec....
Fasader, moler i varioc ce morati imati skolu za to... a siguran jedno, vecina koja sad ide tamo ne ide sa skolom nego jednostavno to znaju raditi. I to je otezavajuca okolnostuse your illusion wrote:Ma ja sam siguran da ce spustiti ljestvicu bar sto se tice znanja jezika..sta ce fasaderu, moleru, variocu nivo b2..skafiskafsnjak wrote:Ma u svakom slucaju, vise je otezano nego olaksano.
I to se moze zavrsiti nekom prekvalifikacijom...papir se lahko dobije.skafiskafsnjak wrote:Fasader, moler i varioc ce morati imati skolu za to... a siguran jedno, vecina koja sad ide tamo ne ide sa skolom nego jednostavno to znaju raditi. I to je otezavajuca okolnostuse your illusion wrote:Ma ja sam siguran da ce spustiti ljestvicu bar sto se tice znanja jezika..sta ce fasaderu, moleru, variocu nivo b2..skafiskafsnjak wrote:Ma u svakom slucaju, vise je otezano nego olaksano.
ljugaVavaljuga wrote:Ja sam gotov ako uvedu B2
Sa b2 se i ovde moze naci neki solidan posao...bespotrebno su to stavili kao uslov, valjda nije eliminatoranskafiskafsnjak wrote:ljugaVavaljuga wrote:Ja sam gotov ako uvedu B2![]()
Ma i ja sam..da je b1 , i nekako... al b2 jok.
Ja se nadam da cu upasti po ovom starom....
Kao i ostalih 90% ljudi.valjuga wrote:Ja sam gotov ako uvedu B2